Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Spotify
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Hehe, valamit csak akkor ad ki a spoti keresője, ha nagybetűvel kezdem. Kerestem a Trace zenekart, és kisbetűvel írtam be. Nagy csalódás volt, hogy csak hasonló találatokat adott, és nincs fönt a zenekar. Aztán beírtam nagy kezdőbetűvel is, és lőn.......
Ok ez apróság, de ami nagyon zavar, hogy az albumok kiadási dátuma nem látható. Csak az van fönt általában, hogy mikor tették fel az oldalra. Meg lehet a spotin valahol találni az albumok valós kiadási dátumát?
-
zizidor
őstag
válasz liszi70 #6401 üzenetére
Érdekes dolgokba futsz bele.
Kipróbáltam én is, valóban nem ugyanaz a találati lista kisbetűvel vagy naggyal, de 3 próbálkozás után úgy tűnik hogy csak a sorrend más. Kisbetűvel is ott a Trance, csak hátrébb került a találati listán. Oké, 3 keresésből még nem szabad általánosítani.A dátum szerintem a kiadás kell hogy legyen. Nagyon csodálkoznék ha a Master Of Puppets 1986 március 3-án került volna fel a Spotira.
Van egy csomó album amit újra és újra kiadnak, ez is bekavarhat.„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
senior tag
válasz Balcsix #6400 üzenetére
Az a jel a "nem szeretem" jelzés. Régen megkérdezte, hogy csak az adott számot vagy az előadót általában, de újabban nem csinál ilyet, és át is nevezték a funkciót (angol interfészen használom, ott most "Remove" névre hallgat).
Megnyomás esetén az adott lejátszási listában "kiszürkíti" a számot, ami azt eredményezi, hogy kimarad a lejátszásból. (Illetve ha az éppen játszott számnál kerül megnyomásra, akkor azonnal átugrik a következő számra.) Hosszútávú hatása elvileg az, hogy az ajánlókban kerülni fogja, hogy az adott számot, vagy ahhoz hasonló számokat szerepeltessen. (Vagy legalábbis ez volt régen.)
Ha véletlenül nyomtad meg, akkor egy második megnyomás elvileg visszaállítja az eredeti állapotot.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
senior tag
válasz zizidor #6402 üzenetére
Szerintem is csak a sorrend változik. (Esetleg hívjuk fel az OP figyelmét, hogy újabban a keresés csak az első négy találatot írja ki kategóriánként, ha az összes előadóra kíváncsi, akkor ki kell választania az "Artists" fület.)
Megjegyzések:
1. További írásvariációk további sorrend variációkat eredményeznek: TRACE, "Trace", stb.
2. "TRACE", "Trace" és "Trace." nevű előadókból én 12-t számoltam meg (mielőtt eluntam volna a találati lista tekerést...)Szerk: A találati sorrendet elvileg befolyásolják az egyéni zenehallgatási szokások is, legalábbis egy időben ezzel dicsekedett a Spotify.
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Balcsix
senior tag
Köszönöm!
Valóban "elrejtette" őket a lejátszási listából. Az az érdekes, hogy csak abban az esetben jelennek meg a plalyistekben a zenék, ha asztali gépen is megnyitom az appot, így csak ilyenkor, és csak a telefonos appban tudom "visszatenni" azokat a zenéket, amiknél az említett gombot megnyomtam. Az asztali applikációban ezeket a rejtett számokat nem is jelzi. -
senior tag
válasz Balcsix #6405 üzenetére
Régen volt egy "Show unavailable/unplayable songs" opció, ami azt vezérelte, hogy a rendelkezésre nem álló számok (pl. amiknek az adott régióban nincsenek meg a jogai) kiszürkítve jelenjenek meg, vagy hiányozzanak a listákból/albumokból. Ezt az opciót a pc-s alkalmazásból kivették, mobilon még megvan.
Hogy van-e köze a "nem szeretem"-hez, azt nem tudom, de vizuálisan mindkettő ugyanúgy jelenik meg (kiszürkítve). Nekem régen be volt kapcsolva ez az opció, és látom is a kiszürkített számokat windows app-ban (a lejátszhatatlanokat is és a nem szeretem-ként megjelölteket is.) Kikapcsolni viszont nem tudnám. (Amúgy kb. egy éve a kiszedett opció kapcsán azt írták, hogy PC-n fixen láthatók lesznek a szürke számok, de a Spotify hetente variálja az UI-t, szóval ez változhatott.)
Ha van kedved kísérletezni: [link] - ezen az albumon a disc1-en 12 szám van, amiből (Mo-n) öt szürke. (A linket a windows app-ban be kell másolni a kereső ablakba és enter.)
-
nagyúr
válasz zizidor #6402 üzenetére
"Van egy csomó album amit újra és újra kiadnak, ez is bekavarhat."
Valószínűleg erről lehet szó. Sok albumnál nem stimmeltek az évszámok, aztán egy részénél kiderült, hogy én még a bakelites időkből emlékeztem a lemezre, és furcsállottam, hogy sokkal későbbi az évszám. Persze nyilván valamelyik CD-kiadás évszáma lehetett az. Például a Muzsikásnak ez az albuma 1986-os eredetileg, itt pedig 2014 szerepel. Mondjuk elég zavaró ez így, hogy van ahol az eredeti, első kiadás dátumát tüntetik fel, pl. Bergendy aranyalbum 1981, van ahol meg a ki tudja hányadik cd-kiadás évét. Jó lenne ezt egységesíteni, mert így elég nagy a káosz.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz liszi70 #6407 üzenetére
Én pl nem találom az eredeti Ganxsta Zolee És A Kartel – Helldorado albumot 1999-ből. Az újratöltve az ott van, viszont az nagyon gáz. Biztosra veszem, hogy régebben fent volt, de aztán az obszcén kifejezések miatt lehet hogy törölték. Vagy csak Zolee nem engedi hogy fent legyen.
-
Joshi
titán
Egyébként az Action (19) – Sexact!on albumát se találom, itt is arra tudok gondolni, hogy ez már nem fér bele...
-
Akelaus
senior tag
Azt szerintem a kiadó miatt nem találod meg. Ahogy az első 2 Action album is beszerezhetetlen kategória. Terjed egy mendemonda, miszerint mikor kiadót váltott a zenekar, az előző kiadó a megmaradt albumokat megsemmisítette.
Nem csak az Action albumokkal van ez, pl Akela is hiányos, szintén a kiadó miatt.
Vagy külföldi zenekarok is jártak így pl. a Carcass, és a Dismember. -
Balcsix
senior tag
Aha, értem. Nekem kicsit úgy tűnik mintha más fejlesztené a Windows appot és a mobilos appokat (sőt még az Androidos és az iOS-es között is vannak apróbb eltérések).
Szerintem ez elég érthetetlen, hogy nem (teljesen) egyeznek meg a különböző platformokra készített szoftverek funkciói, de biztosan meg van ennek az oka.Így már tiszta a dolog. Köszönöm szépen a segítséget!
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Hallgatói prémium csomagban vagyok. A telefonomon általában podcastot hallgatok, míg a gépen általában zenét. Ezeket pedig naponta többször váltogatom. Elég zavaró, hogy mindig átváltanak, amikor egyik eszközről váltok a másikra, és újra elő kell keresni a megfelelő podcastot vagy lejátszási listát. Utóbbi különösen zavaró, mert elvész, hogy éppen hol jártam a listában. Nem lehet ezzel valamit csinálni? Nem akarom, hogy a két eszköz össze legyen kötve. Nem akarok egyszerre kétfélét hallgatni, csak azt, hogy mindenhol maradjon meg, hogy ott mit hallgattam legutóbb, és az induljon újra a következő lejátszáskor. Meg lehet ezt oldani?
(Android és Linux kliens a szóban forgó két alkalmazás.)[ Szerkesztve ]
-
Sharkweb
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz kelna91 #6413 üzenetére
Üdv a klubban! (Ennél durvábbakat is csinál(t egy időben): 1. Megállítom PC-n a lejátszást. 2. Bekapcsolom a bluetooth-t a telefonon (telefonálok/híreket hallgatok). 3. Később visszaülök a PC elé, és konstatálom, hogy az közben végigjátszotta a lejátszási listámat.)
Nekem amúgy mostanában ritkábban csinálja.
1. Az opciókban be van kapcsolva a Show local devices only és ki van kapcsolva a Spotify Connect in background opció (nem tudom, hogy hat-e bármire.)
2. Mindig kilövöm az alkalmazást, ha nem hallgatom.De ez sem mindig használ. Azaz fenti szabályok vagy nem érnek semmit, vagy elrontom az alkalmazásukat...
-
tomszli11
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem hogy ott hagyom a spotify-t és váltok YouTube Premiumra.
Viszont egy olyan kérdésem lenne, hogy ismeritek ezt a felületet?
https://www.tunemymusic.com/hu/
Ezzel lehet lejátszási listát importálni, csak az a kérdésem hogy mennyire megbízható?
Köszi -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Vásároltam a legújabb generációs Alexa Echo Dot-ból.
Ez az első alexa eszközöm. Tudtok abban segíteni, hogy a spotify-t hogyan kell beállítani rajta?
Első körben megjelent, de valamit elnyomtam és már hozzá sem lehet adni a spotify fiókomat.köszi!
-
borges7
aktív tag
válasz tomszli11 #6417 üzenetére
Én használtam már ezt, bár nem emlékszem, pontosan honnan hová vittem át vele,
de úgy rémlik, elég sokat nem talált meg. Vagy mire értetted a megbízhatót, hogy mennyire pontos?
Mert az gondolom attól is függ, hogy az adott track-nek(vagy lemeznek) melyik változata van fenn egyik, vagy másik szolgáltatónál. Egy próbát megér szerintem.
Vagy van a másik, a Soundiiz [link] -
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Rendszerszintű probléma van a spotify fiókokkal? 1 hete feltörték a fiókomat, megváltoztatták a regelt mail címet.. A Spotify support gyorsan segített, de nem tudták megmondani hogy hogyan jutottak be a fiókomba.A honkongból jelentkeztek be / akartak bejelentkezni, a Spotify automatikusan zárolta a fiókot, új jelszót kellett megadnom.
Csatolt fiók nincs, Google fiókhoz nem fértek hozzá. Lövésem nincs hogyan haxoltak meg
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Spotify ajándékkártya használható/kapható itthon?
Az EU-sként árult kódok itthon is beválthatók? Ajándék lenne. -
zizidor
őstag
válasz skyrush7 #6428 üzenetére
Úgy tudjuk hogy nem.
„Open mind for a different view, and nothing else matters”
-
Roland-87
aktív tag
Sziasztok!
Egy régi win7-es laptopból csináltam amolyan műhely "zenegépet", felraktam a Spotit, frissítettem is, majd szép lassan elkészítettem egy kb 1400 számból álló vegyes lejátszási listát, azt szoktam véletlenszerű lejátszással hallgatni, a dolgot azóta megfejeltem annyival hogy csináltam egy házon belüli shoutcast szervert így az udvaron kint is tudom hallgatni ezt az "adást" mert a kinti hangcucchoz egy olyan ősrégi okostelefont használok ami már nem tudná futtatni a spotit natívan, nos így hogy a zene tulajdonképpen 0-24 szól erről a gépről, elkezdett feltűnni hogy néha egymás után kétszer de néha háromszor is ugyanazt a számot játssza le, vagy két szám akad be és néha órákon keresztül csak azt a kettőt hajlandó játszani, ilyenkor a műsortárban is látszik hogy tele van a következő számok listája ugyanazzal az 1-2 számmal, ilyenkor ha restartolom az appot megjavul de valamikor újra előjön a probléma, már hónapok óta nyomozok és sikerült rájönnöm pontosan hogy mi idézi elő, mégpedig az hogy ha a műsortárban bármit módosítok, tehát ha eltávolítok 1 számot a vagy ha megcserélem a sorrendet a leendő számok listáján akkor a műsortár legvégére elkezdi ugyanazt a 2 számot betenni, minél többször módosítok annál többször történik a jelenség.
Próbáltam már újratelepíteni, tiszta telepítést csinálni, minden maradványt kipucolva+registry tisztítás után újrarakni de a jelenség fixen újra és újra előjön, valakinek van tippje mivel próbálkozhatnék még?
-
Anulu79
addikt
Kétlépcsős azonosítás beállítására van lehetőség bejelentkezéskor? Vagy csak én nem látom?
-
pilu01
senior tag
Üdv
Android (Xiaomi) prémium.
Régebben mintha lett volna lehetőség ikonokat kirakni a kezdőlapra, listákról.
Ez az opció már nincs, vagy csak el van dugva? -
tylerddd
veterán
Üdv! Prémium lemondása esetén mi történik a gyűjteményekkel? Totál elvesznek és újra előfizetéskor már nem lesznek meg vagy újra elérhetővé válnak vagy amit létrehoztam, az megmarad, de nem módosítható vagy ... Köszönöm! BÚÉK!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
senior tag
válasz tylerddd #6441 üzenetére
Az utolsó kifizetett időszak lejártával ingyenes előfizetéssé változik: minden ugyanúgy megmarad, módosítható is lesz, mindössze az ingyenes előfizetésre vonatkozó korlátozások (amik főleg a hallgatást érintik) lépnek életbe (véletlenszerű lejátszás, reklámok, csökkentett bitráta, stb.) A korlátozások főleg a mobilos klienst érintik (a beszámolók szerint.)
-
pube111
senior tag
Azt be lehet állítani, hogy a bt lejátszó ne tudja léptetni a következő tracket?
-
senior tag
válasz pube111 #6443 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést... Minden lejátszás továbblép a következő track-ra (ha létezik az adott albumon, vagy listán). A queue-val lehet pl. kicselezni.
-
senior tag
válasz pube111 #6445 üzenetére
Ezt Spotify-ban szerintem nem tudod megoldani. Esetleg az oprendszerben, vagy a BT eszköz mellé adott segédprogramban lehet állítani (ha van). Ha Android, akkor úgy tudom, hogy ehhez segédprogram kell, pl. Tasker (?), de ezekhez nem értek - valami szaktopikban kellene érdeklődni.
-
pube111
senior tag
Köszi
-
senior tag
Ez a windows-os app egyre szánalmasabb... Mostanában azt csinálja, hogy ha félbehagyok egy listát, majd másnap folytatom, akkor miután lejátszotta a félbehagyott track-et, nem a következőre lép, hanem visszaugrik a lista elejére.
-
Balcsix
senior tag
Az mitől lehet, és hogyan tudom kikapcsolni, hogy automatikusan random trackek hozzáadódnak a kedvelési listámhoz?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban nem megengedett a családi csomaggal kapcsolatos hirdetés, "rokonok" keresése!
Szintén tilosak a zeneletöltéssel kapcsolatos kérdések is! Ezek automatikusan törlésre fognak kerülni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest