Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
7s26c
őstag
Sziasztok! Mely kvarc szerkezetek javíthatóak? Emlékszem a Rondára igent az Eta-ra nemet mondtatok anno. A többivel mi a helyzet? Köszönöm szépen!
Az utolsó ember a Földön a szobájában ült. És akkor kopogtak az ajtón…
-
TeeJay
félisten
válasz krx21 #153499 üzenetére
igen sajnos azt nem látni hogy +- irányba téved-e a kvarz ha 28foktól hidegebb vagy melegebb helyen van az óra...
ahogy olvastam a cikket azt is ki kell fogni mennyire "pontos" kvarc kristályt fogsz ki az órádban
az én Seiko-m 2015 szeptemberi és úgy néz ki naponta pár órát hordva +3másodpercnél megáll 1hónap alatt
míg fagyallonak ugyanilyen Seiko Kinetic GMT van csak gondolom régebben vette és neki több másodperc az eltéréskiderül majd télen mert akkor a szobában sincs 30fok csak 22 meg ha kimegyek hűvösebb lesz aztán kitesztelem mennyi lesz az eltérés
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
@mriya@
őstag
válasz 7s26c #153502 üzenetére
A eta g10 ami nem javítható, és az összes olyan szerkezet, ami roncsolás nélkül nem bontható meg.
Sok eta szerkezet csavarokkal van szerelve, viszont sok kínai, svájci és japán szegecselve-öntve van.
Vagyis nem márkafüggő egyik megoldás sem.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
WiZARD
addikt
Andrássy úti Omega butikba van már 2 db az új PO-ból, egy 43.5-ös 3 mutatós, a narancssárga gumi lünettával, gumi szíjjal, 1.69m forintért. Az óra nagyon szép, a gumi elsőre nem feltűnően gumi, bár nem kapargattam. A fényes számlap/lünetta továbbra is nagyon bejön. Viszont nagyon kicsinek tűnik az óra, a POC után felvéve, azt hittem hogy a 39.5-ös, erre mondta az eladó, hogy 43.5-ös...
(A másik egy arany-acél POC, azt nem kértem el)[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
excalibur36
senior tag
Sziasztok!
Elkapott a retro láz és venni szeretnék valami régi órát...
Szerintetek mennyit érdemes kiadni egy ilyenért? Doxa Conquistador By Synchron - Eta 2780[link]
A tokot políroztatni kell, illetve a mutatókat és az indexeket pedig "foszforoztatni".
Milyen ez a fajta szerkezet, megbízhatóság, pontosság terén?
Húzható és mp. stoppos?
A tok mérete: 37X40mm. ez nem kicsi?A másik kinézettem egy Poljot Kirov...[link] ez szép nagy 43mm.-es tok mérettel rendelkezik.
Ebben az órában egy cal. 31670 Poljot, 17 köves 21 600 A/h, féllengés számú 42 óra járástartalékkal megáldott szerkezet teljesít szolgálatot. Milyen ez a werk, pontosság és megbízhatóság terén?Az ember jellemét az határozza meg, hogy mit tart nevetséghesnek...
-
g0n21
senior tag
válasz vadászcsiga #153498 üzenetére
A Rolex egy másik árkategória, ennyi.
Van "legendás" modellje subon kívül, pl az Explorer, de 3000€ alatt az sem nagyon van.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
@mriya@
őstag
válasz excalibur36 #153508 üzenetére
A 31670 szerkezet a 3133-as kronótlanított, módosított változata.
Végülis ha tetszik, akkor nem lesz vele sok gondod.Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
phranxinatra
aktív tag
válasz Wg5113 #153497 üzenetére
Azt be kell vallanom, hogy ilyen kék számlapost nem láttam még élőben, és hát sokszor a fénykép meg a valóság meg sem közelíti egymást. Legtöbb esetben a fekete számlapos/lünettás órák tetszenek, de pl. a PO-ból a kék a kedvencem.
(#153505) WiZARD: Kurva jó a dizájn!
A PO-nak meg örülök, hogy nem nagy, tényleg be kell fognom már valamikor az ökröket és felszekerezni Bp-re. Vastagsága milyen? Az ára viszont akárhogy számolom, nőtt, és ez még nem is fémszíjas. 4k euró alatt nem nagyon lehet szerintem kalkulálni.
-
phranxinatra
aktív tag
válasz Tulku #153514 üzenetére
Vagy mert nem szereti a nagy órákat, vagy felcsatolta a bevásárláshoz az asszonyét, vagy mert a melltartóját felveszi és várja a buzibár. Nem kell egy kép alapján egyből kitalálni valakinek az életét.
(#153516) ronin s8: Amikor ezt elkezdtem írni, a tiéd még nem volt kint. Úgy látszik, egyformán gondolkodtunk.
[ Szerkesztve ]
-
g0n21
senior tag
válasz phranxinatra #153517 üzenetére
Félreértetted.
Az összes Rolex ízléstelen sznob tucattárgy. Ne kötekedjKronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
WiZARD
addikt
válasz phranxinatra #153515 üzenetére
Thx.
Vastagsagrol nem tudok nyilatkozni, POC-nal minden vekonyabb, foleg igy hogy alatta van meg a nato 2 retege
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Tulku
veterán
válasz g0n21 #153518 üzenetére
Volt datejust-om, Sub-om (acél is és ar-ac is) szerintem a roller nagyon igényes, vérprofi, rendkívül jó (ha nem a legjobb) óraszerkezeteket készítő cég...
Csak hát ugye, ahol majd mindenkinek az van, felvetődik a kérdés; hogy hogy pont ezt a márkát preferálják.. és mondjuk ha nőit visel (az öregség nem azonos a szenilitással, igénytelenséggel...szerintem) akkor hangosan gondolkodom...persze elismerem, hogy felelőtlenség...sőt tévedhetek is...
Talán Ronin (anyué van-volt) áll a legközelebb hozzá...
Mikor öcsém disszidált (múlt évezred) és kimentem hozzá, az összes stricinek roller sub-ja volt...ott és akkor általánosítottam...a rollert illetően...később beláttam, hiba volt...persze ez azt, hogy egymásnak adják az emberek a tippet, mit is vegyen, ha társaságban valahogy szeretné érezni magát, nem zárja ki...és sajna erről hallottam annak idején kint gazdagéknál...
De igaz, ne merengjünk hangosan...más se tegye...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #153525 üzenetére
Részben egyetértek... Azért egy 30+ ezres arany Cosmograph egy 16-18 éves pöcs kezén nem éppen egy olcsó gagyi, de a többséget illetően igazad van. A legtöbb, amit mostanában láttam, régebbi, erősen leharcolt külsejű óra volt. Ez azt mutatja, hogy ha nem is átlagos, de az átlagot alig túlhaladó viselet ez itt...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz ronin s8 #153526 üzenetére
A Rolex érzékelhető számbeli dominanciája elgondolkodtató... Szinte mindegyik (!) boltos kezén az van, vidéki piacos kofáén is
Azt gondoltam volna, hogy a francia kötődésű márkák (Cartier, JLC) viszik majd a prímet, de nem...Azon mondjuk nem vagyok meglepődve, hogy a kabrió Rolls-okból és Ferrari-kból AP-k, Patekok villannak ki. VC is van néhol.
[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
válasz Tulku #153523 üzenetére
Ezt Gonziéra akartam írni, de pont te hoztad szóba. Néhány éve a pécsi éjszakában, már nem emlékszem, milyen szituációban, elkezdtem beszélgetni egy Ausztriában dolgozó magyar sráccal az órákról. Neki egy SMP volt a csuklóján, nekem a PO 2500. Féig viccesen kérdeztem tőle, hogy nem akarja-e megvenni, mire azt válaszolta, hogy nem, neki az új PO tetszik nagyon. Mondtam, hogy az nekem is, de a Submariner még jobban. Erre azt mondta, hogy neki Rolex ugyan nem kéne, mert azt kint Bécsben a stricik hordják. Nem akartam vele vitatkozni, meg akkor még nem is voltam ekkora Rolex-fanboy, csak ez így valahogy megmaradt. És azt se felejtem el soha, hogy kézzel leszedte az SMP lünettáját ott előttem, bizonygatva, hogy ehhez nem kell szerszám. És tényleg, simán vissza is pattintotta.
-
ronin s8
senior tag
-
Tulku
veterán
válasz ronin s8 #153527 üzenetére
"A Rolex érzékelhető számbeli dominanciája elgondolkodtató"
Erről (is) beszéltem...a 90-es években volt olyan divatőrület Olaszhonban, hogy nők hordtak Sub-ot...számosan...nem lehetett találni sehol eladó sub-ot mert rengeteget felvásároltak...aztán vége lett...de a "mű gazdagok"-nál máig fellelhető a Rolex feeling...mint írtam egymásnak adják a drótot...
Ettől függetlenül én speciel a legtöbbre értékelem a vonalvezetését, mechanikáját...de ez egyéni preferencia....
Vadászcsigának igaza van...a legolcsóbb luxusóra...talán azzal egészíteném ki, hogy olyan luxuskategória (is) aminek vannak megfizethető modelljei és nagyon elterjedt...
Sinatra: Azt sem tudta Thomas, hogy mi van a kezén...roller sub, mert mindenki azt viselte...státuszszimbólum volt...nem f.
szméregetés volt részéről mert 220 volt és 150 kiló...de ott és akkor ez volt a menő...máshol is...mondjuk valami derengett neki, mert acél sub-ja volt de ar-acélt szeretett volna...de persze csak kék számlaposat...mert az az igazi....[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz vadászcsiga #153531 üzenetére
Szerintem nincs...talán a no date ...de most az is ott tart...hihetetlen, hogy 2009-ben 750-ért adtam el az acélomat, most meg 1,5 környékén tart...jó befektetés....
-
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #153531 üzenetére
Nem nagyon. Pont a Sub valamiért nagyon kedvelt, fene se érti ezt, veszik, mint a cukrot.
-
Tulku
veterán
válasz vadászcsiga #153534 üzenetére
Hát én eztet nem tudom...az enyém dátumos volt és 6-os is volt a típusban(még nem belső gravíros volt)...asszem 16610...de nem mindegy? ...úgy sincs most...de nagyon szerettem...
Nekem most már csak akkor lesz, ha rám szakad a mindenség...
-
őstag
válasz C0RVUS #153539 üzenetére
Ez európai. Ilyet nem mernék csak úgy a távolból megrendelni. Nem attól tartok, hogy átvernének. Bizonyos árszint felett mindenképpen meg akarom tapogatni a szíjat mielőtt megveszem. Ha nem elég puha és hajlékony, akkor felejtős. Ezeket a tulajdonságokat a legjobb, legnagyobb felbontású fényképről sem lehet megállapítani.
Inkább maradok az elérhető távolságban levő kézzelfogható kínálatnál.
Az utóbbi egy hónapban végigtapogattam a Hirsch és Rios csaknem teljes palettáját, és nem volt könnyű a választás. Ugyanis nem voltam elájulva még az 50 ezres szíjaktól sem (pl. Hirsch London, Earl), de mindenképp akartam egy eredeti krokodil szíjat. Így kompromisszumos megoldásnak maradt ez: Hirsch Regent. Kinézetre nagyon tetszik, de komfortban elbújhat a strucc szíjam mögött.Oreyus
Köszi!
Sejtem miért mondtad, hogy végre[ Szerkesztve ]
-
Bicskás
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz vadászcsiga #153524 üzenetére
14060, 1,1millio HUF. Chronon most ez a legolcsóbb.
De lineárisan emelkedik, tehát nem kiemelkedően olcsó. 16610 1,4m, 16610lv (zold) 1,8m, 116610 szinten 1,8-2m-től.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest