Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TpS
őstag
válasz Trailblazer #3650 üzenetére
Sajnos nincs ötletem, hogy mi a gond. Esetleg az eu romot nem próbálod ki?[link]
Milestone2-t keresd meg privátban, ő nagyon benne van a témában, biztos tud segíteni.[link]
[ Szerkesztve ]
-
TpS
őstag
válasz Trailblazer #3652 üzenetére
A pro volt a prime korábbi neve, a 3/64 és a 4/128-as tartoznak ide.
-
*Mukeey*
addikt
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #3654 üzenetére
Kipróbáltam, viszont inkább visszatettem az eddigi stable-t TWRP backupból. Ez le is zajlik, viszont immár nem tudom feloldani a telefont, mert az ujjlenyomat-megadáskor begépelt biztonsági kódot nem fogadja el! Előtte viszont tökéletesen működött, hiszen ez egy működő recovery backup. Nem értem ezt az egészet. Most rakhatom újra a rendszert? Hiszen nem tudok hozzáférni a telefonhoz, mivel nem tudom feloldani. Egyéb megoldás van a "kiütéshez"?
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
OberMotz
aktív tag
válasz Trailblazer #3656 üzenetére
Tedd fel ezt a TWRP-t, ennek van egy olyan funkciója (Advanced -> Reset lockscreen), hogy restore után reset-elni tudja a lockscreen védelmet.
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #3658 üzenetére
Viszont így már vissza tudtam rakni a régi rendszeremet, utána ki kellett ütni a lockscreent, majd újra megadni.
-
TpS
őstag
válasz Trailblazer #3659 üzenetére
Ez hasznos infó, érdemes lenne az összefoglalóba belerakni.
-
Trailblazer
veterán
Megeshet. Nem gondoltam volna, hogy belefutok ilyenbe, de megnyugtató a pofonegyszerű megoldása.
A Nougat alapú dev MIUI pedig nekem még korai, mert Xposed keretrendszer különféle moduljait használom, ami viszont még nincs 7-esre. Ezért is léptem vissza a stable-ről készült backupra, amikor a fenti anomália fellépett.
[ Szerkesztve ]
-
Nagy Erik
csendes újonc
Milyen képeket lehet csinálni jelenleg a telóval?
Neten nem találok csak régi teszteket. Gondolom mióta kiadták csiszoltak rajta. -
gyuri1979
aktív tag
válasz Nagy Erik #3662 üzenetére
Kammerer forumtarsnak van itt egy kis összefoglalója ,ez segít a beállításokban!
Egyszerű.
1. Ott kezdődik, hogy nem használunk előregyártott témákat, nem használunk automatikus témafelismerő-beállító módot, hanem Kézi módban kell fényképezni, ahol is az alap, hogy az érzékenységet nem szabad automatikusra hagyni, hanem be kell állítani fixen a legalacsonyabbra, azaz 100-asra, és ehhez képest hagyhatjuk a Záridőt, a Fókuszt, a Fehéregyensúlyt általában automatikusra. Ez persze azzal jár, hogy gyenge fényviszonyok esetén hosszabb lesz az exponálási idő, mintha hagynánk az érzékenységet emelni. De nem hagyjuk az érzékenységet emelni, mert az borzadály a képminőségre nézve.
2. A Kamera beállítások menüben a Képminőség (értsd, a képfájl tömörítésének mértéke) menüpontban a Kiváló opcióra állunk - így a lehető legkisebb lesz a tömörítés mértéke, nagy lesz a képméret, mindennek hasznaként viszonylag kevés tömörítési zaj lesz, részletes lesz a kép.
3. A Kamera beállítások menüben az Élesség menüpontban a Legmagasabb opcióra állunk - így kevéssé lesz mosott a kép, igaz a zajok is jobban láthatóak, de ha jól fényképezünk, nem lesznek különösebben zajok.
3. Egyéb képminőségi jellemzőket, úgymint Kontraszt, Telítettség... hagyunk normál opción, az Automata fénymérést hagyhatjuk Keret-átlag állásban, ezenkívül nem kapcsolunk be semmi olyan tematikus "képjavító" opciót, ami bekavarhatna a szándékainkba, lásd például nem élünk olyasmivel, mint "Automatikus éjszakai képjavítás", "Arcfelismerés", és hasonló marhaságok.
4. A HDR mód nem hülyeség annak, aki tudja használni, de azt a jelek szerint a Kézi módban nem nyújtja a szoftver, és mivel arról volt szó, hogy Kézi módban fényképezünk, nincs HDR mód.
Tehát 100-as érzékenységi, kiváló képminőségi, legmagasabb élességi beállításban egészen kulturált képeket készít, ahhoz képest, hogy telefon. Persze gyenge fényviszonyok mellett szilárdan meg kell fogni a gépet, mert viszonylag hosszú lesz a záridő, de ez vele jár a minőségi fényképezéssel. Csak és csakis akkor kényszerülhet az ember a képminőség oltárán áldozni, és érzékenységnöveléssel versus záridócsökkentéssel élni gyenge fényviszonyok esetén, ha gyorsan mozgó tárgyat kell lefényképezni úgy, hogy ne legyen a mozgó objektum elmosódott - gyorsan mozgó objektum esetén ugyebár szükséges a nagyon rövid exponálási idő, de megfelelő fényviszonyok esetén ez 100-as érzékenységnél is biztosított. -
ajca
tag
Sziasztok!
A Weather&Clock időjós alkamazást használom a telón,az mitől van,hogy minden újraindítás után eltűnik a kezdőképernyőről és újra kell telepítenem ha látni akarom? -
TpS
őstag
Elvállaltam a topikgazdaságot, és szeretném az összefoglalót kibővíteni pár újabb ponttal. Ezekre gondoltam:
- Kammerer a fotózásról készült nagyon szuper leírása
- Milestone2 szokott rom lelőhelyeket belinkelni, ezeket összegyűjteném egy csokorba
- OberMotz nagyon hasznos linkjét és leírását a lockscreen resetelést is tudó twrp-ről.
- MAX visszaállítása eladás előtt (BL visszazárás)Ha van még ötletetek, akkor ne kíméljetek! Köszi!
-
Milestone2
nagyúr
Teljes visszaállítás, telefonból, mi accountból helyes kilépés fontos...
Kétnaponta jelentkezik valaki..."most vettem xiaomit, beindulás után accountot és jelszót kér..."
...vagy "mikor megpróbálok belépni a mi accountommal, de azt mondja ez a telefon másik mi accounthoz van csatolva"... a helytelen kijelentkezések miatt......egyébként TpS for Presidet! Vote for TpS! Viva TpS!
Írj, miben segítsek.
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
TpS
őstag
válasz Milestone2 #3670 üzenetére
Köszi szépen, majd lesznek kérdéseim, mert vannak dolgok, amikhez csak sejtéseim vannak, és butaságokat, hibás dolgokat nem akarok leírni.
-
TpS
őstag
válasz Criminal017 #3671 üzenetére
Januárban volt utoljára aktív, kár, sok jó infót kaptunk tőle is!
-
gyuri1979
aktív tag
✌️
-
Keresztapper
senior tag
Van hivatalos RR Heliumra is!
http://palscoffeetech.com/
-
blade4
aktív tag
Sziasztok!
Nekem 2/16gb - os mi maxom van.
Olyan kérdésem lenne, van e lehetőség vissza tenni valami gyári 6.0-ás romot a 7.0-ás helyett? -
TpS
őstag
Betettem két pontot az összefoglalóba:
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
10. Lockscreen resetelés TWRP-ből (Köszönet OberMotznak)Ha van valakinek kiegészítő információja a 2 témával kapcsolatban, akkor megköszönöm és beillesztem. A reset-et sajnos nem tudom kipróbálni, mert már nincs max-om.
[ Szerkesztve ]
-
Tejberizs76
tag
Maxosok! Kint van a 7.4.27
-
gyuri1979
aktív tag
válasz Milestone2 #3682 üzenetére
Hát nem igazán. De azért köszi.
-
őstag
Sziasztok!
Gondom lenne az új 7.4.27 frissítéssel 3/64es maxon. Eddig a gyári music appot hallgattam zenehallgatásra,de ma reggel elkezdett szórakozni. A telefonon tárolom a zenéimet,szóval semmilyen online felületet nem használok.
Mégis,kiírja minden zeneszám elindításánál,hogy biztos akarom e online hallgatni, valamint kiírja hogy xy mb mobilnetem van még.
A vicc,hogy a számok felénél azt írja ki,hogy nem játszhatom le,mert nincs mobilnetem.Ez akkor most wtf? Miért hiszi hogy online hallgatnék,és miért hiszi hogy mobilbetem sincs(van még bőven).
Találkozott bárki hasonlóval? -
Trailblazer
veterán
válasz Keresztapper #3676 üzenetére
Jó ez a rom, próbáltad?
-
őstag
Sziasztok!
segitsére lenne szükségem4A. Official Xiaomi ROM telepítése EDL (Emergency Download) módban MIUI Flash segítségével
c. leirást követtem,mert újra akartam telepiteni a maxomat. lobal stable-t szedtem le hozzá, az általatok megadott linken.
A leirás alapján csinálva mindent elindult a flashelés, de félúton kiirta, hogy nincs elég hely a tárhelyen(?) és megállt.
A telefon nem reagál semmire, bármit nyomok, de ha rádugom a gépre, a gép érzékeli.(kiadja a hangot, hogy usb eszköz csatlakoztatva)update: eszközkezelő látja a COM10 porton keresztül, qualcomm eszköz,stb ,de a telefon nem reagál semmire és ami flash program sem látja.
[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
Talán a driver, talán próbálj másik MiFlash-t...
http://en.miui.com/thread-327882-1-1.html
http://en.miui.com/thread-325692-1-1.html
nehéz ügy...Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
őstag
válasz Milestone2 #3687 üzenetére
Köszönöm a segitséget,működik!
Amit csináltam:
Sötét képernyővel ragadt be EDL módban.
Kihúztam a gépből, beléptem vele fastboot modeba.
Majd hosszan tartva a bekapcsgombot kiléptem belőle. kkor újraindult.
Újraindulás közben ismét hosszan tartottam a bekapcs gombot, majd mikor rezgett,egyből a hangerő fel és le gombokat,hogy visszatérhessek EDL módba.
kábelt rádugtam,és újra látta a mi flash.Biztonság kedvéért a bétával flasheltem újra,ami sikerült is. Most primán működik!
-
TpS
őstag
válasz Milestone2 #3687 üzenetére
Betettem a két linket a leírásba is.
-
őstag
Értesitő ledem nem működik megfelelően.
Ha hivást kapok és nem veszem fel,akkor jó. ugyanigy smseknél. de pl a messengeren ha üzenetet kapok, nem reagál semmit.
Olvasgattam a neten, hogy néhány update után néhány embernél ez előfordult. Lehet hogy nekem is várni kéne egy updatere? -
TpS
őstag
Bővítettem a leírást:
9. ROM linkek gyűjteménye a teljesség igénye nélkül
12. MIUI téma testreszabásaHa van valami észrevételetek, javaslatotok, vagy olyan ROM, ami megérdemli, hogy szerepeljen a listában, esetleg új téma, írjatok, és akkor bővítem a listát. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
TpS
őstag
válasz Milestone2 #3693 üzenetére
Már bele is raktam, elnézést a feledékenységem miatt!
-
Tombi
őstag
skacok mi a legegyszerübb modja a szoftverfrissités szöveg eltüntetésének? nem szeretném uppolni, köszi
-
Criminal017
őstag
Túlesetem én is a tűzkeresztségen, sikerült "leejtsem" (önhibámon kívül zuhant le) a Maxot. 1,5 métert esett... Nem tört össze, sőt semmi baja nem lett, még külsérelmi sem. Nillkin 9H+ üveg van rajta, az sínylette meg egy kicsit, annyira, hogy a bal szélén egy pici darab kitört belőle, valószínűleg ott koncentrálódott az energia. Rendelek egy másikat, mert zavar, de abszolút ajánlott továbbra is ez az üveg, nem csalódtam. Ipaky tok van rajta, az is jól vizsgázott, szépen elvezette valószínűleg az energiákat. Ajánlott ez a kombináció.
-
TpS
őstag
válasz Criminal017 #3697 üzenetére
Nagy mázli, hogy rajta volt a védelem!
-
őstag
Jó hogy használt a védelem, ekkora telefonnál kisebb az esélye.
-
a.sebi
őstag
Sziasztok ha valaki hasznalt xiaomi mi maxot keres, nagyon olcsón!!! Keressen fel privátban! Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- LEGO klub
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos autók - motorok
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest