Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
seiko
senior tag
-
Furfangos
tag
Sziasztok
Megvettem egy certina Ds furious órát,nem pont ilyet akartam,de megtetszett felpróbálva,
és egy jó árat mondott rá a kereskedő.
Az a gondom hogy az első két napban kb 2percet késett,azóta viszont pontos.
Miért lehetett ez a pontatlanság?
Egyébként mit vesztek alapul a pontos beállításhoz?
Üdvwww.carpinfo.hu
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2308 üzenetére
ha egy kvarcóra (de egy mechanikus is) két percet késik két nap alatt, akkor ott valami bibi van.
ellenőrizd rendszeresen, és ha megismétlődik, vidd vissza!
a szerkezet javíthatatlan, csak cserélni lehet!
én rádiós ébresztőórához szoktam hasonlítani a karóráimat, ilyeneket sok helyen, olcsón lehet már venni.
mondjuk van egy rádiós Casio-m is, tehát több viszonyítási alappal rendelkezem. -
Furfangos
tag
Persze hogy visszaviszem ha nem marad abba a késés.
A meleg mennyire befolyásolja a működést?Mert lent voltam a balatonon,és bent hagytam a kocsi kesztyűtartójában,úgy 8 órán keresztül,hát melege lehetett
Egyébként én a teletext órájához szoktam állítani az óráimat,szerinted az mennyire megbízható?
És egyáltalán mi az alap amihez álltalában állítják az órákat?Pl rádió és tv csatornák mihez alkalmazkodnak?
Üdvwww.carpinfo.hu
-
seiko
senior tag
válasz Furfangos #2312 üzenetére
hát az a meleg tutira nam jó neki!
igyekezz ilyesmit máskor nem csinálni!Németországban van egy DCF adó, onnan hosszúhullámon folyamatosan érkezik a szinkronjel.
ez a legpontosabb lehetőség, ami nálunk elérhető.egy normál kvarcóra havonta max. 15"-et térhet el a pontos időtől, egy hőkompenzált precíziós kvarc évente térhet el ugyanennyit.
-
Tothgera30
Ármester
Van egy Certina órám, amit örököltem! De mivel nem használlom, mert egy Casio Edifice EF 503-as órám van, így eladnám! Bevittem egy óráshoz, aki megállapította hogy nagyon szép állapotú, és semmi baja nincs, de nem tudja megmondani hogy milyen típus! Én a neten mintha 103-at olvastam volna! De itt a hírdetésemben egy vaterás link, na olyan az órám, de ha ez nem elég, akkor lefényképezem. Szóval az lenne az óhajom, sóhajom, hogy valaki aki értene hozzá, meg tudná-e állapítani hogy pontosan milyen típus is ez?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
seiko
senior tag
válasz Tothgera30 #2319 üzenetére
csinálj fotót! főképpen a hátlapról és a szerkezetről!
amit te hirdetsz, az csak aranyozott (a hirdetés szerint).
a vaterás viszont arany tokos!
a két óra közötti árkülönbség eredhet innen is.
10g törtarany ára nem tudom mennyi manapság, de ezt hozzáadhatod az általad kínált óra (vélt) árához, ha valóban réz tokos a tied.
sajnos jelen pillanatban annyira "leült" az órapiac, hogy egy egyszerű aranyozott tokos-kézifelhúzós Certinát szinte lehetetlen eladni. -
Tothgera30
Ármester
-
seiko
senior tag
válasz Tothgera30 #2321 üzenetére
annyiért hagy náluk, vagy tartsd meg emléknek!
nem hiszem, hogy többet bárhol kapnál érte. -
Tothgera30
Ármester
Az elején ez van: Certina Club 2000, a hátulján meg ez: 843 3864 42
De van itt még egy régebbi órám, amit még Bécsben vett a faterom, és nekem adta: Casio AQ-321, ennek a hátulján meg ez van: 563107
A mostani meg egy Casio Edifice EF-503L-1AVD-F (nagyon pontosan), és a hátulján csak a típuskódja van: 2328, meg a neve...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
seiko
senior tag
válasz Tothgera30 #2323 üzenetére
pedig sajnos többet senki nem fog adni érte (szerintem).
-
ToBeY
nagyúr
Van egy swatchom nem rég elemet kellet benne cserélni (egy bevásárló központban)
A kérdésem az lenne hogy vajon kibirja a lubickolást a tengerbe? -
seiko
senior tag
válasz Tothgera30 #2326 üzenetére
kívánom, hogy sikerüljön eladnod!
-
seiko
senior tag
válasz Tothgera30 #2330 üzenetére
megpróbálhatod a www.chrono24.com weboldalon, vagy a vaterán.
de a hazai órapiac pang, nem látok sok esélyt az eladásra.
az órád nem egy ritkaság, ráadásul teljesen átlagos minőségű.
szerintem nem fognak "ugrani" rá.[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
Kaptam egy Tissot órát, a másodperc mutató nem pontosan mutat rá a számlapot a percek jeleire, hanem mindig egy kicsit elébük ugrik. Kb. úgy mint a 2238-as hszben a képen. Szal nem kerül velük egy vonalba. Van ennek jelentősége, vagy ez olyan apróság, ami belefér a Tissotnál, esetleg nem eredeti, vagy akarattal csinálják így?
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Furfangos
tag
Köszi a linket a pontos idővel kapcsolatban.
Másodpercre pontos a Certina amit vettem,valószínűleg a nagy meleg miatt volt az első napokba eltérés.
Üdvwww.carpinfo.hu
-
Furfangos
tag
Sziasztok
Egy állítólagos svájci szerkezetről kellene infó.
Annyit tudok róla hogy 25köves,Automata,és a 635 szám szerepel a leírásában.
Tudtok róla valamit?Egyáltalán létezik ilyen?És ha igen,milyen órákba használják?
Üdv és kösziwww.carpinfo.hu
-
Furfangos
tag
Nem,ez nem másolat,ez egy Audi óra.Vagyis audi logóval ellátott óra.
Utánanéztem,van eredeti audi óra,a Cronoswiss gyártja,kb 2milla.És ott fel is van tüntetve a márkanév,itt nincs.És nem is olyan mint a cronoswiss.Tehát azt gondolom hogy ez nem másolat,csak egy gagyi kínai óra.
Amúgy egy ilyen szerkezet amit emlitettél az a longines például kb mennyibe kerülhet?www.carpinfo.hu
-
FÖNÖK
tag
Hi!
lenne néhány buta kérdésem:
mire használható a nagyobbik óra peremén lévő mérőszerkezet és égtájjelölés?
(1/50000 map meter és km/h stb.) mire használható?a kissebbik óránál (30e forin) az óraátmérőbe a koronát is belemérik?
és amúgy általában a seiko órákról volt van valakinek tapasztalata?
(strapabírás megbízhatóság minőség stb.)
A válaszokat előre is köszönöm.
[link]
[link]''fekvenyomásnál a helytelenül megválasztott súly az este könnyen diszkóbalesethez vezethet''
-
seiko
senior tag
az elsőnél a bal oldalon van egy bumszli koronaszerűség, az valami térkép(távolság)mérő.
az órák átmérőjét rendszerint korona nélkül szokták mérni.
ezekben az órákban egy kiforrott, nagyon megbízható szerkezet van.
nem szabad csodát várni tőlük, de napi használatra kiválóak.
és Budapesten van egy jó Seiko szervíz. -
Traxx
őstag
Hali!
Az Astron órákról hallott valaki? Állítólag magyar, de hogy milyen minőséget képviselnek, arról fogalmam sincs...és nem is rondák, a nekem inkább tetsző egyszerű vonalat képviselik jobbára
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
busman
veterán
Újra elővettem a cserére szánt óraüvegemet(hardlex)...létezik,hogy 3,8 mm vastag?
Gondolkozom a cseréjén..I'm not talented, I'm skilled.PS5
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Hálózati kábelek és szerelésük
- SSD kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Mesterséges intelligencia topik
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest