Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
válasz DigitXT #22850 üzenetére
És akkor ez egy tök egyszerre vásárolt két akku... Van egy tippem,
hogy a sorozatszám eltérés nem véletlen. Vö. D03 és E10. Gari?
Most nyilván megkérdőjelezhető egy kínai teszter eredménye, ha
gariról van szó, de nyilván nekik van valami hiteles cucc. (80%-os
teljesítmény a másikhoz képest nem túl nyerő soros kapcsolásra.)[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz DigitXT #22851 üzenetére
Kérdés, kell-e ezeknek 5-10 merítés- töltési ciklus ahhoz, hogy végleges kapacitást adjanak, számít-e a hőfok, és eltért-e a két akksi esetében? Mennyi idő alatt fut le egy teszt, amiből már le lehet vonni következtetést?
Ez pl: [link] mennyire tudhatja ugyanazt a pontosságot, mint a tied? Kellene valami ilyesmi, amivel autó akksikat, ezt- azt meg tudok nézni..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Mezga Aladár
veterán
Sziasztok!
Megvásároltam az Eaton szünetmentest és egy olyan problémám van, hogy a UPS Companion szoftver telepítésekor a telepítő lefagy. Nem tudom a gépre telepíteni a kezelőszoftvert.
Win 10x64. Van valakinek ötlete?
-
Rick4
félisten
válasz Mezga Aladár #22853 üzenetére
Eaton UPS Companion is compatible with Windows XP, Windows Vista and Windows 7.
Nem lehet, hogy innen kellene letölteni egy másik szoftvert? [link]
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Cs1csó
félisten
válasz Mezga Aladár #22853 üzenetére
+1 Rick
Ennek mennie kell kizárt hogy Windows 10-hez ne lenne driver (8(!) éves oprendszer már)
De végső esetben ilyenkor egy kompatbilitási módban történő futtatást is ki lehet próbálni. (Ebben az esetben kizárt hogy ne lenne hozzá kompatibilis driver)
-
makoss
veterán
Hali!
Végül megjött a Gosund P1, beállítottam, megy, de mivel vegyesen angolul magyarul írja ki a dolgokat néhány beállítást átugrottam. Méri az eszköz a rákötött Partybox 710-et most is, megy folyamatosan, nem néztem pontosan mikor indítottam épp ezért lenne 1 pár kérdésem:
1. Állítottál be ezen az appon valamit, hogy mit hogyan mutasson?
2. Hol lehet azt megnézni, hogy 1 óra alatt (60 perc alatt) mennyit fogyasztott az elosztóra rádugott masina? Úgyértem, mint a torrentnél is amit a NetWorx mutat, szépen látni, hogy mikor mennyi az érték.
3. A mérés mind a 3 bemenetet méri egyszerre? Külön-külön is mutatja? Most csak 1 aljzat aktív, más nincs rádugva.
[kép] [kép]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Rick4
félisten
válasz makoss #22858 üzenetére
A reg után be tudsz lépni, hozzáadsz P1 hosszabbítót, fellép az otthoni wifire onnan már rálátsz, át tudod nevezni, az aljzatoknak is külön nevet tudsz adni.
A jobb felső sarok alatt lesz egy kis villám ikon,
oda kattintva látod az aktuális fogyit, emellett a napi és havi fogyasztást is logolja, kihúzás után is megmarad minden adat, hónapok múlva visszadugva is ott folytatja, ahol abbahagyta..
Azért csak ennyi, mert ugye klíma, ki van kapcsolva perpill, de most erre dugtam a szünetmentest, látszik is, hogy megemelkedett a fogyasztás. Az első 2021. december 30-án vettem, nálam nagyon beváltak, szépen teszik a dolgukat.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
makoss
veterán
Köszi az infót, csak azért kérdezem ezt mert oké, hogy sok mindent látni, csak van mikor egy adott óra alatt pld. 15:00-tól 16:00-ig folyamatosan vég nélküli zene megy szünet nélkül, de van mikor csak néha megy valami pld, trailer, vagy egy rövid valami, tiktok hülyeség ami szokás szerint rövid. Így a fogyasztás sem annyi.
Az volna jó, lehetne látni e miatt az 1 adott óra alatti fogyasztást, érted?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Rick4
félisten
válasz makoss #22860 üzenetére
A napi fogyiról (vagy a totalról) csinálsz egy printscreent 14 órakor, majd csinálsz egy másikat 15 órakor, és az elsőt kivonod a másikból, megkaptad az egy órai fogyit. Szerintem nem sok lényege van óránként nézegetni, úgyis haviban fizeted...
-
Pikari
addikt
Üdv a kedves topiklakóknak. A videón látható hiba, ha jól sejtem, ez a hiba az akksi megnövekedett belső ellenállására utalhat. Látszólag a 100%-ra töltött akksi bekapcsolás után egyből 0%-ra merül, terhelés alatt egyből lekapcsol.
Valaki, aki jól otthon van ezeknek a lelki világában, meg tudná erősíteni, hogy ez a valószínűsíthető probléma?
Ez egy apc smart ups 1000. Biztosan jó régi lehet, mert az van ráírva, hogy Datanet. Ami a google szerint egy internet szolgáltató volt, ami valamikor 15 éve szűnt meg...
Én néhány évig használtam, és 3 havonta feltöltöttem, hogy ne menjenek tönkre az akksik. Ezekszerint tönkrementek.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
makoss
veterán
Értem én mit mondol, csak pár napja szó volt itt arról, hogy milyen külső, hordozható akku
kapható egy JBL Partybox 710-hez úgy, hogy az az akku minél tovább bírja. (jó nem egész nap használnám, de ha 8-10 órát menne 1 feltöltéssel az már ok)
És itt került szóba, hogy meg kell nézni, hogy mennyit fogyaszt ez a hangfal....Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
válasz Gyöször #22864 üzenetére
Nekem még annó az Emos mérőt sem tartották hitelesnek, azt mondták még tavaly nyáron, hogy egy valamire való fogyasztás mérő kb 20eFt felett kezdődik
Amúgy ezt meg szerintem villanyszerelő tudná igazából megmondani aki mindig ezzel foglalkozikKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Pikari
addikt
válasz cinemazealot #22866 üzenetére
Köszönöm a választ. Az imgur feltöltésnél kiveszi a hangot. De a készülék is néma, mert évekkel ezelőtt kiforrasztottam belőle a hangszórót. Zavart a csipogása.
Azt furcsállom csak, hogy 14 éves korukban még jók voltak, most meg már nem. És nem ez az egyetlen, ami tönkrement, van még egy kisebb is. Különféle random aksikkal. Kicsit gyanúsnak találom, hogy minden tönkrement, egy időben.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
DigitXT
nagyúr
Ez pl: [link] mennyire tudhatja ugyanazt a pontosságot
Ez teljesen másra van, de ilyesmi is jó a háznál, autó akku esetén pl.
az indító áram árulkodó (gyorsan meg lehet belőle tudni, ha gatya).Kapacitást tesztelni viszont nem tud: az a teszt konkrétan arról szól,
hogy lemerülésig terheled az akkut adott árammal. Ezt adják meg a
gyártók is névleges kapacitásként pl. a Reddot 9Ah-t úgy érti, hogy
0.45A-rel terheled 20 órán keresztül, és azt ki kell bírnia. (Vicces, de
ez az 5W nagyjából egy riasztó készenléti fogyasztása lehet. Szóval
így releváns ez a kapacitás. De ha nem ilyen felhasználásra kell, úgy
nagyobb áramot kell ráereszteni, és gyorsabban letesztelhető.)Ui: összeraktam adapterrel, működik az akkupakk. Nem ideális, de
nem szar. Erre muszáj voltam 880W-tal kipróbálni. 2 mp-ig bírta a
robbanás előtt. Na nem az akku (köszönik jól vannak). Az inverter:
egyik FET-ből kijött a működtető füst, szóval ez majd cserés lesz...
(Csak azért bosszantó, mert hivatalosan 900W a max., és letiltania
kellene, ha túlterhelés van, nem eldurrannia, de hát így jártam...)[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz makoss #22865 üzenetére
Nemtom de egyszerű dolgokra nem tudsz gondolni? Pld szétnézel otthon hátha van egy régi 60as vagy 100as égő (villanykörte) és rácsatlakoztatod a mérőre? Neadjisten egy 1000W-2000W valami ami tényleg annyi lehet. Porszívó az pld felejtős mert a marketinges még egy rowentánál is ráírja, hogy 1900W pedig csak ezerötös.
Van egy 2kW szivattyúm és a kertben nem ment más csak az. De ahogy el kellett magyarázni neked hogy tudod óránkénti fogyit megmérni én ugyan ezt csináltam, 3 napig locsoltam akkor elején végén meg közben sokszor lőttem képernyőfotót meg a villanyóráról fotót egyszerre. Így lett meg, hogy x1,6.
A villanyóra majcsak tudja. A villanyszerelő meg honnan tudná? Nekem 4 egyforma van, ebből 1 téved csak, 3 pontosan ugyan azt mutatja mint az eon. ha a rosszat nem én veszem meg hanem egy villanyszerelő akkor vitatkozhatnánk naphosszat, hogy jó a deltaco vagy nem :-)ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Rick4
félisten
válasz makoss #22863 üzenetére
Tudom, ezért is mondom, jó ez így, elindítod reggel 8-kor, printscreen a hosszabbító által mért addigi összes fogyasztásról, majd 16 órakor újra megnézed, kivonos egyiket a másikból, és meg is kaptad az eredményt, mire van szükséged.
-
Rick4
félisten
Megint egy furcsaság, már nem is emlékszem, mikor hagytam abba a szünetmentes nézegetését, mással foglalkoztam a hét végén, úgyhogy emlékeim szerint szombat 14 órától már végig 100%-ot mutatott, azaz mostanáig biztosan volt elég ideje feltölteni...
Ehhez képest egy telekomos ont és egy router, egy kis 5-ös switch, és egy ipa kamera van most rákötve, 20W terhelésről beszélünk. Na mondom most kiderül az igazság. Okos konnektoron lekapcsoltam a bemenő feszt, sípol, nézem, 9% megint... Oké, fullra töltve biztos lassabban esik le 0%-ra, mint előtte a 2.5 óra töltés utáni esetekben, de az vicc, hogy rögötön 9% és rögtön beesik a fesz is. A készülék és a ráaggatott cuccok 100W-ot kajálnak kívülről mérve, szóval ha a 100W terhelésre beesik a 8 db 9Ah-s akksi 2X4-ben 48V-ra bekötve, ott valami más baj lesz. Most papíron tölt, viszont látom, hogy szinte nem vesz fel plusz teljesítményt, annyit eszik a konnektorból, mint ha simán 2 napja 100%-ra lenne töltve az összes akksi, ezzel szemben percenként kb 1%-ot lé fel a töltöttség...Holott nemrég még nagyobb terhelésre a 100-ról 61%-ra esett be, miközben biztos nem volt ennyire feltöltve, és a fesz is alacsonybb volt.
[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
Tervezek beszerezni egy SPS Soho 600-ast, de kicsit zavar az üresjárati fogyasztása, legalábbis az upsakku.hu-n azt írják, hogy 25-45W. Ez azért nem kevés. Viszont itt visszaolvasva páran említettétek az Eco módját. Ezzel sikerülhet csökkenteni a fogyasztást?
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Rick4
félisten
válasz Speederer #22874 üzenetére
Arról nem tudok nyilatkozni, de van egy valós szinuszos, gyárlag külső akksis 600W-os szünetmentesem, ez 12-15W körül fogyaszt. Ehhez képest a több, mint dupla nagyon soknak tűnik.
-
Speederer
senior tag
Igen, én is sokallom. Ezért próbálok itt informálódni, hogy valakinek van-e esetleg gyakorlati tapasztalata vele.
Az általad említett 12-15W az még bőven jó, 70Ft-os kWh-val számolva mondjuk 600-700Ft/hó, ennyi belefér. De a 45W az ennek a háromszorosa lenne, vagyis 2100 Ft.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Rick4
félisten
válasz Speederer #22877 üzenetére
Én most cserélem egy apc 3KW-os cuccra, még az ismerkedés folyik, és a fele részben már ez üzemel, de a gépek mögött még a régi van, az új alapból 80W-ot kajál, igaz egész mást is nyújt...
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Szerintem ezt az "üresjárati" teljesítmény-felvételi tartományt úgy kell értelmezni, hogy a maximum értékre kell számítani, amikor terhelés nélkül éppen tölti az aksi(ka)t, és a minimum értékre kell számítani akkor, amikor az aksik már fel vannak töltve, de továbbra sincs rajta terhelés... viszont mindkét esetben megy a szinuszos inverter. Való igaz, ez elég soknak tűnik, de ugye eredetileg egy inverterről beszélünk, ami történetesen szünetmentes tápegységként is funkcionál.
Az ECO móddal viszont csínján kell bánni, mert alacsony terhelésnél (ami a névleges teljesítmény 3...50 %-a között állítható az okosabb modellek esetében) egy idő után lekapcsolja az invertert.
-
Speederer
senior tag
válasz cinemazealot #22879 üzenetére
Van logika abban amit mondasz, és a 25W-tal ki is egyeznék, mert ez lenne az idő nagy részében, ez havi 1200-1300 Ft-ot jelentene, ez még belefér.
Azért ha valakinek van konkrét adata, szívesen várom.Ez az ECO mód kicsit fura nekem... normál esetben viszonylag gyorsan átvált akkura, ha elmegy az áram, ugye?! Viszont ha ECO módba rakom akkor lekapcsolja az invertert és nem is indul el magától? Vagy milyen hátránya lehet ennek?
Rick4: Hú, az már szép, bár a 3kW sem rossz.
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
makoss
veterán
válasz Gyöször #22869 üzenetére
Majd lesz az is, bár már a villanykörte csak akkor lenne jó, ha a mindhárom aljzatot külön-külön lehetne mérni.
Most a PC-n kívül minden rá van dugva#22872 Rick4 Tegnap csak a 710 ment, kb 5 óra alatt ennyit mért:
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Rick4
félisten
Na most talán sikerült egy kalibrálást végigcsinálni, és így lesz jó, elég furcsa, rátolok megint 1100W-nyi hajszárítót, és abban a pillanatban, ahogy elveszem a tápot, beesik az addig 100%-nak mutatott akksi 3%-ra, majd nyilvánvalóan nem jó, mert 5 percig áll 0%-on, miközben akksiról tolja a feszkót, tehát működik. Amúgy nyertem egy percet múlt hét óra, mert az 1100W-os terheléssel 16 perc 45 másodperc volt, de mégsincs ez jó, hogy a fesz is beesik.
-
Rick4
félisten
válasz makoss #22881 üzenetére
Ez 150 watt 5 órára, azaz 30 watt óránként, 33 óra működés alatt kajál be egy kWh-t, azaz 36 vagy 70ft-ot, attól függ, hogy állsz az éves fogyival, de ezzel már tudsz számolni.
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudja erősíteni nekem hogy egy Eaton 5E700UD kompatibilis lesz-e a Linux-os NUT-al? Talán az usbhid-ups driver tudja. Egy Proxmox-ot futtató Intel N100-as mini PC és egy mikrotik router mellé keresek valami kis cuccot ami opcionálisan le is tudja állítani a hypervisor-t ha nem akar visszatérni az áram mondjuk negyed órán belül. Ennyit elvileg nevetve át kellene vészelnie, a két cucc együttes fogyasztása max. 35W.
Illetve ez a UPS Alza-n ez lehet, ugye?
-
Gyöször
senior tag
Ha egy autó akksit elkezdünk tölteni akkor a most is kapható lidlös akksitöltő általában 50Wattról indul, de lemerültségtől függően akár 80W-ról is. Aztán átmegy 12,5Wattra egy fél napra, aztán 5W. Átlagos személyautó akksi méretben ami 55-60Ah.
A kétezres szünetmentesem nem mértem még magát de olyan 15-25Wot eszik. 2db 7 vagy 9Ah lehet benne.
Ha 45Wattal tölt csak a soho azt még talán kevésnek is találom, mert ha ráakasztasz 100Ah akksit azt 10Amperrel töltheted ami 120W az áramszünet után közvetlen. Fenntartó töltésnek kb 10Ah ig elég a fél Amper ami ugye 6W (ha jó az akksi) meg még az inverter is búg folyamatosan, tehát a 25W az egy nagyon kicsi szám. Meg kell valamivel etetni is a majmot.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz DarkByte #22886 üzenetére
[link] ezt ha letöltöd, a 15.oldalon leírják, hogy 1db 12V 7Ah akksi van benne. Ehelyett tehetsz 9Ahsat majd, egy az edényméretük.
A többi kérdésesről sajnos halvány lila fingom nincs :-) amit valószínűsítek, hogy 1,5-2 órát el fog csipogni a cuccaiddal. Linux, nut, meg az upsek monitoringja nekem kínai.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Speederer
senior tag
válasz Gyöször #22888 üzenetére
Oké, próbálom máshonnan megközelíteni...
Nem akarok olyan szünetmentes megoldást, ami az átlagosnál többet fogyaszt "üresjáratban", tehát az idő kb 99%-ban. Mert akkor lehet elgondolkodok azon, hogy mekkora kapacitásút is szeretnék és esetleg újragondolom a rá aggatott fogyasztókat és csak a legfontosabbakat kötöm rá, sőt mondjuk a kazán keringető szivattyúját is okosabban járatva.
És most lehet fillérb@szónak tűnik, de szülőkhöz lenne és nem akarom őket túl nagy költségbe verni havi szinten, így is már a rezsihatár felett vannak, tehát 70 Ft lenne minden extra kWh. Viszont a keringető szivattyú miatt muszáj a szinusz jel (ha jól tudom), tehát valami nagyon olcsó szart nem vehetek. Ha meg már veszek valamit, akkor azért gondoltam a 600-as SPS Soho-ra (35Ah-s akkuval), mert akkor arról még mehetne ez-az, ami ugyan nem létszükséglet, de ha már ott van valami UPS, akkor miért ne?!
De azért próbálnám optimálisan csinálni.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
DarkByte
addikt
válasz DarkByte #22890 üzenetére
Illetve még valami, a prospektusán az 5E Gen2 szériának sehol se látom a tisztán szinuszos szót említve. Akkor ez nem is az?
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz DarkByte #22890 üzenetére
Szabvány akksik vannak, pld 4,5Ah, 7Ah 9Ah, 12Ah, ezek szabvány edényméretűek, a kicsik kisebbek a nagyok nagyobbak, de valamiért a 7Ah és a 9Ah teljesen egyforma külső méretekkel bír. szerintem ez bizonyos gyártói huncutságoknak enged teret, de sebaj ez így van és kész.
#22892 most nem töltöm le megint az adatlapot de kváziszinuszosnak tűnt első ránézésre, amit angolul asszem simulated sine wave nak becéznek. Ez egy egyszerűbb olcsóbb jól bevált megoldás a pécék és más kapcsolóüzemű tápok szünetmentesítésére. Nem teheted rá a lézernyomtatót, olyan cuccot aminek nehéz toroid trafós adapteres a tápja, meg villanymotorokat pld porszívót hajszárítót, amiket Rick4 fórumtárs előszeretettel használ a felújított APCje kivégzésére.
[ Szerkesztve ]
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz Speederer #22891 üzenetére
Igen, kelleni fog a szinuszos, a soho nekem erre egy nagyon szimpatikus megoldásnak tűnik, de nekem nincs keringetőm, hogy vegyek és kipróbáljam.
Talán ha valakinek van, ide leírja tényleg milyen étvágyú.Én sem szeretem, hogy az enyém 25Wattot eszik minimum.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
makoss
veterán
-
-
DarkByte
addikt
válasz Gyöször #22893 üzenetére
Értem. Szóval ha a router meg a mini PC-m mellé lesz aminek kapcsoló üzemű tápja van, ahhoz teljesen jó lesz ez. A kapacitása miatt nagyobb fogyasztókra ez úgy se lenne jó.
Egyébként van ezen az árszinten (~30k) olyan javasolt, ami tudja a tisztán szinuszosat, van USB monitoring interface-e és nem nJoy?
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
Sziasztok!
Van két Legrand keor sp szünetmentes tápom és az egyikben megadta magát az aksi.
Mennyire nehéz szétszedni? Van itt aki már szedte szét? Láttam jó sok csavar van rajta....
Van ajánlott aksi hozzá?Köszi előre is a segítséget!
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs