Új hozzászólás Aktív témák

  • GypsFulvus2

    őstag

    válasz duvi #54343 üzenetére

    Ennek semmi köze a bizalomhoz. A hardvergyártók láthatóan úgy döntöttek, hogy visszatérnek a '90-es évek végének menetrendjéhez, amikor a PC gaming csak az igazán tehetősek kiváltsága volt. Ha 10x-es áron eladnak ötödanyi cuccot, nekik megfelel.
    Én idén terveztem gépet újítani, de ilyen árak mellett ez teljesen esélytelen. Nem egyszerűen drága minden, hanem már teljesen irracionálisan, elképesztően drága. Már van egy alaplapom, hozzá jó táp, vinyók, proci megvan. Na most ha ehhez 32 giga (mivel azért csak 2021-ben járunk) memóriát,+procihűtőt akarok venni, akkor az 140 rugó (ugyanaz a memória, ami két hónapja 70 rugó volt, most 100). Ha ehhez be akarnék ruházni egy PCIe 4.0 1 TB SSD-re (mert hát legyen már jövőálló a rendszer), akkor az még egy 100 rugó. Ha 4k-ban gondolkodom, akkor egy monitor + VGA ami kihajtja, az mindezeken felül együtt minimum 1 milla (!!!). Ez teljesen vállalhatatlan. És nem lesz vége, nem fognalk az árak normalizálódni, mert a kripto nem fog már összeomlani, mivel a hedge foundok intézményi befektetők, egyéb tőkések is beszálltak. Ez a vonat most indult be igazán.
    Ilyen körülmények között egy dolgot tehet az épelméjű ember: elengedi a PC gaminget. Teljesen. Életemben először veszek majd egy PS5-öt, aztán a PC ipar meg békáphattya.
    Szóval vaakuumnak igaza lesz: mire kijönne a SC, addigra a PC gaming gyakorlatilag megszűnik létezni
    ...és ne gyertek azzal, hogy hányan, hányszor temették már; ez most más. Ez valami új. Ez követhetetlen. Ez az "over the rainbow" kategória.

    [ Szerkesztve ]

    "Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

Új hozzászólás Aktív témák