Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
R0peE
csendes tag
válasz body007 #3650 üzenetére
Csak sajat felelossegre korultekintes precizitas es megfelelo kezugyesseg mellett ajanlom. Ha erzed magadban az erot akkor nekem jobb szelen alul picit lazabban volt rajta a hatlap, eloszor ovatosan korommel lejjebb nyomtam majd a regi diakigazolvanyomat finoman vegighuztam a szelen, ovatosan nehogy a tarto karmok letorjenek. Mindenkepp muanyaggal csinald mert attol nehezebben serul a kijelzo es a boritas anyaga ha kicsuszik. A wifi panel az erinto kepernyo szalagkabele alattvan kek szinu, a szalag kabelt a fekete tartocsik felhajtasa utan lehet kivenni hogy hozzaferj. Az antenna maga egy szurke kabel vegen egy kis darab rezzel. A feher pici vezetek hasonloan igenytelenul forrasztva kicsi fekete ontapados antennaval valszeg a bluetooth.
[ Szerkesztve ]
-
Gézengúz
addikt
Az viszont nem egyértelmű, hogy mindben rossz lenne, nekem 1-2m távolságig 23-28 db, szabad térben akár 20-25 méterről is fogok 50-60db közt, amivel a 13-14Mbites net simán átjön még, két router van, egy a lakásban egy a teraszon...Ha legközelebb szét kellene szednem (ne kelljen) belinkelek egy képet a belsejéről nekem, hogy van forrasztva...
-
kelzsoca
félisten
Mielőtt bárki is nekiesik és szétbontja a készülékét, azt tartsa észben, hogy a készülék otthoni megbontásával a garancia automatikusan elvész, tehát hozzáértés nélkül, senkinek nem javasolnám a készülék megbontását és annak átalakítását/forrasztását.
-
válasz kelzsoca #3655 üzenetére
Köszi, ezzel tisztában vagyok(unk). De mivel a szervizbe csak egy sw frissítést kaptam javítás címszóval - amitől nem igen javult meg a wifi-m - ezért kénytelen vagyok magam megcsinálni (már ha normálisan akarom használni az eszközt, és miért ne akarnám)
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
zsudvari
tag
Szia !
A probléma az, hogy újraindítja Gondolom minden azonos SP -n bizonyos filmek Mxplayer-rel lejátszva újraindítja az Androidot. Más készüléken ugyanaz az Mxplayer ua. filmmekkel meg nem indítja újra, hanem lejátssza ! Ez tény nem általánosítás Normális esteben szól az app. hogy nem tudom lejátszani és nem indítja újra az oprendszert. -
air
nagyúr
válasz zsudvari #3659 üzenetére
A "Gondolom minden azonos SP -n" és az "Ez tény nem általánosítás" között csak én érzek ellentmondást?
Tény akkor lesz, ha konkrétan alátudod támasztani, és igazolni tudod, hogy a jelenség fennáll minden készüléken. Amíg ezt csak gondolod, addig ez csak vélelem, de nem tény. Mondhatnám úgy is, hogy "Tiltakozom, bíró úr! Ez spekuláció."Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok!
Tanács kellene mit ronthattam el! Ebböl tanulnék. Most kezdem ismerkedni az androiddal, eddig csak képválogatásra használtam a tabot egyedüli feltelepített program a quickpic. Végigolvastam a teljes fórumot, jegyzetelgettem, majd elkezdtem az általam nem használt programokat letiltani. Ezek javarészt a google alkalmazásai amit a telefonok használnak. Rácsatlakoztam wifire is az is gond nélkül sikerült.Gondoltam beállítom a fiókom mint a telefonon ( androidos 2 hete van, tehát ehhez sem értek ) na ez sikerült is, mert a rendszer egyből fel akart csatlakozni a google-ra.
Gondolom szinkronizálni vagy frissíteni. Na a csatlakozási kísérlet nem ért véget lefagyott a tab. Kikapcsoltam, maj próbáltam bekapcsolni. Csak a Wayteq logóig jut el. Akárhányszor próbáltam semmi több. (Aksi fullon)
A fórumban olvasottak alapján nyomogattam a hangerő + és a bekapcsoló gombot hátha történik valami.
Történt, kiderült hogy a droidomat megmérgezte valaki. A hátán fekszik a hasa tárva nyítva Mivel olvastam a fórumban hogy ez még nem a világ vége nem aggódtam. Bejött gondolom a recovery menü ahol kiválasztottam a gyári alapbeállítások visszaállítása opciót. Itt a szokásos minden adat el fog veszni. Vesszen,
nincs rajta semmi alapon mind1. Megcsinálta a visszaállítást, szépen betöltött a sok színes ceruza Örültem.
Érdemes volt ennyit olvasni a fórumot. Kikapcsoltam a tabot SD-t visszaraktam, indítok azt ugyan az mint a legelején. Csak a wayteq logóig jutok azt kikapcsol.Most nem örülök. Gyári 4.2.2 V2 van fent. vagy csak lenne.Két kérdésem van. A letiltások miatt következhetett be a hiba amiket eszközöltem és így nem tudott feljelentkezni vagy magába a frissítésbe fagyott bele a tab. Ezek nekem teljesen ismeretlen területek. Eddig programokat mindig csak sd kártyára felmásolt apk-ról telepítettem olyan automata frissítéseket sosem csináltam még mint Ti.
Most hogyan tovább? Melyik fajta újratelepítéssel próbálkozzam? Javaslatok? -
R0peE
csendes tag
Wifi temahoz meg egy kis kiegeszites. Kasty Xoro rommal stabil es gyors a tab. Wifit nem dobalja hd felbontas mellett sem laggos a rendszer. Nem tudom itt mar probalta-e valaki de javaslom akit erdekel vessen ra egy pillantast.
-
kpityu2
őstag
Próbáld még egyszer visszaállítani a gyári beállítást (hangerő+bekapcs). Ha elindult, rakd újra a rendszert a restore gombbal. Felesleges nagyon kikapcsolgatni a gyári dolgokat, egy-két dolog van amit probléma nélkül kikapcsolhatsz, de a sebességre az sem lesz hatással, csak az akkura minimálisan.
Egyébként a Play-ről érdemes alapból appokat telepíteni, biztonságosabb. SD-ről csak biztonsági mentést érdemes, vagy ha valamiből régebbi verziót akarsz használni.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Van már vkinek tapasztalata 4.4.2 alatt a Wifi jel dobálással?
üdv:
Coleen -
darkmann
őstag
Akinek fent van a legutolsó 4.4.2 és játszik RR3-mal és/vagy GT Racing2-vel, azt kérem, hogy írja le a tapasztalatait (lag, újratöltés, fagyás, milyen grafikai minőségen játszik, stb.).
Honor Magic5 Pro 12/512, Oneplus 9 Pro 8/128, Huawei P30 Pro 8/128, Redmi Note 7 4/64
-
Peltár
aktív tag
válasz kpityu2 #3664 üzenetére
Szia kpityu2!
Köszi a választ! Úgy is kitüntetett figyelemmel követem a hozzászólásaidat!
Tegnap este újrahúztam a gyári 4.2.2 V2 Romot Kelzsoca leírás szerint. Most már "Restore" módban, mert előzőleg sima "Update" módban volt telepítve. Mikor elkészült a frissítés rögtön raktam wifire, fiókbeállítás, play. A play áruház kinézete rögtön más lett mint előtte, mindent szépen lefrissített, telepítettem pár progit is amik a fórumon is javasolva voltak. Majd a nagy boldogság után kikapcsoltam, visszaraktam az SD-t.Mikor be akarom kapcsolni csak sokadikra kapcsol be.Most is ez van. Mivel az Androidhoz nem értek csak a tapasztalataim vannak.
csak agyalok!!!
A kapcsoló jó mert ha ki akarom kapcsolni rögtön feljön a menü.Többször tesztelve, + recovery módba is jó!Az első frissítés után ami kb egy-két hónapja volt és "update" módban történt ilyen bekapcsolós probléma nem volt. Viszont az is látszik hogy a Restore mód azért jobb, bár már ezt más is írta. DE szerintem a régebbi letiltásokkal és az ezt követő play áruházas fagyást követően se a gyári recovery módban való visszaállítás (PC-nélkül), se a PC -n végzett restore nem tudja teljesen szűz állapotba visszaállítani a Tabot, mélyebb szinten a google lelke sérűl szerintem.
Szerintem még frissítéskor törölni , vagy formázni kéne más dolgokat is mint telefonnál pl dalvik stb mondom nem értek hozzá! Lehet hogy a "restore" mód és utánna az "update" mód egymás utáni használva segítene. Nem tudom."Egyébként a Play-ről érdemes alapból appokat telepíteni, biztonságosabb. SD-ről csak biztonsági mentést érdemes, vagy ha valamiből régebbi verziót akarsz használni."
Ebben teljesen igazad van! Ezért is próbálkozom félénk kis lépésekben. De ilyesmit eddig nem csináltam, az első androidos telefonom 2 hetes. Tapogatózóm a sötétben. Jelen pillanatban csak "javítani" tudom a tabot ha sikerült el..ni! Hogy mit érdemes, vagy szabad frissíteni a ROMon kívül és hogyan az még nem tiszta sajnos
Ha tudsz erre vonatkozó olvasmányokat linkeket javasolni vagy a többiek esetleg? Azt megköszönném!Üdv Peltár
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
" Köszi a választ! Úgy is kitüntetett figyelemmel követem a hozzászólásaidat!"
Megtisztelő, de kötelességem felhívni a figyelmedet, hogy sok zöldséget szoktam beszélni.
Ha a restore módban frissítettél, akkor tudomásom szerint nem marad semmi, mert leformázza a belső tárhelyet.
Már kétszer írtad, hogy betetted az SD-t, kikapcsoltad és utána fagyott le. Ez két hibalehetőség, ki kellene zárni az egyiket. Játszd újra az egészet úgy, hogy a telepítés után, mielőtt elkezdenéd feltenni a programokat, még egyszer újraindítod. Ha elindul, tedd be az SD kártyát és megint indítsd újra. Ha ismét elindul, akkor kezd el az appokat telepíteni. A szokványos (nem rendszerbizgáló) appok után megint teszteld az újraindítást. Így szakaszolva talán ki tudod deríteni, hogy mi okozza a problémát. Ha rögtön a tiszta rendszer sem indul újra, akkor sajna szerviz lesz. Időnként egyen-ketten belefutnak egy gyengébb masinába.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
lyta
csendes tag
Szeretném kérdezni a kitkat-ot használóktól, hogy az OTG-t ugyanúgy lehet látni (pl. Totalcommanderből), mint a 4.2.2-nél? Én próbáltam a kitkat v1-et és ott az OTG nem USB drive-ként jelent meg
[ Szerkesztve ]
-
Peltár
aktív tag
válasz kpityu2 #3671 üzenetére
"hogy sok zöldséget szoktam beszélni. " Nem baj! Saját felelősségre olvasom!
"Már kétszer írtad, hogy betetted az SD-t, kikapcsoltad és utána fagyott le." Menet közben SD be? Azt soha!!!
Látom az SD nagyon bántja a szemeteket! DE ROM telepítés, vagy gyári visszaállítás előtt mindig kiveszem, majd wifi be, frissítés, play-röl apk-k le, telepítés nem az sd-re mert az nincs még benne! Szépen lejön minden, működik minden. A minden kb 10 progi. Majd gondolván minden okés, jön a kikapcs SD vissza, és jönne a bekapcs de nem kapcsol be. Ha kiveszem az SD-t akkor sem kapcsol be csak sokadjára.
Ha beteszem az SD-t és mondjuk bekapcsol akkor abszolúte nincs baja az sd-vel. Egyébként Sandisk Ultra 16GB , tehát nem is gagyi, a tab megvan fél éve, az sd-vel együtt. Azért az óvatosság az SD-vel mert a fényképeimet válogatom rajta ha azok eltűnnének nem kicsit lennék ideges.
Arra gondoltam ha fél évig ment rendesen a ki-be kapcsolgatás, ( átlag napi 4 ) majd azonnal a mokolgatásom után jöttek elő a gondok ezért ez csak szoftveres hiba lehet.
A régi wayteq tabletemen mindig csak sd-ről telepítettem a progikat. Persze elötte letöltöttem pc-re a frisseket. Kártyaolvasóval másoltam a kártyára, majd onnan telepítettem. Soha nem volt gond. Automata frissítést sem csináltam soha. Eddig. Mivel az Andrid kb windows 3.0 szintjén van szerintem (ez az én magánvéleményem), ezért nem vagyok nagyon meglepődve semmin se.
Ettől függetlenül ugyan úgy mint eddig, kártya nélkül újrahúzom a romot "restore" módban, nem wifizek, rögtön csak kapcsolgatni fogom
-
Peltár
aktív tag
"Bekapcsolási gondok" Késik a boot logo!
Sikerült rájönnöm mi okozza a tabon a bekapcsolási problémámat! Megosztom veletek mert még nem találkoztam hasonlóval, hátha másnak is segít!
Kicsit bénáztam a tabon, ezért újra kellett rakni a romot.
Ezt szigorúan a szabályoknak megfelelően (Kelzsoca leírása) meg is tettem. Wayteq 4.2.2 v2 ROM.
Ezután hol sikerült bekapcsolni a tabot , hol nem. Ha sikerül szépen gond nélkül működik egész nap.Elméletileg a bekapcsoló gomb benyomása addig kell hogy tartson, amíg a Wayteq logo meg nem jelenik. Ha megjelenik elengedjük a gombot, feláll a rendszer. Ez normál esetben 4-5s közé esett nálam. Ha a gombot
6-7 másodpercig nyomva tartom kikapcsol a tab. Mondhatjuk hogy van bő 2s a bekapcsolás és kikapcsolás között elmélkedni. A gond akkor van ha késik a wayteq boot logo megjelenése. Nálam ez van. Az esetek 90%-ban ha megvárom a logót addigra ki is kapcsol a tab, mert elértem a bűvös 6-7 másodpercet.
A megoldás jelen pillanatban a számolás 5-ig gomb elenged gép bekapcsol majd 2-3 másodpercre rá a logo is megjelenik, innentől meg már minden rendben.Tehát most így érzésre kapcsolom be a tabot, nem várok a logora. Ha valaki esetleg tapasztalt már hasonlót, illetve a megoldást is tudja a problémára ne fogja vissza magát.!Kérem azon személyek jelentkezését is, akiknek sikerült egy nap ennyi felesleges karaktert begépelnie mint nekem.
" Air " légy szíves Te ne szólj semmit, megyek, magamtól beállok a sarokba!
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
Mi a bajotok a Windows 3.0-val? Nagyon jó kis rendszer volt. Mindent tudott amit a Window 8. Ráadásul a grafikus felülete ugyanolyan korszerű volt mint a Linux-é: dos + ablakkezelő.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
b.daniel
senior tag
Van valami akadáélya,hogy 4.4.2-ről visszamenjek mondjuk a XORO romra? A telepítés menete ugyanaz mint amikor ezt feltettem?
-
Stiletto107
csendes tag
Sziasztok,
Tud valaki linkelni egy Kasty Visture ROM letöltési lehetőséget?
Ami itt fent van az nekem nem működik.
Előre is köszi -
Peltár
aktív tag
válasz body007 #3679 üzenetére
Hát igen , lehet hogy igazad van! Az Android már most tart ott ahol annó a win98. Ezt is hetente egyszer újrahúzod mint a 98-at azt jó is. Én mind a hármat Droidot, linuxot, windows-t szeretem. Bármennyi felesleges szabadidődet el tudják lopni. Észre sem veszed. Persze ez akkor igaz ha kicsit jobban meg akarod ismerni őket. (Használni szeretnéd normálisan) így soha nem kell unatkozni.
Kipityu2: Na látod, kicsit igyekszel még, azt neked is lehet boot logo csúszásod. (Ubuntu alatt is találtam rá utalást.) Az is Linux , Droid lelke is az.
[ Szerkesztve ]
-
-
Peltár
aktív tag
válasz kpityu2 #3686 üzenetére
A bekapcsolási folyamat időben történik, csak a logo kési le.
Hát én is ebben reménykedem, illetve abban hogy valaki meg tudja mondani részletesen mi vezérli a logo megjelenését., illetve hogy mitől függ hogy hanyadik másodpercben kapcsol be a gép és utána ki.
És hogy ezeket esetlegesen meg e lehet változtatni. Itt nem a logo cserére gondolok. Ha van link az is érdekelne. Ja és nem én akarom megpiszkálni a rendszert. Azt ráhagyom a hozzáértőkre!
Ha együtt késne a bekapcsolás ideje és a logo is az más dolog lenne.A probléma megléte kevésbé idegesít, mint az hogy nem tudom az okát. Ha újrahúznám a ROM-ot és az megszüntetné a problémát (ahogy sajnos nem), akkor is érdekelne a miértje a problémának hisz ebből lehetne tanulni. Engem sajnos mindig is érdekelt hogy mitől működnek a dolgok. Ez okozott már párszor gondot az életemben. Az idegeskedésen kívül!
-
kelzsoca
félisten
Röviden és tömören: a bekapcsolást követően a bootloader jut szerephez, ez adja át a vezérlést a kernelnek, amiben található az a logo, amit bekapcsolás után azonnal látsz, majd az indítási folyamat megy tovább, és elkezdődik az Android rendszer betöltése, itt már a boot animációt kell látnod (wayteq logo alatta forog a kis jel) ha minden rendben van, a rendszer betölt, és használható állapotba kerül.
Ezt a folyamatot szabályozni, a sorrenden változtatni, a betöltési fázist gyorsítani nem lehet.
A bootloadert a pc-n lévő bios-hoz lehetne sarkosan hasonlítani, tehát egy alacsonyszintű vezérlésről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
zsudvari
tag
válasz Stiletto107 #3684 üzenetére
Szia !
A 2805 -ös hozzászólásban a 2.link (arctablet) működik. -
Peltár
aktív tag
válasz kelzsoca #3688 üzenetére
Szia Kelzsoca! Köszönöm szépen a választ!
Kérdés: Wayteq gyári ROM "update" módban, illetve "restore" módban való újratelepítése lecseréli a bootloadert és (vagy) a kernelt?
Első frissítésem 4.2.2 v2-re "update" módban csináltam , a másodikat 2-3 hónapra rá azaz pár napja "restore" módban. A "boot loogo késést" is csak az új "restore" módban való frissítés után észleltem.
"Ezt a folyamatot szabályozni, a sorrenden változtatni, a betöltési fázist gyorsítani nem lehet."
Ok rendben.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Másnál se frissül a fészbuk chat? Nem a külön app hanem az ami fészbuk oldalán van, írok, írok de a válaszokat csak akkor látom ha frissítem az oldalt.
Gyári rom, próbáltam a gyári böngészővel és a Dolphinnal is."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ClaydovE
aktív tag
Az egyik ismerősőmnek 100qcr-e van és látható rajta egy darab pixel ami rózsaszínen világít, szerintetek érdemes elküldeni garanciáztatni vagy esély sincs rá, hogy kicseréljék?
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: ClaydovE
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- További aktív témák...
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- Huawei Mediapad T3, Wi-fi, 1 Év Garanciával
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs