Új hozzászólás Aktív témák

  • looser

    addikt

    válasz proci985 #21732 üzenetére

    Igazából hülyeségből írtam, mert hogy a Coca Cola (és gondolom a többi külföldi cucc is) hasonlóképp kerül a hazai palackozóhoz. Szóval az instant sör egyébként egy formában már létezik, ez az ún. sűrítményes, a kezdő sörfőzőkkészítők instant sikert hozó alapterméke, mivel ez tényleg úgy megy, hogy a cefrét elkészítik, bekomlózzák (élesztő nélkül), aztán kivonják belőle a vizet, majd nagy 1-2 kilós konzervekbe töltik, te otthon pedig visszavizezed és beélesztőződ és egy kis variálási lehetőséget is ad. Én egy száraz stoutot, amit 22 literre javasoltak, 10 literre erjesztettem, kapott koffeinmentes kávét, kakaót és kókusztejet, egész jó lett, nekem legalábbis :-)
    Szóval nem lehetetlen, bár talán kegnél egyszerűbb megoldani a plusz szénsavazást, de az - gondolom - más lesz, mint a palackban a sörcukorból kifejlődő CO2, de ilyen irányú tapasztalatom nincs, csak feltételezés.

    (#21734) [CsuCsu]: elnézést, nem gondoltam komolyan, csak a fentiek alapján, ahogy a kóla készül, ez egy Rocky Cellarhoz tökéletes alap lenne :-)

    [ Szerkesztve ]

    Mindent tudok a rákászszakmáról...

Új hozzászólás Aktív témák