Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hedgehog
senior tag
-
trobi28
addikt
A VLC felőli egyszerűsítésben nem tudok segíteni, ott valóban megoldhatták volna kicsit barátibban a hálózati tartalom elérést.
A Serviio-nál viszont van megoldás A bal oldali menüből válaszd ki a Megjelenítés beállítást és ott tudod testre szabni, hogy milyen kategóriákat osszon meg. Nekem az audio és image le van tiltva, videónál meg csak a folders van engedélyezve, így 3 kattintással a filmeknél vagyokhedgehog: a PLEX-et próbáltam, nagyon erőforrás igényes és instabil app, nekem nem jött be, de lehet, hogy másnak bejön, Kodi-t nem próbáltam.
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
bigdady
nagyúr
Netflix jó ha 50hz? Ott nem megy a 24hz mint kodinál?
-
bexinho23
őstag
Már 2 éve nálam van a Mi Box3, legfrissebb stabil fw fut rajta, 1080p/50Hz-ben használom, de rendszerint problémám van a gyári Youtube app-pal. Mégpedig a hosszabb (1 vagy több órás) videók teljesen lefagyasztják a box-ot, tápkábel kitépés segít csak rajta. Tegnap már annyira drasztikus volt a helyzet, hogy a félóránál kifagyó videót nem volt hajlandó elindítani újraindítást követően, mert azonnal boot animáció fogadott, ami persze loop-olt.
Csináltam gyári visszaállítást, nem segített. Így rászántam magam a Smart Youtube-ra. 1 órát használtam, de tökéletesen működik. Már most imádom.
A Xiaomi-t viszont nem értem, hogy ezt hogyan engedhetik meg maguknak, hogy egy AndroidTV alapú eszközön pont a youtube ne működjön rendesen... -
hedgehog
senior tag
válasz trobi28 #5452 üzenetére
A Kodi előnye az, hogy nem kell hozzá szerver, ő gyakorlatilag egy felturbózott player, ami libraryt épít, ezért sokkal könnyebb navigálni (főleg egy átlagfelhasználónak).
Nekem a Plex-szel sincs semmi bajom, a szerverrésze egy RPI3-on fut, a player rendben működik nálam a boxon.[ Szerkesztve ]
-- aka p3d3str1an
-
Steve1207
veterán
-
ascii
csendes tag
Sziasztok!
Mi Box S-re hogy lehet felvarázsolni az Apple Tv+-t? -
azbest
félisten
Play storeba nem teszi ki csak úgy az Apple. Némelyik androidtv rendszerű sony tévén rajta lehet előtelepítve. Nemrég tagadta ezt is a sony, de azóta kikerült hivatalos támogatási lista, amin van sony androidtv rendszerrel. A firetv változat nem jó, az panaszkodik, ha nem firetv eszközön fut. Szóval, ha valakinek olyan sony tévéje van, amin rajta van, abból ki lehet talán menteni az apk-t. De nem találni neten,
amazon fire tv sticken hivatalosan fut, mert arra persze kiadta az apple. Kedves szolgáltatók és gyártók külön megállapodásokat kötnek, hogy csak náluk lehessen használni. Úgy ahogy régebben a prime videó nem volt mibox s-re, csak nvidia shieldre meg pár gyártó androdtv rendszerű tévéjére. Nem akarnak fizetni a platform használatáért google felé.
[ Szerkesztve ]
-
ascii
csendes tag
válasz bigdady #5460 üzenetére
Megpróbálom, teljesen új mindkét készülékem, ismerkedek a lehetőségekkel. Remélem a streamingháború eredményeképpen, majd ez is elérhetővé válik, hisz a cél a minél szélesebb körben való terjesztés, és mint azbest linkjéből látható talán van rá remény, h más streamelő eszközön is lehetőség legyen rá.
köszönöm. -
azbest
félisten
Azt hiszem nem igazán lehet megosztásra kiajánlani az usb meghajtót. A 9es rendszerben nem tudom változott-e az, hogy írni lehet-e az usb eszközt. De szolgáltatásként sem igazán megy.
Ha van internet routered, akkor szinte biztos, hogy az támogat usb lemezt és azt meg tudja osztani hálózaton, amit a mibox is elér.
-
marquuard
veterán
Ma érkezett meg a box. Mi a legegyszerűbb módja a sideload-nak? Telefonról boxra, vagy pendriveról boxra is megfelel.
PSN ID: marquuard
-
bexinho23
őstag
Tegnap egyszerűen nem tudtam 4-5 egy órás videót lejátszani a Smartyoutube-bal, mert amikor betöltött volna a videó, kidobott a mibox főmenübe. Nektek csinál ezeket a mibox a youtube-bal?
1. gyári yt 1+ órás videóknál újraindul, majd boot loop-ol (bár tegnap épp nem csinálta annál az 1 videónál amit néztem. Nem is tekertem bele, nem is léptem ki, majd folytattam ott, ahol abbamaradt)
2. smartyt 1+ órás videóknál meg egyszerűen kidob a főmenübeEgy másik eset:
3. netflix 4k mibox beállítással pedig randomszerűen egy videóindításnál 25%-ig lassan betölt (1gbit net mellett, lan kábellel összekötve), majd pörög és ennyi... Netflix újraindítás segít. FHD mibox beállítással ilyen gond nincs.Volt már gyári visszaállítás is. Pár napja írtam lentebb.
MiBox3 S csinál ilyeneket?
-
marquuard
veterán
válasz alexandrosz #5466 üzenetére
Melyik fájlkezelő ismeri fel a pendriveot ami megy boxon is?
-
bexinho23
őstag
válasz #88470784 #5470 üzenetére
Azért, mert mint írtam, a gyári youtube app hónapok óta az 1+ órás videók lejátszása során egyszer csak elfeketedik, majd újraindul, ahol boot loop-ol a box. Táp kihúz, visszadug, rendszer feláll. Előzményekből betöltöm a félbeszakadt 1+ órás videót, ami elkezdi a betöltést, majd ugyanúgy az folyamat következik, amit fentebb írtam.
Ezt megelégelve hosszú hónapok után pár napja feltettem a sokak által dícsért smartyoutube-ot, ami aznap este tökéletesen is ment. Pl. azt az 1+ órás videót simán lejátszotta, amitől a gyári app képtelen volt működni. Tegnap este bekapcsolva viszont meglepődtem, hogy a több 1+ órás videót indítva igaz nem fagyott ki az egész box, de kidobott a box főmenübe. Rövidebb videókat lejátszotta, hosszabbakat nem. Ha Kodi és 1080p-ben a Netflix nem működne tökéletesen, már rég elástam volna a kertben.
Mivel erre már nem valószínű, hogy jönni fog bármilyen rendszer frissítés, így félve kérdeztem meg tőletek, hogy S szériánál tapasztalt-e már valaki hasonló dolgokat. Mert ha igen, akkor teljesen felesleges váltanom. -
marquuard
veterán
válasz alexandrosz #5469 üzenetére
Köszi! 4K külső vinyós tartalmakra jó lesz a VLC is? Hátha tudod ezt is.
-
azbest
félisten
válasz bexinho23 #5467 üzenetére
Nem tudom néztem-e már 1 óra feletti hosszúságú yt videót, rövidebbek sorozatnánál nem jött ki. Talán valami buffer túlcsordulás. De nem tudom, hogy box vagy youtube app probléma lehet. Ha a smartyoutube is fejreáll, akkor lehet a box rendszerében a bibi. Ja és nekem mibox 3 van, nem S még, szóval ott a 8.0 rendszer eleve kicsit más. Mondjuk volt hogy sokat tekergettem és abba belefagyott. Konkrét videó link?
A netflix ezen a boxon is szokott olyat, hogy elkezd lassan nőni a százalék és nem akar indulni. De akkor egy sima vissza és újra play segíteni szokott. Én arra gondoltam, hogy talán a netflixes adatközpontokból választ olyat, ami valamiért nem reagál vagy lassan érhető el.
De netflix körül az EU-s sávszélesség takarékos dolgok miatt is vannak gondok. Sok videó nagyon gyenge bitrátával megy csak. Bár már azt sem zárom ki, hogy esetleg a netszolgáltató korlátoz valamit vagy épp a netszolgáltató oldalán / irányában van valami szűk keresztmetszet feléjük. Volt már olyan pár hónapja, hogy egy napig nem működött a telekom netről a netflix, míg telenorról ment.
Tegnap a legutolsó rick&morty rész telekom nettel fix 0.54 megabittel ment csak fhd-ban. Az előző rész 2.84 körül. A love death &robots meg talán 4 felett. Telenoros nettel 0.7 volt a Rick&Morty. Némelyik 4k tartalom meg 7 és 9 körüli fix sebességű. De nem ingadozott, fixen annyit ment, ebből gondolom, hogy nem nálam van a szűk keresztmetszt. A boxon sima usb billentyűzetet bedugva f4 gombbal előhoztható a sávszél info.
[ Szerkesztve ]
-
Pipi85
csendes tag
válasz marquuard #5468 üzenetére
Én simán kodiban nézem külső HDD-ről is a tartalmakat..
Bal menüsávon rányomsz a legfelsőre (Filmek azt hiszem, ezen áll alapból), beugrik a közepére a kijelölés, ott megint nyomsz egy középső gombot.. tallózás, és már ott is van a csatlakoztatott drive és böngészhető.Nekem sokkal szimpibb, mint a vlc. És ami nagyon tetszik, pl sorozatoknál egy könyvtárban sok videó van, ott az elkezdett videók mellé rak egy pipát, így mindig tudom melyik résznél hagytam abba, nem kell elindítani hogy belenézz merre jártál..
-
bexinho23
őstag
Nekem is a "sima" 3-as box van 2 éve. Most mobilnetről vagyok, így csak csatornanevet tudok mondani:
- thevr streamek archívuma legutóbbi mafia 2-s gameplay videók
- otherworld legutóbbi közel 1 órás beszélgetős videójaNetflix-nél ha 1080p-re van a box állítva, akkor semmi problémám nincs, tökéletesen megnéztem így több filmet és a Jordan sorozatot is. 4k esetében van ez a kényelmetlenség, ami fura, mert pl. a Panasonic tv (firefox OS 2017-es v.) beépített Netflix kliense tökéletesen futtatja ugyanazt a videót 4k-ban.
Nekem csak az a fura, hogy ilyen hibákkal nem igazán találkoztam itt a fórumon.
-
Pipi85
csendes tag
válasz marquuard #5475 üzenetére
Itt megtalálsz kb mindent, van olyan a repo-ban ami más már, mert azóta eltelt pár hónap:
https://itcafe.hu/tema/kodi_xbmc_kiegeszito_magyar_nyelvu_online_filmekhe/index.html
De a fórumon belül tudsz kérdezni, vagy keresni.
Amihez én használom: külső HDD-ről film, Rtl most, Retro játékok:
https://www.techdoctoruk.com/tutorials/nvidia-shield-firestick-retro-gaming-2020/ -
hedgehog
senior tag
válasz bexinho23 #5477 üzenetére
Kipróbáltam most pár 1+ órás videót, az emített thevr archívumból is, máshonnan is, semmi gond nem volt a gyári yt appal.
MiBox S, 1080p.
Este megnézem majd a netflixet is, de ahhoz át kell szerelnem a boxot a nagyobbik tévére (azon gyárilag droid van, azért nem ott használom a boxot)-- aka p3d3str1an
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz marquuard #5468 üzenetére
Nálam két fájlkezelő van fenn. Az egyik az "FX File Explorer" (ez van inkább Android TV-s rendszerre optimalizálva) és "MiXplorer" (ez pedig azért, mert telefonon és tablet-en is ezt használom). Utóbbival (de szerintem az FX-el is) meg lehet csinálni azt, hogy "kiajánlod" FTP a belső tárhelyet, és így másolsz rá (gyk. bármiről), vagy felcsatolod a Google Drive-ot, és amit korábban oda feltöltöttél (nekem ott van egy Setup mappa), azt le tudod szedni, majd telepíteni. És végül marad a pendrive vagy HDD ...
(#5474) Pipi85
" ... beugrik a közepére a kijelölés, ott megint nyomsz egy középső gombot ... "
Miért kell ennyit "lépkedni"? Beállítod, hogy melyik a filmes és melyik a sorozatos mappa, és akkor szépen hozza hozzá a infót (borító, tartalom, stb.), valamint egy kattintás a lejátszás. -
Luissimo
veterán
Sziasztok,
Aki használ a Saomin boxon Smart YouTube TV progit, az jelezze legyenkedves melyik verzió megy stabilan, mert nálam az eddig fentlévő 6.17.350 tegnap-tegnapelőtt megzakkant, vagy kilép lejátszáskor, vagy az első lejátszás még megy, de a másodiknál lép ki, ilyesmik.
Másnál nincs ilyen?
HELP !! -
marquuard
veterán
Mi lehet az oka annak, hogy Netflix lejátszáskor nincs hang? Mindenhol máshol van, netflix főmenüben is, de lejátszásnál semmi. Optikai+DAC kombót használok.
-
bexinho23
őstag
válasz hedgehog #5483 üzenetére
Érdekes jelenség, mert tegnap több videót is el tudtam indítani, kivéve azt az 1-2-t, amivel korábban is problémám volt. Tehát elméletileg nem a videó hosszúságától függ, mert véletlenül egy 1,5 perc körül videónál is kidobott a főmenübe. Amúgy már mindent végigpróbáltam a Smartyt beállítás panelján. Teljesen megmagyarázhatatlan számomra.
-
titán
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Luissimo #5481 üzenetére
Nekem a 6.17.562-es volt fenn, de amint ma délelőtt elindítottam, rögtön dobta az update lehetőséget 6.17.582
Changelog:
Pro: Live is fixed!
Pro: Live is broken! Please use LITE launcher.
Pro: playback fixesSzóval érdemes lenne frissítened...
Ja, nálam ezzel - igaz csak kb. 15 percig tudtam tesztelni - nem volt semmi gond.[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz <Adamsky> #5491 üzenetére
megnézem, köszi.
Ugye mikor elindítod és nyomsz egy back.-et, akkor kidob 4 féle skin megoldást és azokban más más fixek vannak, egyelőre azt próbálgatom végig, hogy melyikkel nem lép ki.
-Pro Main
-Pro Alt
-Light main
-Lite alta Lite alt-al lejátsza a Fishing on Orfűs Kispál koncerteket, amivel a Pro skinekkel simán kilépett.
Próbálkozom, keresem a megbízhatót, és rá is engedem a legutolsó frissítést is, mert én már erre szoktam rá.
Nemtudom, hogy Csiribácsi milyen reklámblokkolóval és hogyan oldja meg azt hogy a gyári youtube-ot reklámmentesítse.
Ha az működne, akkor az is érdekes lehet...Apropó,
Tegyél már egy próbát légyszíves a Morpheus TV-vel, nekem egy ideje nem hajlandó feliratokat találni a filmekhez, ez is ment megyar feliratokkal eddig.
Lehet, hogy miboxon nem fog menni, azon még nempróbáltam , egy GT King-en használom és eddig szuperül működött.[ Szerkesztve ]
-
-
Luissimo
veterán
válasz hedgehog #5493 üzenetére
Jaaa, azt elfelejtettem mondani, hogy "nemkívánom én pénzér ...
A youtube filmcsatorna az inkább érdekelne, akinek van , nézze meg pl. rajta az Impulse S01 és S02-t.
Nekem tetszett.
Viszont azt a reklámblokkolós megoldás megoldását valaki megtudná előttem világosítani, azt megköszönném. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Luissimo #5492 üzenetére
Már korábban is kérdezni akartam, hogy mi a szösz ez a választó? Mivel gőzöm sincs, benyomtam "pro main"-be, oszt' csókolom.
" ... hogy Csiribácsi milyen reklámblokkolóval és hogyan oldja meg ... "
Szerintem sehogy. Ahhoz ugyanis root kellene. Root nélkül két lehetőség van:
- böngésző alól (és ott használni vm. reklám blokkolót: uBlock v. Nano, nálam telefonon így van)
- alternatív lejátszó
... ja, meg persze elő is lehet fizetniA Morpheus TV-re nem tudom mikor lesz időm. Azt se tudom, hogy mi az, szóval még utána kell nézzek. Talán már említettem, hogy én 99%-ban Kodi-t használok
-
marquuard
veterán
válasz marquuard #5482 üzenetére
Fergeteges, a Netflix streaming az egyetlen szituáció, ahol nincs hang. Ha kiiktatom a DAC-ot (amit csak teszt jelleggel vagyok hajlandó), és összedugom jack-kel a fejhallgatót meg a Mi Box-ot, akkor stream közben is van hang. Ha meg optika+DAC van, akkor egyedül Netflix streming közben nincs hang, mindenhol máshol (még magában a Netflix appban) is van hang. Boxon S/PDIF-et állítottam be, monitoron végigzongoráztam az audio beállításokat (semmi releváns nincs ott).
Hátha jelent valamit, de a Netflix app odarakja az 5.1 logót a sorozatok mellé, nekem meg közöm sincs az 5.1-hez.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz marquuard #5498 üzenetére
valsz olyan codec-et küld ki, amit a dac nem ért. A filmeknél gondolom a magasabb minőségű megy pass through.
Az audio kimenet beállításainál lehet valami opció erre. Nem tudom így néz -e ki még [link]
Nem biztos, hogy az spdif beállítás azt jelenti, hogy akkor oda megy a hang. Valsz alapból is megy oda is a hang.
[ Szerkesztve ]
-
marquuard
veterán
Az előző Androidos okostévém ugyanezzel a DAC megoldással ment hangproblémák nélkül. Most annyi a különbség, hogy a Mi Box okosít egy monitort. Igazából én nem akarok 5.1 hangot, a DAC nem is tudja. Vagy egy sztereó fejhallgatót használok, vagy a 2.0 hangfalpárt. Otthon megnézem hogy a box milyen más lehetőséget ad audióra.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest