Új hozzászólás Aktív témák

  • konyi79

    addikt

    válasz .mf #17791 üzenetére

    Csak mellékszálként, engem kb amit leírsz, az tart az APS-C rendszeren.
    Tudom, valahol az mft és FF között helyezkedik el szenzor teljesítményben. Igaz, az 1gen A7-hez képest a 6300-6500 elmaradása nem sok, de ha ott upgradelsz majd, már lesz különbség. És azt is lehet mondani, csak a FF a natív szenzorméret, főleg ha adaptálsz.
    Sokat matekoztam én is ezek miatt, de a mobilitás megtartása mellett döntöttem. A Sony FF rendszer előnye szerintem nem az adaptálással jön elő, számomra nem opció a szükségesnél nagyobb obikat pakolásszak rá még plusz közdarabokkal. A natív üvegek szinte kivétel nélkül mind szuperek, FF-hez mérten némelyik nem is túl nagy, de még mindig sok nekem. Neked megéri-e a szenzorméret a sok kompromisszumot azt te tudod, de ár-értékben sehogy nem fogod tudni megközelíteni az mft-t.
    Amit leírsz, nem elérhetetlen a kisebb szenzorméretre se, bár kompromisszummal. Az igazi gond, a fényerős zoom-nál van. 17-20 közti UWA-nak ott a Samy 12f2, talán nem kell neked bemutatni. A 24-es már nem egyszerű, a 16-os Sony csak f2.8, és nem is túl jóhírű, de a Sigma 16f1,4 a tömegével (is) hódít, szerintem a tömeg és a video a gyengéje, asztróra se jött be annyire nekem. 35 környékére ha elég f2,8 van egy eltitkolt de elég korrekt palacsintája a Sonynak (SEL20F28), kicsit hosszabb és nem is igazi MILC obi a rendszer őskorából a 24-es Zeiss. 50-es tiszta ügy, ha el tudja valaki dönteni a Sony 35-ös vagy a Sigma 30f1,4 áll hozzá közelebb.
    Portrézni ha hosszabbat akarsz ott a legnagyobb gond, az Oly 45-öt semmivel nem tudod kiváltani, csak ha hajlandó vagy kompromisszumot kötni. Mind az 50-es remek darab, mind a 85-ös, ami ugye csak részben idevaló, de még a kisebb szenzoron is kellemes portré gyutáv. Bár, ezzel együtt is az egyik csak 75, a másik már 130mm.

    Ha ennél jobbat akarsz képminőségben szenvedés nélkül, akkor meg csak el kell kezdj gondolkodni a natív FE soron. Csak az 55-öst meg a 85-öst ne hagyd ki belőle.

Új hozzászólás Aktív témák