Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
S-one
csendes tag
Hello. Én már csomószor leszoktam (volt hogy több mint 1 évre is), de mindíg visszaszoktam. Hétvégeken 1 nap fél doboznyit elszívok, mivel nem cigizhetek otthon. Még fiatal vagyok, de ott tartok már, hogyha nem gyújthatok rá egy nap, már ideges vagyok. Most hogy így elolvasgattam ezt a topicot, talán megpróbálok leszokni a cigiről... Sok jó tanácsot láttam itt, majd kipróbálok néhányat.
A pénznek nincs szaga, csak annak, akinek nincs pénze.
-
rien
senior tag
Nézd lehet, hogy van aki dohányosnak születik és van aki meg nem.
Nem mindenki szereti a spenótot, én sem, de legalább megkóstoltam és ezután állítom róla, hogy nekem nem ízlik.
Ha igazad lenne, hogy ilyen roppant egyszerű lenne leszokni, nem lehetne jól jövedelmező iparágat építeni a különböző leszokást elősegítő termékek gyártásából, senki se venné ha simán letudnának szokni az emberek, de azt gondolom te is sejted, hogy nem ez a nagy átlag.
A legújabb egy gyógyszer olyan tizenegynehányezer forint a havi adag és 3 hónapig kell szedni, de ezt csak hallottam, mint ahogy azt is, hogy ugyanazon függőségért felelős központot basztatja az agyban amit a drogosoknál is szoktak alkalmazni.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
FireKeeper
nagyúr
tudom hogy elcsépelt duma, de szerintem a leszokás csak akaraterő kérdése. nem egyszerű, és pont ezért ilyen jövedelmező ez az általad említett leszokást segítő iparág, mert az emberek gyengeségére támaszkodik. és az emberek általában szeretik a könnyebb utat választani, pedig nem mindig jó.
köszönöm, végeztem...steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Lenry
félisten
épp ezért kezdtem úgy a mondókámat, h "valahogy sosem tudtam megérteni a dohányosokat"... és kérdeztem meg h miért jó? - tényleg miért jó?
nem, nem vagyok okos, szimplán nem értek meg semmilyen függőséget. legyen szó bármiről. egyszerűen abból a gondolatmenetből indulok ki, h ha valamit nem akarok akkor nem csinálom...
rien: van aki dohányosnak születik és van aki meg nem. - van aki szőkének születik, van aki barna szeműnek, van aki fekete bőrűnek, sőt olyan is van h valaki mondjuk orosznak, de hogy dohányosnak azt kétlem... legfeljebb van, aki nehezebben áll ellen neki...
a leszokás is akarat kérdése...
vagy h ellőhessek egy régi közhelyet: nem is kell rászoknikipróbálás: ebben a témában inkább mondok tapasztalatlanul hülyeséget mint h egyszer is rágyújtsak, akár teszt-képpen is.
spenótot egyszer ettem ,de nekem ízlettFireKeeper: való igaz... vmi hasonlón gondolkodtam én is de utánad már nem írom le
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
rien
senior tag
Lehettel kezdődött a mondatom a nézd után és természetesen úgy értettem, hogy van aki vevő lesz rá és van aki nem, csakúgy mint a spentóra.
Akaraterőről annyit, hogy ha elhatározom, hogy nem eszek x napig mert 3 kilót fogyni akarok, nem eszek. Próbáld ki, hogy kell-e hozzá akaraterő, körülötted esznek, érzel illatokat nem ettél 3 napja egy falatot sem, de nem eszel, én meg tudom csinálni, de leszokni nem megy.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Vandit.
addikt
Én azt mondom,nem csodaszerek kellenek,hanem akarat.Ennyire egyszerű.
A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Zewa
senior tag
Azért vannak olyan emberek akik csak "úgy" letették. Nagyapám 2x év dohányzás után ugy szokott le hogy elsziott egy szálat a többi oda adta másnak és többet nem fdohányzot.
De több olyan embert ismerek akiknek muszály volt leszokniuk mert belehalnak.Lenry: Probálj meg te leszokni vmien szokásodról. Ami mondjuk egyszerűbbé teszi életedet, de nem túl esztétikus/higénikus stb.. Rájössz egy idő után hogy már szinte automatikusan csinálnád.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Lenry
félisten
"Lehettel kezdődött a mondatom" ne haragudj, nem vettem észre
viszont igaz, nehéz lehet úgy leszokni valamiről, h látod h körülötted csinálják...
az evés viszont nem a legjobb példa, az létszükséglet, a dohányzás nem, (bár látom itt fogyás miatti nem-evésről van szó)Zewa: megpróbálnék, ha lenne... de nem igazán jut eszembe semmi szokásom..:
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
rien
senior tag
Persze, hogy vannak írtam is, hogy minden tiszteletem az övék.
Nagyapám nem dohányozhatna (agylágyulás, többször volt agyinfarktusa) de nem tudja lerakni. Suttyonba szívja, de mindenki tudja, meg baszogatják is érte, én mindig megvédem szegényt, mert szerintem joga van dohányozni. Elmondták neki, hogy nem lenne szabad, felfogta, de ha egyszer dohányozni akar szerintem senki nem tithatja meg neki, ha ő így akar meghalni hát legyen (mindez évek óta tart).
----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
7
addikt
Nekem TompapaTM kollega irasaban tunt fel egy hasznosnak tuno reszlet (mivel nem dohanyzom, igy nem tudom, mennyire hatasos, de van benne valami):
- A dohányzás tényleg rossz dolog, bár jól esik. Ha már szívni kell, próbálj határt húzni. Amint bármilyen negatív tünetet észlelsz magadon (köhögés, ilyesmi), hagyd abba. Nem kell hozzá akupunktúra, tapasz, meg nikotinos rágó. Szánd el magad, meséld el fűnek-fának, hogy te holnaptól leszoksz. Ha ezek után van pofád mégis rágyújtani, akkor köpj fel magasra és állj alá! Ha meg vagy fázva, vagy éppen lihegsz, mert futottál, soha ne dohányozz!
-
Lenry
félisten
ezt nem tudom így fél 2 táján kevésbé bunkóbban megfogalmazni, úgyhogy
oké, ha így akar meghalni, hát tegye, de abba nem gondol bele, h ezzel másoknak okoz fájdalmat?
apám 20 éve dohányzik és hiába mondja h ő baja, meg h valamibe meg kell halni, mert ez nem igaz. ha meghal (jóval idő előtt) azzal igenis nekünk okoz fájdalmat és ebbe sok dohányos nem gondol beleGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
I_Am
veterán
Nem akarat, hanem elhatározás kérdése.
Nálam kitartóbb és akaratosabb emberrel nem sokkal találkoztam, de majd ha ugy tartja kedvem leteszem a cigit. Addig az én dolgom. És ettől nem leszek gyengébb, mert dohányzom és a sok nemdohányos meg ujjal mutogat rám, hogy "akaratgyenge" vagyok.
Idő előtti halál, meg dioxin, meg már a fluor is. Érdekes, hogy 40 évvel ezelőtt miért nem voltak ezek a címlapon és mégis az átlagéletkor alig változott????
[ Szerkesztve ]
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
rien
senior tag
Ő már abban a korban van amikor az emberek csak úgy meghalnak és senkinek nem az lesz az első gondolata, hogy húúúúú biztos dohányzott azért halt meg. Évek óta megy ez, hogy suttyonba cigizik, szerintem ez inkább megalázó, nem taknyos gyerek.
De én pl. egy tüdőrákosnak se merném azt mondani, hogy tedd le......nagy valószínűséggel meg fog halni, akkor hagy döntse el ő, hogy dohányzóként vagy nem dohányzóként akar távozni az élők sorából.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Vandit.
addikt
Érdekes,hogy minden dohányos a környezetemben ezt mondja."Majd,ha úgy tartja kedvem." Ezt könnyű mondani,viszont nem kedv kérdése.Ez valami dohányos egységszöveg?
Amúgy az akarat és az elhatározás nem kapcsolódik egymáshoz?Először el kell határoznom magam,hogy leszokok,aztán akarnom is kell hozzá különben nem érek el semmit.
Én igenis le akartam szokni és le is szoktam,ugyanis rájöttem,hogy semmi haszna nincs.Drága és egészségtelen.Ugyan minek fizetnék,azért,hogy mérgezem magam?Van elég szar a levegőben,ételben,nemhogy még szívjam a koporsószöget is.A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Woodslave
félisten
5 hete én sem dohányzom. Eldöntöttem leszokom. Mondjuk ehhez nagymértékben hozzájárult, hogy egy ismerősöm 50 évesen tüdőrákos lett. Nem akarok én is az lenni, illetve ha az leszek, akkor legalább el akarom mondani, hogy nem tehetek róla, pontosabban igyekeztem megakadályozni.
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
hanee
senior tag
Sziasztok!
Én dohányoztam régen.. többször leszoktam.. szokogattam.. valahogy mindig visszaszoktam, főleg ha olyan barátom, vagy baráti társaságom volt, ahol mások is dohányoztak: nehéz volt megállni, és szagolni mások "bagóját", hogy én nem gyújtok rá.
A fordulópontot az hozta, amikor terhes lettem. Aznap, amikor megtudtam (vagyis pozitív lett a teszt), na aznap szívtam el az utolsó cigimet életemben. Ez egy baromi nagy motiváció volt, és a röhej az, hogy bár néha néha eszembe jutott hogy jó lenne, annyira nagyon nem csábított, hogy komolyan elgondolkozzak rajta, mert sokkal erősebb volt a tudat, hogy a születendő gyermekemet nem akarom ezzel a szarral bombázni.
Azóta eltelt több, mint három év, és azóta sem gyújtottam rá, sőt teljesen megundorodtam a cigarettától, olyannyira, hogy ha a lépcsőhzban valaki dohányzik akkor a saját ruhám szagától is hányingert kapok szinte..
Akkor jöttem csak rá mekkora bunkó voltam én magam is dohányosként, amikor már nem dohányoztam! Mindenkinek joga van dohányozni, de annyira bunkók tudnak lenni az emberek.. állok a gyerekkel a buszmegállóban és a gyerekre fujja a füstjét egy nő.. belépek a lépcsőházba és a liftből kilép a szomszéd úgy, hogy ömlik a füst.. és ez lépten, nyomon MINDENHOL! Akik dohányoznak észre sem veszik, néha még a saját anyám sem, de annak, aki nem dohányzik - és főleg annak aki leszokott róla - nagyon zavaró tud lenni.. a dohányosok pedig sokszor észre sem veszik, mindenki azt hiszi ő a példa, mert ő nem zavar másokat, és különben is fel van háborodva, mert neki joga van dohányozni.. de szerintem jó lenne mindenkinek elgondolkoznia azon, hogy amikor rágyújt, hol és kik között teszi.
Aki nem akar, ne szokjon le, mindenki abban hal meg, amiben akar. De én személy szerint üdvözlöm az olyan rendelkezéseket, amik publikus helyekről kitiltják a dohányzást.
hanee
-
Boxiné
aktív tag
Én dohányzom, de én is csak egyet tudok érteni azzal, ha éttermekből és nyilvános helyekről kitiltják a dohányosokat.
Engem speciel a bunkó bagósok zavarnak, akik úton útfélen szana-szét dobálják a csikkeiket. Főleg Pesten látványos ez, ahol 3 méterenként kuka van."A mosoly a legrövidebb út az emberek között!"
-
Sipi16
őstag
Igazad van. Sajnos a társaság sokat számít. Én nyáron éjszaka dolgoztam és ez pörgetett. Aztán egy hétig nem mentem és teljesen jól megvoltam nélküle. Ahogy bementem előről kezdtem. A suliba ugyan ez. Cigiszünetre mindig kimegyek ha nincs cigim a többiek kínálnak. Így nagyon nehéz. Pedig én is le szeretnék szokni.
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
S-one
csendes tag
Én is tiszteletben tartom a nem dohányzókat, és ha tehetem mindíg kukába dobom a csikket.
-
törölt tag
Gondolkodtatok már azon hogy a dohányzás mint tevékenység szokás létforma mittoménmi milyen szerepet tölt be az ember életében?
Főleg a pszichére gondolok. Helyettesít valami fontosat, ami hiányzik és mai felállás szerint (akár tudat alatt) nem tudjuk mással pótolni? Mert tudja az ember, hogy a füst tele van mérgező anyagokkal, amik nagyobb dózisban gyors és fájdalmas halált okoznának. Mégis van valami olyan plusz a cigarettázásban, ami pszichés függést okoz és ezt a fajta éhséget elvileg mással kellene kielégítenünk...a dohányzás nem természetes viselkedés. De akkor mit helyettesít?
[ Szerkesztve ]
-
tiv61us
őstag
javaslom a mai napkeltet mindenkinek
egy hazaspar 750 ezer forintot sziv el evente, ez 10 ev alatt egy egesz jo kis kero
a halalozasi aranyban valami 80 szazalekot er el a csak cigizes miatti
hat aki hulye haljon meg
amugy leszokni ugy lehe mint barmi mast az eletben elerni
akarni kell es azt mondani holnaptol nem veszek cigit
namost ha nem veszel akkor nem szivsz
ennyi"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
hanee
senior tag
válasz #27070592 #579 üzenetére
Próbáld meg elfoglalni magadat valamivel.. vegyél egy 1000 db-os puzzle-t és mindig amikor rá akarsz gyújtani, rakj ki pár darabot inkább, eltereli a figyelmet. Persze puzzle helyett jó bármi más, rajzolhatsz is, vagy játszhatsz a számítógépen.. a lényeg, hogy levezetsd a fixációidat valamivel
-
darnellsmith
senior tag
ahogy olvasom a kommenteket hogy milyen neház leszokni, áldoman az eszemet hogy nem szoktam rá, huhh
Oakley Jawbone Retina burn black iridium eladó!
-
net84
őstag
olvasgatom a topicot, mint dohányos...
A puzzle nálam nagyon nem jönne be. Felhúzna csak a sok darabka.kb. 1.5-2 éve kezdtem el újra dohányozni rendszeresen. Elötte fél éven keresztül csak hébe hóba, amikor úgy hozta a sors/helyzet (igaz ebben bent voltak a baráti társasággal a szivarozások is). Azelött meg 1-1,5 évig egy szálat sem szívtam el.
Aztán párom visszaszokott, de ki volt tiltva a szobából és a lakásból. Az új munkahely szépen lassan nálam is előhozta a "függőséget".Mit pótol? Passz. Ha nagyon ideges vagyok, akkor 2-3 szálat is elszívok egymás után, aztán vagy megnyugszok, vagy beszédülök, és nem foglalkozok azzal, amin felidegesítettek. Már csak megszokásból is rágyujtok. Reggel, amikor minden "bagós" beér a cégbe, akkor kollektíve 2szál/fő, majd napközben is rendszerese... Ha pl. egyedül vagyok bent, mint dohányos, akkor lényegesebben kevesebbet szívok - igaz ehhez hozzátartozik, hogy lényegesebben is több a dolgom, ezért nincs időm rágyújtani.
Leszokni én pl úgy tudok, hogy kapcsolom valamihez a nem rágyújtást. Pl. betegség: volt egy keményebb tüdőgyuszim, akkor 1 hétig nyomtam az ágyat (szó szerint, csak segítséggel tudtam kiszállni), majd utánna 1,5 hét lábadozás. Aztán munkában eleinte csak 1-2 szálat (többet nem bírt el a "tüdöm"), de kellett, kényszer, tudatalatti, megszokás... A másik eset egy szájsebészeti műtét volt. Kicsit álkapocshiányosan, 3 varrattal a számban elég nehézkesen, a harmadik nap után már elszívtam kb. a napi adagom felét (és szép fokozatosan visszaálltam a napi szintre), szintén valami hasonló indíttatásból, mint az előző alkalommal.
Mind a kettő esetnél közel álltam ahhoz, hogy teljesen leszokjak. Mindig az "akadályozott" meg bent, hogy a Párom cigizett mellettem az autóban, a kollégák cigiztek....Érdekesség: azt tudjátok, hogy miért dohányzik, vagy szokik rá a dohányzásra nagyon sok szallagmunkás? A szünet miatt. Nagyon sok helyen van úgy, hogy a dohányosoknak van lehetőségük kimenni x időnként 5 perc szünetre, míg a nemdohányos nem mehet ki (igaz jártam olyan "gyárban", ahol kollektíve elrendelték a 2 óránkénti 5 perc szünetet, de ott is az adott sor 90%-a vonult dohányozni...
Read only...
-
Muton
addikt
válasz darnellsmith #581 üzenetére
nem nehéz leszoknia dohányzásról, csak kellően lustának kell lenni lemenni cigiért. ha összejön kb egy hét cigi nélkül, utána már sokkal könnyebb. ja, meg az első pár buli húzós, de szólni kell a haveroknak, h ne adjanak cigit és ne engedjenek venni se
remélem már hazánkban is kitiltják a közeljövőben a cigit a kocsmákból, mint sok helyen nyugatabbra
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
darnellsmith
senior tag
hát jólenne, ha lenne pár füst mentes hely. Én pl heti 1x elszoktam menni pokerezni, egy kocsma tetőterébe szoktunk összejönni 15-20an aztán play (20 emberből kb 3-4 nem dohányzik... )
de vmi iszonyat hogy ott milyen füst szokott lenni. Amikor haza érek az az első hogy az összes ruhát badobom a mosógépbe magamat meg berakom a zuhanyzóba. Még a szakállamnak is olyan szaga van hogy vmi hányinger. Erre multkor egyik dohányos viccből megjegyezte hogy a passzív dohányosoktól pénzt kéne szedni hogy szívhassák a füstöt...[ Szerkesztve ]
Oakley Jawbone Retina burn black iridium eladó!
-
hanee
senior tag
válasz darnellsmith #584 üzenetére
Szia!
Na ezzel egyetértek, ez borzasztó, én ezért nem járok senkivel sehova "beülni" és beszélgetni, mert mindenki dohányzik a kávézókban és pubokban.. blee..
Leszokás:
A fizikai függőség 10-14 nap alatt múlik el, viszont a pszichikai függőség fennáll akár évekig is. Aki 1-2 hétig nem gyújt rá nem tekinhető leszokottnak még fizikai értelemben sem.. aki nem gyújt rá 5-10 évig, na az leszokott! Szóval kitartást mindenkinek, az első két hét a legrosszabb..hanee
-
S-one
csendes tag
Habár muszály leszek leszokni, mert vizilabdázni fogok, és kell a nagy tüdő kapacitás. Majd kipróbálok pár ötletet, amit itt olvastam.
hanee: Na igen. Akik még nem próbálták, azokat arra kell bíztatni, hogy ne próbálják ki. Úgy biztos nem szoknak rá.
[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
-
Zewa
senior tag
Van aki enm igy gondolkodik sajnos. nem régen (3hete talán) Láttam egy régi passatot ben tegy nő nemű lény a kormánynál,Felhúzott ablakoknál füstől és a 2-3éves gyerek hátul az ülésébe be volt kötve. ( Az autón alig lehetett átlátni)
Ha van ami leköt akkor könyebb leszokni egyik barátm éppen 10naptál tart. Ő rubikkocka függő lett. De a legtöbbet egy megértő társ segithet sztem, bár persze kivülről könyű okosnak lennni.
[ Szerkesztve ]
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Nightmare
senior tag
Egy kis elrettentés...
-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
Nightmare
senior tag
válasz Nightmare #589 üzenetére
Ezt meg akartam kérdezni már régen: miért bagóztok? Mi öröm van egy büdös, drága, és egézségtelen vacakban? Sztem ez a gyengeség jele, de ez szigorúan SZVSZ
Csak írok még vmit. Egyik kollégám kb 40 éve dohányzik. Kérdésemre, hogy miért nem szokik le, nem fél, hogy bele fog halni?-ra a válasz az volt, hogy "valamiben meg kell"
De könyörgöm, nektek mindegy, hogy tüdőrákban, netán bypass műtét után, évekig szenvedve haltok meg? Egyik kollégámnak volt ilyen műtétje, hát nem egy leányálom, ráadásul vizesedik a tüdeje. Alig kap levegőt. Megéri ez nektek? Igazán nem értem ezt. Ráadásul igen drága, és nem véletlen mondják, hogy egy ház árát könnyedén el lehet füstölni...
[ Szerkesztve ]
-Honnan veheted észre, hogy dragonfx akar leelőzni? -??? -Ha a seggedben lévő vadul szélvédőmosózik. :D By dokar
-
frame>24
addikt
válasz Nightmare #590 üzenetére
Igen, szép és "hatásos" video. Csak épp 400 cigit nem 3-4 óra alatt szívsz el, akkor jönne a nikotin-mérgezéses légzésbénulás. (Magyarul a szervezet közben azé' tisztít valamennyit, és FONTOS: a szívás jellegétől, sebességétől is függ az égés hőfoka, + hogy mennyi szar jön ki a levelekből!) Amúgy, pl. ugyanezt a modellt meg lehetne csinálni nagyvárosi levegő vízbeoldásával és "tömegállandóságig való hevítésével." Mondjuk átáramoltatnak 0,5 L x 16 (=1 perces légézéstérfogat) = 8 L * 60*24 = 11520 L = 11,5 m^3 levegő /nap...keress ilyen vidiót, azt' hidd el, abban is lenne mit felvágni a vajkéssel...
(Természetesen a dohányzás káros, undorító, és én is le akarok szokni)mod: amíg válaszolsz, elszívok 1cigit...
[ Szerkesztve ]
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
Nightmare
senior tag
válasz frame>24 #591 üzenetére
Ez mind igaz, dehát ezt kár szépíteni
Ettől szééép fekete a Te tüdőd is, ha meg még nem az, akkor az lesz, ha bagózol
Sok sikert a leszokáshoz.
Ha mán ilyen ügyesen számoltál, akkor végy a kezedbe egy cigisdobozt, és add össze a rajta lévő adatokat, és megtudod, hogy napi 1 doboz cigivel mennyi káros anyag jut a tödődbe...
[ Szerkesztve ]
-
net84
őstag
Öröm szvsz nincs bent, legalábbis részemről...függőség és "cselekvés-kapcsolás" az van.
Gyengeség? Miért is? Mitől gyenge egy dohányos? Ennyi erővel gyenge, aki iszik, aki rendszeresen gyorsabban hajt a megengedettnél.....és még folytathatnám.
Természetesen figyelembe vettem, hogy ez a te véleményed...
Nem mondom azt, hogy egészséges, de nem is a gyengeség jele. SZVSZ
Azt sem mondom, hogy nem akarok leszokni róla, de amíg nem találok ki valami helyettesítő dolgot pl. a reggeli meló elötti kollektíve udvari megbeszélés idejére (és a többire, amihez kapcsolom még a rágyujtásomat), addig én személy szerint nem tudok/nem is akarok leszokni...A video jó, de az utánna lévő dohányos kolléga számolása és felvetése is...
Read only...
-
Nightmare
senior tag
Azért tartom gyengeségnek, mert tudjuk, hogy káros, hogy büdös, hogy, hogy, hogy...mégis gyengék ahhoz, hogy lerakják, mert fáj a fejem...ideges leszek...izzad a nyelvem...nyavajgás felsőfokon, minden kifogás, csakhogy szívni lehessen. Ha igazán akarod, és van miért, akkor le tudod tenni. De van akiknek kényelmes füstölni, mint egy kicsit erősnek lenni, és utána megjutalmazni magát valamivel, ahogyan sokan írták is.
-
Thyb
senior tag
válasz Nightmare #594 üzenetére
a dohányzás nem csak sima betegség, hanem szenvedélybetegség ami függőséget is jelent. Ahoz, hogy valaki leszokjon bár olyan elvonó mint a drogok esetében nincs szükség, de viszont az tuti, hogy egy bizonyos környezet kell. Bármi kizökkentene a nyugalomból, akkor ezt elég nehéz lenne véghez vinni.
Én 20 éve dohányzom, napi 1 dobozzal amire nem vagyok büszke, ugyanakkor azt tudni kell, hogy a szervezet mennyire viselődik meg, az függ a dohányos szervezetétől, a dohány minőségétől és a dohányzás módjától is. Ami linket itt láttam a 20 szál cigiről, az szép ugyanakkor messze nem valós, hogy ezzel mindenkit megnyigtassak. Más intenzitással sziv egy gép és más intenzitással egy személy, ugyanakkor a káros anyagok jórésze a légzőcső oldalára és a szájban rakodik le ami válladékokkal együtt távozik.
a multkor voltam vért adni, erre a doki miután meghalgatta a tüdőmet"milyen jó, hogy vannak olyan egészséges emberek is a cégnél akik nem dohányoznak" nem tudom, hogy ha a tüdőmön nem is hallotta, miért nem érezte rajtam az "illatot" .
[ Szerkesztve ]
Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
rien
senior tag
Hááááááááááááááát
Valahogy máshogy kéne ezt megoldani szerintem. Jobb elszívók, esetleg külön részlegek (dohányzó / nem dohányzó), de persze ezt sok helyen lehetetlen kivitelezni. De ha tényleg kitiltás lesz nem irigylem szegény pultos lányokat / vendéglátósókat ezt véghez vinni. Tök részeg, arrogáns embereket kitenni a kricsmi elé elszívni egy cigit ami olyankor nagyon megy. 5-10 percenként leállni velük vitatkozni. Nem mindenki megértő és kedves Én is ha valahol vagyok ahol nem lehet dohányozni villámgyorsan húzok onnan. Ebből jelentős forgalomesés lehet vendéglátós szinten és előtérbe kerülnek a felváltva valakinél szürcsölünk esték / házibulik. Én is ezt választanám mint, hogy 15 percenként kimenjek az utcára elszívni egy cigit mondjuk mínusz 10 fokban. Ja meg egy discot azért megnéznék ahová csak 1000 ember fér be és mondjuk fele dohányzik, hogy mekkora tömeg lenne folyamatosan az ajtók előtt és akkor jönne a csendháborítás - ha netán még nem lenne - a környező lakóktól----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
Nightmare
senior tag
Más intenzitással sziv egy gép és más intenzitással egy személy, ugyanakkor a káros anyagok jórésze a légzőcső oldalára és a szájban rakodik le ami válladékokkal együtt távozik.---ezzel sztem senkit sem idegesítesz, és nem is gyugtatsz meg. Pl egyik ismerősöm azzal nyugatja magát, hogy a dohány füstje nem káros, csak a papíré...
Najó, végülis az ö dolga. De sztem teljesen felesleges, hogy hová rakódik le, sztem a kémiai anyagok jelentős része a tödőben landol, és minél jobban leszívod, annál rosszab. Amit írsz, az persze igaz, de ehngem baromira nem nyugtatna meg, hogy nem tüdőrákot, hanem "csak" gége, vagy nyelvrákot kapok...
-
S-one
csendes tag
Hogy mi a jó benne? A válasz röviden tömören: Jól esik. Mégis mi másért szívnák az emberek? De biztos van egy pár olyan barom, aki menőzésből, vagy unalomból szívja a cigit. (De én ígyis úgyis kénytelen leszek leszokni...)
Mindenki: Na az télleg, nagy veszteség lenne a vendéglátóknak, ha betiltanák mindenütt a cigit. Meg hát így nehéz lenne télen összegyűlni a haverokkal hétvégekként.
-
Thyb
senior tag
válasz Nightmare #597 üzenetére
nem a dohány a nikotin és a kátrány az ami káros, hanem a különböző dohánypácok, de a dohányzás sokkal inkább azokra káros akiknél az anyagcsere rossz, aminek a legáltalában a rossz étkezési szokás, illetve a stressz az okozója. A dohányráknak pedig nyugati tudósok szerint messze semmi köze a kátránynak mint inkább a műszálas filter rostok. Akkor amikor az ember tördeli a filtert az ajkaival, akkor a műanyagszállakból is lesziv 1-1 slukkal, ezt viszont a szervezet nem kéápes feldolgozni mert szintetikus anyagról van szó. Ha visszanézed a videót a 400 szálról, akkor látszik, hogy amikor a végén a dehidratált korom maradványt vágja, akkor rostok sokasága van jelen. Ez az ami káros, mert ezt a szervezet valóban nem képes feldolgozni. Amikor valaki szivja a cigit és morzsolgatja a filtert közben akkor ezeket a rostokat bontja darabjaira, ami besziváskor a tüdőben landol. A dohánypácok pedig bár mesterséges izesitések és kémiailag előállitott aroma illetve kipárolgásgátló hatásuak, messze nem okoznak akkora kárt. A pipa ill.szivarozók hamarabb kapnak szájrákot, a koca bagósok akik pedig ritkán gyujtanak rá gége rákot,
Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
Woodslave
félisten
ez a legjobb, a végén még egészségesnek hozod ki
Ez a két kifogás: leteszem, ha akarok, meg nem is ettől leszel rákos. Egyébként lehet hogy tényleg nem.
Semmi probléma hogyha valaki dohányzik, csak kár köré ideológiát gyártani. Én is szívtam 15 évig, most meg 5 hete nem, szóval simán cigizhetek bármikor, és akarok is, és ezzel úgy kell megküzdeni, hogy nem is vagyok veszélyeztetett környezetben."akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs