Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    Némi késéssel befejeztem a His Dark Materialst (Az Úr sötét anyagai).
    Mivel maga a sztori baromi egyedi keveredése igen sok mindennek, kifejezetten ajánlottnak gondolom annak dacára, hogy a sorozat erősen hullámzó minőségű forgatókönyvben, rendezésben és színjátszásban egyaránt.
    Ruth Wilson Mrs. Coulterként egyszerűen parádés, mint anno Lena Headey Cersei Lannisterként. James McAvoy/Lord Asriel kiválóan hozza a figurát. Sokáig irritált, de rájöttem valójában egyszerűen 150%-on tolja a cucot és egy szekundumra sem esik ki a szerepéből. Ők nagyon sok balhét elvisznek a hátukon a halványka, ám derekasan igyekvő főszereplő gyerekpár szerencséjére. Will Keen mint Father MacPhail szintén kiemelkedő alakítás.

    Egyébként ha annak idején a Krisztus utolsó megkísértése ellen tüntettek a szellemi sérült hívek és kiátkozták a filmet, ugyanez itt is elférne (Most a The Meaning of Life-ról ne is beszéljünk :DDD ), még jöhet egy jó kis betiltás :))

    Mivel én sajnos csak az első könyvet olvastam és jelenleg nagyjából beszerezhetetlen az azóta lefordított trilógia, csupán feltételezéseim vannak.
    A szerző Philip Pullman annyira éles elméjű író, ami igazán nem mindennapi. Emellett harcos ateizmusa és kimondott vallásgyűlölete erőteljes humanizmussal párosulva (vagy ezeknek dacára) ugyanazokat a következtetéseket vonja le, mint lényegében minden nagy vallás tanítói a világ fontos kérdéseiről, de misztikus egyházi humbug nélkül és mindezt egy epikusan eredeti fantasy trilógia keretein belül.
    Namost ehhez a sorozat tényleg csak nyomokban ér fel és gyaníthatóan az összes wtf, bullshit, érzelgős, cuki, vagy röhejesen kiugró woke résznek semmi köze az íróhoz - bár ez feltételezés marad, míg nem sikerül elolvasnom a többi könyvet.
    Nézzétek meg, de méginkább olvassátok el!

    "I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

Új hozzászólás Aktív témák