Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
Frissült a Kodi, mondom lefrissítem apkmirror-ról, viszont észrevettem, hogy májusba már jött ki CC frissítés is android TV-re.
Alapvetően tiltva volt a CC auto frissítése nálam, mert a Play-es februári frissítés csak bajt okozott és telefonos screen sharing-nél nagyon akadozott és lassan működött, így csak a legutolsó frissítéssel érkezett box-os volt fent, ami jól működött.
A májusi 1.47.207274-es viszont gond nélkül működik már úgy néz ki, de a Play áruház ezt fel se kínálja, mint lehetőség... Akinek volt akár februári frissítettel vagy a gyárival valami baja akár más vonalon akár tesztelheti, hogy javult-e a helyzet ezzel..
-
törölt tag
Én nem tudom mit csináltok, de sima streamre youtube stb kiküldésére tökéletesen működik a mibox s cast funkciója.
-
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #5506 üzenetére
Pl a teljes telefon képernyőt küldöd ki, nem pedig alkalmazásból akkor szaggat a cc által kiküldött kép. Ha alkalmazáson keresztül küldesz ki egy videót vagy ilyesmi azzal javarészt nem is volt gond soha.
De pl befolyásolja a stabilitását, nekem többször megszakadt vagy belassult pl yt a frissítésekkel, míg így jelenleg pikpak megy minden..
-
Steve1207
veterán
válasz #88470784 #5508 üzenetére
Semmi köze hozzá, nincs semmilyen hálózati anomáliám és anno le is teszteltem az összes csatornán érdekességképp szerintem itt fórumon is direkt egy jó éve, hogy mit produkál, szóval azért foglalkoztam vele. Ha leszedem a cc frissítést gond nélkül megy, de ez már többször ki lett tárgyalva, külföldön is panaszkodnak sokan a hivatalos cc frissítésre. Csak jeleztem, hogy mégse javult meg a májusi frissítéssel és senki ne várjon csodát, mert false infót mondtam.
.
-
őstag
válasz <Adamsky> #5397 üzenetére
Felrakható de nem tudja magát frissíteni, legalább is Mi Box S-en nem, szól a smartyoutube hogy van egy frissítés de nem fut le a telepítés, nyilván az androidtv limitációi miatt. Himedia Box-on fenn van és simán tudom frissíteni. Vannak benne azért hibák, egyedül a reklámmentesség miatt érdemes használni, de mivel Mi Box-on nem tud frissülni így előbb utóbb működésképtelenné válhat.
[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
-
azka79
aktív tag
egy privátra is nyitott vagyok...
-
_ak_
addikt
Adbolckra egy kevésbé egyszerű, de jó megoldás mondjuk egy pi-hole, csak ugye kell egy eszköz ami állandóan megy és van docker támogatás vagy egy RPI. Nem urban legend, működik, használtam, de azért nem plug n' play.
Szerk.: Igazából kérdezni akartam, hogy használ-e valaki Plexet a Boxon? Az android app nem igazán akar menni, csak a Kodi Plex plugin. Másnál is ilyen?
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
bupemko
senior tag
1. Pi-hole nekem is van, ettől még YT reklámok szépen mennek... mondjuk lehet, hogy nem jól konfiguráltam, de pl. Totalcar nem megy, mert ott figyelnek, hogy ha blokkolod a reklámokat, akkor nem engedik a cikkek olvasását.
2. Normál Plex app nekem se megy Android 9-es upgrade óta, Kodi Plex szépen visz mindent viszont. Ez engem is érdekelne, hogy lehet-e valamit varázsolni, hogy működjön a natív Plex app, mert az új skip intro feature csak azzal fog működni szerintem... (még nem volt időm szervereket upgrade-elni, úgyhogy még nem teszteltem, de tetszene, Netflix-en is szoktam használni).
-
Akelaus
senior tag
Naivan kérdezem, mihez kell a reklámblokkolás? Én még egy reklámot sem láttam a Youtube app-ban illetve akkor sem ha telefonról küldtem át tartalmat a boxra.
Kodi alatt nem használom a Youtub-ot ott nem tudom most mi a helyzet, vagyis annyit igen nem működik simán.
Volt itt kérdés a Kodi: én simán felraktam, majd feltettem a magyar repo-t, és abból azt ami nekem kellett belőle. Ezenkívül semmit nem állítottam benne.(amúgy reklámblokkolás, ha jól rémlik valahol olvastam, hogy a routerben kell átírni valamit az Adduard dns-címeire)
(#5521) bupemko Totalcar Ublock-al böngészőből megy.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz bupemko #5521 üzenetére
TC-vel - meg úgy általában semmivel - nincs gondom PC-n: FF alatt Nano Adblocker (hunfilter) + Nano Defender
Csiribá egyébként megírta nekem privátban (remélem nem kapok érte, hogy most itt megosztom ), hogy ő a AdGuard DNS-t használja ("katt" a "HOW TO SETUP?"-ra, majd a kívánt rendszer kiválasztása). Nekem még sajnos nem állt módomban tesztelni, így akinek van egy kis szabadideje, annak üzenem, hogy hajrá!
Egyébként csiribá állítása szerint 99%-ban reklámmentessé teszi a használatot. Egyedül a YT-s videók végén (Ott szokott lenni? Nem is tudtam ) nem mindig csípi le a reklámot.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz <Adamsky> #5523 üzenetére
Nem azért küldtem át privátban, hogy nyilvánosan megoszd, de most már, ezt te tetted meg nem én úgyhogy a felelősség is a tied
Én nem vállalok semmilyen felelősséget a használatából eredő kellemetlenségekért, ezért sem akartam közzétenniNem tudni mit kezd a cég a loggolt lekérésekkel, később nem kerül-e pénzbe stb mindenki csak a saját felelősségére használja.
Na ezért sem tettem közzé.
[ Szerkesztve ]
-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi! Adott egy MiBox S ami egy optikai kábellel van kötve egy Harman Kardon erősítőre és HDMI-vel egy kivetitőre! Ami teljesen jól is működik, de az erősítő nem hajlandó 5.1-es hangként felismerni a filmek hangját hanem mindenre csak 2.0 stereo-t ír! Természetesen a filmek mind 5.1 vagy 7.1-es mkv kiterjesztésű film.Próbáltuk több lejátszóval is de ha van rá megoldás a Kodi-t használnám ! Mit kell állítanom a Kodiba vagy a Boxon, hogy legyen legalább 5.1 hangom? Próbáltuk ugy is hogy HDMI ment az erősítőbe, de ugy is csak 2.0 hang volt! Filmeket próbáltuk egy csatlakoztatott HDD-ről és UPNP-n keresztul is egy Asus routerre kötött HDD-ről is lejátszani! Nagyon szépen köszönöm, és várom az ötleteket a megoldáshoz!
Légy első, amikor hallgatni, s utolsó, amikor beszélni kell.
-
marquuard
veterán
Nekem pont a napokban volt hasonló, csak fordítva: 5.1-et erőltetett 2.0-val. Hangbeállításoknál válaszd a manuálist, jelöld ki az összes lehetőséget (DD, DTS, AAC) majd áramtalanítsd a boxot és teszt. Remélhetőleg ez nálad, fordított esetben is működik.
PSN ID: marquuard
-
atiska007
senior tag
Mittudomain!
-
Steve1207
veterán
válasz atiska007 #5529 üzenetére
XDA azt írta, hogy teljesen ugyanaz, mint a Mi Box S, ha jól emlékszem, viszont a SoC változott, ahogy nézem: Amlogic S905X-ről Amlogic S905Y2-re, s így meg tudják oldani az USB-ről való tápot (28nm -> 12 nm). Alap funkciókban amúgy ua, egy két szabvány támogatása, meg h265 alapból, plusz fürgébb lesz.
@azbest jól látom vagy tévedek? Box-ok SoC terén nem mindig vagyok képben..
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz atiska007 #5529 üzenetére
... de még mindenhol csak ez a nyomi kép van (különböző hátterekkel). Sehol egy kép a távvezérlőről vagy csatlakozókról. Videóról pedig ne is álmodjunk. Ki az, aki így bármit is előrendel?
Egyébként most vettem egy ismerősnek egy "új" box-ot. Még nem bontottam ki (majd nála, ma v. holnap este), de egyelőre úgy néz ki, hogy az újdonság kimerül abban, hogy kicsit más a (külső, papír) doboz minősége, ill. mindenhová bekerült a "Prime Video" (a távvezérlőre is a "Live TV" helyett). Még típusszám is változatlan ...
-
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #5533 üzenetére
Nincsenek csatlakozók, ez egy stick. Bedugod a HDMI-be plusz lesz egy kábel, amin összekötöd a tv usb-jével és annyi. A FireTV stick alternatívájának szánják kb. Távirányító meg gyanítom ugyanaz a Prime gombos lesz, mivel gyártásban így költséghatékonyabb (Indiában vagy hol nemrég kezdték a Mi Box S-et forgalmazni 4k néven, de ugyanez a felújított Prime gombos változat csak az eltérés) abban se reménykedek, hogy a minőségén javítottak volna.
[ Szerkesztve ]
.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Steve1207 #5534 üzenetére
A Fire TV Stick-en azért van egy "inci-finci" micro-USB csati, amire legalább egy lan adaptert lehet dugni, vagy a háttértárat bővíteni egy OTG-s kábellel.
Elvileg az indiai verzióban HDMI 2.0b van (az "a") helyett. Ne kérdezd, utóbbi mivel tud többet. Pár perces gyorskeresés alapján nem találtam semmi konkrétumot.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #5535 üzenetére
Én pl pont nem nézem jó szemmel, hogy egy ilyen eszközön lógnak a kábelek össze vissza. Na meg ki tudja mit támogat majd alapból, mit nem, így, hogy nincs normál usb port se. Amúgy fölösleges, mivel streaming eszköz, évek óta elvetném az usb-s háttértáras dolgokat is, minden megosztható szépen és gyorsan másolgatás nélkül, nekem wifivel most sincs gondom.
Szerintem ideje lenne nézőpontot váltani és olyan formátumokat, megosztási módokat használni, ami manapság használatos, nem a 15 éve, másoljuk ki pendrive-ra, hdd-re módszert követni és be a fiókba (aztán meg majd jönnek sorra a fórumokon, hogy kikapcsol, nem kap elég áramot a stick, hdd nem pörög fel (ja, hogy kellene külső adapter is), elcseszte a csatit a sok illesztgetéstől stb). Nekem pl már aktív pendriveom is max telepítésre van, mert minden vagy felhő vagy valamilyen szolgáltató, itthon se használom már, melóban is tiltott és minden a digitális irányba halad (van már). Készülni azért nem árt erre, ha nem most, akkor 2-3 év múlva nagyobb szenvedés lesz átállni a megszokottról sokaknak. Persze csak magánvélemény.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Steve1207 #5536 üzenetére
" ... nem nézem jó szemmel, hogy egy ilyen eszközön lógnak a kábelek össze vissza."
Én sem feltétlen. És így el is érkeztünk a "stick"-ekkel kapcsolatos "legkínzóbb" kérdésig: Mi a tökömre is jó ez a "form factor"? Hordozhatóság? A felhasználók 99% ugyanis egyszer bedugja a TV oszt' heló. A méretnek "hála", kb. semmi sem fér el rajta (még egy RJ45 se, ami azért még nem történelem, ha már a pendrive-ozásra azt is mondjuk).
Szóval én jobban örültem volna egy box-nak (de talán ezt már írtam is korábban). -
azbest
félisten
válasz Steve1207 #5531 üzenetére
Nem tudom ez teljesen up-to-date táblázat-e de
Valamivel gyorsabb lehet a proci az Y2 -ben, újabb a gpu. Ez videojátszást nem befolyásolja, mert az dedikált modul, de lehet játékok valamivel jobban mennek az újabbon.
A hdmi 2.0a vagy b az valami hdr körüli kavarást jelent max. Lehet 2.0b minden mibox, hacsak nem szoftveresen hiányzott még valami régebben és azért volt "a" írva. Elvileg többféle hdr fajtát támgoathat a stick, ha valakinek ez szempont. Sebességek terén azért nem merném látatlanban kijelenteni, hogy biztos gyorsabb bármiben, mint a régi, mert stick formátumban azért óvatosnak kell lenni a melegedéssel is. Szóval akár visszább is vehették az órajeleket, amivel már nem feltétlen gyorsabb, mint a box. Úgy kifejezetten nem látok különösebb extrát, amiben egy firetv 4k stick képességeihez képest nagyon más lenne (a hdmi 2.1, de nem tudom ezt bármiben ki tudjuk -e használni vagy a stick ).
Szerintem a stick-en is lesz usb a tápbemeneten. Egyszerűen csak praktikusnak tűnik még akár gyártás szempontjából is (szoftvert amikor rátöltik).
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
A Chromecast egy nagy előnye, főként emiatt is választottam anno a Mi Box-ot a FireTV helyett, de ezen kívül kb semmi. UI szempontból pl sokkal jobban bejönne a Fire TV, plusz ott még korábban ment az irányítós egérkurzor megoldás, nem tudom manapság mi a helyzet azzal.
.
-
azbest
félisten
válasz Steve1207 #5539 üzenetére
arra leszek kíváncsi, hogy a google féle android stick, ami a chromecast ultra vonal utódja lesz, hogy az miben lesz más vagy esetleg teljesen ugyanaz lesz-e mint a mi stick. Mondjuk még a tárvirányítójának sem végleges az fcc adatlapja, szóval majd csak később jön a google eszköz.
Árban meg mintha mindkettőt 80 dolcsi körülre saccolgatták volna.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
Az a helyzet, hogy a Fire TV Stick 4K már most tudja a Dolby Atmos-t, Dolby Vision-t és az összes létező HDR szabványt. Szóval a Xiaomi stick-jének elég nagyot kéne gurítania, ha konkurencia szeretne lenni. Ha pedig nagyon olcsó lesz, ill. a már meglévő box-hoz képest is csak egy erősebb SoC-ot tud felmutatni, hát .... az szvsz. kevéske lesz.
(#5539) Steve1207
" ... korábban ment az irányítós egérkurzor megoldás .... "
Ezt, hogy érted? Ugye Android TV-n is tudsz "egerészni", ha nagyon szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Hompi01 #5542 üzenetére
" ... összekötni a pc-mel de sajnos itt elakadtam. Van valami megoldás ?"
A kereső használta
Nem próbáltam (még mindig), de állítólag működik. -
Steve1207
veterán
válasz <Adamsky> #5541 üzenetére
Az ilyen cuccok SoC-ai nem két évente cserélődnek ugye, hanem 8-10. Szerintem egyszerűen kifut a régi párhuzamosan vagy átcsomizzák Indiába a maradékot és közben meg megy ez a többi piacra. 5 év múlva meg majd átnevezik kb, mert akkora fejlődés nem lesz közben.
Amúgy Atmos, Vision simán esélyes, hoznak a konkurensnek egy vetélytársat ugyanolyan áron kb, ezzel is bővüljön a piac.Egér: az irányítóval elő lehet hozni a kurzort és azzal vezérelni, nem külön egérrel, menet közben bármikor bekapcsolható gyorsgombbal.
(#5542) Hompi01: miracast funkciót nem tud a box, hogy az egész asztalt kivetítse. Csak médiát tudsz átküldeni, pl chrome-ból egyből youtube-ot meg ilyesmit.
[ Szerkesztve ]
.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Steve1207 #5544 üzenetére
"Az ilyen cuccok SoC-ai nem két évente cserélődnek ugye, hanem 8-10."
Ezzel azért vitatkoznék. Szerintem nézz kicsit körül a "noname" TV-box-ok között. Ott nem ritkán gyorsabban cserélődik a SoC, mint ahogy az OTA jönne az aktuális verzióra. Ez persze a ló másik oldala. De, nekem nem is a SoC-al van a bajom (ilyet úgy emlékszem nem írtam), hanem a már egyre inkább sovánka körítéssel / tudással.
Ja, igen, csatlakozók! A minap ez jött hírlevélben: MINISFORUM S40
Nézzük csak, mi van benne!
1db USB 3.0, 1db USB 2.0, kártyaolvasó, mini displayport, BT 5.0
Tudom, ennek kicsit más az ára, de akkor is. Szóval pl. egy BT 5.0 és/vagy egy kártyaolvasó elférhetne egy olcsóbb Android-os kütyüben is.(#5545) Hompi01
No problem! Azért majd írd meg pls. hogy működik-e, nehogy tévesen osszam itt az észt -
Steve1207
veterán
válasz Seraph 16 #5546 üzenetére
Jogos, még nagyon régen próbálhattam max, de totát elfelejtettem, tényleg ott van a váltóban. Nálad az normálisan megy? Kimondottan ilyen miracast funkciója valami microsoft adatpternek volt, de ott is volt nagyon minimális lag. A chrome-os megoldás nekem használhatatlannak tűnik teljesen, de ha van megoldás örömmel veszem!
.
-
őstag
válasz Steve1207 #5548 üzenetére
Úgy van, ahogy mondod. Monitor kiváltására teljesen alkalmatlan, elsősorban a lag miatt. Időnként kicsit szét is esik a kép egy-egy része, de az gyorsan helyrejön.
Munkához használtam korábban. Olyan környezetben, ahol volt tv, rádugtam egy chromecastot, és laptopról kivetítettem a táblázatokat, hogy mindenki lássa. Erre nagyon jó volt."Csak a napórák fogaskerekei jártak rossz irányba"
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
Én is most tervezek venni, egy andoridos tv boxot, az igazság az, nemtudok dönteni, először ilyet akartam de aztan lebeszéltek
Nem játszani akarok rajta, pusztán a legfontosabb a kodi, meg minimális youtube, esetleg böngészes de az csak nagyon ritkán
Max 1080p-be néznék filmet, annyit bír a tv 🙂 a kérdés az, hogy a ha egy másik helyiségben van a wifi, akkor is tudni fogja fogadni a jelet és nem nemfog akadozni, vagy mennyire életképes ha a telefonon játszom le és "attukrozom" a képet a tv-re? (Mert telefonon ritkán akad meg csak)
Köszönöm a tanácsokat előre is🙂
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest