Új hozzászólás Aktív témák

  • dchard

    veterán

    válasz #78121280 #38025 üzenetére

    "US irány szerintem lehetne erősebb"

    Ez mégis mi akar lenni? Hányszor beszéltük már meg, hogy miként működik a DOCSIS technológia? AZ US powert a ranging során állítja be a modem a CMTS utasítására a modem és a CMTS közötti csillapítás mértékének megfelelően. A cél az, hogy a különböző távolságra lévő modemeket a CMTS többé kevésbé azonos mértékben "hallja", vagyis hogy a CMTS vételi oldalán ne legyen a modemek között nagy különbség.

    Te ezzel otthon semmit nem tudsz kezdeni, illetve de: berakhatsz egy 3dB-s csillapítót, amitől a modem ponotsan 3dB-vel nagyobb szinttel fog adni. Volt értelme? Természetesen nem, mert a CMTS ettől még pont ugyanolyan szinttel fogja venni a modemet, mintha semmit nem csináltál volna.

    Dióhéjban összegezve: az US power akkor jó ha minél alacsonyabb, és 4 csatorna mellett ha az US adászint 50dBmV vagy nagyobb az okozhat problémát.

    Tehát a kollégánál semmi probléma nincsen a vételi és adásszintekkel.

    A lakáshálózatot kell kiszűrni úgy, hogy minden nélkül feldugja a modemet a bejövő koax végére és kipróbálja úgy. Ha még mindig rossz, akkor a szolgáltató hálózatába, esetleg a modemmel van probléma. Ha az átadási pontnál jó, akkor a lakás hálózat, MMWO, elosztók, kábelek vagy a csatlakozók környékén van a probléma.

    Dchard

    A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Új hozzászólás Aktív témák