Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Amikor a Netflix halloween környékén felböfögte nekem a Rémségek tára c. antológiát, akkor először nem is tulajdonítottam neki túl sok jelentőséget, mert miképpen lenne képes téged rémisztgetni egy sorozat, ha már minden sötétséget láttál?

    Aztán amikor kifogysz a sorozatokból, akkor csak ráfanyalodsz és azon kapod magad, hogy hosszú idő óta a legborzongatóbb élmény képkockiában.

    A sorozat alapvetően az ismeretlentől való félelemre, valamint a jól ismert fóbiákra való rettegésre helyezi a hangsúlyt, és teszi ezt olyan hangsúlyosan, hogy időnként el kell fordítanod a fejed a képernyőtől, mert a zsigeri undorból fakadó elutasítás erősebb a kíváncsiságnál.

    A sorozat első fele olyan témákkal foglalkozik, ami hajtja a nézőt, hogy na még egyet, még egy kis borzongást, aztán csalódottan vesszük tudomásul, hogy az évad mások felének színvonala meredek zuhanással tudatosítja, nincs nagyon új a nap alatt.

    Mert a sorozatok tengerében mint legnagyobb kincs, az érdeklődés fenntartása az évad elején még működik, de később a klisés, szellemjárásos, gyenge megjelenítéssel párosuló történetek már nem képesek kiváltani a "mi lesz a vége? érzést.

    Nem keveset adnak a szériához az adott epizódokhoz rendelt ismert nevek, pl. F. Murray Abraham, Ben Barnes, Tim Blake Nelson, Crispin Glover, de Rupert Grint, Andrew Lincoln esetében még az ismertség is kevés a színvonal fenntartásához.

    Szereted a horrort, a borzongást? Akkor egy próbát megér, de készülj fel rá, hogy az élmény hullámzó, Guillermo del Torro ide, vagy oda.

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák