Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz DRPCDoki #12612 üzenetére

    A kiszemelt modell használati útmutatójában úgy fogalmaznak, hogy az 5E650iUSB típustól felfelé az "RJ-11 védelem" "TÚLFESZÜLTSÉG ELNYOMÁS" formájában történik. Ez valószínűleg passzív alkatrészek felhasználásával történik, tehát nem szükséges hozzá, hogy a készülék be legyen kapcsolva. Viszont gondolom, hogy mint minden alkatrésznek, ezeknek is van tűréshatára, ergo akár még elő is fordulhat, hogy az az ominózus villámcsapás olyan mértékű lesz, ami akár őt is vagy a mögöttes készülékeket is tönkreteheti. Természetesen statisztikai alapon valószínűsíthető, hogy

    0. Az esetek többségében nem történik semmi, mert a védelem jól van méretezve, így elhárítja a villámcsapás okozta túlfeszültséget.
    1. Az esetek kis részében előfordulhat, hogy a UPS RJ-11 csatlakozója tönkremegy.
    2. Ugyan nem ismerem a fenti modellt, de feltételezem, hogy az RJ-11 védelme független a 230 V-os hálózattól, így ha tényleg csak a telefonhálózatba csap be a villám, akkor maga a UPS akár meg is úszhatja. :))

    3. Az esetek még kisebb részében előfordulhat, hogy a mögöttes készülékek (pl. a modem) is tönkre megy.
    4. Az esetek elenyésző részében előfordulhat, hogy a modemhez kapcsolt készülékek (pl. laptop) is tönkre mennek.

    Sajnos ez ilyen. Egy darab UPS nem feltétlenül fog kiváltani egy jól megtervezett és kivitelezett villám- és túlfeszültség védelmet.

Új hozzászólás Aktív témák