Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
2001bali
újonc
Sziasztok játszásra jó ez a tablet ??
Ha nem akkor milyet vegyek ?? -
ClaydovE
aktív tag
-
Peltár
aktív tag
Sziasztok! Biztosan amatőr a kérdésem, de azért megkérdezem, mert Ti régóta használtok okos telefont és tabletet párhuzamosan.
Eddig csak ingyenes appokat telepítettem különböző megoldásokkal. Fizetős még nem volt.
Ha a fizetős progit megvettem telefonra és kimentem SD-re:1.) Erre a Tab-ra fel tudom tenni?
2.) Ha romot frissítek a Tabon fel tudom tenni?
3.) Fizetős programokat alapból nem lehet rakosgatni eszközök között.
4.) Lehet rakosgatni, de illegális, vagy nem illegális de trükközni kell.Üdv
Peltár -
air
nagyúr
0. Fizetős appot nem kell kimenteni SD-re.
1. Ha kompatibilis vele, tudod és szabad is telepíteni Play-ről.
2. Lásd az 1. pontot!
3. Lásd az 1. pontot!
4. Lehet, nem illegális, nem kell trükközni. Egyébként pedig, lásd az 1. pontot!(#3708) hjanos1
Így lehet a lényeget összefoglalni 1 mondatban.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
Peltár
aktív tag
Hjanos1, Air, Pető bá, köszönöm szépen a válaszokat! Komolyan!
Optimistán összefoglalva:
Fizetős appot nem kell kimenteni SD-re, ha Google Play-en veszed meg, akkor trükközés nélkül bármelyik kompatibilis Androidos eszközödre telepítheted, nyilván akkor, ha bejelentkezel ugyanazzal a [g-mail] fiókkal.
Picit nem optimistán: -1.) Ha probléma adódik a g-mail fiókommal, vagy betegeskedik a Play és nincs SD-re
lementve az app akkor ... ( Jó ez csak elmélet, erre még csak matematikai esély sincs tudom, csak a hang a fejemben ezt suttogja ) A Higgs-bozon is csak egy elmélet.....volt.[ Szerkesztve ]
-
mipityu
tag
Sziasztok!
4.4.2-ből nem tudtok kompatibilis ROM-ot?
Tetszik a gyári, de vannak hibái és nem kellett volna megfordítani az alapértelmezett álló formátumot. Tudom így nem csúszik ki a gyári tokból, de alul a bekapcsoló gomb könnyen benyomódik, figyelmetlenségből.Xiaomi Mi Note 10 Lite 8/128 - Teclast X98 Air 3G
-
Liar
tag
Ez: http://www.aliexpress.com/...1414053742.html tökéletesen (gombok és kamera is) passzol a tabletre, ma érkezett meg, kéket vettem.
-
aczelkri
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni az ADB-t működésre bírni? Rengeteg Adb driverrel próbálkoztam már, de az "adb devices" parancs nem ad eredményt. Se bootolva, se recoveryből. A Samsung galaxy Note2-met szépen megtalálja.
A tableten már bekapcsoltam az usb debuggingot, állítgattam az usb módot mtp, ptp és mass storage között, installáltam romot (most épp xoro pad 9720qrnek látja a pc). A pcn mindenféle usb drivert próbáltam, köztük kelzsoca által korábban linkeltet is. Beraktam a .android könyvtárat a usersbe, ott beírtam amit kellett.
Még annyi, h szerintem akkor működött utoljára, amikor egy régebbi rommal megpróbáltam rootolni, de az nem sikerült. Másodszorra a rootoló progi már nem találta a tabletet. Azóta többször is cseréltem romot, de semmi.
Fájlokat tudok másolni, RkBatchTool is megy simán.
-
Liar
tag
válasz aczelkri #3717 üzenetére
Ha mégsem menne valamiért, akkor esetleg még van ilyen alternatíva... bár attól függ, mit akarsz csinálni...
How can I connect to Android with ADB over TCP? -
kpityu2
őstag
Nekem a kelzsoca által linkelt driver telepítő futtatása után mindenféle mókolás nélkül ment az ADB KitKat-on. Ráadásul wifin keresztül ezzel az alkalmazással: [link]
Ezzel a TC pluginnal kapcsolódtam a géphez és csináltam vele rendszermentést: [link]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Peltár
aktív tag
válasz kpityu2 #3720 üzenetére
Szia Kipityu2! Mondtam hogy figyellek!
RK_DriverAssistant.zip ezt felraktad (Ez javasolt a ROM frissítéshez is)
Android ADB 7.3 ezt felraktad a TC alá. Telefont mentettél vagy a 100QCR tabot?
Ha USB kötöm össze (Win7 32bit) a tabletet nem akarom a wifit
akkor ezt kihagyhatom.? (WiFi ADB (a rooted device with the "WiFi ADB" app downloaded from Google Play)
A lényeg hogy a tab teljes könyvtárszerkezetét lássam és másolni is tudjak róla, semmilyen androidos rendszerfájl ne maradhasson rejtve. Mindent jól meg akarok nézni a tabon de PC-n keresztül.Módosítani, rendszerbe belenyúlni nem akarok. Csak mint a strandon.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
"A lényeg hogy a tab teljes könyvtárszerkezetét lássam és másolni is tudjak róla, semmilyen androidos rendszerfájl ne maradhasson rejtve. Mindent jól meg akarok nézni a tabon de PC-n keresztül."
Ezt felejtsd el, de gyorsan!
[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
aczelkri
csendes tag
válasz kelzsoca #3718 üzenetére
kelzsoca: Nos, így most megjelent, adb-ben látszik. Köszi szépen!
Valójában az ext4 fájlrendszer journaling opcióját szeretném kikapcsolni, ehhez kell az ADB. Ehhez viszont, ha jól olvastam valahol, recovery módban kéne adb-t futtatnom, ahol még mindig nem találja meg a PC a tabletet.
Erre is van valami különleges trükk?
-
Peltár
aktív tag
Air! Azért remélhetek???
"Ezt felejtsd el, de gyorsan!" Izgalmas válasz.! Több jelentése is lehet egyszerre.
Pl ha Nő lennél... .. akkor pont az ellenkezőjét akarnád mint amit írtál. Tehát mindenképpen érdemes reménykednem a megoldásban is. Nem mertem remélni hogy Te segítesz. Hallgatlak -
kpityu2
őstag
USB-n keresztül ezen a gépen nem próbáltam, ezért nem tudok segíteni sajnos. Egy régi tabletemen szórakoztam a programírással régebben, ott ment USB-n, de akkor felraktam az Android SDK-t. Itt erre nem volt szükség (szerencsére mert nem kis méretű). Hogy mennyire teljes a könyvtárszerkezet amit látok azt nem tudom, nekem eléggé annak tűnik. Ha tweakelni akarsz, ajánlom a Pimp My Rom appot, elég sok mindent el lehet kavarni vele.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
mipityu
tag
Csak érdekességképpen, tudom többen visszaálltatok kasty Visture ROM-ra. Én is. A 4.4.2 ROM-ok egyelőre használhatatlanok (majdnem). Marad a 4.2.2
Xiaomi Mi Note 10 Lite 8/128 - Teclast X98 Air 3G
-
-
Peltár
aktív tag
Egy része ide, egy része Privátba ment, ha kérhetném a priváttal kezd.
Ha windows vagy linux alatt megnézhetek egy könyvtárszerkezetet a benne lévő állományokkal egyetemben "read only"és itt szigorúan csak a megnézésen, olvasáson van a hangsúly, azt miért nem tehetem meg kifejezetten a saját tabletem állományaival, mint pl a TC-vel win alatt akár úgy hogy az egész csak ki van másolva, klónozva, ghostolva PC-re és ott nézem meg. Vagy android alá nem létezik ilyen megoldás? Ha kb 4 évvel ezelött, vagy akár régebben PC-re androidot telepíthettem és még működött is, akkor csak létezik már valami program, hasonló pl mint az ES-explorer vagy akármi ami a fenti célra a legjobban megfelel. Ha képnézegető programra a többség a QuickPic-et javasolta (azóta is azt használom) gondoltam erre is kapok javaslatot. Ha nem tudtok rá programot, megoldást, mert nem létezik akkor azt is elfogadom, és nem keresgélek tovább.
-
arfer
senior tag
Ha az összes Androidos partícióról tudsz mentést csinálni .img formátumban, akkor Linux oprendszer alól valószínűleg olvasni is tudod majd őket. De hogy ennél a tabletnél hogy kell ilyen mentést csinálni, azt nem tudom pontosan. Lehet, hogy ha adb-vel rootként rámész, akkor a dd-vel lementheted a partíciókat, de azt is tudni kell ehhez, hogy mik a partíciók nevei. Az talán a /proc/partitions-ban, vagy valami hasonlóban vannak.
-
Peltár
aktív tag
Szia! Köszi a választ! Igen közben fel lettem világosítva hogy az általam gondolt egyszerű módon nem lehet megoldani a problémát. Így más a megközelítés iránya. Mivel nekem a gyári Wayteq 4.2.2 van fent, annak megvan az eredetije (img) kiterjesztésben. Azt próbálom meg első lépésbe kicsomagolni.
Van egy RK2918/RK3066 Image Unpack/Repack tool a Holland RK-oldalán , ebből kéne az RK3188-ra.
Egyenlőre ezt láttam helyette:Ext4Unpacker, Ext2Explore de azt még nem tudom hogy a wayteq rom 4.2.2 v2 milyen fájl rendszert használ. Talán egyszerűbb a dolog hogy "csak" megnézni szeretnék dolgokat módosítani még véletlenül sem, mert ahhoz még bőven kevés vagyok. Ha valamelyik Linux distr. látja kapásból akkor felrakom majd azt. -
kelzsoca
félisten
Amennyiben a jelenlegi szoftver rendszerfájlait-könyvtárfáját stb.. szeretnéd nézegetni, a komplett firmware kibontása helyett, egyszerűbb ha adb-n "kihúzod" a fájlokat.
Amennyiben még nem használtad az adb-t, azt bekapcsolod a beállítások-fejlesztői lehetőségeknél, feltelepíted a driver csomagot.
Létrehozol egy új mappát bárhol, bemásolod az adb fájlokat, illetve elolvasod a mellékelt útmutatót majd parancssorral beállsz a mappába, és kiadod ezt a parancsot:adb pull /system
Amint végzett kedvedre böngészheted-nézegetheted a fájlokat.
[ Szerkesztve ]
-
Peltár
aktív tag
[ Air!
Kíváncsi vagyok, hogy milyen a tabletem vas és szoftver szinten, a belsejét már láttam fényképeken, videón.+Van egy egyszerű kis hiba a rendszerembe amivel már zaklattam a Kelzsocát.
És hát egyszerűen nem tudom otthagyni ezt a problémát, mint kutya a csontot, ez van. Érdekel hogy mi okozza.
de sajnos nincs már annyi időm a témára mint régen, illetve amennyit megérdemelne. Ezért elsőre ide írók. + Google + yootube. + Természetesen elolvastam a fórumot is, azzal kezdtem.Zsoca! Ismét köszönöm a segítséget, meg fogom nézni, pont ma olvastam róla, de így egyszerűbb lesz És elnézést kérek amiért megint rám kellet pazarolni a drága idődet. Ezt szerettem volna elkerülni. A ROM-ot is ki szeretném bontani mert összehasonlítanám a sajátommal a különbségeket.( Azok a fájlok érdekelnek amik a boot első 7 másodperce alatt indulnak el illetve amik paraméterezik az elindulást )
Zsudvari Két Wayteq tabletem van Xpad-70 és xTab-100QCR az első a kísérleti malac. Arra éppen Zsoca ROM-ja van feltéve, meg is izzadtam vele mire felraktam a gyári 4.0.3-ra. Nekem a 4.2.2 V2 jól működik, munkára használom, ami kizárólag DSLR fényképek válogatását jelenti SD kártyáról.Konkrétan ezért vettem A KitKat még nem volt fent, mert beteg. Ha majd irnak Zsocáék javított romot, vagy a 4.2.2 v2 helyett esetleg valamit azt természetesen felteszem. ( Abban megbízok.) Telepíteni azt már nagyon tudok, a többit meg hagyjuk, azt látjátok.
[ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
Ajánló: pöpec soft billentyűzet erre a masinára (nekem legalábbis jobban bejön mint a népszerű társai) [link]
-
kpityu2
őstag
Úgy látom nemrég rakták bele. Elvileg tudná kezelni az AnySoftK. szótárát, de nekem az angol ajánlatok se jelennek meg. Igaz nem is kerestem egyiket se, mert engem csak idegesít. Megelégedtem azzal, hogy 5 soros és normális méretű. :-) Meg nagyon jó az Fn gombra előjövő másodlagos panel Tab, Home, End és egyebekkel. Ott lehet egyébként gyorsan elérni a bill. beállításokat is a kis gombóccal.
Úgy látom a forráskód is elérhető, kíváncsiak bogarászhatják.
-
lyta
csendes tag
Sziasztok!
Ezt szerintetek viszi a tablet?
Itt a 32G-set nézem.
http://www.sandisk.com/products/memory-cards/microsd/extremeplus-uhs-i/?capacity=64GBNem azért vennék ilyet, mert a tablet igényli, hanem mert erre gyorsan lehet felnyomni az anyagot.
A class10-et gondolom csont nélkül viszi:
http://www.sandisk.com.au/products/memory-cards/microsd/ultra-class10-for-android/thx
-
Peltár
aktív tag
válasz kpityu2 #3741 üzenetére
Na letöltöttem én is, tényleg kezeli a Hu ékezetet is, benéztem ! Én a szótárakra hittem hogy azok a létező nyelvek.
Tényleg szép nagyok a karakterek, nem kell hozzá szemüveg, a másodlagos karakterek is könnyen kezelhetőek. Mindjárt töltöttem mellé egy jegyzettömböt is azokon is szép nagy betűk. 45 felett már nem mind1 -
Peltár
aktív tag
Szia Lyta!
Szerintem bőven elég ugyan ebből az ULTRA.
http://www.sandisk.com/products/memory-cards/microsd/ultra-class10-with-adapter/?capacity=32GB
Ha DSLR fényképezőgépre elég gyors ide is. Komoly eszközök közül is csak 1-2 tudja kihasználni a 80MB/s kártyát. + még drágább is. Ha nagyon gyors kellene akkor is max az Extreme! 45MB/s. Ez a tapasztalat.Itt van a HAMA link is http://www.hama.hu/go/kereses/?szoveg=sandisk&limit=12&first=48&ich=1
Ők a hivatalos Magyar képviselet Sandisk ügyben is. 10 év garival![ Szerkesztve ]
-
kpityu2
őstag
Örülök, hogy tetszik. Egyébként még nagyobbra is lehet állítani, lehet szabályozni a gombok, karakterek és a másodlagos karakterek méretét is, külön-külön az álló és fekvő módban.
-
kitkat uptime:
u0_a85@xtab100qcr:/ $ uptime
up time: 13 days, 12:04:49, idle time: 8 days, 13:38:01, sleep time: 11 days, 03:17:34
u0_a85@xtab100qcr:/ $Igaz sokat alszik - nalam - de nem fagy...
[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
mcbutha
csendes tag
sziasztok. A wifi anternát szerettem volna a leírtak alapján megcsinálni. A bankkártyával próbáltam szétpattintani, de a kijelző üvege megrepedt. Annak ellenére tökéletesen működik, csak csúnya a repedés. A szervíz információja alapján a kijelző csere 28000 + áfa.Tudna valaki valami kedvezőbb megoldást. Előre is köszi.
-
kpityu2
őstag
válasz mcbutha #3748 üzenetére
Mi az esély rá, hogy ugyanilyen kompatibilis kijelzőt szerzel? Legjobb esetben is találsz valamit mondjuk az aliexpressen, ami vagy jó vagy nem. Pl.: [link]
Vidd a szervizbe, és vond le a tanulságot.
Egyébként jobb lett a wifi?
[ Szerkesztve ]
-
mcbutha
csendes tag
A wifi antennáig nem jutottam, mert amikor megpattant megálltam. Szerintetek komplett kijelzőcsere, vagy lehet pl. a fedőüveget külön? A kijelző hibátlanul működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Óra topik
- VMware
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- alza vélemények - tapasztalatok
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest