Új hozzászólás Aktív témák

  • gerii

    addikt

    Most fejeztem be Pierce Brown: Vörös Lázadás trilógiájának olvasását, és csak azt tudom mondani, hogy a filmjogokat már megvásárolták, illetve már előkészítik a gyártást, így nem maradunk sci-fi nélkül szerencsére. Az Expanse-os hírt olvasva csak megnyugodni tudok, hogy nem sorozatot csinálnak belőle, mert sajnos tényleg mindet kaszálják. Hiába, amelyik sorozat már egy kicsit is elgondolkodtat, az a plebsnek túl magas szint.

    Nade, azért is írok erről a regényhármasról ide, mert aki űropera sci-fi hiányban szenved az nagyon gyorsan vásároljon be egy könyvesboltban. Nem csak 2 órára, vagy 10 órára fog kifolyni a gyönyörtől az agyatok, hanem esetemben majd' 2 hétig tartott a vigyor, minden egyes szabad percben amit olvasással töltöttem. Nem volt kedvem KingKongot és Life-ot nézni a moziban, nyominger Flash-t, LoT-t amit kaja mellé szoktam, nem. Kaja mellé ment az Expanse, Black Sails, és egyéb minőségi sorozatok, hogy utána rögtön tudjak olvasni, mert a könyvekhez képest piti kis szarok mind.
    Olyan cselekmények, harcok és űrcsaták képzelegtek a fejemben, mint a legdurvább BSG és Starship Troopers jelenetei összeadva (2,3. kötet). Olyan emberi vívódások és acsarkodások történtek, amitől Barry Allen nyüszítős képe leolvadna erőlködés közben. Egyszerűen nem tudok jobban pörgő médiaterméket mondani, mint ami a lapokon megelevenedett. 1500 oldalnyi kemény tökös szarveretes akció.

    Molyon érdemes elolvasni az első pár ajánlást, mert ott mélyebben kivesézik. Ami a jó könyvekben, hogy nem csak aprítanak, hanem a szereplők jellemét, személyiségét is iszonyatosan jól megírta Brown, nem lehet nem azonosulni, utálni, szeretni őket.
    Nekem ez most a toplista élén van, még talán Brandon Hackett, Heinlein könyveknél is előbbre. Nehéz nyelvezetű, lassan haladós kis regények, így biztosan nem sieti el senki az olvasást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák