Új hozzászólás Aktív témák

  • regvoltrossz

    tag

    Elég sűrűn van névnap, szülinap, karácsony stb. amikor illik valamilyen ajándékkal meglepni kedvesünket. Az én párom egész nap hallgatja a rádiót. Én is, bár nálam ezt sokszor az egész nap szóló tévé helyettesíti. Lényeg az hogy ő is és én is inkább a híreket és a szöveges beszélgetős típusú rádiókat szeretjük. Normál rádiónál környékünkön csak a Kossuth marad mint ilyen lehetőség, aminek szinvonala az utóbbi időben erőteljes mélyrepülésbe kezdett. A neten viszont ugye minden rádió hallgatható élőben ami csak műsort indított valahol. Mivel jómagam az Inforádiót szoktam online hallgatni ha megy a számítógép és ezt a párom is kedveli, ráadásul ma már a legolcsóbb nethez is wifis modem jár egyszer csak jött az ötlet: webrádiót veszek ajándékba legközelebb, azaz egy olyan kívülről hagyományosnak látszó rádiókészüléket, amely nem a levegőből veszi az adást, hanem a netről. Rá is kerestem és meglepődtem.
    Ezen rádiók alaphangon 30-40ezernél kezdődnek, ráadásul azok közül amik pl. az árgépen is fenn vannak a nagy része nem is hasonlít egy hagyományos rádióra, inkább egy nagyméretű mp3 lejátszó, melyekkel mellékesen rádiót is lehet hallgatni. Nekem olyan kellene mint pl ez, amelynél van 6-8 gomb amelyekre beállítok egy-egy rádiót aztán már csak meg kell nyomni a megfelelő gombot, ha egy másikat akarok hallgatni. A 30-40ezret sokallom érte így eszembe jutott hogy mi lenne, ha összeraknék egy ilyet? De hát mi kell hozzá? Ha egy p3-as mini pc-t építek, akkor sem kell annak fele tudása sem. Egyáltalán össze lehet ilyet barkácsolni házilag?
    Szerintetek?

    Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

Új hozzászólás Aktív témák