Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
Sziasztok. Számít melyik fajta xbox controllert csatlakoztatjuk hozzá (one, 360, x vagy nem tudom milyen van még) és kell hozzá a Microsoft Xbox Wireless Adapter, hogy két controllerrel legyen használható, vagy eleve a controller használathoz?
Bocs az alap, kérdésért, csak "gyorsan" kell a válasz. -
SidCorky
őstag
válasz ANDROID??? #6751 üzenetére
Az újabb Xbox kontrollerek (One X/One S kontrollerként is emlegetik, vagy akár az új Series S/X kontrollere, a lényeg, hogy aminek matt az Xbog gomb körüli rész és nem egy külön, fényes fekete műanyag) már tudnak Bluetooth-t, így a boxhoz, telefonhoz, laptophoz, bluetoothos számítógéphez adapter nélkül csatlakoztathatóak. Hogy kettőt kezel-e egyszerre, azt nem tudom, nem próbáltam.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
azbest
félisten
válasz MaCS_70 #6750 üzenetére
notification beállítást látok a cc builtin menüben mibox3-on.
Egyébként a beállítások menüben az appoknál ha kikeresed a chromecastot, akkor tudod csak azt resetelni, adatait törölni. Hátha tiszta lappal már megy. Uninstallálni is lehet az előtelepítetthez képesti újabb verziót, manuálisra is állítható a frissítés a playstore app beállításánál. De valsz a google bénázik a frissítésekkel mostanában.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez számomra újdonság!
Nem telepítettem semmit! Mondjuk nem is hiányzott, mert simán megjelent a Mi Box cast célpontként a Chrome-okban, minden eszköz Youtube-jában és a telefonom Google Home-jában is. Aztán minden beavatkozás nélkül szépen egyik pillanatról a másikra eltűnt.
Ezek szerint telepítenem kellene valamit (pl. Google Home) a MiBoxra?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
azbest
félisten
válasz MaCS_70 #6754 üzenetére
Erről beszélek. Neked is gondolom ezen a verzión van, mert alapból automatikusan frissülnek az appok.
Azért írtam az app resetet és automatikus frissítést, hátha az új verzióval van a baj és ha visszatért a több hónappal ezelőttire, ami elő van telepítve a box firmwareében és a chromecast app uninstalljakor kerül vissza a régi verzióra, az akár működhet most is, ha az új verzió bugos.De akár az is elég lehet, hogy nem törlöd a frisset, haenm csak az adatait törlöd, hátha a frissíítést cseszték el és azért nem találja meg a pécés kliens. Ez a beállítások apps részen van.
Nekem megy win10 és ubi20.04 alól is. Szóval nem tudom, hogy másnak segít-e.
[ Szerkesztve ]
-
igor999
csendes tag
Senki nem használ billentyű/egér kombót a boxhoz?
-
PvHerman
újonc
Sziasztok. A legutóbbi rendszerfrissítésről lehet tudni valamit.
-
Fall-N
veterán
válasz igor999 #6756 üzenetére
De igen. Egy Hama Azzaro 2.0 van nekem, ami még régi hanyattegeres változat, nem a billentyűzet+touchpad. Rendben teszi a dolgát, de valószínűleg veszek egy modernebb tapipados változatot. Egyedüli "extra" egy Esperanza EA112 USB Hub, mert nem elég az egy darab USB, főleg ha a billentyűzet adója foglalja a helyet.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz igor999 #6756 üzenetére
Nekem egy Logitech K400 Plus van asztalira, gond nélkül kezelte, amikor próbáltam az elejében. Ha az a lényeg, hogy kezeli-e, akkor mindegyiket kezeli elméletileg, bármi jó lehet.
(#6763) PvHerman: nincsenek. Pár panasz van külföldön, de az inkább felhasználói hiba miatt, amin kb egy cache törlés segít. Egyedi eset nagyon, ha update után kínai vagy milyen nyelvű a rendszer, azt a sima account eltávolítás-újra felvétel megoldja. Vagy a Netflix-et írták még kb ketten, hogy kilépked, de ezen kívül más panasz nem sűrűn volt.
Érdekességképp: múltkor láttam a CC bővítményt, hogy a store-os 1.50-es szeptemberi helyett 1.52-es decemberi is van már. Felpattintottam apkmirrorról és a korábban említett stock CC apróságok, amik nálam jelentkeztek minden updatenél megszűntek teljesen. Úgyhogy érdemes lehet egy próbára, store-ra nem tudom mikor kerül fel.
(Másik érdekesség a múltkori link, hogy mennyi embernek rossz lett, nekem az első update, ami jó ) @azbest köszi, hogy screenshotoltad.
-
razorka777
veterán
Sziasztok!
Van egy panasonic kb 10 éves LCD tévé, amire rákötöttük a boxot.
Tökéletesen működik, de néha fogja magát és mikor a kábel tévét nézzük magától átkapcsol a boxra.
Eddig naponta egyszer -egyszer csinálta, de most már félóránként is ezt műveli.
Mi lehet a megoldás, vagy éljünk ezzel együtt?😃
KöszönömSamsung Galaxy A52s 5G&A72
-
azbest
félisten
válasz razorka777 #6769 üzenetére
ha nem használjátok, akkor a boxon a beállításoknál kapcsolt ki a CEC-et. Esetleg van még opció a fejelsztői menüben, hogy mindig maradjon bekapcsolva. Attól függ, hogy cec-cel kapcsolódik ár, vagy néha elalszik a box és mikor felébred valamire, akkor a hdmi inputra ugrik át a tévé, mert ott új jelként érzékeli.
[ Szerkesztve ]
-
Vapor
aktív tag
Sziasztok!
Szüleimnek vettem egy Mi TV Sticket, alapvetően Netflix, HBO Go és filmek lejátszása a másik szobában lévő PC-ről VLC-vel a cél.
Magamnál kipróbáltam minden működött elsőre, náluk viszont a VLC-n keresztüli media lejátszás nem megy (Netflix/HBO megy).
Próbáltam újratelepíteni a Stick-et 0-ról, illetve a PC-n is újraraktam a VLC-t, de sajnos nem oldotta meg. Időközben megpróbáltam csak simán Chrome böngészőből a YouTube-ot Cast-olni, de ott sem látja a Sticket, úgyhogy arra gyanakszom a routerben lehet valami beállítás probléma. Néztem ott is, de nem volt semmi gyanús, esetleg van valakinek ötlete, hogy mit lenne érdemes megnézni, mi lehet a probléma?Előre is köszi
PSN ID: SaLa17
-
azbest
félisten
Hálózat szeparáció vagy hasonló opció. Ha nem látják egymást a fenn lévő eszközök, akkor kommunikálni sem tudnak egymással.
Ha a wifit nem az a router adja, hanem egy másik router van betéve pluszban, akkor az újra natol és külön hálózatként megy, acesspointként kell felkonfigurálni, hogy egy hálózat legyen a wifi és a lan. -
-
bigdady
nagyúr
Hali
Asus routerem folyamatos hibát dob lan4 up down irogatásával holott folyamatos a film lejátszás viszont routerem valamiért be döglik mindig és lehet ettől mert a mibox van a lan4-en lan to usb adapterrel. Linksys usb lan to usb adaptert használok de lehet kábel szakadozik na mind1 ezért átraktam 5 GHz wifire a mi boxot de alsó csatornákon 4-5 Mbps-t mer 100-ason meg 130-at. Nem alsó kell neki? Milyen csatornán használjátok? Próbálom kiszűrni mi nyírja ki a routerem (most csetelték gariban de akkor nem a router volt a hibás mert ujjal is ezt csinálja)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A CEC-helyzet fokozódik...
A család egyéb Samsung és LG tévéin működik a CEC. Csont nélkül.
A gyanú a HDMI-kábelre terelődött. Milyen paraméterekkel díszített csomagolású kábelen megy át a CEC?
-
azbest
félisten
válasz MaCS_70 #6779 üzenetére
a 13as pinen [link]
#6778 bigdady
nézd meg telefon wifi analizátor appal, hogy a szomszédok milyen csatornát haszálnak. Lehet nagy forgalmat tolnak az alsó csatornán. Használd azt, ahol kevésbé zavarna a szomszédok. Ha működik a boxszal, akkor mindegy milyen csatorna.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz KD6-3.7 #6534 üzenetére
Ha még aktiális, ma én is belefutottam a hbo go aktiválás problémába. Chrome alól nem ment. Firefox alól simán elsőre elfogadta az aktiváló kódot. Mégcsak nem is mibox alatt voltam. Úgy tűnik a chrome duplán postolós bugja jöhetett ki néhányunknál, nemrég a munkámban találkoztam vele
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy a YouTube ra ha rámegyek telefonon és utána rá akarom tükrözni a mi box ra, akkor meg jelenik a tv n a fekete kép hogy kapcsolódni akar, de utána nem indul el a telefonon indított film, hanem visszalép simán a YouTubeos főlaphoz, és a telefonon indul csak el. Közben a telefon kiírja, hogy hiba a kapcsolódáskor. Ami érdekes, hogy simán az állapot sorból tudom tükrözni a képet a boxra, csak a YouTubeot nem. Ami még fura volt, hogy nincs rajta egy böngésző, meg pendrive ről sem tudtam lejátszani semmit, csak miután leszedtem egy vlc-t. Viszont playen miért nem találtam chrome - ot? Csak valami számomra ismeretlen webböngészőt tudtam rárakni.
Üdv: Fishor
-
azbest
félisten
Nem képernyőt kell tükrözni, hanem youtube appban megjelenik a cast ikon, ha látja a helyi wifin a chromecast kompatibilis eszközöket.
Böngésző azért nincs rajta, mert ez nem pécé. Távirányítóval használhatatlan bármelyik komolyabb weblap, plusz a weblapok több giga memóriát is felzabálnak manapság.
A firefox Tv változat még akár működne is, de a mibox távirányítón nincsendedikált opciók gomb, így mobil nézetben mutatja azt az egy oldalt, amit nézünk, nem lehet kimenni a beállításokhoz [link] -
Vapor
aktív tag
Eredetileg én csak úgy csináltam, h VLC-ben elindítottam a filmet és Playback -» Renderer-nél átnyomtam a stickre és úgy ment. Most megpróbáltam SMB megosztott mappát, de sajnos azt sem látja a stick. Valószínűleg a routerrel lesz a gond, mert hazahoztam és ugyan azzal a laptoppal az itthoni hálózaton egyből megy.
Azért köszi[ Szerkesztve ]
PSN ID: SaLa17
-
Fishor
senior tag
Szia!
Igen, pont ezt írtam hogy a youtube alkalmazásban a telón a cast ikonnal nem tudtam rácsatlakozni. Amikor elindította volna a mi boxon (töltési fekete kép) akkor utána a mi box visszament simán a youtube alap képernyőre és a videó meg csak a telefonon indult el, és kiírta hogy nem sikerült csatlakozni.
A böngésző ahhoz kellett, mert van olyan film amit videa oldalról tudok nézni, és annak nem találtam playben alkalmazását. -
félisten
válasz MaCS_70 #6779 üzenetére
A CEC-helyzet teljesen összegubancolódott.
Az itthoni két LG tévé nem látja a Boxot. Minden más CEC-képes lejátszót látnak.
A Box minden más kipróbált, akár régebbi Samsung és LG tévével remekül szót ért.
Magyarán: csak az itthoni két, teljesen más generációs LG tévével nem megy, azok viszont minden más eszközt kezelnek.
MaCS
-
Steve1207
veterán
válasz MaCS_70 #6789 üzenetére
Ez így nagyon jó, de se tv típust, se a többi CEC eszközt nem soroltad még fel. LG-nél amúgy is változó, lehet simán behülyült, lehet több CEC eszköz kavarja meg, de más készüléknél is előfordul. Csak egy CEC eszköz rádugva egyszerre, azaz csak a box megvolt már? Másik HDMI-vel a box? Másik porton? Gyári visszaállítás volt már és ugyanezek végignézve? Fórumokon irkálnak, hogy apple cuccal is van, akinek nem megy és ilyenek segítettek, de így többet nem találok látatlanban.
Nekem ha bármely eszközömnél valami nem megy akkor gyári beállítással kezdem mindig.TV-nél amúgy nekem volt olyan (Pana), hogy HDR gond nélkül ment, aztán gondolt egyet és semmi nem segített, csak a factory reset, pedig minden be volt állítva. Havernál a Samsung játszotta ezt el.
.
-
félisten
válasz Steve1207 #6790 üzenetére
A típusokról sajnos fogalmam sincs. Még az itthoni LG tévéken sem találok típusjelzést, a távoliakon meg nem néztem -- mivel működött rajtuk a CEC. De mindjárt szétnézek a használati utasítások között, de ahhoz felfedező + bányászmunka kell.
A kipróbált és működő lejátszók ez elmúlt kb. 5 évből származó teljesen no-name kínai cuccok voltak, nem hiszem, hogy sokat segítene a típusuk -- és persze a Raspberry-k, Raspbiannal, rajta Kodival.
A Boxot mindig csak egymagában dugtam a tévéinkre, végigzongorázva az összes HDMI-aljzatot.
Két gyári visszaállításon vagyok túl.
Az egyébként érdekes, hogy az itthoni tévéken a CEC a működő eszközökön nem magától megy, hanem rájuk kell bökni a Simplink menüben. Csakhogy a Box nem aktivál semmit a Simplink listában.
-
Steve1207
veterán
válasz MaCS_70 #6791 üzenetére
Egyes LG tévéknél panaszkodnak erre Apple TV, Fire TV és Mi Box esetében is, szóval alapvetően az androidos kütyükkel állhatnak bizonyos modellek. Mást nem találok ezzel kapcsolatban, ez innentől inkább Simplink bug, hogy nem látja.
Van akinek egy Netflix indítás amúgy azt eredményezte Fire TV-nél, hogy elkezdte látni a CEC eszközt, addig meg meg se mukkant, érdemes ezzel is próbát tenni, hogy xy alkalmazás futtatásánál esetleg észre veszi-e..
-
bupemko
senior tag
válasz ANDROID??? #6794 üzenetére
Nemrég írtam Macs_70-nek, hogy nekem mik a tapasztalataim.
-
kispesti
csendes tag
Sziasztok! Van olyan alkalmazás ami a tv box indítása esetén nem a saját luncherét indítja, hanem rögtön a Kodi-t?
Xiaomi tv stick-nél szeretném ezt a megoldást használni (szülők miatt).
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
-
spileraaa
senior tag
Az mitől lehet amikor bekapcsolom néha nem indul el semmi csak tölti tölti pl a youtubeot ntflixet vagy bármit de nem indul el speddtest alapján viszont van net
ilyenkor csak az segít hogy újra indítom és akkor minden megy rendesenErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
azbest
félisten
válasz spileraaa #6799 üzenetére
Gondolom bealszik vagy a tévé lealtatja. Alvás közben is valójában futnak a dolgok, semmivel sem energiatakarékosabb, de legalább beragad időnként vlaami ami agyonterheli a háttérből futva. Ezért szoktuk javasolni, hogy sosem kell altatni "kikapcsolni", mert utána valószínűleg újraindítás szükséges.
Egyébként a saját távján a power gonmbot hosszan nyomva előjön az újraindítás menüpont, az is jó lehet, ha műjködik a táv, amikor megmakacsolja magát, akkor így áramtalanítás nélkül is tiszta lappal újraindítható.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest