Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
marquuard
veterán
Sziasztok! Mik volnának az USB2-es port technikai határai? Van egy olcsó USB-ről üzemelő DAC-om (optikából digitális jel, PROZOR) és van egy külső HDD-m (nem kér külső forrást, USB2/3-ról üzemel). Szeretném azt elérni, hogy filmnézéshez megmaradjon a sztereóm hangja, tehát egyszerre tudjon üzemelni ez a DAC és a HDD. Ha ezt így nem lehet megmondani, milyen paramétereket keressek a két eszközről? A legideálisabb az lenne ha egy sima USB hub-bal (ami nem kér külső tápot) osztani tudnám a box portját.
PSN ID: marquuard
-
marquuard
veterán
válasz marquuard #5355 üzenetére
Ahogy méregettem, még egy USB power cable + egy hálózati adapterrel is meg tudnám oldani a DAC áramellátását, ha kevés lenne a box elosztó hozzá. 100mA-t igényel maximum a DAC, merevlemezről nem tudok és 500mA lenne az USB2 lélektani határa. Hát nem tudom, hogy érdemes-e rohannom egy USB hub után.
-
morfondőr
őstag
válasz marquuard #5355 üzenetére
A boxon van optikai kimenet, nem értem miért kell az usb a dac-hoz. A dac-nak van saját tápja nem? De úgy is megcsinálhatod, hogy a hdmi-vel viszed a képet/hangot a tv-re és a tv-ről veszed le a hangot (persze csak ha van rajta optikai kimenet).
A hdd meg mehet szólóban az usb csatira, nem befolyásolva semmit. Általában egy 2,5-ös hdd nem kér külső áramforrást, elég neki az usb, de egy 3,5-ösnek kell külön táp.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
marquuard
veterán
USB-DC kábellel kap tápot a DAC, ami most úgy van megoldva, hogy a TV USB portja szolgáltatja ezt. My mistake, kihagytam hogy egy monitor váltja a TV-t így optika már nem játszik monitorral mint most, csak a boxszal. Igazából azt tudom csinálni, hogy nem a box USB portjával szórakozok, hanem veszek egy hosszabb USB-DC kábelt a konnektorig, adok neki egy 1A-es töltőfejet aztán mehet hálózatról. És akkor a box USB portja megmarad a HDD-nek filmezéshez.
Egyébként a box mini TOSLINK -> DAC -> sztereó működőképes a boxszal is? Egy sima 2.0 hangfalpárt használok mindenféle trükkös audiómókolás nélkül.
-
kriszrap
tag
Sziasztok.
Az új update olyat csinál hogy mindig átállítja nyelvet kínaira így nem tudom miért félig magyar marad. Tegnap este azt csinálta hogy semmilyen videót nem játszót le se yt,se HBO, netflix. Berágtam kihúztam a 220v és reggel vissza dugtam és működőt minden de még mindig félig kínai . Ti tapasztaltok hasonlót?
Vagy tudom downgradelni?[ Szerkesztve ]
-
magellaner
tag
sziasztok a frisstés után észrevettem hogy a színtérrel vmi nincs rendben fakóbb a piros pl..
Beállítottam az RGb szintért utánna szépek a színek de ha kikapcsolom a boxot és utána vissza megint ugyanolyan fakó. Gondolom vmi limited színskála lehet ez. Az elso képen a jó színtér beállítva a másodikon kikapcsolás utáni színek.A régi android verziot visszalehet tenni? System reset volt frissítés után.
[ Szerkesztve ]
-
artifexor
csendes tag
Nekem egy MiBox 3-am van, régi verzióval, frissítés régen érkezett. Várható rá frissítés, esetleg Android 9? Bár ahogy olvasom az Android 9-es frissítéssel kapcsolatban vannak ellenérzések a MiBox S esetén... Nekem is előjön az alvás utáni felkelés irtózatos lassúsága ami csak újraindítással szűnik meg és szeretném ha valahogy megoldódna. CEC-et próbáltam, a lassulás megoldódott, de néha a TV magától lekapcsolt, feltételezem a MiBox "rúgott vissza" a CEC-en a TV felé amikor lefekszik. Amióta nincs CEC, nincs TV kikapcsolás, cserébe van kelés utáni lassulás.
-
bzoli71
csendes tag
Mibox 3 mellé szeretnék venni még egyet, a Mibox S se mai már... szerintek a következő generáció mikorra várható? Nem igazán lehet róla találni semmi infót...
-
-
azbest
félisten
válasz bzoli71 #5371 üzenetére
nem tudom mennyire valós, de egyesek szerint a xiaomi 4k stick ebben a hónapban esélyes, hogy megjelenik [link]
Amitől viszont tartok, hogy vajon mennyire lesz bugos a kezdeti rendszere. Nameg, hogy bármiben jobb-e a már ismert amazon firetv 4k stickhez képest és persze mennyi lesz a magyar ára.
A firetv stick akciósan 35 euro szokott lenni a németeknél és 13 euro alatt van továbbköldő szolgáltatással a rendelés ide. Persze érdemes utánaolvasni a topicjában, hogy miben más az androidtv rendszerű más eszközöktől az amazon rendeszere.
[ Szerkesztve ]
-
vasii
senior tag
Be lehet valahogy allitani, hogy "kikapcsolasnal" aramtalanitsa az USBt? Mert jelenleg igy nem kapcsolnak le a radugott adattarolok..
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Kis segítségre lenne szükségem eme kütyüvel kapcsolatban. Nemrég sikerült beszereznem egyet, és nagyon meg vagyok elégedve, tetszik a dolog.
Amikor választottam, nem a netflix volt az elsődleges szempont, most mégis ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Tudja ez a box a fhd/4k netflix-et? Ha igen, hol tudom állítani az app on belül? Nem az ingyenes verzióban, hanem a fullos csomagban nézem a sorozatot, de a kép az nagyon nem úgy tűnik, mintha fhd lenne, és nem találok állítási lehetőséget. Vagy ilyen a minőség? A hbo go minősége sokkal meggyőzőbb számomra...Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv,
T. -
EmThor
addikt
válasz LadaLord #5380 üzenetére
Szia, jobbra fenn a mi box fogaskerekes menüben a képernyő menüpont alatt rakd át a felbontást a tévédnek megfelelőnek, tehát ha 4k TV akkor 2160p.
Illetve Netflixen is a legnagyobb csomagra elő kell fizetni a 4k tartalomhoz.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
azka79
aktív tag
Valaki válaszolna nekem miert lett kitörölve a reggeli hozzászólásom?
-
Steve1207
veterán
Ha ki lenne törölve, akkor a komment számláló se ezen állna és jeleznének is, hogy pl az adott téma ide tartozik avagy sem vagy ejnyebejnye. Szerintem csak simán böngésző hiba, nekem is csinálta múltkor.
Más: ez a tegnapi nagy Mi Box bejelentés nem a stick lett, de valaki összegezné, hogy mi van? Nekem az jön le pár nagyobb oldalról, hogy van egy sima box s új irányítóval, meg ugyanezt a régit elkezdik indiában is forgalomba hozni 4k néven és kész.
.
-
LadaLord
aktív tag
Helló!
Köszi szépen a választ! A felbontást azt az elején beállítottam (1080p/60hz) meg a netflix előfizu is a fullos.
Akkor ezek szerint az app magától állítja a felbontást? Csak azért kérdem, mert láttam YouTube videót, ahol az ember magának állította, de akk lehet, h az az asztali verzió volt. De engem a minőség akkor így nem győzött meg. :) De nem is baj, nem a netflix az elsődleges, amiért vettem a boxot. :)Köszi még egyszer.
Üdv,
T. -
EmThor
addikt
válasz LadaLord #5384 üzenetére
Netflix visszavette a bitrátát mert sokan nézik most a vírus miatt, tehát a felbontás meg van, csak kisebb adatmennyiség jön át, pl 5 mbit helyett 1.5.
Hbo úgy tudom 720p-ben sugároz, de ha nem így van majd kijavítanak.
-
EmThor
addikt
Nektek működik a HDR?
Panasonic tv-men a TV youtube appjával megy, de a MI boxon lévő youtube appal nem. HDR to sdr és vissza, mind a kettő off-ban. Képernyő beállítások ban a szín izé 420-ra van állítva. VLC-vel hálózaton át se megy a HDR.
-
Steve1207
veterán
Az adott hdmi kimenet képbeálíltásainál egyáltalán megy a hdr? Nekem szintén pana és youtube és kodi alatt hálózati hdr tartalom megy.
Amúgy én tv beállításra tippelnék, mert én is szívtam vele (nekem pl sehol se ment és nyomtam egy gyárit). Ja! HDR talán nem is mindegyik porton fog menni, azt is nézd meg, hogy melyek támogatják..
-
Steve1207
veterán
Yt-ot benéztem, akkor lehet én is a tv-s app-ra emlékeztem. Majd utánakeresek, hátha van rá megoldás, de úgy emlékszem box-on is működött anno.
Szerk.: megvan, általában chrome-ból cast-olok, egyből átküldöm, amit meg akarok nézni és ott átviszi szépen.[ Szerkesztve ]
.
-
EmThor
addikt
válasz Steve1207 #5391 üzenetére
Köszi !
Mi boxon most 2160p60hz, color depth setting ON, color space ycbcr420.
Vlc működik legalább annak örülök tehát nincs elreszelve kábel vagy TV beállítás. Youtube fura ennyi. Mobilról castolva telefonos youtube appból sajna nincs HDR.Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
vasii
senior tag
válasz LadaLord #5384 üzenetére
Nalam semmi gond a Netflix-szel, sot jobb a minoseg mint az HBO GOnal, mivel ott a legtobb tartalom csak 720P. Nem lehet, hogy a neteddel van gond? Mert ha gyenge a savszel, akkor visszavesz a minosegbol. Nekem az elejen amikor 2.4GHzen votl a router, minden tartalom gatya volt, amint atallitottam 5GHzre, azonnal tűéles lett minden.
-
DarkByte
addikt
-
LadaLord
aktív tag
Helló!
Köszi a tippet. Arra figyeltem, hogy az 5ghz-es hálózatra csatlakozzon a box. Mst nyomtam egy tesztet, azt írja, hogy 120 mpbs megy át rá. Kicsit kevesellem, mert telefonon ott 190 meg van, de a teszt progi attól még azt írja, hogy tudnia kéne streamelni a fhd/4k-t is...
Üdv,
T.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest