Új hozzászólás Aktív témák

  • Rawulf

    őstag

    válasz _Petya_ #71937 üzenetére

    Tavaly még úgy volt, hogy a megyei-kapitányságot (Kossuth L. sgt.) kellett hívni.
    Már egy ideje ilyen esetben meg kell adnod az adataidat is (ellenőrzik a hívót), miután kapcsoltak neked illetékest.

    Fontos: különben a rendőr le fog b*szni, hogy szép kis táblácskákkal jelöld a garázsod ajtaján, hogy no parking, megállni tilos, lopós autó... stb. megoldásokkal, hogy jól látható legyen. Bár elméletileg nem szabadna, de pl. nekem is annó azt mondta a rendőr, hogy fehér festékkel mehetne az X a kapu előtt a betonra/aszfaltra (ők nem fognak szívózni a festék miatt).

    Ha a delikvens eláll addigra, mire jönnek a rendőrök, akkor illik szólni a központjukba neked, hogy "bocs, de a paraszt elállt, mielőtt a kollégái megjöttek volna".
    Ha viszont odaérnek a rendőrök, akkor közöld velük a tényálladékot és ha nem akarsz verbálisan beszállni az adok-kapokba, ami a tapló és a rendőrök között fog lefolyni, akkor ne várd meg az autó tulajdonosát, hanem bízd a rendőrökre.

    Ha pech-ed van, akkor kifogsz egy bunkót, akkor készülj fel rá, hogy per lesz (ha nem akarja elismerni és befizetni a büntit) és behívnak tanúnak (nem kell jogásznak lennie ahhoz, hogy ezt megtegye veled).

    Ezért mindig készíts fotókat a kocsiról, hogy jól láthatóan bizonyíthasd, hogy odaállt a garázsod elé és a fotókon láthatónak kellenek lennie a figyelmeztető tábláidnak! Így nem mondhatja azt, hogy nem látta, stb... - természetesen a rendőrök felhívása előtt tedd meg a fotózást (mobiltelefon kamerája is elég).

    A benned lévő kisördög pedig igazán jó kedvű lesz, ha a delikvens olyan későn ér csak vissza, hogy addigra a rendőrök a pókkal elvitetik. (Egyébként a pókos is szokott kamerázni, de az a tuti, ha fotózkodsz...)

    Csak azért tudom, mert az elmúlt három évben a volt munkahelyem autómata kapus mélygarázs bejárata elé is mindig odaállt valami barom. Sok sikert! ;]

    "Please state the nature of the medical emergency."

Új hozzászólás Aktív témák