Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cickánykoma
tag
Sziasztok !
Nekem a rejtélyesen megugró energiafogyasztással van bajom és hátha valaki tud valaki tippet adni rá mi okozhatja.
az alábbi a platform: Asrock Z68 Pro3 + i5-2500K
Van fogyasztásmérőm. Múlt vasárnap cseréltem az AMD-s konfigomat erre az intelesre.
Akkor lemértem a teljes rendszer (ebbe bele kell érteni a router, switch modem etc + egy Hp microserver + 1 monitor fogyasztását is) fogyasztását, alapjáraton 8-10%-os max procihasználattal, dedikált VGA pár %-os terhelésével volt: 168-170W.
A proci AIDA szerint átlag 13-15W körüli fogyasztás közt ingadozik ilyenkor.Namost ma szerda hajnalban volt egy áramszünet épp amikor futott a gép. szerencsére van szünetmentesem. áthidalta a leállást.
Viszont mióta bekapcsoltam délelőtt a fogyasztásmérőn beállt az érték fixen 198-200 W-ra. Ugyanazok a körülmények és alapjáraton mérem, mégis megnőtt 30W-tal a fogyasztás.
Nem birok rájönni, hogy miért, és mi eszi ezt a mennyiséget pluszban. UEFI-ben néztem, minden energiatakarékossági beállitás be van kapcsolva, ahogy vasárnap hagytam, szóval el sem állitódott. Valami tipp ?Tudtok mondani valamilyen programot ami a fogyasztást jól monitorozza, illetve lehet állitani a fogyasztáson (lefele)?
[ Szerkesztve ]
Madžari......Dober dan, passport kontrol !!! :D:D:D
-
Gaben01
őstag
válasz szacsee #18543 üzenetére
Megnéztem Bios-ban is és ha auto-ra van állítva a vtt,akkor 0,986V-ot ad neki.
Azért biztos ami biztos alapon fölraktam 1,051V-ra,így már a 0,5V-on belül vagyok.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Cickánykoma #18551 üzenetére
A progik mindig csak becsülnek, szoftveresen soha nem kapsz majd pontos értéket. Szóval azzal kár is próbálkozni...
Mondjuk a 30W-os különbség az elég sok valóban.
#nincsbennetarcsi
-
Landon
őstag
válasz Gaben01 #18531 üzenetére
Megnézem neked ha újra egyben lesz a gép! De egy párat így kapásból tudok mondani:
QPI: BIOS: 1.16V AIDA: 1.17V terhelés alatt
DRAM V: BIOS: 1.64V (nincs 1.65V-ra opció... lol? ) AIDA: 1.644V
VCORE: BIOS: 1.345V + LLC3 (ha jól emlékszem) load: AIDA: 1.332/1.344V idle: AIDA: 1.358V max (ha jól emlékszem)Egyébként nálam a Normal az azt jelenti hogy FIX. Szerintem nálad az a fix mint nálam a normal, nem? Mert nálam alapból auto-n vannak a dolgok ugye és ha normal-ra rakom akkor fixálja a gyári értékre és nem a lap maga combo-zik ide-oda...
Egyébként a poén az, hogy nekem ilyen feszek mellett is NEM LinX stabil a cucc 4.5GHz-n... van amikor már 10-20 perc múlva BSoD-t dob van amikor nem. Viszont játék vagy bármi más megerőltető (legyen az Prime95) alatt SOHA nem volt crash... Elég érdekes jelenség. Gondolkodtam is, hogy csökkentem a vcore-t mert igazából csak a tetves LinX miatt növeltem ennyire.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Gaben01
őstag
válasz Landon #18554 üzenetére
Biztos,hogy nem ugyanaz.Csak normal és auto beállításból választhatsz?Ha jól rémlik Giga lapokban a normalhoz képest lehet adni neki lépcsőzetesen feszt.
Nálam van auto vagy fokozatosan növekvő konkrét feszértékek,amik közül én választom ki melyik legyen.Ezért nem tudom mi az alapérték.http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Landon
őstag
válasz Gaben01 #18555 üzenetére
Persze van auto, normal és utána te magad alul vagy felül feszelheted. A normal az a gyári normális érték. Auto az ugye auto aztán meg mehetsz fel-le.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
Nekem az nem fér teljesen a fejembe, hogy hogy lehet valami teljesen stabil már lassan egy éve minden alatt kivéve LinX.. oké, hogy a LinX-nek a realitása a 0-hoz konvergál de akkor is ennyire nem közelíti meg a LinX terhelését még a Prime95 sem?
-
Viktor77
titán
válasz Landon #18550 üzenetére
Sírva könyörgök, ne oszd az észt.
Memtesztre igenis a legjobb a Memtest. Kezdve ugye azzal, hogy a Linx nem nyúl a Win által lefoglalt memóriához, mert nincs neki megengedve.
A Memtest is meg a Linx is mit csinál? Ír a memóriába, meg olvas belőle. Ha én a memóriáimat belövöm 2000MHz-re, akkor a Memtest is ennyin fogja tesztelni, a hiba (ha van) ott is kibukik. A Memtest teszi ezt az egész memóriára vetítve, a Linx meg annyin amennyit enged neki a Win. Ami egy 64bites Win esetében aká 1-1.2 giga minusz is lehet.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Landon
őstag
válasz Viktor77 #18560 üzenetére
Ha ennyire okos vagy akkor kérlek oszd meg velünk, hogy sokaknak miért nem jött elő Memtest alatt az a memória hiba amely LinX alatt kijött sokkal hamarabb. Életembe a memtest még hibát nem dobott soha, futtathattam napokig is. De biztos fantasztikus program, én jobban preferálom, hogy ha gyorsabban error-t dob minthogy 12 óra után is vígan fusson tovább...
EDIT: Sőt, ha már itt tartunk akkor légyszíves azt is mond meg nekem, hogy nálam miért van az, hogy a LinX alatt random időközönként bsod-t kapok, de semmi más alatt nem. Se Prime95, se semmi más. Erre mi a teóriád? Komolyan érdekelne mert lassan 1 éve így megy a gépem és néha elgondolkodom, hogy vajon a LinX ennyire komoly terhelésű, vagy valami más az oka...
Hozzá tenném még hogy fél percig nem kívántam 'észt osztani', nem tulajdonságom. Nem hiszem magam se memória sem CPU "guru"-nak, csupán saját tapasztalataimat osztottam meg de biztos vagyok benne, hogy vannak nálam itt sokkal hozzáértőbb emberek.
[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogy ha húznii akarom a 2600K-m,akkor kezdésnek a szorzót mennyire emeljem?És mennyi amit apránként lépegetnem kell?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz fagy53 #18522 üzenetére
Lapra-procira ~60k a keretem..a választás nagyjából 2 procira korlátozódna, erdei 2500Kja vagy emericotól 2600. A 2600 HTja kikapcsolható, ellenben a 2500Kn nem lehet bekapcsolni, ha igény lesz rá..márpedig hosszútávra tervezek.
A fő kérdésem inkább az, hogy ha nekem a 2600 szimpibb az időtállóság miatt, ill. nem is akarok elvetemült tuningot, akkor lehet-e kezdeni értlemes keretek közt valamit a Kmentes 2600al?
Annyira nem vágom az elérhető frekiket, ill. a követelményeket, azt sejtem, hogy megfelelő lap (P67/Z68) esetén a Turbo +4es szorzóját ki lehet terjeszteni a 4 magra, ez fedi a valóságot? Ha igen, azért szerintem annyira nem lenne rossz az a 3.8GHz..főleg, ha idővel alárakom a Z68at és kap egy 105ös biciklit..4GHz.
Next-gen messze van..és nem az én zsebemhez szabták. Főleg, hogy esélyes az utolsó desktop címre a most épülő masina..lassan kiöregedek ;p
[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
-
HoReSz1975
őstag
SpeedStep technologhy -t ki kell kapcsolni Alapból be van, felette van egy PLL valami, az alapból ki van kapcsolva, gondolom az maradhat
-
HoReSz1975
őstag
Ezzel kék halálozgat a gépezet:
Ez mitől van
-
Landon
őstag
válasz HoReSz1975 #18575 üzenetére
"BSoD CODES:
Here is a list of Common BDOS Errors and what to do to get rid of them; these suggestions are from trial and error, and many BDOSes from hundreds of hours of overclocking. I have gotten many of these BDOSes and checked them out (tried to cause them) and I have modified that list, here it is.
BSOD Codes
0x124 = add/remove vcore or QPI/VTT voltage (usually Vcore, once it was QPI/VTT)
0x101 = add more vcore
0x50 = RAM timings/Frequency add DDR3 voltage or add QPI/VTT
0x1E = add more vcore
0x3B = add more vcore
0xD1 = add QPI/VTT voltage
“0x9C = QPI/VTT most likely, but increasing vcore has helped in some instances”
0X109 = add DDR3 voltage
0x0A = add QPI/VTT voltage"[ Szerkesztve ]
-
XaraX
addikt
válasz HoReSz1975 #18577 üzenetére
0x101 = add more vcore
-
XaraX
addikt
válasz HoReSz1975 #18579 üzenetére
Vcore igény szerint.
Minden cpu más, ezáltal a fesz igénye is más természetesen.
Azt, hogy milyen órajelen mennyit kér, csak Te magad tudod kitapasztalni. -
XaraX
addikt
válasz HoReSz1975 #18581 üzenetére
Vcore azaz cpu fesz.
[link] -
Viktor77
titán
válasz HoReSz1975 #18583 üzenetére
AZ IGPU feszültségét leveheted annyira amennyire tudod, úgysem használod.
-
fsb1000
nagyúr
Javaslom ne fix feszt használj, hanem offset-et.
Lehet a max. érték magasabb lesz, de az átlag (még terhelés alatt is) alacsonyabb.A Sandyk power menedzsmentje állandóan állítgatja a CPU feszt, ennek áldásos hatásától elesel fix fesszel. Ezért nem lehet korrrekten válaszolni arra, hogy menniy a VID.
-
Erdei88
veterán
Cpu Core Voltage-nál állítsd át Offsetre. újraindítás után kiírja mennyi feszt kap aktuálisan a proci, utána tudod változtatni, hogy + vagy - a feszből, értelemszerű adsz neki vagy elveszel még.
Továbbra is javaslom 1,3V körüli kezdést, mert attól, hogy bootol a gép nem stabil, ahogy Te is láthattad. Illetve azt is megnézheted, hogy hol van az a pont ahol a linX még elindul de hibázik. Akkor már csak +0,01-0,03V és stabil lesz. -
fagy53
nagyúr
válasz Speed® #18572 üzenetére
Amit leírtál a 2600 tuningról, azaz a sima SB tuningról, az igaz. Az, hogy kinek mennyi órajel elég az meg egyénfüggő, nekem a 3.2GHz is elég, a Q8300-hoz képest ugyanezen az órajelen 30%-kal gyorsabb az SB.
Tekintsd úgy, hogy a 3.8GHz-es 2600 megfelel egy szűk 5GHz-en járó Q9550-nek....a legtöbb alkalmazásban ez igaz. -
Erdei88
veterán
válasz HoReSz1975 #18590 üzenetére
SpeedStep Technology maradhat
Internal PLL overvoltage, 4,5Ghz alatt felesleges, bár én használom -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Cooler Master Hyper Z 600 hűtőm, de ehez még csak a 775 lefogató jár, amivel nem tudom felszerelni az Asrock Extreme3 Gen3 lapra, nemtudja valaki lehet-e hozzá szerezni valahol 1155 lefogatót?
Vagy eseetleg kénytelen leszek új venti után nézni, most a gyári van fent de nagyon kevésnek találom, esetleg mit tudtok ajánlani rá? I7 2600K hoz? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Intruder A 6 #18592 üzenetére
3mm a különbség..ha nem tudod megoldani házilag, vehetsz 1155/56 rögzítőt is elvileg hozzá..vagy eladod és veszel konkrétan 1155/56ra valót..
A 775ös Ninjámat felfaragtam/reszeltem..de persze ez nem mindig megold6ó.
Egyébként az AsRockon vannak 775 furatok (picit elforgatva), nem megy fel?[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Brekkk #18515 üzenetére
Ha már "így jártál", akkor segíthetnél nekem is!
Ugyanez a gondom, csak Asrock H61M-U3S3 deszkával és Freezer 7 PRO Rev.2 coolerrel... ...csak én nem tudok egy értelmes levelet megírni angolul... hiába no, öregember nehezen tanul nyelveket.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Giovanny
őstag
válasz Intruder A 6 #18592 üzenetére
Szia,én anno szottyer kollégától rendeltem,igaz hogy Thermalright Ultra-120 eXtreme,1155 lefogatót,de egy próbát megér.
Zero Defect.No Compromise !
-
pincehely
addikt
Vajon én miért nem látom seholaz IGPU menüt az UEFI-ben?
Se feszültséget nem tudok állítani neki, se semmit.
Meg ha rákötöm a monitort, akkor sem kapcsolja be, mintha inaktív lenne.http://kefetemap.deviantart.com/
-
Viktor77
titán
válasz gordonfreemN #18587 üzenetére
Nálam le van véve. Logikusan gondolkodva se okozhat semmi problémát, nincs használva.
-
MontyCrew
senior tag
Sziasztok, sikerült végre beszerválnom egy 2600K-t,
Eddig jutottam, [link]A kérdsem az lenne, hogy ezek elfogadható volt órajel értékek?
A másik, hogy akármekkora feszültség értéket adok meg 48as szorzóval már nem indul el. Ötlet?
Asus Maximus GENE-z/Gen 3 lapban produkálja ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 3 2200G
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest