Új hozzászólás Aktív témák

  • Monyos

    aktív tag

    sziasztok!

    Adott egy kisvárosi Telekom előfizetés Internet + IP TV (1 box) + telefon VDSL2 vonalon, ZTE Speedport Entry 2i eszközzel.
    Korábban sokszor szakadozott az internet kábelen és Wifin is (napközben többször elment pár percre, majd magától visszajött) Ezt a hibát javították, állítólag a bejövő kábellel volt valami gond...

    Ami viszont továbbra is fennáll és nem tudom, hogy ez a ZTE csoda betegsége lehet-e, hogy ennyire rosszul kezeli a párhuzamos kapcsolatokat/forgalmat vagy ez a vonal jellegzetessége.
    Konkrét példával élve talán jobban tudom szemléltetni:

    Be vagyok jelentkezve a céges virtuális gépre a saját itthoni gépemről ami kábellel közvetlenül csatlakozik a ZTE-re és semmi gond, válaszidő tökéletes. Viszont ha Wifin csatlakozó telefonon elindítok Spotifyban egy zenét, abban a pillanatban elkezd szenvedni a kapcsolat, a kattintás válaszideje akár 1-2 másodperc is lehet. És akkor még csak egy számot akartam meghallgatni Spotifyról.
    Ha a párom a saját gépén (Wifin keresztül) letölt egy nagyobb fájlt, előfordul hogy akár meg is szakad az én KÁBELEN csatlakoztatott gépemen a Citrix session amivel a céges géphez csatlakozok, így ledob a céges hálózatról.

    Úgy tűnhet, hogy a Citrix session allergiás a sávszélesség ingadozásra, de ez általános jelenség:
    Nagyobb sávszélt igénylő letöltés közben (kábel/wifi mindegy) senki más nem tud kifelé kommunikálni, még egy Google vagy index.hu sem tölthető be más eszközökön ami a hálózaton van.

    Ami viszont érdekes, hogy az IPTV egyáltalán nem befolyásolja a netet. Ha nézi valaki, ha nem, az internet stabil nem okoz semmilyen problémát. Vagy megfordítva, teljesen mindegy, hogy mit töltök a gépen, a TV-t lehet nézni probléma nélkül.

    Illetve a sebesség sem ingadozik. Ha a másik oldal engedi, akkor stabilan tölthető a maximális sebességgel.

    Szerintetek egy jobb minőségű, erősebb Router bekötése megoldhatná ezt problémát vagy ez a vonal miatt ilyen és el kell fogadni?

    A vonal adatai:


Új hozzászólás Aktív témák