Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Coyote2000
őstag
Régóta nézegetem a topikot, marha jó sztorik vannak
Viszont annyit hozzászólnék, hogy néhány esetben túlzásba estek. Vásárlóként sokszor tapasztalom hogy flegmán vagy lekezelően beszélnek velem számtech-boltban, mindössze azért, mert nem tudok minden alkatrészről mindent (számtechtanári diplomám ellenére se) . Pl. a hálózatépitésben voltak hiányosságaim (hardveres hiányosságok), amikor normális hangnemben feltett kérdésemre gúnyos választ kaptam...
Tény, hogy utálatosak azok az emberek, akik agressziven hőbörögnek az eladónak, miközben segghülyék az informatikához, max honfoglalózni meg passziánszozni szoktak, de úgy gondolom az eladóknak is meg kellene különböztetni az ilyen lámáktól a normális, de az informatikára kevésbé fogékony vásárlókat.
Az átlagon aluli júzereket is lehet emberként kezelni, köszönet azoknak akik erre is figyelnek.
Akinek meg nem ingje... -
Coyote2000
őstag
válasz Nyugdíjas #6815 üzenetére
ez engem is kinyír idegileg, de kezdem megérteni ezeket az eseteket is...
Pl. őseimnek nem volt elég nagy a 17 colos CRT, mondván, hogy alig látják a betűket (1024x768). Mákjuk volt, valami vállalati cafeteriában ingyen kaptak egy 20 colos TFT-t, nagy batár samsungot... belőttem nekik, de sehogyse volt jó... erre kiderült hogy 1024x768-ban tetszik nekik (szerencsére legalább 4:3-as), és normál távolságból (30-40 centi) nézik...Először a tököm ki volt, hogy mekkora égő dolog már, de aztán rájöttem hogy jó ez így. Majd ha én is 50 éves leszek, akkor majd nekem is lesznek ilyen hülyeségeim. 26 évesen hogy is érthetném meg, hogy milyen az, amikor 17" @ 1024x768-on túl picik a betűk...
[ Szerkesztve ]
-
Coyote2000
őstag
bocs, de nagyon gáz ez az IT-guru flegmázás... sztem ez nem az "ügyfélnek" égő.
Mostanában elég nagy divat lett más emberek lenézése a számtech-tudorok körében, csak azért mert valamit rosszul szólnak/rosszul tudnak, vagy egyszerűen csak kifelejtenek.Aki ilyesmit tapasztal magán, az gondolkozzon el, hogy ő is csak ember... azért mert informatikában jártas, attól még nem felsőbbrendű...
Nekem is informatikus végzettségem van, és nagyon felb@sz idegileg, amikor látom hogy parasztul beszélnek a laikus vásárlókkal a számtech-boltosok. A legtöbb amit tehetek ellene az az, hogy nem abban a boltban hagyom a lóvémat...
Tisztelet a ritka kivételnek
-
Coyote2000
őstag
-
Coyote2000
őstag
válasz Hequila #7780 üzenetére
Nem akarok senkit megbántani, de szerintem ez a helyzet:
Rendszergazda: tényleg pöcslóbálós. Aki ilyen "30 évesen anyuéknál lakni jó, 40 éves koromig el cod-ozgatok itthon is" típus, annak ajánlott. Aki szeretne valamit elérni az életben, annak nem, mégcsak ugródeszkának sem. Se karrierlehetőség, se kihívás, se versenyképes jövedelem. Ennek a legrosszabb típusa az iskolai rendszergazda, mert őrá még a diákok sem néznek fel.
Boltos: ha igenis érdekel a biznisz, akkor érdemes lehet belevágni. Sok embert ismerhetsz meg, később akár saját vállalkozásba kezdhetsz, saját boltot vagy szervízt nyithatsz. Sőt, néha a vásárlóknak privátban is lehet dolgozni, aminek az előnyeit hadd ne soroljam...
De miért csak ezeken gondolkozol? Ajánlanám neked, hogy add be a CV-d egy multicéghez, az IT részlegen simán tudnak alkalmazni, de akár elektronikai mérnöki és/vagy műszerész melót is elcsíphetsz. Nem a végzettség a legfontosabb, hanem a tudás, és ha jó vagy abban amit csinálsz, akkor előbbre is léphetsz. Fizetéssel nem fukarkodnak, egyéb juttatások is vannak...
Szerintem nézz szét az álláspiacon, ne szűkítsd le ennyire a kört. -
Coyote2000
őstag
válasz sasa311 #7878 üzenetére
igaz, de ha valakinek van annyi agya, hogy ebből hasznot húzzon, akkor inkább kamatoztassa nagyobb fizetésért az intelligenciáját, ne elégedjen meg a "csurranós-cseppenős" lóvékkal... A céges rendszergazdák között is van különbség: nem mindegy hogy kis cégnél vagy kis pénzért, de tudsz mellékest lopkodni, vagy nagyobb cégnél több lóvéért, ahol már nem szorulsz rá a lopkodásra.
Aztán lehet hogy csak én állok hozzá így...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Crypto Trade
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nubia Red Magic 9 Pro - hivatásos mágus
- OLED TV topic
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Microsoft Excel topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest