Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bojack Horseman fordításról nincs valami?
-
Pali1119
tag
SOA 7x01
Jó kezdés, az eleje kellőképpen erős volt, a roki-húzás meg poén. Alapozás van, lesznek itt kemény dolgok. A végén a zenét először fel sem ismertem, aztán beugrott, bár ez a feldolgozás most nem jött be. Az tetszett még, hogy a trailerekben nagyrészt csak ebből az első részből voltak jelenetek.
[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
br.rak
őstag
válasz #54715584 #16152 üzenetére
A The Clone Wars szerintem elégé jól sikerült, főleg a második évadtól kezdve vannak benne remek részek, onnantól mintha "felnőttesebb" lenne a tartalom/téma is.
Az első évadban (és a mozifilmben) kicsit túl sok a "baltával faragott" effekt, de idővel ez is javul. Ami még zavart okozhat, az az, hogy az elején a részek nem egymás után jönnek, vannak időugrások, de ha jól tudom van egy külön időrendi lista is.Amennyit én a rebelsből láttam (pár preview) hiába fejlődött az animáció, ha minden túl gömbölyű lett, szöges ellentétben a TCW-vel
Van egy három évados Clone Wars ( "the" nélkül,2d animáció, Dexter's lab stílusban)
-
br.rak
őstag
Másfél peres promo a köv. SupNat évadhoz (link)
-
spammer
veterán
válasz br.rak #16155 üzenetére
Belelestem én is a trailerekbe (TCW és Rebels is), de nem, nem, nem... Ezt a hányás animációt nem tudom elviselni. Így jártam a Green Lanternnel is, pedig az még jobban érdekelt volna, de a CGI kb. 15 évvel ezelőtti PC játék cutscene színvonalát hozza, egyszerűen rossz ránézni... Pedig de örülnék egy normális 2D-s, rajzolt animációs SW vagy akár más DC témájú sorozatnak.
De akár egy ilyesmi, anime stílusú is ezerszer jobb lenne: STAR WARS ANIME (SHORT FILM 2:03 MINUTES) TIE FIGHTER ANIMATION
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Cheesus
senior tag
Hali
Tudnátok mondani olyan animációs sorozatokat, amik eléggé a junkie kategóriába esnek?
Pl Rick and Morty, Axe Cop és hasonlókra gondolok, amiket általában adult swim-en lehet látni.
https://www.twitch.tv/csehla
-
-
spammer
veterán
Bojack Horseman 1. évad
Az első pár rész elég gyenge vagy éppen középszer, de már ott is voltak poénos jelenetek és az azokat megszakító elgondolkodtató dolgok. Aztán egyre jobb lett, megtalálta a saját hangját/stílusát és egy frankó kis dramedy kerekedett belőle. Bojack és Diane karaktere nagyon el lett találva, a szinkronjuk is jó választás (Will Arnett és Alison Brie), de Mr. Peanutbutter és az Aaron Paul hangján megszólaló Todd is remekül kiegészíti a többieket. Köszi Netflix, várjuk a következő évadot!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz br.rak #16155 üzenetére
Ezt a listát találtam, ebben a sorrendben kellene néznem?
-
br.rak
őstag
válasz #54715584 #16165 üzenetére
Igen, elvileg van ahol még tovább van bontva sztori-szálanként is (mivel néha 3-5 rész összefügg is kiad kvázi egy 1-1,5 "mozit" ) ha meglelem, majd linkelem. (és ha lehet eredeti hangon, mivel a magyar szinkronban voltak változások az évek alatt és olyan részeknél ahol nem egymás után jönnek, zavaró lehet a különböző szinkronhang)
és annyi hogy kijöttek képregények (pl son of dathomir 1-4 egyelőre, és ez is hozzá tartozik már, mivel az elkészült de le nem animált történeteket tartalmazzák)(#16158) spammer: nekem a TCW bejött, nagyon sajnáltam hogy vége lett (talán max 1,5 évad volt még benne, ha lehet hihetni a pletykáknak) főleg az elején volt benne pár gyerekesebb rész, de ezek nagyjából elmúltak (jarjar pl) és bár voltak vitatható húzásai, de jól töltötte ki az űrt a II. és III. rész között (bár ha maga az animácó stílusa nem jött be akkor lehet tényleg felejtős, nekem az anime az ami nem jön be, illetve a Rebels gömbölyded világát is erősen szokni kell majd)
[ Szerkesztve ]
-
xenom0rph
őstag
The Leftovers 1x10
Hűha ,elég ütős évadzáró lett, sok érdekes fordulattal és váratlan eseménnyel. Tudom ajánlani mindenkinek, minőségi HBO sorozat.
