Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Lenovo Ideapad G580-as laptopot. Feltettem rá egy Win7 x64-et. Telepítés után feltettem a Sentinel próba változatát és a HDD-re 97,% majd 1 órával később már 95%-os kondíciót irt, Hiba: Reallocation Event Count 8-9 alkalommal gyanús mozgást észlelt, hiba nem történt!!!
Másnap vissza vittem kicserélték az egész laptopot. Az újnál ugyan ez! már 2 nap után 88%-nál van. néztem Hd Tune-al is ott is ua!
Seagate 500Gb-os ST500LT012 hdd volt mindkettőbe!
Ötletek?
A Sentinel szerint még nem lehet garanciális cserét kérni, de kettőből 2 rossz?
Előre is kösz!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
rgeorge
addikt
válasz Faterkam #2751 üzenetére
Ez nem hiba, most nem írnám le mobilon a teljes sztorit. A legújabb Sentinel már nem fogja tévesen jelezni a kondíció romlását.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
kalap12
tag
válasz Plasticbomb #2750 üzenetére
nem értem hogy miért más ha leválasztom jobb oldalt lent szoftveresen a winyót, mintha hátul csak kikapcsolnám a dokkolót, szerintem semmi különbség nincs! SZerintem ugyanaz a dokkolón való ki és bekapcsolás, mintha a gépedbe lenne egy winyó és bekapcsolod a gépet a winyó felpörög ha kikapcsolod a winyó leáll, dokkolónál szerintem dettó, ha bekapcsolod felpörög a winyó ha kikapcsolod leáll, mi a frászért kéne jobb oldalt lent az usb-s eszközt leválasztani ezért? Kérlek írjatok nagyon nagyon köszönöm!
-
liksoft
nagyúr
válasz kalap12 #2754 üzenetére
Az a picike kis gomb (ikon) alul nem csak gomb! Nem csak áramtalanít! A drive gyorsabb működéséhez az OS a memóriában is tárol adatokat (cache), amiket kikapcsolás előtt szeretne a lemezre írni. A legtöbb esetben ennek elmulasztásával adatvesztés nem történik (alapból cserélhető médiára nincs write cache késleltetés), de be lehet állítani a rendszert úgy is (write cache - írási gyorsítótár - késleltetett kiírása), hogy a "csak kihúzom" bizony az utoljára módosított adatokon komoly hiányosságokat mutathat!
Vagyis: Lehet, de nem életbiztosítás.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
EGY ILYEN VINYÓ megvásárlása mekkora kockázatot rejt? 1,5TB és 16k-ért kínálják.
Február első pár napjáig még garanciális.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
WOLF1stein
tag
válasz Darko_addict #2758 üzenetére
Kockázatot nem látok benne, viszont az ár kissé magas. 22-23-ért az aprón 2TB-sat kapsz újat, garival.
A nagy embereket a szerénység teszi még nagyobbá. Ezért vagyok én is az.
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
A Sentinel tud-e SMART adatokat látni, és helyrehozni felületet egy olyan vinyón ami SATA>IDE átalakítóval van a Satás alaplaphoz kötve? Vagy jobb lenne egy PCE-os?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
BroCreSt
aktív tag
Üdv,
Egy kis segítséget kérnék!
Ez a RAW READ ERROR RATE mit jelent?
És mi ez a
KÜSZÖB: 50
ÉRTÉK: 100
LEGROSSZABB: 100?
Remélem nem döglik meg az SSD..
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4 16GB, fehér -> Samsung i9505 Galaxy S4 16GB, fehér
-
InfiniteReality
őstag
válasz BroCreSt #2761 üzenetére
Amíg az érték mező nem kezd el csökkenni, illetve vészesen közeledni a küszöbhöz, addig nincs gond. Elvileg a winyó akkor garanciális, ha az adott érték eléri a küszöböt.
De a HDS mindig szövegesen tájékoztat az eszköz állapotáról, és abban lehet is bízni.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
ledgeri
nagyúr
Mennyirealkalmas a felület tesz-írással biztonságos adattörlőnek? (mélyebben hogyan működik- hányszor ír egy területet felül?
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
Ha volt egy rendszerem, amiben nem voltak elérhetőek az elején a teljesítményadatok a HDS-ben, majd bekapcsoltam, akkor az össz írt/olvasott és átlagolt adat mennyiségek hogyan kalkulálódnak?
-
liksoft
nagyúr
válasz ledgeri #2763 üzenetére
Annyiszor ír felül, ahányszor kéred. Beállítható. Viszont amióta servo rendszerrel rendelkeznek a drive-ok, nincs a sávok szélén maradék mágnesesség. A felülírás mértéke meg 99% fölötti, így maradék mágneses jelre sem lehet hagyatkozni. A felületről kiolvasott jel-zaj viszony aránya a zaj felé tolódik el, a drive csak a digitális jel értelmezése miatt tudja kihámozni a zajból a valós adattartalmat. Ha ezt a két információt összerakod, látható, hogy nincs esély az egyszer felülírt adat visszahozására sem. Ami a leírásokban szerepel, hogy közel 7-szer kell felülírni, az a matematikusok által kiszámított modell, miszerint az RLL kódolást is figyelembe véve már elméleti esélye sincs az adatok visszahozásának. De ebben a matematikai modellben nincs zaj a felolvasott jelben. A valóságban viszont több mint a valós jel. Így a gyakorlat messze nem azonos az elmélettel. (Illetve igen, hiszen vannak annyira titkos adatok, melyeknél még az elméleti esély sem adható meg függetlenül a lehetőségektől.) A te adataid ennyire titkosak?
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
ledgeri
nagyúr
-
eddie1978
senior tag
válasz hdsentinel #2708 üzenetére
Üdv,
Megtettem még múlt héten amit meg kellett a leírás szerint. A részletes teszt 136percet ír futásidőnek, kb 90% körül megáll, még fél órát ír ki, a lemez 57-58°C, hibát nem ír. Jövő héten megyek megint a notebookot megnézni. Kitakarírom a hűtését is.
A 136 percre egy óra lett ráhagyva kb, de nem fejezte be. Teendő?Német Vista van rajta, sok éves telepítés sok-sok mindennel a gépen. A gép gyors, csak elmondás szerint kb 10 másodpercre megfagy, majd újra megy rendben. Frissítések rendben.
Előre is köszönöm!
-
hdsentinel
őstag
válasz ledgeri #2760 üzenetére
Igen, természetesen tud. Némely nagyon régi SATA-IDE átalakítóval lehet kompatibilitási probléma, de általában nincs gond, az állapotot a Hard Disk Sentinel kiolvassa és a Lemez -> Felület teszt funkciókkal az esetleges problémák kivizsgálhatóak, ha lehetséges, javíthatóak (azért mondjuk 0%-os HDD-től ne várj csodát...)
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
válasz ledgeri #2763 üzenetére
A Lemez -> Felület teszt pont kiválasztása után a teszt kiválasztásakor részletes leírás jelenik meg arról, hogy mi történik, valamint közvetlenül indítás előtt Te magad is befolyásolhatod a teszt lefutását.
Pl. az "írásteszt" az egyszeri felülírás, alapban 00 bájtokkal, de a teszt indítása előtt az új ablakban a Beálítások fülön kiválaszthatod, hogy többször is legyen felülírás és milyen mintázattal (üres, véletlenszerű, szektor-sorszámok).
A teszt lefutása alatt pedig bármikor rákattintva bármely blokkra megtekinthető a szektor tartalma, így egy pillanat alatt ellenőrizhető, hogy mi került beírásra ill. mit kell még törölni.
Ahogy a súgó írja egyébként, a Lemez -> Felület teszt -> Lemez felületének újrainicializálása szabványos adatmegsemmisítési módszer (Navso P-5239-26 standard adatmegsemmisítés), paranoia esetén mindenképp ez javasolt
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
válasz eddie1978 #2767 üzenetére
Rendszer HDD esetén az aktív rendszer és programok miatt SOKKAL tovább futhat a hardveres önteszt, akár órákig, de ha a rendszer nagyon "tele" van, akkor a HDD folyamatosan meg kell, hogy ismételje a teszt-lépéseket.
A legtöbb, amit eddig láttam, hogy 33 órát (!) futott a részletes önteszt (250 GB-os rendszer HDD).De ha sokáig fut, az bíztató - általánosságban a tapasztalat az, hogy a rövid/részletes önteszt nagyon hamar leáll hibával ha nem stabil az állapot. Ilyenkor ahogy a súgó írja, Lemez -> Felület teszt a jó megoldás, ott a felületről teljes térképet, átviteli görbét kap az ember (bár ebben szintén lehetnek ugrások / sötétebb zöld foltok ha futó op.rendszer van a HDD-n).
-
hdsentinel
őstag
-
ledgeri
nagyúr
válasz hdsentinel #2768 üzenetére
(#2769) hdsentinel; (#2771) hdsentinel
Köszönöm szépen!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
SSD-n lefuttatni a felületteszteket érdemes? (pl:csak egyszer, hogy legyen egy "előtte" mentésem róla)
-
ledgeri
nagyúr
Rendszerátszervezés miatt csináltam egy HD sentinel felületírás tesztet:
Megnyugodtam, és újraértelmezem azokat amikől féltem korábban
Egy kölcsönvinyó
Nem egyszerre ment le a két teszt, de most is 6 fokkal alacsonyabb a nagyobbik (második) által jelzett hőmérséklet, lehet hogy azért, mert annak az elektronikáját nagyobb légáram éri, meg utána kéne állítani az érzékelójét is talán..
Riportok küldve!
-
WOLF1stein
tag
válasz ledgeri #2776 üzenetére
meg utána kéne állítani az érzékelójét is talán
Igen, erről már én is hallottam, hogy illene "kalibrálni" a szenzort, persze ez fizikailag otthoni körülmények között lehetetlen. Maximum a SMART adatokat tudod felülbírálni, ha jól tudom a HD Sentinelben is van erre mód. (Az én két samum rendszeresen 17 fokot mutat rögtön bekapcs után a 21-22 fokos szobában.)
Be tudsz állítani egy a mért/valós és a SMART hőmérséklet közötti különbséget, és utána már a program is korrekt hőt mutat.
Bennem már csak két kérdés maradt:
1. Tegyük fel, hogy van egy erre alkalmas hőmérőm, ...de mégis a HDD melyik részén kell mérni? Gondolom nem mindenhol egyforma a hőmérséklet, vagy igen?2. Ugyanannyi a "csalás" pl. 20 fok környékén, mint pl. 40 fokon? Gondolok itt arra, hogy hűvösebb állapotban kisebb a mért és jelentett közötti különbség, mint melegebben?
A nagy embereket a szerénység teszi még nagyobbá. Ezért vagyok én is az.
-
ledgeri
nagyúr
válasz WOLF1stein #2777 üzenetére
Lehet kapni RC boltokban infrás hőmérőt, na az jó szolgálatot tudna tenni, mert akkor meg lehetne mérni az eltéréseket (Én úgy képzelem el, hogy a házat fel kell tenni az asztalra úgy hogy a merevlemezt kivesszük...
Körbemérjük, majd bekapcs egyből ahogy kijelez értéket a sentinel megint, majd valamivel bebugyoláljuk, meghajtjuk és kvázi melegen megint körbe mérjük... mindezt azzal a kis mérővel.. csak nem tudom mennyibe fáj, és mennyire pontos.. [ autónál 60-100 fokokat kell mérnié....])// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz WOLF1stein #2779 üzenetére
Csak ne mozogjon sokat a winyó...
-
ledgeri
nagyúr
Még mindíg lehet úgy babrálni az ssd-kkel, hogy olyan legyen az elemző progiknak, minha új lenne, vagy ez már orvosolva van?
-
őstag
Megjelent a HDSentinel 4.20!
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
Sziasztok!
Felraktam a HD Sentinel-t és most ezt írja ki:"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 467 alkalommal." ez most mit jelentene?
-
Plasticbomb
addikt
válasz RaPiDsHaRe #2784 üzenetére
pl hogy érdemes lenne kikapcsolni a gépet, oldalát levenni és a sata kábelt megigazítani. lehúzni visszadugni.
elsőre.ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz Plasticbomb #2785 üzenetére
Ez már megtörtént. Cseréljem ki a Sata kábelt?
-
vazzz
őstag
válasz PhoenixK #2783 üzenetére
Üdv!
Frissítettem is tegnap, de w8 64bit alatt nem minden oké... Nálam nem fut állandóan a progi, 2-3 naponta szoktam elindítani. Tegnap lefrissítettem, majd kiléptem a progiból, de a tálcaikon ott maradt, és a sajátgépben is a meghajtók ikonja maradt a hds-es. Később egyszer csak eltűnt a tálcaikon, de az ikonok maradtak a sajátgépben. Aztán megpróbáltam elindítani újra a hdsentinelt, de nem indult, a feladatkezelő szerint pedig futott. Feladatkezelővel bezártam a folyamatot, de utána sem indult. Ma újra próbáltam, ugyanez a jelenség fogadott. Megpróbálom az uninstall-t és egyből a 4.20-at felrakni, lehet, hogy csak a frissítést nem szereti. Amúgy nekem a standard verzió van megvásárolva.Szerk: Uninstall megvolt, 4.20 felrakva, jelenség ugyanaz.
Szerk2: Ismét uninstall és törölve a progi mappája is(tele van .old fájlokkal), majd újra 4.20, így oké.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
Szép napot!
Hoztam két képet 2db 500GB-os Samsung vinyóról, mikor az 1TB-s adataival összehasonlítottam kicsit elhültem, kondícióra mind a 3 egység 100%-ot kap, de ezeknek nincs semmi bajuk, ne aggódjak, hogy cserére lesz szükségem, esetleges adatvesztés előfordulhat?!Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
hdsentinel
őstag
válasz RaPiDsHaRe #2786 üzenetére
Ha a hiba-számláló nem növekszik tovább, akkor nincs gond. Ez a számláló a teljes élettartam alatti összes hibát számolja, így ha nincs új hiba, akkor minden rendben van.
A programban ilyenkor nullázható is a hiba-számláló, hogy ezek a korábbi, már nem aktuális problémák már ne jelenjenek meg, csak az esetleges újabb hibákra figyelmeztessen.
Ehhez a S.M.A.R.T. oldalon keresd meg az Ultra ATA CRC Error Count attribútumot és az "Eltolás" mezőben adj meg -427 -et (a jelzett hibák számát). Hamarosan a szöveges értékelésből el fog tűnni a korábbi hibák jelzése.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
Megvan esetleg a teljes korábbi mappa? Segíthet a helyzetet kivizsgálni.
Lehet, hogy a frissítés közben valami gond adódott.
Vagy a beállításokat tartalmazó HDSentinel.ini fájl sérült és a frissített verzió nem úgy indult, ahogy kellett volna.Esetleg a Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció is segíthet.
A lényeg, hogy friss telepítéssel megy !
-
hdsentinel
őstag
válasz DJ. Ru$y #2788 üzenetére
Nem értem, mire gondolsz...
100% kondíció = nincs probléma.
De mint mindig, kétség esetén alapos tesztekkel meg lehet győződni, hogy _tényleg_ minden rendben van:
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
vazzz
őstag
válasz hdsentinel #2791 üzenetére
Nincs már meg a mappa, ami az előző telepítés .old fájljait tartalmazta, de valószínűleg egyedi volt a probléma... gondolom már többen jelezték volna, ha valami nem oké.
-
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz hdsentinel #2790 üzenetére
Köszönöm a segítséget
Plasticbomb -nek is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
pólikó
csendes tag
Üdvözlet! Új 2TB-os merevlemezt szeretném majd tesztelni használatba vétel előtt, és nem értem pontosan a különbséget az "ÍRÁS + olvasás teszt" és a "Lemez felületének újrainicializálása" között. Megköszönném a választ amivel pontosabban megérthetném a különbséget.
-
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy van egy adott Winyó legyen most pl Seagate ST1000DM003. HD Sentinel weboldalán hol tudok erre rákeresni hogy milyen SMART értékek lettek beküldve erről a winyóról?
Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest