Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Már megint billeg jobbra balra ez a márktván járáskor. Ezt hogy lehet megszüntetni?
-
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #4099 üzenetére
ÁÁÁ, az csak egy light-osabb video. Amikor te majd a gaméban mászkálsz ott, akkor lessz ott majd mitől besz@rni a nádasban... Ebben csak a grafikai dolgokat mutatták ( megjegyzem, nekem nagyon bejött. Főleg, mikor abban az álomásban vagy hol volt a kamera és mutatta ahogy a beszűrődő napfény csillog a porszemeken, meg azok a fény-árnyék játékok is nagyon szépek... Na majd meg látjuk, csak jönne már! ).
Meg ugye a nádtól semmit sem látni és csak kis ösvényeken kersztűl lehet majd ott közlekedni ( csak nehogy eltévedjek, mint vmi labirintusban.. ).[ Szerkesztve ]
-
Bencom ™
őstag
-
titán
válasz Bencom ™ #4104 üzenetére
Igen, vannak ilyenek is, ráadásul elég jól viselik a töltényt.
Az a jobbra-balra billegés nem tudjátok mitől lehetett? Már régebben is volt ilyen, eléggé idegesítő. Egyébként leszedtem, majd felraktam újra és most nem csinálja. De ez az 1.3-as OL sokkal szebb és jobb szerintem.
-
proci985
MODERÁTOR
elvileg az a headblobbing. OL alatt elvileg nincs. valamelyik sort át kell írni, asszem az nfoban le is van írva, hogy melyiket. mindenesetre Priboiban nekem ol után fura volt, hogy megint dülöngél.
más: mesterlövész puska általában csak álló helyzetben pontos. ez teljesen reális. célzott lövésre találták ki, emiatt is lehet, h pl a Groza pontosabb célzás nélkül a Vintorez. viszont a fegyverek összehasonlíthatatlanul pontosabbak. Deus Exen edződöttek előnyben;>
a Bloodsucker valahol tényleg ott van a swampban. nekem sem sikerült megtalálni, de alapvetően minden bokrot nem néztem át. térdiggázolás megvan, a víz gyönyörű, a tükröződés a fegyveren pedig tényleg realtime. az árnyékok már verik az OLt, nap visszaállítva. gépigény elviselhető marad valszeg. ezt mind úgy hallottam csak az AIt valszeg teljesen újraírják éppen (alpha alatt masszívan bugzott). Swampban tényleg el lehet tévedni, de mint állat. még anomáliák nélkül is para volt, nappal is. éjszaka vicces lesz esőben.
zombik OLben tényleg vannak. és ha gondoljátok, linkelek be a rondábbakról is egyébként én mostanában már a föld felett is be szoktam rottyantani néha, de én éjjel játszok általában, és éjszaka a bloodsucker villageban kergetőzni a vámpírokkal nem túl vicces meg a macskák nemlétező ambient hangja miatt szoktam néha megugrani. avagy semmit nem hallasz, aztán egyszercsak krssst.
*** Priboi ***
mind1, átírom futóra az exot, kezd elegem lenni belőle. tele van jó ötlettel, de az egész cucc olyan, mint egy béta verzió. még OL2.0ánál, sőt Diablo2 hell .08nál (MSLE, diablo legendás fissureje) is jobban ingadozik a nehézség... a kulcskeresős fpseken nőttem fel, de azok nem véletlenül haltak ki, a labirintusaikkal együtt.
aham... priboi 1.0 van fent, új map 1.2re ígérve. zseniális... akkor emiatt bugzik még mindig és ezért van pár fura feature
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz proci985 #4111 üzenetére
na, meg is van hol kell kilőni.
gamedata/config/misc/effectors.ltx
legfelső pár sort módosítsd pl erre
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; Actor Effector Section
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;[bobbing_effector]
run_amplitude = 0.0 ; 0.008 ;0.0011
walk_amplitude = 0.0 ; 0.005
limp_amplitude = 0.06 ; 0.008 ;0.10run_speed = 10.0 ; 9.0 ;10.0
walk_speed = 7.0
limp_speed = 6.0a ; utáni rész nem számít. konkrétan az OL2.0 adatai amikre átírtam... és akkor tényleg lassabban futott a szereplő, mint megszoktuk;>
-
proci985
MODERÁTOR
*** Priboi ***
mint kiderült, pár dokumentum hajlamos eltűnni save/load hatására. emiatt az egyik doksit esélyem sincs megszerezni. ill a játékot sem (Stancia1 és Dark Valley esetében eltűnt az öszes doksi). asszem részemről ennyit Priboi 1.0áról.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bencom ™ #4114 üzenetére
macskák eléggé és random módon támadnak be, meg puhaléptüek. nem hallasz semmit (nincs semmilyen ambient soundjuk), aztán egyszercsak rádugrik három. aaanyátok csinálok képet szerintem holnapig
van egy megfigyelésem: minél magasabb a karakter szintje, annál stabilabban céloz. a dolog onnan jött, hogy noviceként FT200 és Vintorezzel semmit nem találtam el (előbbivel 20méterről folyamatosan mellé, utóbbival 40 méterről alig tudtam valakit elkapni)... ehhez képest most master szinten idegességemben végigirtottam red forestet és dark valleyt, és FT200al 40méterről rövid sorozatokkal, kábé célzással is pontosan öltem, Vintorezzel pedig megállás után már képes voltam azonnal 50méterről fejeseket osztani. végülis reális lenne a dolog... szóval nem, nem szórakoztam sokat célzással, exos fegyverrel és lőszerrel megrakott márkd... johnramb... Priboi veszélyes ellenfél
[ Szerkesztve ]
-
Bencom ™
őstag
megfőtt a VGA-m úgyhogy most jó-időre bye-bye S.T.A.L.K.E.R. !
-
- = Zk = -
félisten
válasz Bencom ™ #4118 üzenetére
RÉSZVÉTEM...!
Teendőd milesz?új vagy használt VGA?....netán típus?[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Bencom ™
őstag
válasz AthlonXP #4119 üzenetére
sima photoshoppozás közepette először bekockázta a képernyőt majd a kockákat becsíkozta, újraindítás után dettó, semmit nem lehet látni, aztán miután megigazítottuk a csatlakozásokat (ugyanis az egyik wincsi ki szokott mozdulni, és erre gyanakodtunk, hátha itt is ez van) minden rendben volt, csak épp nem is indult el a gép addig a pillanatig míg vissza nem cseréltük a régire... azóta megy, azóta a stalker indításakor látom az egeret (szép atomjellel) de az egész képernyő fekete... (igen, nincs menű, és régebben is így volt, azért is cseréltem le a VGA-t.)
Fogalmam sincs mi baja...ZK: ez egy 6600 gt volt, amit helyette betettem (a régi) az egy 9100 pro. Ezzel nem megy.... kess meg luxus, szóval most pihenni fog kicsit...
de azóta az integrált hangkártya is elszállni látszik, legalábbis a battlefield 1942 ment simán, aztán egy pillanatban hirtelen elkezdett hülyéskedni a hang (ugrál és szaggat és stb, baromi idegesítő, ha egyet lövök akkor olyan hangja van mintha két tárnyi lőszert ropogtattam volna el, és olyan sokáig is szól...) de eddig csak a BF-ben csinálja... de restart, újraindítás, kikapcsolás, semmi nem segített rajta kezd összeomlani a gépem? hurrá.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
válasz Bencom ™ #4121 üzenetére
faxa
VGA-t tudok eladót...10-15k-ért(alku képes)...X800 GTO2..persze csakha érdekel...segítő szándékkal hívtam fel a figyelmedet
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Bencom ™
őstag
válasz - = Zk = - #4122 üzenetére
VGA nekem csak AGP-s lehet
Meg nekem ez az ár meglehetősen drága... meg nem ismerem a kártyát, utána kell még néznem.
De ha ajánlgatsz, megteheted, csak privátban, mert ez itt off. thx -
- = Zk = -
félisten
válasz Bencom ™ #4123 üzenetére
jogos az off
de sajna az enyém PCI-E
a VGA-t meg tesztelte anno a PH!....(ezért vettem)
igérem lesz vmi,megy a privi" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Bencom ™ #4117 üzenetére
hát, három macska, ami körbeáll úgy, hogy max egy merc suit van rajtad, az eléggé veszélyes... golyót egész rendesen bírják.
x800gto stalkert csak static shadowokkal bírja el (tehát a gto2 is minden valószínűség szerint... full dynamichoz min hd38x0 kell), viszont olyan módban mindent maxra tolva is lazán viszi.
-
AthlonXP
őstag
válasz proci985 #4125 üzenetére
Vagy egy 7600 GT és az legalább még AGP-s be is van. Az én konfigommal a S.T.A.L.K.E.R. 1024-ben (nekem az bőven elég, nem látom értelmét a nagyobb felbontásnak egy Samsung 17" Flat CRT-n nyomom..) full dinamic light-tal dx9-ben megy szépen. Bár ahogy látom Bencom ™-nak egy picit "gyengébb" gépe van ( Meg ne sértődj Bencom ™, nem azért írtam... Az enyém sem ér sz@rt sem egy mai normálisnak mondott konfighoz képest, de pénzem sajna most ugyanúgy nem van, mint neked.. ), így sztm az ő gépébe is elég lenne egy ilyen kártya, bár ez sem olcsó, ahhoz képest...
Szegény Bencom ™, nagyon nem jó az, ha az embernek haldoklik a gépe és most itt nem csak az anyagiakra gondolok, hanem egyébként is. Őszinte részvétem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz AthlonXP #4126 üzenetére
[OFF] na, az viszont jó. gépem nekem is szépen apránként lett alá... 2.4celeronDvel vittem először végig (x1600proval... előző AGPs rendszer - szépen ment staticon), x800gtoval másodszor a jelenlegi quad mellett (innen a tapasztalat, az S3 VirgeDXel a Vistánál durvább programot nem próbáltam ), végül utoljára került a gépbe a hd3870, aztán örvendtem.
komolyabb AGPs kártyánál meg lassan jobban megéri a teljes csere egy apróbb C2Dre, az a poén, hogy adott esetben még olcsóbban is jössz ki (AGPre nincs kártya, ami meg van az horror áron... ehhez képest lassan 11-13 körül mozognak a 7900as pciok phn, 20 alatt már 3850es is van).
géppara meg sose jó pénzhiánnyal fűszerezve szintén (tavaly volt egy tápelszállással fűszerezett délutánom, amikor kis híján e2140am lett fél giga rammal és az emlegetett S3massal, mert éppen annyim lett volna rá... hála égnek a codegen táp csak az egyik kondenzátorát sütötte ki, többi alkatrész túlélte... végül hugom megkapta névnapjára most márciusban kicsit megerősítve táp/hűtés szempontjából a konfigot ). [/OFF]
na és hogy ne csak off legyen: AMK modnak van már angol portja? esetleg próbálkozott már valaki a CS alpha engine és SoC mergelésével? ahogy nézegettem, alapvetően a logikája a játéknak nem változott (config fileok nagyrészt maradtak), viszont nem tudom, hogy melyik file mit is használ pontosan... ellenben baba lenne az új particle effekteket bedolgozni OL alá aug végéig ahogy néztem pl Priboi mod alatt próbálkoznak pár featuret átemelni, ebből gondolom, hogy azért valamilyen szinten kompatibiliseknek kell lenniük. viszont filefronton az e3ra való techdemora hivatkozás tiltott, viszont valszeg ilyen apróságokkal az orosz modding community valszeg nem sűrűn foglalkozik pontosabban de, de a kiszivárgott beta 2215 buildet valószínűleg nem csak 1-2 ember látta... így elnézve a modokat és a használt textúrákat pár helyen;>
off meg nem müxik valamiért
[ Szerkesztve ]
-
Bencom ™
őstag
válasz AthlonXP #4126 üzenetére
Miért sértődnék meg? A konfigomhoz kb 4-5 éve csak annyit nyúltam hogy tettem be egy plusz vincsit, és egy plusz ramot, meg cseréltem egy VGA-t....
Amúgy gondolkodom már egy teljes gépcserén, nyáron többek között erre is gyűjtenék, ha a rohadtak egyáltalán hívnának dolgozni, de hiába írom fel magam a munkaközvetítőnél műszakba, nem szólnak hogy lehet menni
Ezt meg majd meghagyom faternak, mert hiába kezd durván összeomolni, ő még egy win reinstallt sem enged, sőt megtiltotta, mert hogy jó ez a gép mindig csak nekem rosszalkodik... -.- (igen, végül is IE6-hoz nem kell nagy gépigény, a Skype meg csak elfut valahogy... és nem tévedés, fatert még arra se sikerült rávenni hogy FF-et használjon IE helyett, mert hogy az biztonságosabb.... ha csak legalább annyira értene faterom a géphez, mint én a neutronbombák molekuláris szerkezetéhez, lehet hogy nem itt tartanánk... )
Proci: van az úgy hogy nem műxik, de ezt már írtam...
[ Szerkesztve ]
-
PROti
tag
Hello!Valaki megmondaná hogy mitől fogom meg kapni a jó befejezést?Mert máregyszer végig toltamés a szart kaptam,pedigmindíg segítettem mindenkinek stb....ÜDv
-
Bencom ™
őstag
hát jó befejezésnek számíthat az is, ha elköltöd a pénzed (50K RU alá kell menni, és akkor nem omlik rád a tető a monolithnál) de ez mind csak fals ending, szóval teljesen felesleges ezeket nyomni, az igazi befejezésekig még egy, illetve két pálya van hátra onnantól, csak el kell menni a Guide-hoz (nem véletlenül adja be küldetésnek) és az elküld a doktorhoz, az meg pripjatyiba.
Igazi befejezésből is kettő van, a "legjobb befejezés" az ha a legutolsó kérdésre nemet mondasz (remélem ez még nem volt túl nagy spoiler )Az összes befejezés videóját (és hogy hogyan lehet eljutni oda) itt megtalálod:
SPOILER! -
Bencom ™
őstag
Attól hogy a gépemen most nem fut, még S.T.A.L.K.E.R. (és paintball) lázban égek, csak példának egy kép, amit épp most csináltam meg (kb huszadjára, mert szarakszik a PS).
És mielőtt bárki bármi okosat fűzne hozzá a képen én vagyok és minden elemét én csináltam PS-sel, a felirat pedig stalker fonttal készült (van ilyen, le lehet ingyen tölteni ^^, use the google.)
[Kép] (visszaélések elkerülése végett lekicsinyítettem jól) -
Atlantis
veterán
Takarítva.
Kéretik tartózkodni a töménytelen OFF-tól.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Hun'reeth
őstag
Na azért csak felraktam az OL -t. Az 1.33 -at inkább a 2.0-t sokan szidták itt.
Az biztos, hogy q..va sötét van éjjel
Az mondjuk rohadtul tetszett, hogy az alaptáborban a fickó szájharmonikán a Star Wars eredeti zenéjét nyomta. Elücsörögtem velük csak aztán jött a blowout!
Az viszont gáz, hogy a blowout alatt kinyírt palik a végén feltámadnak.
Meg, hogy a tapasz nem elég csak medikittel lehet túlélni. Láttam új fegyverek vannak az S14-nek más lett a neve vagy valami szög úgy néz ki. A fegyverek pontosabbak bár az kicsit gáz, hogy távcsővel nehezebb valakit lelőni mint mélygugolásból távcső nélkül.Az mondjuk viszont jó, hogy szépen megszórnak gránáttal. Életszerű.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
Bencom ™
őstag
válasz Hun'reeth #4140 üzenetére
Na ha megoldódik a problem a vga-mmal asszem én is fel fogom pakolni az 1.33-as OL-t, de nekem továbbra sem tetszik a kesztyűje
egyébként a mostanival csak a menü nem megy, tehát nem látok semmit, de néha sikerült véletlenül elindítani egy új játékot (mentést sajna nem) és az meg fut, csak néha durva pixel/textúra hibák vannak benne.
Valaki nem tudná meghekkelni nekem a menűjét, hogy ne legyen ekkora grafika igénye, és a rosszabbik VGA-val is fusson? Játékon belül meg leveszem minimumra a grafikát és hátha elmegy... (de mivel a grafikát is a menűben kellene levenni, egyelőre erre sem vagyok képes.)
Thx előre is!
-
Bencom ™
őstag
Egyébként az OL modoknak valamennyivel magasabb a gépigénye, vagy csak néhány elemet cseréltek, és így "semmi változás" gépfronton? (mert pl azt hallottam, szebb a grafikája, ez nem veszi jobban igénybe a VGA-t? vagy beállítás kérdése? vagy hogy van ez?)
-
AthlonXP
őstag
válasz Bencom ™ #4142 üzenetére
Hát, ha jól tudom, akkor azt a Float 32 modot tartalmazza és az javít a grafikán. Arról azt olvastam, hogy úgy javítja a grafikát, hogy a gépigényt nem növeli meg. Bár nekem azonos beálítások mellett az eredeti gaméhoz képest az Ol-moddal kb 5-10 FPS-sel lett kevesebb a játékban. Szal sztm növeli a gépigényt. Bár ez várható volt azért, hisz a szebb grafikának ára van... Bár egy jó gépen az az 5-10 FPS semmi, de ezeken a konfigokon ( Mint pl az enyém és a tied is... ne hari.. ), bizony sokat jelent olykor.
Na mindegy, a lényeg, hogy ha csak egy kicsit is, de bizony megnő a gépigény a mod miatt, de egy próbát megér.
Legfeljebb a beálításokban variálsz egy kicsit... -
Bari
Modder
válasz Bencom ™ #4145 üzenetére
Szia
Szerintem az megoldható, hogy működő konfiggal lebutítani a beállítáoskat minimumra, megnézni melyik konfig file-t buherálja eközben, és elküldeni neked, vagy ha szerkeszthető a konfig file akkor sajátkezüleg átírod. Ma elég későn kerülök gép elé( talán 23-24h körül ), ha nem felejtem el akkor megnézem neked.
Üdv: Bari
-
Bencom ™
őstag
Thx!
Hun'reeth: márpedig egyszer régen lanon pont így volt a régi karival, a menüt nem volt hajlandó semmi pénzért megjeleníteni, de miután sikerült véletlenül elindítani egy új játékot, a videót nem játszotta le, de aztán sikeresen a pincében találtam magam, és mivel alapon nem minimum beállításon van a game, ezért valszeg lebutítva már azok a durva textúra/pixelhibák sem lennének, mint ami akkor volt.
Mindenesetre egy próbát megér, addig is, míg meg nem lesz forrasztva a jobbik vga.
-
VinoRosso
veterán
monnyatok nekem valami jó fps-t amit érdemes letölteni. A stalker azon kevesek egyike amelyik bejött( még talán a crysis ) de azt már halálra játszottam, és most valami új kéne. Kár hogy pont nyár végén jön a Clear Sky, amikor már nem lesz időm játszani.
-
Bencom ™
őstag
válasz VinoRosso #4149 üzenetére
pedig a crysis szerintem minden idők egyik legbugyutább szar játéka
(amúgy szerintem topicot tévesztettél, de legyen neked: HL, HL: OP, HL: BS, HL2, HL2: EP2, HL: CS ha mindet végigtoltad, akkor jöhet a HL: CS levezetésnek, addigra szerintem egy éve kiadták már a Stalker: CS-t. )Ez a hülye átalakította smileikká.... -.- ebből a roisból miért szedték ki a "ne konvertáljon" gombot?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sorozatok
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest