Új hozzászólás Aktív témák

  • GypsFulvus2

    őstag

    válasz MichaelSD #19943 üzenetére

    Van számos cikk ebben a témában az RSI oldalán, a Spectrum Dispatch címke rovatai alatt. A News Update-ban (amit én fordítgatok a SC.hu számára) is van több ilyen, ami a bűnözés "árával" foglalkozik. Ezek alapján egyáltalán nem biztos, hogy kifizetődik majd a törvény rossz oldalán állni, számos hátulütője lesz, anyagilag is. Pl. ha megtámadsz valakit, és nyoma marad, akkor az UEE területeken alapból bajba kerülsz, a helyi milíciák rád szállnak, kivéve, ha hamis ID-t szerzel, ami pénz, és nem 100%-os a működése. Minél jobb minőségű a hamisítvány, annál drágább. Ha sokat bűnözöl, az Ügyvivőség (Advocacy) is rád száll, ami igen káros az egészségre. Nem használhatsz túl sok kikötőt, a hagyományos kereskedés helyei nagyrészt lezárulnak előtted. Van néhány kalóztanya és "bűnös" rendszer, de ezekben a rabolt árut csak nyomott áron adhatod el. A Banu rendszerek "bazárbolygói" jelenthetnek még alternatívát, de ezek egyrészt nehezebben érhetők el, másrészt itt is csak bagóért adhatod el a cuccot. A Pók, vagy a többi kalóztanya védelmi pénzt kér a helyért, sápot, fejpénzt szednek. A hajód javítási költségei szintén számottevően nagyobbak a törvénytelen világokon. Értelemszerűen, lemondhatsz a biztosításokról is. Fejvadászok szállnak rád, ha elég hírhedté válsz, PC és NPC karakterek egyaránt. A lopott, rabolt hajóidra szintén hamis ID kell, ami nem lesz olcsó, és nem 100%-os a hatékonysága. Csempészéshez speciálisan átalakított raktér kell, ami ellenáll a scannelésnek. Ez is pénz, és a jó rejtőrendszerek drágák lesznek, az olcsók csak az alap scannereknek állnak ellen. Stb. stb.
    Nekem az jött le, hogy bűnözni elég macerás és költséges lesz, így azok a tizenéves vérpistik, akik szórakozásból vadásszák majd le a super hornetjeikkel a zöldfülűket, hosszabb távon nem lesznek életképesek.
    Írtad, hogy jól beszélsz angolul, szóval olvasgass az RSI honlapon, megéri. Ha esetleg kedvet érzel, a fordításba is beszállhatsz, nekem mostanában nagyon nincs időm rá, mert gáz van a cégnél, sajnos.

    [ Szerkesztve ]

    "Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

Új hozzászólás Aktív témák