Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
válasz fulton #40950 üzenetére
azon gondolkodom, mivel router mögött vagyok és azon már fut egy tűzfal, akkor ha az összes bellított programok listájában találhatókat, akkor azokon továbbra is a router tűzfala lesz a mérvadó, viszont ezeket minden ip-címre engedélyeztem, ilyenkor már csak a magyarországiakra érvényes igaz? (mivel a többi ország tiltva van).
-
Kolorista
csendes tag
A segítségeteket kérem, a DS frissítés óta nem működik, két napja próbálkozom vele. Amit eddig leirtatok BT-nél a mindig átírva, szolgáltatás átnézve, újratelepítés, újraindítás, eredmény semmi. Az előző verziót visszaállítottam, így minden rendben, de ez nem megoldás. Ha sokatoknál elindult akkor biztos , hogy bennem van a hiba. Akinél jó az új frissítés, segítsetek,hogy mi lett megváltoztatva, hogy nincs probléma vagy mit kéne átnéznem.
Előre is köszönömÜdv Kolorista
-
fulton
addikt
válasz KovyBoy #40927 üzenetére
Én is ezt csináltam, de azt értem el hogy nem tudtam a quickconnectel belépni kinti hálóról a nas-ra. Szóval csak lanról értem el. Ez így nem jó. Azt meg nem tudom milyen országot kéne engedélyezne hogy működjön a story. A másik ha ez nem érte el, akkor fent áll az esélye hogy valami futó alkalmazás sem működne rendesen vagy nem frissülne..pont ezért, mert kitudja honnan milyen országgal komonikálna.
Szóval sántit. Írtak nekem egy másik megközelítést, de oda meg totál sötét jelen tudásom hogy én azt beállítsam jól. Így kikapcsoltam a nas-on lévő tűzfalat. Nem tudok jobbat..
-
Rruuer
senior tag
válasz #56573440 #40955 üzenetére
csak nekem egy 214 vagy még neki 2415+. mindenki az ö beállításait csinálta ahogy mi is csak neki megy sok mindenkinek meg nem. port nyitva, haver nasa meg DS1817+ és neki is megy. ugyanazok a beállításik, semmi nem változott csak az app frissült, akkor nem olyan sok variáció lehet, vagy még a dsm up
[ Szerkesztve ]
-
Rruuer
senior tag
válasz #56573440 #40960 üzenetére
ha a bt protokoll kódolás mindigen van akkor nincs letöltés, ha automatikusan van akkor van letöltés, igaz nálam nagyon karcsú és az ncore azt mutatja hogy töltöm le miközben már megnéztem a filmet, ha tiltom akkor van sebesség csak ott is van bibi a feltöltéssel ha jól rémlik. ezért kéne mindigre állítani de akkor a torrent meg se nyikkan
-
gyugyo79
addikt
válasz #29810560 #40959 üzenetére
Most már jó a MUX-ból szedett EPG -vel is . Bekerült még 2 opció a DIGI kábelhez ezek kellenek :
After installation - go to Channels / Scan, Press on Settings button on each of your tuner and select:
- Use in-band event ids: NO
- Scan epg from own transponder: YESTermészetesen XMLTV -hez nem.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
Nekem az a tapasztalatom, hogy bármit állítok aminél a TM szervizt újra kell indítania, hogy aktualizálódjon a beállítás jobb ha csomagkezelőbe is nyomok egy leállítást/ indítást mert van, hogy nem jön jól össze neki amikor csak le van okézva a változtatás.
A másik, hogy az oldalnak legkorábban kb 1 óra múlva jelent kliens, igazából ez megnézhető a tracker következő frissítésnél, utána még idő mire az feldolgozza...
Azt is jó ha tudjátok, hogy ilyen állítgatás egy kis büntivel is jár az algoritmusba mert 0 -za a seedben töltött időt ezért hátrébb lesz sorolva a kliens egy kicsit . Tehát egy egy finom hangolás jótékony hatása lehet később fog érződni érdemes kivárni egy kicsit és nem arra kell számítani, hogy mindjárt tuti lesz ahogy beállítottuk.
-
törölt tag
válasz gyugyo79 #40963 üzenetére
Az új Version: 1.0.0 Build: 16046-el nekem a DLNA szerver "veszett oda". (Az LG TV-ken nem jelenik meg a TVMosaic.)Szerk.:
Hopp, hopp!
Ezzel a beállítással, amit írtál - default-ban pont fordítva van beállítva - megjavult a DLNA, megjelent a TVMosaic a TV-ken.Hála és köszönet!!!
(Az előző - kb. egy hetes - 16036-os Build-el még ment, bár ki kellet kapcsolni a Live TV TimeShift-et, mert ha azt bekapcsoltam akkor - szintúgy - nem jelent meg a TV-ken a SmartShare alatt TVMosaic.)
[ Szerkesztve ]
-
Rruuer
senior tag
válasz gyugyo79 #40964 üzenetére
A beállításokról nem tudok nyilatkozni, de arról igen hogy ha lejött egy film akkor eddig 2 perc és seednek mutatta. Akárcsak mikor a bt protokolt letiltom. Az hogy az ncore mit warmol és mit nem az más tészte. Hivatalosan egy accrol 2 ipvel nem lehet loggolni....aha....otthoni net mobilnet és a munkahely...ez 3 és semmi....na mind1 akkor a beállítások hogy legyenek? És tény hogy valami gond van a frisítéssel. Olvasgattam itt is meg az expoban is és a gyengébb gépeken okoz gondot ahogy olvasom.
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
DSM Videostationban meg lehet azt oldani, hogy amikor nézem a sorozatot, akkor ne indítsa el automatikusan a következő epizódot?
Köszönöm
-
-
Borisz76
veterán
válasz Rruuer #40957 üzenetére
Szia.
Kicsit csalóka a kép.....
A kép készítésekor még nem volt bekapcsolva az UPnP.
Most nálam be van kapcsolva mert olyan sz@r a német router, hogy iszonyat....
Ez a funkciója legalább működik.Sebaj még 1 hónapot kibírok vele ...majd ha hazaköltözöm , akkor úgy is teljesen új router lesz a központ.
Konfigurálhatom be rendesen....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
gyugyo79
addikt
válasz Rruuer #40966 üzenetére
Letöltés után a kliens megpróbál jelenteni e szervernek amikor jól működik és ha az sikerül és a szerver se terhelt akkor kb akár rögtön is megjelenhet. Mint ahogy indításnál is megpróbálja ezt ahogy betölti a torrenteket és utána elkezd visszaszámolni a következő próbáig.
Ha a státusz Succes akkor a szerveren múlik mikor jelenik meg, hisz elvileg a kliens úgy tudja, hogy megkapta tőle a jelentést az adott torrent -ra. De ez a Tracker résznél megnézhető.
Ha valaki 3 torrentel használja annak lehet ezek nem tűnnek fel de nekem több száz fut ahol jelentős idő telik el az utolsó és az első lejelentése közt induláskor és bizony azt is látom, hogy van amikor időtúllépésre fut az ügy és olyankor a következő jelentés jön csak össze. De annak semmi jelentősége mert ha volt azon az adott torrenten változás akkor az is benne lesz az is úgyis ezért kit érdekel.
Olyan 3x percenként próbál az utolsó szerverrel beszélgetés után megint a szerverrel beszélgetni a kliens. Azért írtam a kb 1 órát mert abba 2 kommunikáció / próba + a szerver terheltsége esetén is a feldolgozás azért 99% belefér. De az igazán mérvadó az igen a tracker status és akár 1 perc is lehet hogy a változás megjelenik az oldalon.Az is lehet, hogy bizonyos processzor típusukra a fordítás nem jött össze a Synologynak. Nekik kellene jelenteni ezt azoknak akinek nem működik.
A kliensek/ip-k száma nem tiltott de van egy kérés, hogy jelezni kell profilba az Üzenet a staffnak résznél. Lehet nem is nézik meg lehet nem is dobják azt ki aki ezt nem tölti ki és bukik egy esetleges ellenőrzéskor, de szerintem nem egy akkora kaland kitölteni ezt.
A beállítások:
A torrent része az egy rendes TM és ugyan úgy egy settings. json -ba kerül a változtatás amit a TM szerviz elindulásakor olvas be. Amikor változtatunk valamit a DS felületén amit ezen keresztül tud csak változtatni azt beírja ebbe a fájlba és megpróbálja kényszeríteni ennek a felolvasását ami sokszor nem jött össze neki nálam. Ez már csak tippelgetés részemről de szerintem ilyenkor az s25download.sh restart részét hívja meg amibe meg a stopnál elhasal és megy tovább úgy, hogy a változtatások nem léptek életbe.
A csomagkezelő start-stop-status -a meg tartalmaz egy biztosítást a leállításra ha a stop nem jön össze ezért ott nincs X le lesz állítva és indításkor már biztos érvénybe lesznek a változtatások.Jelen esetbe ha valaki át állította automatikusra/ levette de továbbra se jó úgy se azoknak egy próbát esetleg azért megérhet, hogy nem e csak ez miatt nem is változott valóban meg az amit állítottak és csak azért nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyo79
addikt
válasz Rruuer #40957 üzenetére
Csak érdekességnek írom, hogy a 918+ -on a peer-limit-global az 512. és ez nem állítható szerintem a tietekbe sincs többre állítva Synology részéről.
A TM az 240 -nek állítja alapból.Nálam a max engedélyezett peer torrent fájlonként az 30 és jól elvagyok vele
A nálatok használt peer-limit-per-torrent 2000 de még a 600 nem biztos, hogy a legtutibb bár igazából mindegy -
Doze
aktív tag
Sziasztok, nálam is baj volt a torrenttel... de a beállításokban/bt, automatikusra tettem és seedel rendesen...
Egyébként a ds118al meg vagyok elégedve, de ds videoban, bongészöbed megnyitva BD50et kb 10 másodpercenként szétesik/akad.
Amugy durva hogy a leírásában a ds 118nak leirt kb 110mb irás/olvasást hozza kopra...
Más téma... villamos bekötés 230ra... húztam neki egy áramkört 6A-es biztosítékkal, földelt dugaljjal.. éljen a 24/7
-
Stanley-B.
őstag
mi a helyzet a DS1817+-szal? Végül tényleg semmilyen szinten nem érintett az intel processzor problémában?
Valaki használ 8TB-os Redeket? Sok helyen olvasni, hogy jelentősen zajosabbak mint a kisebb kapacitású redek... -
Rruuer
senior tag
válasz gyugyo79 #40974 üzenetére
Azt csak most állítottam arra hogy hátha köze van hozzá. 50en van. Nem akarom megölni a nast
Amugymeg...ha mindigre van állitva nem megy a letöltés. Ha autómatikusra megy....akkor választ a mingig vagy a letiltott között, de mivel mindiggel ugye nem megy akkor csak a letiltott marad nem?
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Stanley-B. #40976 üzenetére
Valaki használ 8TB-os Redeket? Sok helyen olvasni, hogy jelentősen zajosabbak mint a kisebb kapacitású redek
Szerintem ez igaz úgy általában a nagy kapacitású modellekre (gyártótól függetlenül). -
psg5
veterán
Sziasztok!
Olvasgatok visszafele. Gond van tegnap óta a Download Stationnal. Torrent töltésnél csak annyit ír, hogy állapot letöltés, de minden más ismeretlen.
Újratelepítettem már a Stationt, újraindítottam a Nas-t de ugyanaz. Mi lehet a gond és hogy lehet megoldani?Kipróbáltam hogy beállításokban BT-nél automatikusra tettem az sem oldotta meg.
[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
gyugyo79
addikt
válasz Rruuer #40977 üzenetére
Amit biztosra lehet tudni, hogy a készítők azt szerették volna ha ez így néz ki (forrás):
encryption: Number (0 = Prefer unencrypted connections, 1 = Prefer encrypted connections, 2 = Require encrypted connections; default = 1) Encryption preference. Encryption may help get around some ISP filtering, but at the cost of slightly higher CPU use.
Encryption linkről még el lehet olvasni a:
Implementation Notes for BitTorrent Clients
Tracker ExtensionAztán, hogy hol megy félre akinél nem működik ... Az biztos, hogy fixen bekapcsolva biztos, csökken a kapcsolatok száma, de ugye az alap beállítása miatt is azért kellene találnia olyanokat akik nem kapcsolták ezt ki ...
A Synologynál kell jelenteni hibának. Lehet, hogy csak az ARMx procikra fordított változat csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
WaterWave
veterán
Érdekes hogy az update óta a DS-re sokan panaszkodnak, de egy másik rétegnek meg ugyanolyan jó mint volt... Ez hogy lehet?
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
törölt tag
válasz Multibit #40978 üzenetére
"Szerintem ez igaz úgy általában a nagy kapacitású modellekre (gyártótól függetlenül)."
A HGST Deskstar NAS 10TB SATA3 olyan csendes mint egy vadászó puma.
7200 fordulat/perc-el pörög, de a lemezforgás zaját nem is hallom csak a fejmozgásét. Azt is csak akkor, ha random "ugrabugrál", mert ha közel szekvenciálisan akkor azt sem.
Pedig egy 1800 mm x 800 mm-es asztallal próbálom hangosítani.
-
törölt tag
válasz gyugyo79 #40980 üzenetére
"A Synologynál kell jelenteni hibának. Lehet, hogy csak az ARMx procikra fordított változat csinálja."
Nálam a DS414Slim esetén nem volt gond a Dowload Station-al a legutóbbi frissítés után. Megy minden mint annak előtte.
(Bár én lehet,hogy ez ügyben nem vagyok mérvadó, mert alig egy-két tucat torrentet futtatok.)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Multibit #40986 üzenetére
"... Mégsem vettem volna olyat "
Akkor azért ment el olyan hamar a kedved tőle!?
Backup diszk. Kellett. Kerül amibe kerül.
(Be sincs tokozva/rakva semmibe csak "meztelenül" hever az asztalon/fiókban. Oszt a mentés idejére rádugom a NAS-ra, egy Sata-USB 3.0 interfésszel.) -
KovyBoy
tag
Ilyenkor mi a helyzet? Valahol még ki kell kapcsoljak valamit?
User [admin] from [5.38.132.155] failed to log in via [SSH] due to authorization failure.
[ Szerkesztve ]
-
válasz KovyBoy #40988 üzenetére
A feltört szgépek, routerek néhány ismert user/pass-al véletlenszerűen megpróbálnak a 22-es porton belépni ssh-val. Ha sikerült, akkor a gazdának nyomják tovább az ip-t, és a helyes felh/jelszó párost. Én átraktam az ssh portját magasabbra.
Plusz 5 perc alatt 10 helytelen próba örökre kitilt. Fail2ban
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
törölt tag
válasz azka79 #40992 üzenetére
Az élet már csak ilyen. ... még a Synology-nál is.
Elkefélések sorozatán keresztül találjuk meg a helyes megoldást. Az IT szakma azt az utat választotta, hogy nem számít milyen lesz a módosítás, felesleges hosszasan tesztelgetni. Ott a sok felhasználó, ha gond van úgyis reklamálnak.
Az a baj, hogy ez a szemlélet már a többi iparágba is átgyűrűzött. Pl. az autóiparba.
-
gyugyo79
addikt
válasz #29810560 #40984 üzenetére
Vagy az is lehet, hogy az Armada370 nem érintett az rtd1296 (csak írtam valamit) meg igen meg az is, hogy teljesen más az oka ...
Azért az évek alatt egy két architektúrát használtak
Meg az is lehet, hogy nálad se működne ha bekapcsolnád a titkosítást fixre ...
Én azt se tudom, be van e kapcsolva valahova a tm loggolása amiből akit érdekel és ért hozzá esetleg okosabb lenne amikor nem megy de mivel nem érint a probléma utána se nézek -
törölt tag
válasz Mezga Aladár #40995 üzenetére
"Nekem eszembe sem jutna neten keresztül használni az ssh-t."
+1
Hááát ez az!!! Az SSH csak a LAN-on!
... mert, ha ott valaki/valami - illetéktelen - az Internetről bejut!? ... na jobb, ha nem is folytatom.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Mezga Aladár #40995 üzenetére
Semmi baj vele. Ha megtöri valaki az ssh-t, akkor vége a világnak.
Nekem ki van engedve az ssh a netre, de persze nem a 22-es porton bárki próbálkozhat.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Sickboy25
addikt
Sajnos nekem sem megy a letöltés :-(
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
gyugyo79
addikt
A @download könyvtárba van a Transmissiond.log és ssl hiba van annál akinél nem megy és a tippje az másoknak is, hogy bizonyos architektúrákra fordítottal van gebasz.
Javaslat a megoldásra meg a forum.synologyn, hogy vissza kell rakni a régebbit amíg nem javítják:
To find the correct version:
1. Go to https://www.synology.com/en-us/support/download
2. Choose your model
3. Go to Packages
4. Find Download Station
5. Look at the "Download (spk)" link url
6. Download same type from https://archive.synology.com/download/P ... .8.7-3490/Pls send your Ticket to synology to report and get fast a fix...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- 3D nyomtatás
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Dell notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- LEGO klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest