Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thyb
senior tag
válasz Nightmare #594 üzenetére
a dohányzás nem csak sima betegség, hanem szenvedélybetegség ami függőséget is jelent. Ahoz, hogy valaki leszokjon bár olyan elvonó mint a drogok esetében nincs szükség, de viszont az tuti, hogy egy bizonyos környezet kell. Bármi kizökkentene a nyugalomból, akkor ezt elég nehéz lenne véghez vinni.
Én 20 éve dohányzom, napi 1 dobozzal amire nem vagyok büszke, ugyanakkor azt tudni kell, hogy a szervezet mennyire viselődik meg, az függ a dohányos szervezetétől, a dohány minőségétől és a dohányzás módjától is. Ami linket itt láttam a 20 szál cigiről, az szép ugyanakkor messze nem valós, hogy ezzel mindenkit megnyigtassak. Más intenzitással sziv egy gép és más intenzitással egy személy, ugyanakkor a káros anyagok jórésze a légzőcső oldalára és a szájban rakodik le ami válladékokkal együtt távozik.
a multkor voltam vért adni, erre a doki miután meghalgatta a tüdőmet"milyen jó, hogy vannak olyan egészséges emberek is a cégnél akik nem dohányoznak" nem tudom, hogy ha a tüdőmön nem is hallotta, miért nem érezte rajtam az "illatot" .
[ Szerkesztve ]
Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
Thyb
senior tag
válasz Nightmare #597 üzenetére
nem a dohány a nikotin és a kátrány az ami káros, hanem a különböző dohánypácok, de a dohányzás sokkal inkább azokra káros akiknél az anyagcsere rossz, aminek a legáltalában a rossz étkezési szokás, illetve a stressz az okozója. A dohányráknak pedig nyugati tudósok szerint messze semmi köze a kátránynak mint inkább a műszálas filter rostok. Akkor amikor az ember tördeli a filtert az ajkaival, akkor a műanyagszállakból is lesziv 1-1 slukkal, ezt viszont a szervezet nem kéápes feldolgozni mert szintetikus anyagról van szó. Ha visszanézed a videót a 400 szálról, akkor látszik, hogy amikor a végén a dehidratált korom maradványt vágja, akkor rostok sokasága van jelen. Ez az ami káros, mert ezt a szervezet valóban nem képes feldolgozni. Amikor valaki szivja a cigit és morzsolgatja a filtert közben akkor ezeket a rostokat bontja darabjaira, ami besziváskor a tüdőben landol. A dohánypácok pedig bár mesterséges izesitések és kémiailag előállitott aroma illetve kipárolgásgátló hatásuak, messze nem okoznak akkora kárt. A pipa ill.szivarozók hamarabb kapnak szájrákot, a koca bagósok akik pedig ritkán gyujtanak rá gége rákot,
-
Thyb
senior tag
válasz Woodslave #600 üzenetére
én nem mondtam, hogy nem káros, sőttt. de nem a cigi fogja a világ vesztét okozni
mindenki csak a saját felelősségére szokjon rá, mert nehéz leszokni
egyébként az 5 hét nagyon kevés, kb fél-1 év kell mire a szervezet teljesen kipucolódik, ha egyáltalán ki tud pucolódni
-
Thyb
senior tag
akkor én már nem élnék, amugy meg nem egésszen ez a felállás, hisz nem sportolőknál is lejut a tüdő aljába. A különbség, hogy sportolás közben és közvetlenül utánna a tüdő ki van tágulva. Igy amikor beszivod a kátrányt a füsttel, az a kiheszitett tüdő lebenyeken ragad meg, s ha ez rendszeres, akkor előbb utóbb a tüdő nem képes visszaszükülni a rajta megkötődött kátránytól. Elvileg ez vezethet valami züdő embóliához vagy mi a szösz.
-
Thyb
senior tag
akkor amikor már elkezdesz fázni. Ez azt jelenti, hogy a szervezeted kihült, valamint a megnövekedett oxigén utánpótlásod visszacsökkent a normális szintre. A fázás azt jelenti, hogy a felmelegedett testnek a tüdő már nem biztosit megfelelő menyiségű okszigént amely a test lassu kihüléséhez vezet,
-
Thyb
senior tag
édes szivem, 8 évig dohányoztál azt is rendszertelenül, hol rászoktál hol le, s mikor szoktál le végleg, hogy igy képben vagy? Én 21 éve élek vele, s mint irtam ma napi 1 dobozzal szivok el, de volt olyan helyzet és pár hét amikor napi 5 doboz elment, persze ott mást szolgált.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Projektor topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Facebook és Messenger
- War Thunder - MMO Combat Game
- iPhone topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.