Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polemius
senior tag
válasz totya694 #29102 üzenetére
Legfeljebb a forgalmazása (mint minden műszaki eszköznek). Na meg a használata. Venni, tartani nem engedélyköteles.
Az üzemeltetéshez kell elvileg megfelelő jogosultság.
Az más kérdés, hogy a kis teljesítményű rádiókat, ha szabvány PMR csatornákon forgalmaznak vele, nem zargatják. Lásd rengeteg airsoft, paintball játékos, túrázó, stb. -
macilaci78
nagyúr
válasz Polemius #29103 üzenetére
Igaza van pedig.
Nemrég változott a törvény, annak előtte a rendőr elkobozhatta a kocsiból a rádió adó-vevőt, ha nem volt engedélyed rá. A taxisok, kaminosok is elvileg hullámsávot bérelnek, melyen belül forgalmazhatnak. Úgy szokták dugdosni a fülkében, utastérben a készüléket, az URH-antennára meg ráfogják, hogy a Slágerhez kell, mert jobb a vétel.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Polemius
senior tag
válasz macilaci78 #29105 üzenetére
Tudnád linkelni a törvényt/szabályozást? Mert szerintem csak az üzemeltetése amihez kell engedély. Otthon a fiókban annyi rádiót tartasz, amennyi jólesik. Csak ne kapcsold be.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Polemius #29107 üzenetére
Nem tudom a jogszabályt sajnos, ismerőstől hallottam.
Az biztos, hogy az illegális forgalmazókat műszerkocsival mérik be és kapcsolják le.És igen, életszerű, hogy valaki egy tök ép, működőképes URH-t tart a kocsiban akár a műszerfalba, akár rejtve beépítve, bekötve, antennával csak azért, mert jól mutat és be sem kapcsolja...
Nekem is van egy rádióm, ami fogja az FM-sávot, PMR-r és URH-t is. De adni csak a PMR-sávon adtam vele eddig, URH-n csak a Tiszavolánt és a taxisokat hallgattam hébe-hóba.
[ Szerkesztve ]
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
fecus
őstag
Vettem három FUJI DVD -R DL lemezt. Szépen kimentettem sok videó fájlt. Archívumnak jó is, mert a gépek tudják olvasni. De kiderült, hogy az asztali DVD-m nem ismeri a -R DL formát. Egy olyan lemezt is meg kellene írnom amit egyszerűen le lehet játszani hagyományos DVD lejátszón.
Valaki cserélne velem 1 db ilyen lemezt valami +R DL fajtára?[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Rick4
félisten
A linkeden semmi olyat nem láttam, ami más biztosítónál ne fordult volna elő. Még csak azt se mondhatom, hogy a hozzászólások döntő többsége a véleményeddel megegyező állásponton lenne. Szóval vagy a link nem jó, vagy a tények nincsenek összhangban a véleményeddel...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz macilaci78 #29108 üzenetére
Hogy van ez most? A pmr frí, az URH engedélyköteles?
-
macilaci78
nagyúr
-
őstag
Nem tudjátok h szegeden van e még Dr Szerényi Zsuzsa(zsuzso) fogorvos? Fiatal kb 25-30 éves, az öcsém évfolyamrarsa volt az orvosin. Még két éve ő csinaltam meg a fogaimat olcsón, de az öcsém elvesztette a számát. Kellene egy gyökérkezelés.
2 éve még a szájsebészeten volt, és volt egy másik orvossal közös magánrendelője is.-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Polemius
senior tag
válasz lugosi #29112 üzenetére
A PMR is az URH tartományban van.
A PMR frekin PMR rádióval szabadon, engedély és díjfizetés nélkül beszélhetsz.
Elvileg szigorú paramétereknek kell megfelelnie egy PMR rádiónak. A gyakorlatban nem b@sztatják a PMR csatornákon 2-4W teljesítménnyel csevegőket. Persze nem kell mutogatni a rádiót a hatóság orra előtt. Meg más frekvencián adásra kapcsolni.Más frekin engedélyt kell kérni/venni a rádiózáshoz. Vagy rádióamatőr engedélyt szerezni, és akkor több lehetőség van.
Illetve van még CB, amit jópár éve korlátok közé szorítottak (ennek ellenére vannak szakadárok szép számmal, akik persze dugdossák a készüléket mint macilaci említette).
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
Laptop kijelzőt valakinek? Új 15.6" LED-es 23e Ft, új 15.4"-os 23e Ft, új 17.3"-os 25e, 10.1" vékony 23e Ft, de van más típus is.
Esetleg egy Lenovo T500? (p8400, 4gb ddr3, 160gb 7200rpm 100/100, intel vga, wifi, kékfog, szép állapot) = 65e
Vagy egy Dell D430? (u7700, 2gb ddr2, 80gb, wifi, kékfog, 2-3 órás akku, szép állapot) = 45e
De akad 6930P és 6910P is...Hétvégén átvehető, ha holnap, azaz péntek délelőttig lebeszéljük.
Jövőhét vége szintén játszik.
-
félisten
-
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Rawulf
őstag
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
SirRasor
addikt
Valakinek van 9V 850+ mA-es tápegysége söré' csokié'? Routerhez kell.
Make Love not war!
-
válasz Rawulf #29128 üzenetére
Generali átbaszott egyszer, bár még mindig náluk vagyok. A scorpióm amit megtörtek, náluk volt biztosítva, és úgy állapította meg a kocsi értékét, hogy vett a becsüs egy expresszt, fellapozta és a legolcsóbbat beírta értéknek. És mindezt el is mondta nekem.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
HuMarc
veterán
válasz Rawulf #29123 üzenetére
"képes lehet magyarázatot adni a kérdésre"
Képesnek én is képes vagyok rá: Megfeszítette az arcizmait, emiatt a bőre kicsit megfeszült, ez okozta a változást. Mivel a legtöbb embernek van haj a fején, így ezt nem gyakran figyelhetjük meg, hisz a haj eltakarja a fejbőrt. (Sőt, hosszabb/felállóbb haj esetén még a fej formája sem egyértelmű.
Gratulálok annak, aki ilyen baromságokat talál ki, dolgozhatna is, ahelyett, hogy ilyennel tölti az idejét És ezt kellő színvonalú cikknek tartják ahhoz, hogy címlapra kerüljön
-
Polemius
senior tag
válasz HuMarc #29130 üzenetére
Ott marhaság az egész, hogy a sok száz jelenlévő embernek is feltűnt volna egy földönkívüli a terem közepén. Elég csak egy sötétben készült régi VHS kamerás feltételt megnézni és ennél különbeket látni.
(Arról nem is beszélve, hogy miért tennék közszemlére ha lenne egy a szolgálatukban?) -
félisten
-
Attix82
addikt
Egy egész jó táp, ha valakinek szüksége lenne. FSP belsős 12V ágon 336 Wattot ad le.
Gigabyte GE-C420A-C2
420W, 1xFAN, 12cm, Aktív PFC
Gyártói cikkszám: GE-C420A-C2
Garancia: 24 hónap
Termék: [link]
-
SirRasor
addikt
Adott egy Arctic F12 Pro 12cm-es rendszerhűtő.
Pár napja vettem a tápba, de nem jó bele, mert
A: nem 25 hanem 40 mm magas
B: nem szívja, hanem fújja a levegőtViszont csak úgy tudtam berakni a tápba, hogy szétvágtam a kábelét. Még nem foltoztam össze a régivel, de igény esetén megcsinálom (sajnos csak szigetelő szalagom van; nem tudom megforrasztani).
Kikiáltási ár: ..ki ad érte bármit is?
Ja amúgy tökéletesen működik, tehát a kábelfoltozás csak vizuális hátrány[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz totya694 #29139 üzenetére
Gondoltam rá, de sose használtam házhűtőt, mivel totál fölöslegesnek tartom és számomra az is (prociról is lehúztam a ventilátort lassan már fél éve, és így is átlag 40-42 C°-on van, tehát nincs bent meleg). Rokonok gépében sincs, nekik se kell, tehát fölösleges megtartanom; csak foglalja a helyet.
EDIT: azóta nem is kell venti a tápba, mert a műszerolaj csodákra képes. Eddig WD40-el meg TF2-vel kentem, de ez csodákra képes.
maláj én vagyok a barom, mert nem is szeretem a sört 2 tábla akármilyen schogettenért a tiéd
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
sss
őstag
Szilléri sgt. környékén van egy rakat fodrász, nem tudja valaki, h valamelyik nyitva van-e hétvégén?
-
Rick4
félisten
Ph oldalak frissítésekor 10-ből 4x tartalomkódolási hiba jelenik meg. Másnak is vacakol?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
HuMarc
veterán
Nálam is, vagy 300-as, vagy 330-as hibakóddal, az előbb láttam, de nem emlékszem, reprodukálni meg nem könnyű.Megint előjött:Hiba: 330 (net::ERR_CONTENT_DECODING_FAILED): Ismeretlen hiba.
Én már akartam jelezni, csak még nem jutottam odáig. Kérlek tedd meg helyettem is!
[ Szerkesztve ]
-
HuMarc
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
Na akkor lássuk a szem-agy koordinációtokat, ha már a ph! bugzik éppen!
"Please state the nature of the medical emergency!"
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest