Új hozzászólás Aktív témák

  • ttamashu

    aktív tag

    válasz Nathan Boggs #29395 üzenetére

    Ja hát én sem a porosz hadseregben nevelkedtem.

    Kifejtem mit is értek ez alatt. Más parancsnokok engedik hogy menjen a duma csata közben, meg az érzelmi kitörések. Na én ezeket nem engedem. Harci szituációban a parancsnok parancsol (vagy ha nagyobb létszám akkor az al-parancsnokok is) a katonának pedig csak konstruktív javaslat és infó megengedett.

    Amit lehet például (sőt kell):
    1. Fontos infók
    a. hol lát kontaktot
    b. ha meghal és valaki vagy egy egész szárny ezért védtelen marad
    c. egyéb veszély jelzése, például ha vonalharcnál közelinek érzi az összeomlást
    d. hozzá közel lévő másik játékosnak van értékes infója (merre fordul az ellenfél, Ő merről támad)
    2. Javaslatok
    a. egyedülálló lehetőséget lát (támadásra, áttörésre)
    b. össztűz célpont áthelyezése (pl mert észleli, hogy a jelenlegi célpont lőképtelen így nem jelent fenyegetést)

    Amit kifejezetten NEM lehet:
    1. Hisztizni(pl.: amiért kilőttek.)
    2. Elmondani a másiknak mit rontott el.
    3. Ezt elbuktuk és egyéb defetista kommentek
    4. "Kisfiam kérsz vacsorát?" Tessék nyomógombos TS-t használni (vagy nagyon minimum a kitűnően beállított hangaktiváció és MELLÉ egy könnyen elérhető némítógomb, amit használ is)
    5. Véleményt nyilvánítani (*kifejtem lejjebb)

    +1 Ami sokak számára fura, idegesítő, megbotránkoztató lehet, hogy ha vezetek nem használom a kérlek, légy szíves, köszönöm és egyéb udvarias kiegészítőket. Természetesen tudok disztingválni és a csata végén ezt a mentalitást levetem az udvariasságom visszatér, de ott, akkor tőmondatok, érthetően, átlagosnál kicsit nagyobb sebességgel.

    +2 14éves kor alatt csak akkor vagyok hajlandó egy csapatba menni valakivel, ha viselkedéséből nem derül ki róla hogy mennyi idős.

    * A "ez nem lesz így jó", "ez baromság" kommentek nálam nem megengedett csata közben. Javasolni lehet KÉSZ tervet, de ha elkezdtük végrehajtani a (szerinted) rossz tervet akkor szépen csendben végrehajtod. Következő ütközetben kipróbálhatjuk a te javaslatod, de egy jól végrehajtott rossz terv tapasztalataim szerint kevesebb gondot okoz, mint a fejetlenség amit az ilyen kommentek okoznak. A parancsnok sem tévedhetetlen, de éles helyzetben, ha már beindult a gépezet nem mondhatod a tervére hogy rossz.
    A konstruktív javaslatokat viszont mindig szívesen fogadom csata közben is, ha ugyanúgy tőmondatokban vannak elmondva és nem zavarnak fontos infózást.

    Nem vagyok egy lovaglópálcás félőrült :Y , csak azt vallom, hogy nem az a lényeg, hogy néhány ember a kötetlen játékkal jól érezze magát, hanem hogy mindenki érezze jól magát betartva a szabályokat.
    A szabályok a társas lét velejárói, nálam a többség zavartalan szórakozásának érdekében kicsit több van. Vallom, hogy egy jól szervezett, fegyelmezett csapatban jobban érzi magát a többség, mint ott ahol csata közben is demokrácia van.
    Arról nem is beszélve hogy ez hozza az eredményeket és azért mindenki jobban szeret nyerni, mint veszíteni :)

    Tea az élet!

Új hozzászólás Aktív témák