Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tartalom:
1. Telefon összesítõ, B20 hiánya, Telekom B20-as térkép (Köszönet Korisnak)
2. Bootloader nyitás, hivatalos ROM telepítés, TWRP, EU ROM
3. Multirom telepítése zárt Bootloader esetén
4. Hibák és javításai
5. Hardbrick
6. Magyar nyelv
7. Ajánlott kiegészítõk
8. Fényképezés MI MAX-szel (Köszönet Krammerernek)
9. ROM linkek gyûjteménye a teljesség igénye nélkül
10. Lockscreen resetelés TWRP-bõl (Köszönet OberMotznak)
11. MAX visszaállítása eladás elõtt (Köszönet Milestone2-nek)
12. MIUI téma testreszabása
13. Camera2 API engedélyezés (Köszönet Pistike1985-nek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TpS
őstag
válasz Trailblazer #3750 üzenetére
A telefonban nem találtam olyan opciót, de lehet, hogy csak átsiklottam valami felett, hogy biztonsági töltést alkalmazzon, mint a laptopomon. Ott nem engedi, ha jól emlékszem 70% fölé tölteni, ha ezt a funkciót bekapcsolom. Mindig is úgy töltöttem a telefont, hogy rátettem a töltőre, amikor meg eszembe jutott, levettem, így gyakran 100%-ig feltöltötte, de ameddig nálam voltak a telefonok, max. 1,5 év, nem tapasztaltam, hogy romlott volna az akuidő egyik telefonomnál is. Szerintem különösebben nem kell ezzel foglalkozni. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy nagyon, vagy teljesen ne merítsük le, mert akkor már elindulhatnak olyan folyamatok, amik nem visszafordíthatóak, és károsíthatják az aksit. Illetve gagyi töltőt se használjunk, mert lehet, hogy nem tolerálja, ha megküldik 5 amperrel.
-
Milestone2
nagyúr
No, már a friss FLYME 6.0 is elérhető MI MAX-ra...tesztelés után majd beszámolok...
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Trailblazer
veterán
válasz Milestone2 #3753 üzenetére
Ez egy alternatív rom lenne? Még mindig töröm a mandarin kínait.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Milestone2
nagyúr
válasz Trailblazer #3754 üzenetére
Már hogy érted hogy alternatív?
Portolt FLYME 6.0 MiMax-ra.
Custom ROM.[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Trailblazer
veterán
válasz Milestone2 #3755 üzenetére
A default MIUI-hoz képest minden rom alternatív. Így értem. Peace!
-
Milestone2
nagyúr
válasz Trailblazer #3756 üzenetére
Peace..
Nincs gond...
Erre találták ki a custom (főzött) megjelölést.
De legyen alternatív...ha akarod.
Kinek a pap, kinek a Papp-né...[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
válasz Milestone2 #3757 üzenetére
Tudom azt is, hogy mi a custom, és azt is, hogy mi a főzött. Ezúttal máshogy fogalmaztam. A peace-t arra értettem, hogy ne legyünk már befeszülve azért, mert másképp neveztem valamit. Mivel azt sem tudtam, mi az a Flyme, ezért kérdeztem - se nem vagyok fejlesztő, se nem értek kínaiul, mivel ilyen oldalt linkeltél...
-
Milestone2
nagyúr
válasz Trailblazer #3758 üzenetére
Megértettem. Nem voltam befeszülve.
Igen sok alternatíva van már MiMaxra.
[link] "Píszjá!"
Kínai oldalt linkeltem és odaírtam, hogy hamarosan beszámolok mádzsárul...[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
-
Trailblazer
veterán
A hétvégén alkalmam nyílt szemügyre venni egy ismerősöm Mi Mix-ét. Nos, tényleg impresszív. Sajnos a tulaj egy elejtés alkalmával kissé megtörte a felső szélét a kijelzőnek, tok ide vagy oda - nem volna olcsó mulatság kicserélni.
-
TpS
őstag
válasz Trailblazer #3761 üzenetére
Sajnos ez a hátránya a nagy méretű kijelzőnek. MAX-ot is törtek már meg itt a fórumon egy páran.
-
Milestone2
nagyúr
válasz Milestone2 #3759 üzenetére
Beszámolok mádzsárul.
Ahogy ígértem.
Nem lesz hosszú.
Első nekifutásra bebootolt a Flyme6.
Majd az első 6 tutorial kép után meghalt
Unfortunately systemUI crashed
hibaüzenettel.
Másodjára feltéve vár be sem bootolt
finom kis bootloop
Habnak a tortán úgy elbaszarintotta a partíciós kiosztást,
hogy MiFlash-sal kellett "claen all" újraépítenem a telefont.Szóval nem volt finom a Flyme kóstoló...
-
*Mukeey*
addikt
-
TpS
őstag
válasz Milestone2 #3765 üzenetére
Akkor még nem írom fel a romok közé.
-
fisi
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a hétvégén leesett szeretett Xperia Z Ultrám, és a hátlap ripityára tört. SZerencsére a telefon teljesen használható, tokban nem is látszi ka sérülés.
Hasonló méretű telót keresek de nem sok jót találok. Nézegetem a Mi maxot is meg a Mate 8 tetszene de telefonért adjon a fene 130- 140 ezer ft- ot...Kérdések:
mi ez a B20 vagy mi hiány? Vodás vagyok- tehát ha bele raknám a mifi stick kártyáját akkor nem lenne net rajta? Vagy mi?
Másik kérdés lévén vannak itt volt Z ultra tulajok. Ahhoz képest milyen a telefon, lassabb jobb , rosszabb?
HArmadjára mintha fentebb valaki árult volna ilyen telt- megvan még neki?Válaszokat köszönöm!
-
fisi
senior tag
válasz Milestone2 #3769 üzenetére
Köszi!
Akkor úgy nézem vodásként nem érdemes megvenni ezt a telefont vagy marad a mifi stick cipelése.. Mondjuk arrra is reklámozták a 40 egynéhány megás sebességest de 25 megabitnél még sehol sem ment jobban, akárhová vittem az országban. -
Milestone2
nagyúr
Attól függ hol élsz...cégem most váltott Vodára...fővárosban nincs különbség...van 4G....útközben, elhagyatottabb helyeken már 3G repked nálam is a váltás óta...de hozzáteszem az is tökéletesen elég.
[ Szerkesztve ]
-
TpS
őstag
válasz Milestone2 #3769 üzenetére
Mivel a B20 gyakran felmerülő kérdés, ezért beletettem az összefoglaló 1. pontjába, ezért új pontot nem akartam nyitni.
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Micsoda dráma ez a B20 egyeseknek. Jómagam sosem éreztem a hiányát. Felteszem, nem vagyok egyedül... (Van egy Sony telóm is talonban, amit nem "sújt" ez, ott meg a plusz nem tűnt fel.)
-
Milestone2
nagyúr
válasz Trailblazer #3773 üzenetére
(Még annyira nem jellemző, de a jövőben érezhető lesz, amikor a szolgáltatók akik nem B20-on nyomják...költségkímélés címén abba az irányba lépnek, hogy adok 4G-t meg 2G-t, mondván, már minden telefon 4G képes, felesleges a 3... No, akkor majd lehet érezni, hogy 4G helyett 2G...)
[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
válasz Milestone2 #3774 üzenetére
De leginkább egyre közelít az 5G (van magentás bennfentes ismerősöm), és akkor mindet dobhatjuk a sunyiba.
-
Charx
senior tag
válasz Milestone2 #3774 üzenetére
Ez igaz, de szerencsére a xiaomi is nyitottabb és már vannak nemzetközi verziók is b20al.
-
Milestone2
nagyúr
válasz Trailblazer #3775 üzenetére
Show must go on...
@Charx...én azokról a készülékekről beszéltem, melyekben nincs. (Persze, vannak már olyanok. Nekem 3 Xiaomim van, de egyikben sincs. És nem is tudok most emiatt venni.)
[ Szerkesztve ]
-
Charx
senior tag
válasz Milestone2 #3777 üzenetére
Nyilván persze, tudom, csak a jövőre gondolva írtam, hogy talán már nem lesz ezzel gond.
[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
Csak nem tudhatjuk előre, hogy az 5G mennyire különül el Ázsia és Európa színterein.
Ha ugyanúgy elkülönül, mint a 4G, akkor ugyanott leszünk, ahol a part szakad...majd möglátjuk.Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
fisi
senior tag
válasz Milestone2 #3779 üzenetére
Nem annyira nagy dráma aB20 csak ugye jó lenne már megszabadulni a mifi sticktol erre még itt van ez is. Megabitben ez mennyit jelent amúgy?
-
Aprósólyom
addikt
Aki olyan telefont vesz amiben nincsen B20, próbálta már valaha a 4G telenor/telekom hálózatot? A frekvenciasáv miatt nagyon jó a térerő, kiépítettség miatt jó lefedettség, a mobilnetsávszéll pedig szintén a legjobb. Vagy van indok, ami miatt nem érdekes a B20? Mondjuk aki csak GSM hálózatot használ? Máskülönben furcsálom, hogy ki az aki ne akarná élvezni a fentenbbi előnyöket. De én is csak a most már 1éves Moto X Play-em után tudom, mennyire álat az LTE B20.
Jevons paradox
-
*Mukeey*
addikt
válasz Aprósólyom #3781 üzenetére
Telenorról tudok nyilatkozni:nagyon sok helyen van 4g-jük,viszont ahol nincs,ott marad nagyrèszt az edge.Azzal pedig nem nagyon netezel,max ilyen viber-waccapp megy majd,yt videók ès társaik felejtősek.
Pont ahol lakok,nincs más.
Ez azèrt nem az,amin netezni akar az ember😂😂😂iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
aktív tag
válasz *Mukeey* #3782 üzenetére
Illetve,ha már fizetünk egy szolgáltatásért,akkor szeretnénk is kihasználni,bár szerencsére nekem nem volt hátrányom a B20 hiányából a lakhelyem Telenor szolgáltatáson,mivel volt rendes 3G (H,H+).
De láttam olyan T-mobilos kollégát,akinek nem volt 4G képes készüléke és csak EDGE-vel "hasított" a net,mert a kedves szolgáltatónak nincs 3G szolgáltatása (azóta lehet változott a helyzet)
Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
fisi
senior tag
Egyetértek.
Sajnos ez a telefon így kiesett a képből, hisz egy ekkora gép lényege épp a netes tartalmak nagyrészt, no most pont itt vérzik el, azt hiszem elkezdem nézegetni a Huawei Mate 8- at, sajnos az meg árban nagyon sok...
Még jó hogy nem az eleje tört el a Z Ultrának.. -
-
TpS
őstag
válasz Milestone2 #3789 üzenetére
Nem szeretem elkötelezni és se magam, meg a sarc fizetés se tetszik túlságosan.
-
*Mukeey*
addikt
válasz Milestone2 #3789 üzenetére
Èn se mondom fixre,nem szeretem a 2èv hűsèget,viszont 15ève pannon/telenornál vagyok,ugyan az a számom,biztos,hogy maradok,ugyh nem gond ha alá kell írnom.Kiváncsiságból megkèrdezem,mennyi lenne így egy S8.
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
TpS
őstag
válasz Milestone2 #3794 üzenetére
Előtte volt 9110-es is, nagyon király volt, piszkosul szerettem.
-
2o1i
senior tag
Ha esetleg valaki épp megválna a kicsikéjétől [link], írjon rám.
-
Criminal017
őstag
Május 25, Mi Max 2: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest