Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zofren
aktív tag
Egy kis segitséget szeretnék kérni. USB-MAC controller-hez keresek xp drivert. Ennyit tudok roóa irni: SD-ADU2LAN-M2.
[igy néz ki]
ezek a driverek nem mükődnekköszi
''Próbálj ne sikeres, hanem értékes emberré válni.'' - Albert Einstein
-
Zofren
aktív tag
-
nrbii
tag
válasz macilaci78 #7855 üzenetére
Vannak igényesek is.
Így van.
-
liver
tag
Ez most kicsit off lesz.
A sztori előtt bevezetőnek annyit,Budaörsön lakom és ott egy kicsit drágább az élet az átlagosnál.Szóval bemegyek Budaörs egyik patinásabb cukrászdájába,hogy egyek egy kis fagyit,mert néha torkoskodni is kell
A sorban előttem állt egy 30as nő(picsa) két gyerekével.Amikor rájuk került a sor kértek összesen 5gombóc fagyit ilyen mézes vagy mit tudom én milyen tölcsérben.A cukrász hölgy mondja:
-650 forint lesz.
A nő meg se hallotta,hogy mit mond ad egy 500forintost.
-Elnézést!Ez így kevés lesz,mert összesen 650 forint lesz.
A nő néz bambán és látszik,hogy nem érti a helyzetet.
Egyszer csak elvörösödik és el kezd kiabálni:
-MILYEN DOLOG AZ,HOGY 500 FORINTBÓL NEM JÖN KI 5 GOMBÓC FAGY!?EZ FELHÁBORÍTÓ!KÉREM A PANASZKÖNYVET!
A cukrászdába mindenki bambán néz,egyszerűen lefagytak az ott dolgozók,de még én is.
A nő megkapta a panaszkönyvet és még tovább mondta a magáét.
Megjegyzem a fagyi ára nagybetűkkel ki volt írva(110 forint/gombóc,mézes tölcsér 50 forint)
Kimegyek a cukrászdából,és ott a nyugiban majszolom a fagyimat.Kijön a nő és nem fogjátok kitalálni milyen kocsiba szállt be a gyerekeivel?!
Egy szinte zsír új A4-es audiba.
Hát vazz...a cukrászoknak se fenékig tejfel az életük[ Szerkesztve ]
"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)
-
localhost
Közösségépítő
-
szatocs
őstag
Mostanában nincs egy hülyeséget beszélő, rossz beidegződésű, helytelen meglátásokhoz szigorúan ragaszkodó számtech boltban vásárló ember sem? Régen jöttem, olvastam a topikot, és jót derültem, most meg az off - ok netovábbja a topik.
Én is off - olok most, de elvileg nem is tehetném, hogy on - t írjak ide.
Szóval hajrá, jöhetnek a vicces történetek.[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
bullseye
addikt
válasz szatocs #7862 üzenetére
Én szemezgethetnék 1-2 olvasói levelünkből, de nem akarom bántani azt, aki csak nagyon nem érti a dolgokat. Akik meg agresszívek, azokat nem merem
Nemrég is jött egy jó kis kiosztós levél egy olvasónktól, akit biztos ismertek, mert nagyker áron, vagy jelentős kedvezménnyel adnak el neki a boltokban... hát merjem bántani a nép hősét?
De pl. volt olyan is, aki 4-5 külön poston kifogásolta, hogy a letöltő-oldalunkon a híres, bazidrága programoknak csak demoverziói vannak fent... ez is tisztán fogyasztóvédelmi harc a kisemberekért, meg sem merek mukkanni...
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
localhost
Közösségépítő
válasz wombation #7866 üzenetére
Mi a répáért cseszegettek?
Volt egy OFF TOPIC reagálásom erre a mondatra: "Budaörsön lakom és ott egy kicsit drágább az élet az átlagosnál.Szóval bemegyek Budaörs egyik patinásabb cukrászdájába" ...Azt írtam, hogy nem annyira drága Budaörsön, ha mifelénk ÁTLAGBAN drágább...
És nektek ez a legnagyobb problémátok?! PIHA!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
liver
tag
válasz localhost #7867 üzenetére
Én nem cseszegetni akartalak,sorry ha félreértetted.Én csak iróniából irtam a reagálásomat
Ha én sokkalom valahol valamiért az árat(de ez általában nem pár gombóc fagyi),akkor tovább állok mindeféle komment nélkül.
Peace"Próbáltad ki-kapcsolni,be-kapcsolni?Akkor világít az oldalán a gomb?Nem!Akkor be kéne kapcsolni":-)
-
biker
nagyúr
-
Zofren
aktív tag
fagyiár jelentésünket olvasták
-
Zofren
aktív tag
Aktuális:
- nem telepitetted fel azt a programot, ami a telefonról leveszi a képeket a gépre.
- jó napot. melyik programra tetszik gondolni? - én köszöntem
- arra ami leszedi a képeket a telefonról a gépre.
- milyen telefon?
- ez.
- fel tetszik menni a netre, gyártó honlapján rajta van onnan le lehet tölteni, én is onnan töltöttem le vagy behozza a gépet.
- nincs fenn!
- jó, akkor hozza be holnap.
- hozni fogja a férjem, nyugodt lehetsz.nyugodt vagyok én
-
Coyote2000
őstag
válasz Hequila #7780 üzenetére
Nem akarok senkit megbántani, de szerintem ez a helyzet:
Rendszergazda: tényleg pöcslóbálós. Aki ilyen "30 évesen anyuéknál lakni jó, 40 éves koromig el cod-ozgatok itthon is" típus, annak ajánlott. Aki szeretne valamit elérni az életben, annak nem, mégcsak ugródeszkának sem. Se karrierlehetőség, se kihívás, se versenyképes jövedelem. Ennek a legrosszabb típusa az iskolai rendszergazda, mert őrá még a diákok sem néznek fel.
Boltos: ha igenis érdekel a biznisz, akkor érdemes lehet belevágni. Sok embert ismerhetsz meg, később akár saját vállalkozásba kezdhetsz, saját boltot vagy szervízt nyithatsz. Sőt, néha a vásárlóknak privátban is lehet dolgozni, aminek az előnyeit hadd ne soroljam...
De miért csak ezeken gondolkozol? Ajánlanám neked, hogy add be a CV-d egy multicéghez, az IT részlegen simán tudnak alkalmazni, de akár elektronikai mérnöki és/vagy műszerész melót is elcsíphetsz. Nem a végzettség a legfontosabb, hanem a tudás, és ha jó vagy abban amit csinálsz, akkor előbbre is léphetsz. Fizetéssel nem fukarkodnak, egyéb juttatások is vannak...
Szerintem nézz szét az álláspiacon, ne szűkítsd le ennyire a kört. -
sasa311
veterán
válasz Coyote2000 #7877 üzenetére
Err, a rendszergazdába nincs lehetőség?
Ismerem az egyik nagy "szeretetszolgálat" (direkt nem írok nevet) ex - rendszergazdáját, mostmár máshol dolgozik, hát had ne mondjam mik mentek ott és mekkora pénzeket lehetett leakasztani meg "elszámolni"...
Iskolába valószínűleg télleg lópikula, de ha bekerülsz egy "nagy, pénzes" helyre ahol a főnöködnek fingja nincs a témához akkor .. khmm.. vannak érdekes dolgok ott is.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
Coyote2000
őstag
válasz sasa311 #7878 üzenetére
igaz, de ha valakinek van annyi agya, hogy ebből hasznot húzzon, akkor inkább kamatoztassa nagyobb fizetésért az intelligenciáját, ne elégedjen meg a "csurranós-cseppenős" lóvékkal... A céges rendszergazdák között is van különbség: nem mindegy hogy kis cégnél vagy kis pénzért, de tudsz mellékest lopkodni, vagy nagyobb cégnél több lóvéért, ahol már nem szorulsz rá a lopkodásra.
Aztán lehet hogy csak én állok hozzá így... -
net84
őstag
elegem van a nyomorékokból, értelmi fogyatékosokból, idiótákból, értetlenekből és a hülyékből...
1. idióta bejön, gépet megrendel, megpróbál alkudozni, majd amikor megegyezünk, hogy ez lesz és ennyibe fog kerülni, akkor ad egy telefonszámot, megbeszéljük, hogy akkor fogom csak hívni, ha elkészül a gép. Erre pénteken telefonál, hogy miért nem hívtuk...talán azért mert nincs még készen a gépe.
2. tesze-fosza anyuka bejön, kollégánál vannak, én a telefonon lógok, közben a rendszerbe matatok egy számlát és egy terméket kereseve, eljön egészen az asztalomig, majd ott megáll és les rám bambán - igaz lehet, hogy szegényem annyira vak volt, hogy nem látta, hogy telefonálok, sőt süket is, mert nem is hallotta. Végül kolléga útbaigazította a harmadik asztalhoz, igaz az is érdekes volt, mert elsőre nem ment neki az értelmezése a mondatnak.
3. noteook-ot akar venni eset - mindent fogóval kell kihúzni belőle: (a történetben szereplő nevek és típusok csak kitalációk, a valósággal történő egyezés csupán a véletlen szüleménye )
- milyet?
- Asus
- konkrét elképzelés?
- nincs
- mire szeretnéd használni?
- hááát Asus F3U
- (nagy levegő, bentart - anyád!) van konkrét típus is, vagy csak ez a család érdekel?
- F3U
- jó! ebből 3 különböző típus van jelenleg.
kinyomtatom az elsőt, közben a haverja majdhogynem felfekszik az asztalra, annyira szeretné látni az árakat...nézegetik, közben az asztalra fekvő haverja fél percenként kérdezgeti, hogy mennyibe kerül, én meg 10 másodperces késéssel közlöm vele, hogy rögtön megnézem az árát is...
- de mi nem ilyet néztünk, és az olcsóbb is volt
- esetleg pontos típus lenne arról?
- Asus F3U-AP116
- (namost tényleg anyukáddal sokasodj és szaporodj) ennek tényleg kissebb a HDD-je, de a procija is...
- hát mi azt láttuk, hogy csak a HDD-je kissebb.
(tököm! nem hiszem el, amikor feketén fehéren ott van elöttük, hogy biza a proci is kissebb, akkor minek kell vitatkozni? - idióták)
Már kezdtem remélni, hogy vége, elhúznak a fenében, de nem! Akkor kezdődött azzal, hogy hitel kellene neki a notira.
ez még kb 20 perces tortúra volt .....ezek után még beszélhetnék az értelmi fogyatékos családról, de arról inkább majd a kolléga, mert azok hozzá mentek vissza, amikor visszajöttek tegnap...
Read only...
-
molecula
csendes tag
A rendszergazda 24 kérése a felhasználókhoz
1.Ha a számítógépedet át kell rámolni másik asztalra/szobába, akkor ellenőrizd, hogy az asztal tele legyen plüssállatokkal, feljegyzésekkel és a gyermekeid fotóival, képeslapokkal, hiszen nekünk nincsen magánéletünk, ezért számunkra különösen kedves látni, hogy neked van.
2.Soha ne hagyjál a hibáról feljegyzést a géped mellett, hiszen nekünk természetfeletti képességeink vannak ezt leolvasni a sötét képernyőről.
3.Ha szerelő jön a gépedhez, azonnal menj el még a környékről is, hisz úgyis emlékszünk a cég mind a 300 gépének a jelszavaira kívülről.
4.Ha telefonálsz nekünk, akkor csak azt ismételgesd a telefonba, hogy mi az a munka, amit meg akarsz csinálni, azt viszont sose említsd, hogy mi az, ami megakadályoz a szándékodban.
5.Ha a rendszergazda sürgős mailt küld neked, akkor azt azonnal töröld anélkül, hogy elolvasnád, hiszen mi úgyis csak tesztüzeneteket szoktunk küldeni.
6.Ha az ebédlőben meglátod az asztalnál a rendszergazdát, azonnal menj az asztalához, és halmozd el a panaszaiddal a gépedről, hiszen ők csak a te kiszolgálásodra vannak, s ha jó étvágyuk lenne, az csak hátráltatná a munkádat.
7.A sürgős mail-eket mindig írjad nagybetűkkel, a postmaster így észreveszi, és expressz tovabbítja a rendszergazdának.
8.Ha este az otthoni gépeden a hibaüzenet azt mondja, hogy nincsen vonal, telefonálj a rendszergazdának, értünk mi a telefonvonalakhoz is, sőt távolról is meg tudjuk javítani.
9.Ha a rendszergazda azt állitja, hogy a monitorban nincsen festékpatron, te csak bizonygasd, hogy márpedig van, és azonnal cserélje ki, mi imádjuk az ilyen szócsatákat.
10.Ha a rendszergazda azt ígéri, hogy azonnal jön megnézni a gépedet, akkor sóhajtozva kérdezd meg, hogy "nála hány hétig tart az azonnal", hiszen imádja, ha így motiválják munkavégzésre.
11.Ha a nyomtatód nem nyomtatja ki a dokumentumodat, akkor ismételd meg a printelést legalább hússzor, hiszen van, hogy a fekete lyukak csak úgy elnyelik a printer elől a biteket.
12.Ha a printer a húszszori ismétlés ellenére sem nyomtatja ki a dokumentumot, akkor küldd el a cég mind a negyven printerére, egyik majd csak kinyomtatja!
13.Még véletlenül se tanuld meg a berendezések helyes nevét, mi pontosan tudjuk, hogy mit értesz az alatt, hogy ez a herveli nem működik.
14.Sose használd a program beépített helpjet, az úgyis csak az agyatlanoknak meg a hülyéknek lett írva.
15.Ha az egér madzagja zavarja a billentyűdet, akkor tedd bátran a monitor talpa alá, az egér vezetéke minden további nélkül ki kell bírja a monitor 20 kilós súlyát!
16.Ha a szóköz billentyűd nem működik, nyugodt szívvel hibáztasd a tegnapi explorer verziófrissítést.
17.A billentyűzet egyenesen imádja a süteménymorzsákat, és a Coca-Colát!
18.A rendszergazda magyarázataira nyugodtan mondjad, hogy "nem értek egy szót sem ebből az egész számitástechnikai hülyeségbol", mi imádjuk, ha a szakértelmünket hülyeségnek nevezik!
19.Ha a printerben kifogy a festékpatron, akkor hívjad a rendszergazdát, ugyanis a cseréje olyan nehézkes és szakmai felkészültséget kívánó munka, hogy a Hewlett Packard is csak azoknak a mérnököknek ajánlja hozzákezdeni, akiknek megvan a doktorátusuk kvantumfizikából.
20.Ha a számítógéped elromlik, akkor a titkárnőddel telefonáltass nekünk, szerintünk a Te géped hibájáról élvezet egy olyan személlyel csevegni, akinek fogalma sincsen róla, hogy mi nem működik.
21.Ha e-mailen keresztül kapsz egy 30 Mb méretű (hatalmas) videofilmet, akkor feltétlenül küldd el a cég összes mail címére, csatolt fájlként. Nekunk bizony hatalmas tárolókapacitásunk van, s az sem zavar senkit, hogy a hálózat ettől lelassul!
22.Ha valami technikai kérdésed van, akkor semmi esetre se jegyezd meg a választ, hanem kérdezd meg újra minden alkalommal, legalább 10-szer egy héten belül.
23.Mivel a rendszergazda úgyis annyira elfoglalt, így inkább állj neki magad megjavítani a gépedet, nekünk külön öröm a Te baklövéseidet javítgatni, s közben azon tűnődni, hogy mi okozhatott ilyen jelenséget.
24.Soha ne ismerj be semmit, a legjobb védekezés azt mondani, hogy "egyszer csak elsötétült a képernyő."
Bocsi ez elég hosszú lett![ Szerkesztve ]
Pályázatok írását, figyelését, vállalom cégek és civil szervezetek számára! sokadik nap
-
diegho
nagyúr
emlékszik még valaki win98-ra? volt ott hibernálás? ha igen hogy lehetett előcsalni?
-
A@ron
tag
Nekem is van egy történetem a pult másik oldaláról:
A sztori úgy kezdődött, hogy havernak sürgősen 20m-es UTP kábelt kellett szerezni. Volt rá 3000 zseton.
Bemegyek az első boltba. Háát, most nincs 20m-esük, holnap lesz, 4000 Ft, de ha most kell, akkor menjek másik boltba.
Elmentem a másik, az első által ajánlott boltba. Persze, persze van ilyen kábel, ő vágja, amennyit kérünk. Mondom jóvan, de mennyit fog kóstálni? - Háát, 300ft/m. Mondom anyád, megyek tovább.
Következő bolt (szombat, zárás előtt kb 15 perccel). Meglehetősen fiatalnak kinéző, 18-20 közötti csávó ül bent a pultban.
-Helló, 20m hálózati kábelt szeretnék. (Utólag jöttem rá, hogy ez nem túl szerencsés megfogalmazás volt.)
-Hát 20m-es az most pont nincs, csak 10-es.
-Oké, köszi (már pont indulnék)
-(utánamszól a csávó) Várj! Az az UTP kábel?
-Igen.
-Ja, abból van 2 is.
(fogom a fejem, közben hátramegy, kihozza a kábelt)
(odadugja az orrom alá a kábel végét, félénken kérdezi: - Ez az?
(ránézek) - Igen. Mennyibe kerül?
-Megnézi a gépben, majd kiböki: - 1800 forint.
Állam a padlón, a gyerek észreveszi, rámszól: - Miért, sok?
(Amint kiértem a boltból elkezdtem fulladozni a röhögéstől -
ML320
senior tag
Helló, 20m hálózati kábelt szeretnék
Nálam 5m-es kerestek Hozok egy 5méteres UTP kábelt. Az ügyfél néz, majd kedves hangon és hangsúllyal megkérdé:
- Ezt mégis hogy dugjam be konektorba?
- Tehát akkor 220V-os kellene? Amúgy vágd ketté, egyesével gyömöszöld be, és utánna nyalogassd!Jó ötlet volt nem indulni a Kiválasztott műsorban. A gondolatolvasó képességem még nem az igazi.
Ember tervez, Isten perverz...
-
diegho
nagyúr
nálunk bent van 2 ismerős a boltban, jön főnök:
-adj egy izét
-adok neki egy fehér üres A4-es lapot
-kösz
és megy tovább, de visszaszól a bent lévőknek... ja igen, mi már gondolatban kommunikálunk -
TheReMiXeR
senior tag
Házaspár bejön :
-van egy fudzsiszime gépünk és lassú, bővíteni szeretnénk!
Ekkor volt egy saccperkábé becslés...
-nos, abba a gépbe csak ramot tudok adni -valszeg ddr1-es kell bele, de előbb jobb lenne tudni a pontos tipust.
-oké, majd telefonálok ha megnéztem...kb. 2óra múlva csörgeti a telefont :
-én vagyok az a fudzsiszime gépes és hát mondanám a tipust!
-rendben, ha lehet akkor betűzze...
-fudzsi-szime...
-áááácsi meg, a tipusa érdekelne, nem a márka, ha megoldható akkor csak azt kérném...Másik, jól szituált ember (akiből süt az okoskodás)
-nekem kiegészítő kellene!
-igen, mire is gondol pontosan?
-van 4gép az irodában de csak egy nyomtatónk van és szeretném, ha mindegyik tudna nyomtatni...
-nos akkor egy printszerveres rútert kell beiktatni a hálózatba
-de nekünk nincs kiépítve hálózat és nem is akarunk
-hm, akkor hogy zajlik az adatcsere a gépek között?
-pendrájvokat használunk
...és a végén vett egy USB hosszabító kábelt 3méterest...még ez beugrott :
2 srác bejön :
-3db miniDV-t kellene digitalizálni
-mivel mi nem foglakozunk ilyennel (habár én maszekban igen de nem érek rá most ilyenre) ezért azt tanácsolom, hogy XY helyre kellene elmenni mert ott biztos csinálnak ilyet!
-na igen, de ott 3nap alat csinálják meg és 2200Ft kazettánként!!!
- és te mennyire gondoltál?
-hát miért kerül 2200Ft-ba amikor egy dvd lemez 50Ft???@nyádé
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
mostanában mindenki 15"-os monitort akar javítatni nálam. nem értem őket... van még 3db compaq 15" használt pici monitorom filléres áron, ráadásul garanciával és inkább elmegy máshová, mert ő a dzsunkatech-et akarja megjavítatni 5000-ért, ahelyett, hogy venne egy normális 17-est mondjuk használtan... nem értem az embereket komolyan mondom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Wise (ex-TransferWise)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- DUNE médialejátszók topicja
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- További aktív témák...
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Brother HL-L6400DW duplex WiFi-s lézernyomtató 50lap/ perc!
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- PlayStation 4 Slim + PS4 kontroller (Csere XBox Series S)
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest