Új hozzászólás Aktív témák

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz bitpork #61647 üzenetére

    Én első körben nem az aktuális jogszabályokon akadtam fent, mert valóban van ilyen jogszabály csak senki nem foglakozik vele.

    Én afelett nem tértem napirendre, hogy te magánemberként azon a véleményen vagy, hogy sokkal előrébb való egy tolvaj személyiségi jogainak védelme mint nagyra becsült fórumtársunk Rick anyagi kára, és aktuális lelkiállapota.

    Te letetted a voksodat a tolvaj mellett mindenki más itt a fórumon Rick mellett állt ki. Lehet takarózni jogszabályokkal de az ami jogszabályilag rögzítve van nem mindig életszerű nem mindig igazságos nem mindig gyakorlatias. Feltétel elfogadni minden betűjét... nekem az nem megy.

    Kérje csak a kukalopó, hogy kerüljön le a képe az internetről. Nem tenné mert az amit ő csinált fajsúlyosabb mint amit Rick akkor is ha szabálytalan.

    Csak azt nem tudom, hogy ha mondjuk ellopnák a biciklidet és lenne az elkövetőről egy hasonló minőségű fotód akkor mit csinálnál, átadnád a rendőrségnek? Soha nem találnánk meg.. Megosztanád a tolvajkergetők oldalán akik élből ismerik az összes tolvajt? Nem, mert szegény tolvaj jogait azzal megsértenéd. Csak akkor ugrott a bicó.

    Számomra az egész végkövetkeztetése, hogy mindenki vállalja a tettiért a felelősséget, a lehetséges következményeket. Aki kukalopsára adja a fejét az nyilván érzi benne van a pakliban, hogy megverik, megkergetik, előállítják, vagy éppen lefényképezik. Aki megver, megkerget vagy lefényképez egy kukalopót azt annak tudatában teszi nyilván, hogy felelősségre vonhatják érte de ez innentől az ő döntése.

    [ Szerkesztve ]

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

Új hozzászólás Aktív témák