És ezzel ki is fogytam a heti nézős sorozataimból Ki mit néz hetiben?
halahala
-
spammer
veterán
válasz xenom0rph #16168 üzenetére
Nyáriak közül:
- Outlander: ez eddig (5 rész alapján) nagyon hangulatos, és gyönyörű a skót táj, zene, minden. Lassú, hangulatsorozat, de ha képest berántani, akkor el lehet merülni benne.
- The Knick: hát ez is jó lassú, de alakulgat, hangulatos és véres.
- The Strain: ZS-kategória, buta, de van benne potenciál, na meg guilty pleasure.Aztán még: Doctor Who S8, Boardwalk S5, SOA S7 hetiben, és basszus, nemsokára jönnek az őszi premierek sorban, nem lehet bírni...
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz xenom0rph #16168 üzenetére
Mindent, ami nem Netflix és nem vagyok benne lemaradva, azt hetiben nézem
Bővebben ezek a DW, Covert Affairs, The Mentalist, NCIS, NCIS LA, Castle, Elementary. Aztán ha jönnek a következő évadok, akkor folytatom hetiben a The Good Wife-ot, Scandalt, Hawaii Five-O-t, Family Guyt és Flasht.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
törölt tag
Z Nation pilot
Nem volt ez rossz, de azért van az embernek olyan B-ZS kategória érzése.
Viszont van benne akció és megléptek olyan dolgot is már a pilotban, amire nem számít az ember.
Kérdés, hogy milyen lesz és kell-e nekünk ilyen? -
aizen92
addikt
Lassan bedarálom a Modern Familyt! Egyszerűen imádom. Tökéletes kis sorozat, ilyen 20 perces üresjáratokra (pl reggeli, vacsora közben, vagy ha várok valamire ).
Idén még a Brooklyn 99-t néztem meg, és a mentős változata is a listán van.Tudtok ajánlani valami hasonlóan jó kis humoros könnyed sok évados sorozatot?
[ Szerkesztve ]
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."
-
spammer
veterán
válasz #54715584 #16173 üzenetére
Asylum
"SyFy's Z Nation: the poor man’s Walking Dead"
"Should you watch this show? Watch The Walking Dead instead. It returns on Sunday 12 October on AMC." - [link]Erről ennyit.
[ Szerkesztve ]
-
HKorn
veterán
Black Sails-t nézte valaki? Milyen mondjuk Trónok Harcához, vagy a Vikingekhez viszonyítva?
Run&Ride
-
aizen92
addikt
válasz kisgyerek85 #16177 üzenetére
Imádom! Már egyszer végignéztük! Köszi azért!
-
kisgyerek85
senior tag
válasz aizen92 #16178 üzenetére
Nem tudom, hogy láttad e, de akkor meg a The Office, kizárólag eredeti nyelven.
Esetleg még a Férjek gyöngye, én imádom. Szerintem minimum 3szor láttam az összes részt már.[ Szerkesztve ]
-
tonyrulez
őstag
-
Dany007
veterán
Rohadjon meg az Under the dome. A legutóbbi két rész megint olyan, hogy nagyon bejövős. Ráadásul a 11. részben volt egy olyan "elszólás" ami miatt muszáj lesz nézni...
Nem semmi, pedig épp le akartam tenni róla és most két hétig nem is néztem.... De rohadtul untam magam, megnéztem és tessék. Visszatért a kedv újra. Megint alig várom a következő részt. -
aizen92
addikt
Köszi mindenkinek!!! Felkerültek a listára! Egy párba belekezdtem már, de valamiért nem folytattam őket, úgyhogy ideje nekiállni!
-
cattus
addikt
Legend of Korra 2x07-08 (Beginnings)
Az eddigi legjobb dupla rész a sorozatból. Nem lehettek elég hálás, amiért ajánlottátok ezt a sorozatot. Egészen lenyűgöző.
Do the thing!
-
törölt tag
Doctor Who s08e04
Ez baromi jó rész volt, gondolom most sokan nem mernek majd aludni. Én is magamban beszéltem a rész előtt, aztán mi lett belőle
Az első pár perc alapján teljesen másra számítottam, de ez is egy nagyon szép történet lett -
tonyrulez
őstag
Z Nation pilot
Nem egy TWD, de tetszik hogy sok dolgot meg mertek lépni benne. Bár nem hiszem hogy tovább nézném.
[SPOILER]
Ami tetszett benne:
Gyors zombik!
Több túlélő, nem pár kósza faszt kell végig bámulnunk.
Gyerekzombik! És aztán meg bébizombi
Technológiailag nincsenek annyira visszamaradva
Van működő ellenszer amit már csak reprodukálni kell (Last Ship style)
Van működő kormány, vagy "kormánymaradék", akik próbálnak valamit kezdeni a helyzettel
Zombiknak nevezik őket! Nem értem hogy TWD-ben minek ennyire ellenezni, és szeppukut elkövetni ha véletlenül képregénybe belekerül
[/SPOILER]4 8 15 16 23 42
-
spammer
veterán
-
törölt tag
Intruders s01e04
Nézi még valaki?
Végre elkezdték csepegtetni az infókat, remélem most már beindul kicsit, mert ez a lassúság már kezdett unalmas lenni. De a rész második fele jó volt -
titán
Sziasztok!
Tegnap kivegeztem a Bron/Broen 2. evadjat is, eszmeletlen a ket evad. A nyomozocsaj hatalmas karakter, az a borgatya jo budos lehetett mar a suna korul a 20. resz vegere. A polot meg csak csak cserelte, de a gatya az maradt. Amugy igen jo a tobbi szinesz is es a tortenet is rendben van. Tudnatok esetleg hasonlo sorozatot daniabol vagy svedbol? Ezeknek a hangulata teljesen mas mint a halliwooodi cuccoknak.
Koszi!
-
P00By
nagyúr
Heroes
Régen néztem a televízióban, de a 2. évad után már nem láttam gondoltam most elkezdem újra!
Most néztem meg az utolsó részt, sajnos a 4. évad eléggé lapos lett. Sajnálom, h nem folytatták...Tudom elvileg jön jövőre egy 13 részes évad, de új karakterek lesznek benne és nem is lesz(elvileg) több évad belőle...
MOD: Összességében tetszett
MOD2: Igazából idén kezdődött nálam ez a nagy sorozat nézés. És most a listámnak a végére értem, nincs mit nézni Tudom a Trónok harcát bűn nem nézni, de nincsen ihletem hozzá Várok a bemutatókra(shield, korra stb.)
[ Szerkesztve ]
-
Cheesus
senior tag
Hát nem tudonhogyan lehetne összehasonlítani őket. Én mindhárom sorozatot nézem, de nem rangsorolnám őket, mert mindegyik más. A BS sztem egy nagyon jó kis kalózos sorozat, nincs kispórolva belőle a pénz, tehát elég jól tudták hozni a hangulatot. Havaz tetszett/tetszik, utána a Crossbones-nak is adhatsz egy esélyt
https://www.twitch.tv/csehla
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest