Új hozzászólás Aktív témák

  • nyogo83

    senior tag

    Az onfelaldozas temajahoz:
    Azert az teny, hogy sokan voltak akik onkent mentek a halalba, de az elejen meg nagyon kevesen tudtak biztosra, hogy milyen kimenetele lesz annak amit csinalnak.
    Erdemes utanaolvasni, vannak szemelyes beszamolok, abbol kiderul, hogy tudtak hogy veszelyes, de nem hogy mennyire es mit fog naluk okozni.

    Dramaian mutatja be a film, hogy emberek hogyan tettek meg mindent a katasztrofa elharitasa kapcsan, de a valosag azert arnyalta a bemutatottakat.

    Pl amikor odarendeltek a tomenytelen mennyisegu nitrogent, akkor fel napos keses utan kuldtek katonakat, hogy nezzenek utana a szallitmanynak, mi a baj. A sofor par telepulessel arreb megallt es nem mert odamenni. A vege az lett, hogy a teherkocsi elott meg utana is egy egy harckocsi "kiserte" Chernobylig, a geppuskakat raforditva.
    A helikopter pilotakatol kezdve nagyon sok ott dolgozonak nem kozoltek hogy pontosan mennyi sugarzas eri oket naponta vagy egy-egy berepules alkalmaval, ezert a homok-bor szallitmany ledobasakor volt aki egy nap 28x repult a reaktor fele.

    De valami remlik, hogy a buvaroknal se volt pont ilyen "romantikus" az onkent jelentkezes, nem kenyszeritettek, csak nem volt a teljes igazsag felfedve, hogy mi var rajuk.

    Ennek ellenere tetszik, ez a szemszog is amibol bemutatjak, mert igenis kurvanagy aldozatot hozott mindenki aki ott azon dolgozott, hogy ne legyen meg nagyobb gaz.

Új hozzászólás Aktív témák