Új hozzászólás Aktív témák

  • s_marcell

    csendes tag

    Sziasztok!

    Ne haragudjatok, hogy félbeszakítom a beszélgetést, de egy igen érdekes történettel szolgálnék nektek.

    Solymárra költöztünk, ami Budapest elővárosa, elég sokan laknak itt, és mégiscsak elég közel van Bp.-hez. A Cs. utcában a szélessáv kialakításával gondok adódtak. A páratlan oldalon van, a pároson nincs. Szerencsétlenségünkre pont a páros oldalra költöztünk.

    Mivel indokolja a T-mobile? Sok sok éve valaki elvágta/megsértette a föld alatti kábelt, és azóta senki nem javította meg. Csakhogy itt több 10 háztartásról lenne szó. Ez nekik nem pénz? Az önkormányzat a t-mobilra mutogat, és vica versa. Azt sem engedik, hogy a lakosok beszálljanak az új kábel lefektetésének költségébe. Ki tudja miért. Lengőkábelt nem lehet elhelyezni, mert az az ELMŰ tulajdona, az pedig csak havonta fizetett bérleti díjért hajlandó átadni egy(!) póznát.

    Rá vagyunk kényszerülve tehát a mobilinternetre, ami limitált, drága és lassú. Természetesen pár éve a T nem egyetemes szolgáltató, amely azt jelenti, hogy nem kötelesek kiépíteni a szélessávot. Ez tehát a 21. századi Magyarország. A páros oldalon a középkor, a páratlanon a legjabb kor.

    És a legjobb az, hogy amikor - tudván, hgy nem lehet - mégis megrendeltük a 15 mbites internetet, az ügyintézők vidáman üzenték, hogy akkor másna jön a kollega beszerelni. Aztán pesze hoppon maradt.

    Tré-Mobile.

Új hozzászólás Aktív témák