Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sith7
nagyúr
A "leggagyibb" H61 - es chipszettel rendelkező lapokban is be lehet kapcsolni a turbo módot ?
Tudtok egy olyan oldalt, ahol különböző procikat lehet összehasonlítani ? -
Qru
MODERÁTOR
válasz havri1 #11957 üzenetére
Tesóm gépében: 4GB ram és XP. Vmem off-ra mérhetően gyorsabb lett a win felállása. Na most hogy az XP 32bit nem eszik meg 4G ramot az tutifix.
madgie: Jaja, ssd-re minek írkáljon feleslegesen.
JanR: Nincs. Illetve annyi, hogy kevesebb lesz a szabadon felhasználható memória. De 6GB-ból ha elvesz egy kicsit az fel se tűnik.
#nincsbennetarcsi
-
havri1
félisten
Kérdésem konkrétan arra irányult, hogy az xp 47 mp helyett feláll 39 mp alatt?
És egyéb? Mondjuk 3 nap használat után? Xp képes annyira belassulni, hogy egy program indításnál kapásból elszáll, hogy kevés a memória.
Tudom, évekig használtam 4 gb memó melett xpt, és volt, hogy kilőttem a pagefilet.
Ugyanis, akár xp, akár vista, akár win7, nekem még nem volt 2 teljesen egyforma indulásom. Valamit mindig baszaxik a win, vagy registryt túr, vagy frissítést telepít, vagy csak recegteti a vinyót, vagy a hálózatot állítgatja, de hogy 2x pont ugyanannyi nem volt, az fix.[ Szerkesztve ]
havri
-
dime27
őstag
Nah annak tudatában h nincs vmi tuningbajnok procim (asszem átlagosnak mondható),sikerült egy egész kellemes 24/7es hétköznapra még használható órajelet kicsikarnom belőle(2-3 éve még ha vki azt mondja h ilyet fognak tudni a quad procik kiröhögöm pláne léghűtéssel)
a teszt 23 fokos szobában készült!
talán jövő héten kapok egy uj 2600k-t és jobb prociba tenyerelek bele mint ez
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Ashooka
tag
Hali.
Most szeretnék venni új SB gépet! Csak nem tudom mit lenne érdemesebb.
Amit tudok z68 as lapot veszek.( ha esetleg későbbiekben húzni is akarom majd a procit) csak az a kérdés milyen cpu-t vegyek játszani nem játszok csak majd az új bf3-al tervezek. Van egy gtx 460-am.
Előre is köszi a segítséget!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz havri1 #11960 üzenetére
Miben volt mérhető? Kérlek alásan másodpercekben.
Gyorsabban betölött a win meg a háttérben futó appok is gyorsabban betöltöttek.Semmire nem használja nem tudja megcímezni, mert 32bit-es. De már áttért w7 (64bit)-re.
Ramdrive is okos megoldás. Csak ahhoz tényleg sok memória kell.
#nincsbennetarcsi
-
Uzmany
őstag
Most hogy is van ez? Z68-nál nincs bclk tuning, helyette a CPU szorzót emelgetjük K-s prociknál.
Viszont igy felesleges az 1600-as ill. "nagyobb" ram?
G.Skill ramoknál a 2x4GB cl8 és cl9 2N időzitésű. Ez a 2N a 2T beállitást jelöli?
Köszönöm.® visions created with passion
-
MPowerPH
félisten
válasz Uzmany #11975 üzenetére
Szorzóemelés van. 1155 esetében nincs BCLK tuning, csak minimális, ha bírja a lap. A ram nem felesleges, BIOS-ban P67 -nél is 2133-ig be lehet állítani a ramsebességet egy klikkre. Ezen BCLK növeléssel még tudsz változtatni.
Igen, a 2N =2T. De menni fog az 1T-ben is.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Uzmany
őstag
válasz diegho #11976 üzenetére
Köszönöm mindkettőtök válaszát.
Z-68 m-atx lapot szeretnék, Asus Gene-Z-re várok (már, ha egyszer lehet is kapni...)
Olvastam, hogy 1,5V Corsair és G.Skill ramokat ajánlanak. Utóbbival szemezgetek, de visszatartott ez a 2N. De, ha mennek 1N beállitással, akkor kipóbálnám 2x4GB szettel.
Melyik a javasolt tipus? CL8 és CL9 között van érezhető különbség?[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
-
madgie
titán
válasz Santiagain #11978 üzenetére
Hát nem? Ha kifogysz a ramból, még lapozófájlozhat... a ramba
-
Qru
MODERÁTOR
Lefoglal a ramból egy általad megadott területet amit úgy kezel a win mintha egy külön háttértár lenne (pl hdd, ssd).
Előnye hogy nagyon gyors, hátránya, hogy ha áramtalanítod a gépet akkor elveszik belőle az adat.mod: jah bocs, azt hittem a ramdrive-ot kérded, hogy az mi.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
diegho
nagyúr
-
havri1
félisten
Xpnél igen, mivel ha 32bites az oprendszer, max 3gbot kezel fizikai memóriából. Ha ennél több van a gépben, a 3gb feletti részt nem használja ki. Ilyenkor érdemes ezt ramdriveba rakni. AZ oda telepített programok, oda rakott fileok sokkal gyorsabban előhívhatóak, írhatóak.
A sokkal gyorsabbról..:[ Szerkesztve ]
havri
-
Qru
MODERÁTOR
válasz havri1 #11984 üzenetére
Wow, kb 10x gyorsabb mint az ssd-m. Rá is pattanok erre a ramdrive témára a'szem.
amúgy nem flame, csak a pontosság kedvéért:
XP 32bit: max 4GB memóriát tud megcímezni amiből lejön a gépben lévő egyéb memók mérete. Tehát ha 512-es vga-d van akkor a 4-ből 3,5GB-ot "lát" ha 1GB-os akkor már csak 3GB rendszer memót lát, ha 2GB-os akkor meg már csak a felét látja a 4GB rendszer memónak. Persze minden egyéb más ram is lejön belőle, pl ha ha van integrált vga és az nincs letiltva akkor annak a memórészét is elveszi.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
havri1
félisten
Én a Ramdisk Plus -t használom.
Vannak, akik vitatják, hogy felesleges a böngésző cacheját ramdrivera rakni, hisze elvileg, ameddig nem zárod be a böngészőt, memóriában vannak ezek. Akkor kerülnek a diskre, amikor az ember kilép.
Nos, nem tudom, én úgy vettem észre, gyorsabb így.
128 mb bőven elég, az egész pár mb csak.
Minden böngésző máshova pakolja, googleba meg lehet mind találni, itt le lehet csekkolni, kinek mekkora mmint a cache..havri
-
agemate
addikt
Sziasztok, erre tudtok mondani valamit?
-
Brekkk
senior tag
Na bent van a 8 GB RAM a gépemben.
Érezhető a gyorsulás. Megszüntek az apróbb töltögetések. Minden azonnal megnyílik.
Eltüntek az apróbb üresjáratok. Végre nem csak 300-400 Mb szabad memóriám marad a WIN7 melett. 4 GB memóből a Win 7 ultimate megeszik 1,3 Gb-ot 2,3-at stand by memóriának foglal le. Marad ténylegesen 300-400 Mb szabad hely. Na most van 4300 Mb szabad.
Első blikkre nagyon megérte a 14 K-t a 8 GB Memó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest