Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
garkeol
csendes tag
Sziasztok!
A hdmi cec beállításával kapcsolatban kérem szépen a segítségeteket.
Szeretném azt elérni, hogy a tv távirányítóval ki-be tudjam kapcsolni a médiaboxot is. Odáig már eljutottam, hogy a kikapcsolás megy. Ha a tévét kikapcsolom, akkor kikapcsolja a médiaboxot is. Viszont a tv bekapcsolásánál a médiabox meg sem mozdul. Vagy a médiabox saját távirányítójával tudom bekapcsolni (vissza) vagy áramtalanítás, majd vissza.
Egyébként a tv távirányítóval szépen megy a médiabox és az appok irányítása, de a box felélesztése nem akar sikerülni.
Kérem, akinél a visszakapcsolás is működik, írja le, hogy a tévén és a boxon pontosan hogyan van beállítva a hdmi cec.
Előre is nagyon köszönöm! -
azbest
félisten
válasz atiska007 #5852 üzenetére
Szerintem nem szó szerinti ki-bekapcsolásra gondol, hanem arra, hogy nem látja alapból a box képét amikor csak a tévé táviránytójával kapcsolja be a tévét.
Nekem csak most lett az első cec-es megjelenítőm, de azt látom, hogy tényleg mindkét oldalon lehet állítgatni, hogy vezérelhessen-e másik eszközt és lehet nála a tévén is kell valamit engedlyezni ehhez. Bár gondolom legalább a tévé márkája, ha van akkor okosrendszerének fajtája tud támpontot adni, hol vannak ilyen beállítások eldugva.
-
garkeol
csendes tag
Igen, erre gondolok.
Samsung tévém van és igen, ott is engedélyezeni kell a cec funkciót. Pluszban még azt lehet beállítani a tévén, hogy kikapcsolja-e a boxot. Ez megy is, csak a box indítása nem.
Emlékeim szerint van olyan kollega, akinek sikerült így beállítani, hogy a ki-bekapcsolás is szépen működik a tv távirányítóval. -
-
garkeol
csendes tag
Azért kezdtem el kísérletezni a cec-el, mert többször tapasztaltam, hogy visszalépés után a Kodi meghülyül. De köszönöm, amit írtál, gondolat ébresztő számomra! Lehet, hogy rá is jöttem, hogy olykor miért hülyül meg a Kodi. Eddig azt hittem, hogy a box újraindítás a gyógyír, de lehet, hogy tévesen gondoltam.
-
Luissimo
veterán
válasz atiska007 #5863 üzenetére
Az a beállitás, ha joltévedek a telefonoknálöarra szolgál, hogy amikor töltőre taszed p. kocsiban, akkor addig nem megy el alvóhelyzetbe a képernyője.
Vezetés közben jol tud jönni, hogy csökkentett fényerővel bár, de világit, nemkell a képernyöfeloldással babrálni, egyből lehet hivni
Asszem, erre -
Anathema67
tag
Sziasztok, mit javasoltok, milyen billentyűzetet vagy légegeret vegyek Mi Box S-hez? Olyan kellene ami használható Egreat A10-hez és Samsung Smart TV-hez is. Köszi
-
bigdady
nagyúr
Hali
iphoneról ki bírom rakni a képet miboxra? Mintha régen tudtam volna és feldobta volna de most semmi -
Anathema67
tag
válasz SzabóTamàs90 #5866 üzenetére
Köszi a tanácsot, jónak tűnik.
-
szpetyko
csendes tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy kb 2 hete rendszeresen bekapcsol a Mi Boxom? Ma pl. 4:25-kor hajnalban a hálószobában :-) Korábban nem csinált ilyet, és nem is telepítettem fel rá azóta semmit.
-
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Tegnap este meg ma este is valaki folyamatosan próbál Bluetoothon csatlakozni a Mi Boxhoz. Kb 10 másodpercenként feljön egy ablak, hogy engedélyezem-e a csatlakozást egy Huawei P30 Lite készüléknek. Így kb használhatatlan a box. Rádásul egyszer véletlen az OK gombra nyomtam, mert pont meg akartam nyitni a beállításokat, és akkor ugrott fel a csatlakozás engedélyezése. Gyorsan töröltem a párosított eszközök közül, de remélem nem lehet semmi olyan adathoz bluetoothon hozzáférni.
Mit lehetne tenni? Semmit nem lehet így rajta csinálni, mert tényleg pár másodpercenként feldobja a csatlakozás engedélyezését. Valaki direkt szórakozna? Egyáltalán hogy lehetséges, hogy folyamatosan látható mások számára a box? Ez elég gáz. -
azbest
félisten
válasz bopeti98 #5873 üzenetére
Nos, kíváncsiságból kipróbáltam egy tévés appot, amivel lehet állítani párosítást is. Nem ingyenes, 690ft volt, viszont úgy látom működik (mibox3-on 9es béta rendszerrel néztem). Nem láttam ingyenesben ilyet, bár lehet hogy van esetleg telefonra való változat, amit a tévés store nem mutat.
Ha arra van állítva, ami a képen is látszik, hogy csak olyan eszközre legyen limitálva a bluetooth, ami már párosítva van, akkor nem dob fel újabb kapcsolódási próbálkozásnál kérést.
Viszont, ha ezt használnád, akkor arra figyelj, hogy a távirányító is bluetooth-os. Ha véletlenül teljes kikapcsolást választasz, akkor megszűnik működni. Persze az sem a világ vége - ha usb debug nincs bekapcsolva, akkor a boxba dugott egérrel vissza lehet kapcsolni. De ha debugban vagy, akkor azzal sem, mer a debug mód kikapcsolja az usb eszközök kezelését. Szóval érdemes lehet feltenni és párosítani a wifin át működő hivatalos andoidtv vezérlő appot is egy telefonra, tartaléknak. De ha pont wifivel is baj van, akkor kvázi kizártad magadat, ha az usb debug be van kapcsolva. Nekem mibox3-mal az infrás vezérlés is megy, szóval nem tudom magam így kizárni a vezérlésből.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
Aki frissítette a Kodit 18.8-ra: nálatok is szétcsesződött? Semmi nem segít, állíthatom a szokásos módszerek szerint akárhova, a hang elkezd csúszni és csak távolodik a képtől... (smb)
A vicc, hogy eddig soha nem kellett semmi beállításhoz folyamodnom, egyik korábbi verzióval se volt ilyen problémám..
-
Pipi85
csendes tag
Ha van itt olyan aki nem csak filmekre használja a boxot, most láttam ezt meg:
https://www.xbox.com/hu-HU/xbox-game-pass/cloud-gamingKíváncsi vagyok fel lehet-e pattintani a mi box-ra ezt az alkalmazást és rendesen működik-e.
Sajnos mi holnap kora reggel nyaralni megyünk így nem tudom kipróbálni csak jövő héten legelőbb, de ha valaki már tesztelte leírhatná a tapasztalatait!Köszi
-
Luissimo
veterán
válasz Steve1207 #5878 üzenetére
Ha nem települ a Horizon go, akkorprobálj meg leszedniaz androidos alternativ piacterek egyikéről egy régebbi verziot .
A set orientationt feltelepitetted elötte.
Nekem kb. egyéves változat van fenn, 2.3.44 Prod féle változat, azzal tökéletes, nem frissitgetem, amig müxik.
APK Mirroron, Aptoidon stb. valahol megtalálod. -
Luissimo
veterán
Juteszembe,
Szerintetek meglehet oldani a smart youtubeon, hogy a háttérben is játszon le zenét, mint a vanced.
Van egykét audiphile high end összeállitás a tubeon, egy órásak és van ami alatt egyetlen foto van, nekelljen már néznem , addig tudnék a boxon mást csinálni.
Tesztelném a Yamaha soundbar-t
Valaki használja igy? -
Steve1207
veterán
válasz Luissimo #5882 üzenetére
Én egyszerre nem erőltetem sok dologgal a dobozt, kb be is szaggatna, ha mást csinálna mellette az ember. 6 éve se volt acélos a hardver ugyebár, most meg már egy alsókategóriás okostelefon is gyorsabb és azon is necc több folyamot dolgoztatni.
Amúgy mit lehet csinálni a háttérben zenelejátszás mellett? Kb minden alkalmazás multimédiás, így a zene kára kb, ami meg olyan egy telefonon ezerszer gyorsabban megnézed vagy asztalin. Nehogy azt mond, hogy onnan fórumozol
.
-
Luissimo
veterán
válasz Steve1207 #5883 üzenetére
Ez most konkrétan nem a saomi box körül forgo téma, hanem egy GT King körül, ami persze jóval combosabb szerkezet, az birná.
Ha lenne ilyesmi lehetőség.
Csak azért kérdeztem itt is, mert sokan használjátok az android tv-n.
Ha nincs, nem marad más, mellé kell tenni a Vanced-ot is, ami ugyebár más a pazarlás kategoria lenne, ezért lenne jo igy megoldani -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Luissimo #5882 üzenetére
Egy gyors guglis keresés alapján nem látok esélyt arra, hogy a Smart YouTube TV a háttérbe fusson.
Egyébként mi az az "audiphile high end összeállitás" (nekem ez a Youtube kontextusába kicsit oximoron)? Akár le is tölthetnéd a hanganyagot
Vagy tesztelhetnéd vm. ütős filmmel. Mondjuk ezzel. Én ugyan még nem is láttam, de ott van a listámon. Ezt írták róla: "A hangkeverést több díjra is jelölték, volt amit meg is nyert. Nem véletlenül, vérprofi munka, igazi "házimozi tesztfilm"."[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz <Adamsky> #5885 üzenetére
Bocs a nem vilagos megfogalmazásért.
High quality music test, high quaility bass, stb.
Ilyemi összeállitásokat hallgattam ma háttérzeneként, mivel volt más dolgom is.
Föleg arra voltam kiváncsi hogy holvannak a basszus határai, ahol még nem dübörög be.
Ezért lett volna elég, ha csak ugy szol, de igy is elvoltam vele.
A filmhez most se idöm, sem hangulatom, de köszi az ötletet, mefogom nézni.
Érdekel a témája is, meg ezekután a hangositása is.
Lehet, hogy mégicsak fel kell tennem a vanced-ot
Mehetne a tévés youtubeon is a teszt, de idegesitene a sok reklám..[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Luissimo #5886 üzenetére
" .. a basszus határai, ahol még nem dübörög be ... "
Ilyen jellegű tesztelésre akkor vm. frekvencia generátort lehetne megpróbálni.
Ha pedig nem akarsz a Vanced-el vacakolni (kell ugye neki MicroG), akkor ajánlom a NewPipe-ot. Nekem telefonon pl. ez van fenn. Kicsi, könnyű, gyors ... -
Luissimo
veterán
válasz <Adamsky> #5887 üzenetére
A telefonos taviranyiton latszanak a hangerö értékek és a sub beállitáa is.HD PinkFloyd csatornán a az 50-es skálán 35-38-al olyat szolt, hogy örömvolt hallgatni.
Sub +4 -4 között szabályozhato.
A pinkfloydnál +2+3 elég volt, gyönyörü volt, persze zenéje válogatja.a 4esen már be be dübörgött.
Majd ellenörzöm filmekkel is , szépnapot nektek😃 -
Levente1991
tag
Sziasztok!
150/5 mbps internetem van, mostanában a Mi boxra telepített Plex alkalmazáson belül még a mezei SD filmek is 1-2 alkalommal megakadnak, pedig korábban a FHD filmek is gond nélkül végigmentek wifin keresztül, ugyanezzel a nettel.
Az lenne a kérdésem, hogy egy USB-s LAN adapter UTP kábellal megoldaná a problémámat, és folyamatos lenne a lejátszás? Hazai webshopból milyet érdemes venni, ami biztosan működik is?
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz Levente1991 #5889 üzenetére
Tplink ue330
Alza, 7500 -
kispistax
tag
Hali! Próbálta valaki, hogy a UPC Direct Now alkalmazás mennyire megy jól a boxon? Két dologra vennék egy boxot a gyereknek egy buta tévéhez: Netflix és Upc Direct Now (51 csatorna előfizetőknek). Köszi!
-
garkeol
csendes tag
Sziasztok!
Előre bocs az off topik kérdésért, de olyan kedves és segítőkész társaság gyűlt itt össze:
Asztali pc hdmi kábellel van rákötve a tévére. Évek óta hibátlanul ment. Pár napja nincsen hang a tévén és eltűnt az eszközök közül a tv hangszóró.
Mi a fene történhetett?
Amit próbáltam:
Hdmi kábel csere, hang másik kábellel sincsen.
Augusztusi Windows update-ek visszatörölve. Hátha valami frissítés hozta, de úgy tűnik nem.
Amúgy tévéként a tévén van hang, a médiaboxon keresztül is van hang. Csak a pc-n keresztül szállt el valami.
Ötletem sincsen, hogy mi a fene történt...
Valaki? -
garkeol
csendes tag
Elvileg nem, a realtek audio működik. A tv hangszórók tűntek el, nem is látszanak. Sem a hangszóróknál, sem az eszközöknél sincsen.
Win 10, 64 bit. -
Luissimo
veterán
válasz Levente1991 #5892 üzenetére
Nemerdemes atgondolni, nekem is okyan van, azt hasznalom, megy vele az hbo go is, ami allitolag csak wifirol megy😃
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest