Új hozzászólás Aktív témák

  • HUTCHDB

    nagyúr

    válasz Mik76 #59799 üzenetére

    Én nem akarom ezt tovább feszegetni, mert nyilván tudom mi áll a háttérben, vagyis lehet, hogy csak úgy gondolom, hogy az, ami.
    DE!, ha az általad említett módon valamely csoportok, témák éveken, évtizedeken át el voltak nyomva, akkor erre az a megoldás, hogy erőltetünk valami oda nem illőt? Tehát oda nem illőt!
    Csak egy példa. Régen a nők voltak elnyomva. Ha az ő "felszabadításuk" miatt szeretnénk fellépni, (és átfordítjuk a filmek világába) akkor a férfi szerepeket is játszák ezek után nők?
    Vannak olyan filmek, amelyekről eleve tudjuk, hogy milyen témákat dolgoznak fel és előre el tudom dönteni, hogy meg akarom-e nézni, vagy sem, vagy esetleg menet közben mondom, hogy áhhh köszi, inkább abbahagyom, de ezekben az esetekben nem "szidom" a készítőket, hogy mi ez, mert ők "előre szóltak". (Pl. Philadelphia, Bohemian Rhapsody)
    De mi megy most? (És igen, igazad van, hogy nem csak a Netflix ilyen.)
    Szinte kivétel nélkül mindenbe bele kell vagy direkt módon, vagy belecsempészve, utalva rá, hogy itt mások is vannak. (és nem a GOT-ra gondolok.) Leülők egy számomra érdekes téma képi világba öntött verzióját megnézni, és mit tapasztalok? Ahogy az előző hozzászólásomban is írtam, felháborodok, és pontosan az ellentkezőjét érik el vele, mint a cél volt. Még rosszabb szemmel nézek ezekre a jelenségekre, még jobban felháborít.
    Ráadásul, ahogyan írtam, nincs lassan választásom, mert szinte minden filmben, bármilyen témában készült sorozatban meg kell jelennie egy számomra lelombozó, kényszeredett, kierőltetett témának, jelenetnek, csak azért, hogy "nézd, ők is ilyenek" ne vesd meg a körülötted élő hasonló embereket.
    Ugyan már...ez nem lehet indok... szerintem!
    Ez egyértelműen rámerőltetés, nyomulás, a kéretlen dolgok arcomba nyomása, és ezért válik számomra sok, egyébként igen jó film, vagy sorozat rosszá, hiába volt egyébként más szempontból príma, nem tudom figyelmen kívül hagyni azt az egy-két jelenetet, amire nekem abszolúte nem volt szükségem, így kiábrándítóvá válik.
    Nyilván másnak, más lehet a véleménye e témában, és sokat kedvelik, sőt szeretik, hogy ilyen megjelenítésekkel készítenek mostmár filmeket, érdeklik ezek a gondolkozású embercsoportok, vagy valóban mostmár számukra a színesbőrú színészekkel jobban átérezhető egy 3-4-500 éve történt nemesek, vagy királyok életét bemutató sorozat.
    Én nem ebbe a táborba tartozom.
    :R

    " Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

Új hozzászólás Aktív témák