Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BJanee
tag
Hali.
Szóval akkor senki? Nem tudom 1600-as ramokat csak 1333-on hajtani?
valkinek valami tapasztalat?rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
BJanee
tag
válasz Savanya #12198 üzenetére
Igazából nekem is ez a bajom sandy-s lapokkal. Van pár lap, amin van 1! nyavalyás ide csati (arra ugye 2 eszközt lehet csatlakoztatni), a másik, ami még gond volt, az az 1! ps/2 csati.
Nekem egér is, bill. is ps/2-es, így vennem kellett usb átalakítót A harmadik, ami még belémhasított, az a pci foglalat hiánya jól oda kell figyelni, milyen lapot vesz az ember, ha ezeket a csatlakozókat is használni szeretné valakirövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
ETOM
addikt
hi
MSI Z68A-GD65 (B3) jó kis lap i7 2600hoz esetleg i5 2500K-hoz?
Visszaolvastam itt egy kicsit egész jókat írtatok róla. -
BJanee
tag
válasz losi73 #12185 üzenetére
Most, hogy így olvastam, hogy a 2500k-t és a 2600-at egy árban tudnád beszerezni, én mégis inkább a 2600 felé sarkallnálak. 2-3 éve még ugye amikor a core2duo-k mentek, azt hittük, a 2 mag mindenre elég, sőt valahol a quad procikat fikázták, hogy minek, úgysem használja ki semmi, most meg már ugye a legtöbb alkalmazás kezeli a négy magot. Ebből kiindúlva gondolom én, hogy ha előre látó akarsz lenni, akkor a 2600-ast veszed. Ugyancsak ht-ben tudja a 8 szálat és fizikailag 4 magja van, de ez sztem valamikor ki fog bukni. Ha nem akarsz széntuningot, akkor mindenképp. olvastam, hogy írtad, hogy a 2600-at egy szénné húzott 2500k lenyom. És nem jobb az, ha több tartalékkal rendelkezel és ha netán ezt is tuningolod, akkor már jó vagy sebességben a 2500k-hoz képest.
De úgy is te döntesz, én csak leírtam a véleményem
Üdvrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
BJanee
tag
Köszönöm
Csak mert rákeresek gugliban 2500k képekre, mind q1j1, mondom csak ilyenek vannak?
Mert nekem olyan, amilyen az 1. képen (tehát rá van írva, hoyg i5 2500k), aztán nem tudtam, miért csak q1j1-es képeket nyom a gugli
Köszi mégegyszerrövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
-
Fail3D!
addikt
na ugynezki az uj lappal tokeletes a rendszer 4.6 siman megy tudom prime nem terhel elegge de a 43 fok meggyozott hogy jo a rendszer
-
diegho
nagyúr
-
nagyúr
Üdv kollégák. Rengeteg problémával fordulok hozzátok bizalommal.
Június 30.-án visszakaptam egy ASUS P8Z68-V Pro alaplap árát, mert hibás volt, nem kaptam helyette másikat, mert nem is ajánlották. Június 4.-én megvásároltam egy MSI Z68A-GD65-ös alaplapot, de ezzel is vannak problémák. Letöltöttem a Memtest86 4.0-t, mert gondoltam, hogy a régebbivel van baj, de ugyan úgy nem tudom futtatni, mert újraindul a 2x2GB Corsair Vengeance rammal, külön külön modulonként nem futtattam sokáig, de nem indul egyből újra. Érdekességképp az i5-2500K-s procimat i7-nek ismeri fel. UEFI BIOS-ban az egér villog, szerintem ennek nem kellene, nem frissítettem BIOS-t, mert ez a legújabb ami rajta van. Intel Turbo Mode nem működik rendesen, mert csak 100MHz-el emeli az i5-2500K-s processzoromat, holott ilyenkor 3,7GHz-n kéne járassa. Bekapcsoltam alaplapon a turbo-t akkor meg 4,2GHz-ra állítja be az meg már túlhúzás rendesen, úgy nem akarom a sima gyári hűtővel futtatni. Illetve a CPU szorzó sem 103.4 hanem csak 99.8, mondjuk nem számottevő, de ezt nem is lehet állítani valamiért.
CPU-Z csomószor befagy a betöltésnél a Monitoring résznél. Kilövöm (elvileg) feladatkezelőben, de csak fut tovább úgy, hogy a procit is tekeri.
Mióta ez az alaplap van 11.5b VGA driverrel a GPU-Z a 6850-embe nem írja az OpenCL-t se. Van ezek között összefüggés?
Köszönöm előre is! Szeretnék már a végére járni és magamnak tudni egy normálisan működő jó gépet.
-
diegho
nagyúr
válasz KaiotEch #12213 üzenetére
Ezek érdekes dolgok. A CPU-Z nálam is behalt, ha ment másik monitorozó progi is, de az UEFI villogás, memória gond, proci rosszul felismerése nem volt, igaz nálam P67A-C45 járt. Lehet az MSI is hibás, én 2 éve monitorokkal jártam így, a 4. lett jó, előtte 3 héttel meg a 3. memória.
-
dime27
őstag
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Tomi7887
aktív tag
válasz GypsFulvus2 #12226 üzenetére
Nekem egy darab 4 gb-os Kingston modulom van. Alaplap oldalán levő support list-ből választottam.
-
-
dime27
őstag
válasz #02119936 #12224 üzenetére
Ahogy nézem a külföldi forumokon amik ebből az fpobol kerültek ki 1.45V körül tudták linx stabilan az 5ghzet csak kell hozzá egy fasszántos vízhűtés amire én nem fogok költeni inkább 4.8ghz és ha kevés lesz a True Black Rev C akkor rádobom a Noctua NHD14emet bár a Giga lapon ami fekete jobban mutat a True Black
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Qru
MODERÁTOR
válasz scream #12230 üzenetére
EIST néven fut. A fesz visszavétel meg C-state néven.
mod:
Amúgy a lapod csinálja nem a cpu. Enyém is cicereg ha be van lőve az EIST meg a C1E és társai. Az egyik tekercs nincs tökéletesen szigetelve ezért áthúz az áram azt hallod.
Nem káros csak zavaró.[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
GeneraL_XTX
veterán
jók a mai akciók is
a GTA IV csak egy mod miatt érdekelne most: iCEnchancer
vajon ez műkszik ezzel averzióval is?
-
Tomi7887
aktív tag
válasz KaiotEch #12213 üzenetére
A 99.8 Mhz akkor lesz 100 ha a Spread Spectrum-ot Disabled-re állítod.
A memtest86 4.0 nekem be se jött és azonnal restart (van egy tippem, hogy a program a ludas, mondjuk a honlapján is írják, hogy a 4gb-nál instabil).
Az egér nekem is villog, de nekem ez olyan hdd-szerű villogás, én ezt nem érzem gáznak.
-
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz GeneraL_XTX #12237 üzenetére
hupsz, bocsi rossz topic
-
Tomi7887
aktív tag
válasz KaiotEch #12240 üzenetére
Igen, nekem is többet csippan (pl. ha az usb kártyaolvasó rá van kötve akkor egyel többet, gondolom lap-proci-memó lehet a sorrend és a kártya olvasó a 4., vga-m nincs, gondolom az lenne az 5.)
Az msi memory test nekem is passed, és nincs is gáz win alatt, majd nézegetem még a memtestet, mert kiváncsi vagyok, van-e olyan verzió ami elindul.
Spread spectrum-ra közérthetőbbet még nem találtam ennél.
A mouse villogás általános probléma, ahogy máshol is olvastam.
-
-
Tomi7887
aktív tag
válasz KaiotEch #12242 üzenetére
Szerintem nem rossz, egy kicsit másabb mint az asus vagy a giga.
Turbo: szerintem mindenképpen bios/uefi, ezen belül vagy a greenpower-ben van bekapcsolva valamid (APS) vagy a CPU/Power Technology (nálam custom). Amúgy nekem is 100-asával emeli (de felmegy 3100 -> 3400), ezzel szoktam ellenőrizni:
[ Szerkesztve ]
-
-
losi73
senior tag
üdv és köszi mindenkinek aki tanácsal látott el végül asrock p67 extrém4 és i7 2600 páros lett és hát jóval több gyorsulás lett az i5 750hez mint vártam
ui:és Savanyának köszönhetöen alulfesz megy 4000mhz-en
[ Szerkesztve ]
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. És az egészben az a legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják." - John Lennon
-
nagyúr
válasz Tomi7887 #12245 üzenetére
Jó kikapcsoltam így 100-as az FSB, bár ASUS még mindig jobb volt egy picivel. Amúgy ez nem árt akkor neki, hogy kikapcsoltam?
Greenpowerben meg nem APS-re volt kapcsolva, hanem arra a másikra valami I***, de az is disabled-re raktam. De még így sem tudom mennyi az a max érték amire feltolja. Ebben a progiban 3,6GHz-t már láttam, AIDA-val megterhelem, de az is csak 3,4-re tolja.
[ Szerkesztve ]
-
BJanee
tag
válasz Tomi7887 #12238 üzenetére
Köszönöm én is!!!
Nem tudtam, miért csak 99.8mhz-re állt be és így a 2500k-m 3,3Ghz-e csak 3295?
pedig letiltottam eist-et is meg minden ilyen energiatakarékos lóf*szt, aztán beletörődtem.
Köszi mégegyszer (köcs*g spread spectrum )rövid az élet, hosszú a sír, addig nyögjön, ameddig bír..
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Amazon Fire TV stick/box
- Star Trek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs