Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szipi
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám az eggyik merevlemezemmel.
Itt egy kép a Sentinelről.
A függő szektorok egyszercsak felugrottak 65535-re utána meg vissza 0-ra ezt eljátszotta párszor és ki is fagyott a gép teljesen csonrta pár nappal később.
Azóta aftam neki 3 Írásos felülettesztett Sentinellel + 1 olvasásost + WD Dataguarddal vagy mi a neve felülirattam az egész lemezt 1-essel (Full erase) + rövid önteszt + teljes és mindegyik tökéletesnek jelezte a meghajtót.Közben megtaláltam ezt a fórumot is ahol hsonló probléma fordul elő és magyarázat is van rá, firmwarehiba.
Szóval msot használjam nyugodtan a vinyót vagy tudok rajta esetleg segíteni valahogy?Üdv.
Szipi -
InfiniteReality
őstag
válasz SenorGrande #2050 üzenetére
Vagy az oprendszer csökkentette le a winyó átviteli sebességét, pont mert hibák voltak, vagy a SATA beállítás a BIOSban nem AHCI-ben és/vagy natív SATA módban, hanem IDE módban van. Lehet még az is, hogy az alaplapi chipset driver és a SATA AHCI driver (ha abban van amúgy) hiányzik az oprendszernek. Telepítés után mindig a chipset driverrel kell(ene) kezdeni.
Win7 alatt ez kevésbé fontos dolog. De látom az előző rendszered Windows 7 Ultimate Terminal Server?! Már csak az a kérdés, asztali gépre minek ilyet feltenni? Tökéletesen elegendő egy Win7 Pro otthoni használatra. Még Enterprise se kell, az csak akkor lényeges, ha KMS-es aktiválás van illetve szükség van a laptopokba épített TPM chipre és BitLocker-es titkosításra (tipikusan tehát cégeknél). Win7 Proban nincs pl BitLocker.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
hdsentinel
őstag
válasz SenorGrande #2050 üzenetére
Egész biztosan az alaplapi chipset driver nincs megfelelően telepítve, ezért az értékek, amik nem a merevlemezhez köthetőek.
ATA ellenőrző összeg (forrás: Súgó):
Hard Disk Sentinel ellenőrzi, hogy az ATA információs táblázat teljes és annak ellenőrző összege megfelelő-e. Ez utóbbi biztosítja, hogy az információk nem sérültek és hitelesek - ellenkező esetben bizonyos információk (pl. teljesítmény érték, adatátviteli üzemmód, Serial ATA tulajdonságok) kijelzése pontatlan lehet. Erre figyelmeztet is.
Érvénytelen kontroll bájt és/vagy ellenőrző összeg nem befolyásolja a kondíció és hőmérséklet értékek detektálását és kijelzését.
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
Igen, firmware probléma: amikor az 1 db előforduló gyenge szektort javította a drive és az megjavult, duplán csökkentette a hiba-számlálót, ami alul-csordulást okozott. (először 0-ra, majd -1-re)
A kérdéses értéknél az Eltolás mezőben adj meg -65535 -öt (de megpróbálhatod a +1-et is) és a hibák azonnal eltűnnek a szöveges értékelésből és természetesen a kondíció is visszaáll 100%-ra, mivel (ahogy a tesztek is megerősítették) nincs további probléma a merevlemezzel, így gond nélkül használható.
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
Szipi
aktív tag
válasz hdsentinel #2054 üzenetére
Monjuk javíthatná a WD mert elég ijesztő jelenség.
Amit igazából nemértek az az, hogy mi történt a gyenge szektorral?
Mivel az tényleg rossz volt és merevre is fagyasztotta a gépet(windows napló).
A realloc... és offline uncorrectable... meg maradt 0-án szóval nem cserélte le.
Az adatfelület tesztek meg mind lefutottak, sőt a fagyás elött futott le az olvasás sentinel teszt ami nem érzékelte a gyenge szektort.
24 órában üzemel a gép és nem lenne jó ha gondolna eggyet és merevre fagyna a vinyó miatt.A régebbi merevlemezeknél sosem volt ilyen problémám leformáztam vagy ráküldtem a gyári progijukat és egyből cserélte a szektort, míg az új vinyóknál már másodszor futok ilyenbe hogy rossz de nem cseréli semmi áron csak bohóckodik.
Azért visszamásolok mindent és meglátom mi lessz. -
hdsentinel
őstag
A gyenge szektor felülvizsgálata kihozta, hogy nincs vele gond.
Gyenge szektor (főleg ha csak 1-1 darabról van szó) szinte sosem a merevlemez hibájára utal, általában más körülmény okozza, hogy nem sikerül a szektort teljesen felírni. Ez lehet pl. szabálytalan leállítás (reset, áramkimaradás), kábel-probléma, adatkommunikációs hiba, túlhúzás, stb.
Ilyenkor kap "gyenge" státuszt (olvasni nem lehet, gondot, általános stabilitási problémákat okozhat, ahogy láttad) de későbbi használat (vagy a Sentinel felületi tesztjei hamarabb) rákényszerítik a drive-ot az állapot ellenőrzésére és ideális esetben javítására, aminek következtében kiderül, hogy a szektor valójában ép, nincs probléma vele és gond nélkül használható.
Ez történt most is - csak a HDD firmware-e nem jól jegyezte fel a változást.
Ha esetleg Lemez -> Felület teszt -> Olvasás tesztet futtattad, az megmutatta, hogy a kérdéses szektor hol helyezkedett el (mielőtt javításra került). Ezt érdemes (lett volna) menteni, hogy ha esetleg később ismét előfordul a probléma, egy ismételt Lemez -> Felület teszt -> Olvasás teszt azonnal kihozza, hogy ugyanott van-e gond (ez esetben sanszos a HDD gyengesége), vagy teljesen máshol - ami ismételt környezeti behatásra utal és ilyen téren érdemes tovább kutakodni.
-
hdsentinel
őstag
A 0 % kondíció azért annyit jelent, hogy akkor a gyártó által szabott hiba-küszöböt elérte a HDD.
Ilyenkor egy csomó más helyen is megjelenhetett volna riasztás, pl. a BIOS is ilyenkor már riaszt (ha a S.M.A.R.T. engedélyezve van) és pl. egy Win7 fel sem telepedik ilyen állapotú HDD-re.Azaz ilyen állapot esetén nem csak a Sentinel kongatja a vészharangot persze, de szerencsére a programban felül lehet vizsgálni, hogy tényleg erről van-e szó vagy nem.
(azért tegyük hozzá, hogy a legtöbb HDD vagy nem éri meg ezt az állapotot vagy már komoly adatvesztés történik, mire 0% lesz a kondíció, ezért ezt nem érdemes megvárni, ha lehet, mielőbb menteni, ha a kondíció változást mutat).
-
Szipi
aktív tag
válasz hdsentinel #2056 üzenetére
A felület teszt nem jelzett gyenge szektort egyszer sem, mindig tökéletes volt 10000 zöld kocka mind a 4-nél attól függetlenül hogy épp mennyin állt a curent pending...
Ez a furcsa az egészben, SMART szerint van/volt gyenge szektor de azt semmi sem mutatja ki.
Körülbelül 8-9 alkalommal változott a current pending 0>1, 1>0, 0>65535 oda-vissza 3-szor.
Már másfél éve megy stabilan a gép és semmi sem történt vele mostanában ami indoklná ezt az egészet, maximum a hőség. -
oncsi
őstag
válasz hdsentinel #2058 üzenetére
Vissza vittem gariba, de nem biztattak semmi jóval. Vittem a képet, amin 0%-os volt, de csak annyit mondtak, hogy az számít amit majd ők néznek meg (most épp 37% ot mutat 67 áthelyezett szektorral) Ha ez nem éri el a garanciális csere szintjét, akkor javítottként (!) visszaadják. Szerintem az a meghatározás, hogy "a wincsi jó de óvatosan kezelje, meg figyelje a napló bejegyzéseit" nem értelmezhető. A megbízhatóságnak nincsenek fokozatai. Persze ha valaki filmeket vagy zenéket tárol (ami valószínű egy 2TB.os wincsinél) az legfeljebb letölti mégegyszer ha elszállt. Engem most egy kissé megijesztett ez a dolog, mert szép, meg jó hogy minden egyben elérhető, de 2TB nem pótolható foto meg video anyag elvesztése az fájdalmas dolog lenne. Holnap vennem kell egy-két wincsit, mert igy, hogy 1 példány van mindenből az nem kellemes gondolat.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
liksoft
nagyúr
Igen. Nincsenek. Pontosan úgy, mint egy autó vizsgáztatásánál. Legyen 100-as a fék, kormány, világítás, káros anyag, karosszéria, üveg, festék fényezés, zaj, kárpit, tisztaság, stb.... Felhívom figyelmedet, ha legközelebb vizsgáztatsz, a biztos tudja majd, 99% esetén bukta lesz! BÁRMELYIK esetén!
Te is tudod, hogy a hibáknak különböző fajtái léteznek! Van amelyik javítható, van amelyik nem. Így a garancia is ennek függvényében működik. Pláne, ha a javítható hibák többsége hibás tápellátásból, túlmelegedésből, tuningból adódik. Vagyis, NEM a gyártó hibájából! Pont ezért nem is akar helyt állni az ilyen hibákért. (Micsoda szégyen! )
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
SenorGrande
senior tag
válasz hdsentinel #2053 üzenetére
Érdekes dolog ez. Fel volt/van telepítve, rendszertelepítés után mindig az az első. De most az történik, hogy feltelepítem, 2-3 boot-olásig jó értéket ír ( 300 MB/s (6) ), majd pedig visszaáll a fentebb írtakra (pio/mwdma), mindkét winchester-nél. Újratelepítem a drivert, 2-3 boot-ig megint a jó érték, és így megy a mókuskerék. Hibanaplókban nincs semmi.
Sebességbeli különbséget nem érzek egyáltalán. Gondolom ha pio4-ben menne valóban a rendszerlemez, azt megérezném.Érdekesen áll az Intel a meghajtótámogatáshoz. Kerestem (volna) frissebb eszközillesztőt, a honlap amiket kilistáz a chipset-emhez, mindhez oda van írva, hogy ich8-hoz is jó, és ha letöltöm, nem megy föl, és az inf-ekben sincs utalás ich8-ra. Az utolsó, amit találtam 2010-es volt. . .
Bocsánat a sok zaklatásért, köszönök mindent!
Látom, hogy sok információt tartalmaz a súgó, mostantól először azt fogom bújni.
Szép napot![ Szerkesztve ]
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
hdsentinel
őstag
válasz SenorGrande #2063 üzenetére
Szia !
A program honlapján Támogatás -> Driver Zóna alatt található a legfrissebb, még ajánlott Intel driver (10.5). Számos Intel driver (régebbiek, újabbak vegyesen) hibásak, tapasztalatok szerint még ez a legjobb.
Valószínűleg a driver módosítja önkényesen az értékeket, ad vissza téves információt egy idő után.Ha küldesz Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opcióval riportot (akár többet is, a "jó" értéknél, változásnál) abból esetleg kiderülhet, hogy mi történt.
Az adat- és tápkábeleket, csatlakozásokat azért én ellenőrizném a biztonság kedvéért.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
SenorGrande
senior tag
válasz hdsentinel #2064 üzenetére
Tegnap letakarítottam teljesen a driver-t, hagytam hogy felrakja a saját AHCI meghajtót, HDS-t is letakarítottam, majd vissza a intel driver, HDS. Máig jó volt, most megint a rossz értékek fogadnak.
Küldöm a riportot, először a rossz értékekről.A honlapon említett Intel driver-rel (10.5) is az a gond, amit már említettem, hogy az ICH8-nak már nincs supportja. A hivatalos kiírásban szerepel az ich8, de a driver már nem támogatja, nem is települ fel. Az utolsó, ami felmegy, az a 10.1.
Rengeteg panasz (pl1, pl2, pl3,. . .) van ez miatt az intel fórumán.Köszönöm szépen!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Van egy ilyen progi, hogy MHDD, ez nem jelez hibás szektort, viszont a Hard Disc Sentinel igen. Melyiknek lehet hinni?
Mennyire megbízható a MHDD? -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
4 nap alatt 99%-ról 84%-ra esett a kondició a seagate 7200 12-es 1TB-os vinyómon, mire számithatok?
-
Core2duo6600
veterán
válasz Intruder A 6 #2068 üzenetére
Akkor aggodj ha lemegy 0 ra !
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
félisten
Illetve látni kéne mit mond a program.
Más:
Senti már tudja, nekem van egy Corsair Force GT 120-as SSD-m ami random (nagyon ritkán) hirtelen azt mutatja 0% a kondíció. Ez úgy jelentkezik, hogy a HDS felsikít baj van. A jelenségek ritkultak és már hónapok óta nem jöttek elő. Tegnap kapott a gép új biost és az SSD is új F/W-t. Most ismét figyelem mit mutat.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
hdsentinel
őstag
válasz SenorGrande #2065 üzenetére
Köszönöm a riportokat !
Ellenőrizted a kábeleket? Gyanúsak az adatátviteli hibák, amikre a program is figyelmeztet, könnyen lehet, hogy ez okoz ilyen változást.
Van esetleg CPU / RAM túlhúzás? Szintén okozhat ilyesmit.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
Ha teljes felület-ellenőrzés (pl. Lemez -> Felület teszt -> Olvasás teszt) nem mutat hibás szektort, az annyit jelent, hogy a hibás terület már nincs használatban ÉS a most használatos felület hibátlan. Ez az ideális eset, ilyenkor a programban az ellenőrzés után nullázható a hiba-számláló.
Hibás szektorok találhatóak a lemezen. Lehetséges-e garanciális csere?
A jó hír, hogy az ilyen hibás szektorok már nem jelentenek problémát, mivel azok már nem kerülnek használtra. Helyettük a merevlemez minden írás/olvasás műveletet a tartalék területre irányít át, így az eredeti hibás terület már nem érhető el semmilyen szoftveres módon. Újratelepítés, formázás sem tűnteti el ezeket, de mivel már nincsenek használatban, további gondot nem okoznak (ezért a teljes felületolvasás (pl. scandisk) nem talál hibát, mivel az is a tartalék területet olvassa a hibás szektorok helyett).
...
Akkor van gond és akkor veszélyes a további használat, ha az ilyen hibás terület nagysága folyamatosan növekszik vagy más jellegű probléma is előtérbe kerül, ami a kondíciót még tovább csökkenti.
Miért mutat más program más %-os kondíciót a merevlemezemre, mint a Hard Disk Sentinel?
-
hdsentinel
őstag
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
Röviden: érdemes menteni és ellenőrizni, hogy van-e további lappangó probléma (ami a kondíciót esetleg tovább csökkentheti), majd az állapotot a lehetőségek szerint stabilizálni, javítani a Hard Disk Sentinel-lel.
-
hdsentinel
őstag
válasz Kolondrum #2070 üzenetére
Igen, emlékszem: először programhibára, majd driver hibára gyanakodtunk.
Az SSD-d random időközönként úgy mutatja magát, mintha az egyik érték hibás lenne, ezt természetesen elkapja a program és jelez.
Mivel más ugyanilyen SSD-vel nem jelzett hasonlót, gyanítom, hogy egyedi esetről van szó, remélhetőleg a firmware javítja.Azért ha nem gond, Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek minden esetben jöhet, akkor is, ha rendben van, de főleg, ha megjelenik a figyelmeztetés. Ez mindenképpen segít a helyzetet ellenőrizni és kiszűrni, hogy mi áll a háttérben.
-
Simivok
senior tag
Hello!
Van egy 7 éves laptopom. Benne egy 80GB-s Fujitsu ATA merevlemez. A hőfok nyáron átlagban 68 fok. De a maximális eddig 82 fok volt.
Ezek rossz körülmények a vinyó számára? Vagy szerencsém volt hogy eddig kibírta?Galaxy S23 256GB Cream
-
InfiniteReality
őstag
válasz Simivok #2075 üzenetére
Sem a 68 sem a 82 nem épp üzemi hőmérséklet. 40 fok alatt már rendben van.
Mondhatni szerencséd van / volt. Reméljük az extrém magas hőmérséklet nem okozott maradandó fizikai változást és akkor nem lesz további gondod belőle.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
válasz liksoft #2061 üzenetére
Olvasom, és próbálom megérteni amit mondasz. DE! Az autó egy meglehetősen analóg eszköz Nagyon is vannak hibái, kopásai, amik bizonyos szint alatt nem veszélyeztetik az utas biztonságot. De egy wincsi "szerintem" bipolárisabb világ. Van szektor ami jó, és hibátlan adatot ad vissza, olyat mint ami rá lett bízva. A hibásak, meg rosszak, miáltal nem azokat kapom vissza ami rájuk lett töltve. Biztos a háttérben itt is történik kielemzés, javítás, annak kiértékelése, de a végeredmény egy (vagy sok) hibás szektor (hibás, tehát rossz, nem megbízható) Ha a tartalékok eltűnnek, akkor az egész vincsi nem megbízható kategória "hangsúlyozóm szerintem"
Az pedig, hogy a hibát a táp okozza e tök mindegy (az is garis, lévén ez egy külső eszköz. A táppal együtt vettem, Sőt a kábel is. Tuningolni, meg mit lehet egy külső winyón? Ütésre, magas hőre van a SMART-ban megfelelő opció. (azok nem mutatnak semmi különöset, lévén tényleg talán 2x lett hozzájuk nyúlva. Gondolom több mindenre van, olyanra is amit én bizonyosan nem tudok.
A lényeg (amit nem is értek igazán) hogy a 0% kondíciós HDD, ami nem enged a lemezhez írni semmit az el kellett, hogy érje a garanciális csere szintjét. És az, hogy olvasáskor (amikor lementem)akkor ez az érték szépen felkozmetikázódik olyan szintre, hogy nem csere jogosult. Ha elkezdek írni rá akkor romlik az érték. Most addig írogassam, amíg megint 0%-os lesz??Bocsi a kiszaladásért, de még engem bas..ak le, hogy mit keresek itt ezzel a wincsivel, mikor semmi baja. Hiába lobogtattam a képeket a 0%-rol, nem számít, mert most éppen 44%-os és az még nem ad indokot a cserére. Abba már nem is mennék bele, hogy 7 naptári nap alatt hogy tudott 21nap 3 órát öregedni, míg ott volt. Nem hoztam el, mert kissé felbosszantottak. Hétvégéig majd meglátjuk mi lesz,
Bocsi
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
liksoft
nagyúr
Tévedsz. A winchester analóg. Van mozgó mechanikája, van mágneses analóg jelrögzítése! Egy autóhoz vagy magnóhoz képest a különbség csak annyi, hogy az analóg jeleket átalakítás után digitális formában dolgozza fel, és a vezérlése is digitális, de a végrehajtó eszközei már analógok. Hopp, a mai autók is ilyenek már. Sorry.
Szerk: A tápellátás. A tápon fellépő zaj a HDD analóg rendszerét zavarja, így a digitális jelátalakító fog tévedni. Itt a jelentősége a jó tápellátásnak. Ha meg ingadozik (jelentősen, nem a szabványos határokon belül), akkor azt túlzottan szerintem nem kell magyarázni.
Külső HDD? Vagyis saját tápja van? Az ugyanúgy lehet hibás. Sőt, a külső házak tápegységeinél sokkal nagyobb a minőségi szórás, mint a gép tápjaiban. Illetve ez így nem pontos, inkább a gép esetén könnyebb kiválasztani a jót, biztonságosabbat, hiszen több az információ hozzá.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
InfiniteReality
őstag
Ha gond van egy HDD-vel és TÉNYLEG gond van vele, priviüzenet nekem. Adok egy jótanácsot.
Ez nem garanciával játékra való (amivel kishazánkban sokan szeretnek játszani), hanem olyan esetben amikor van egy tényleg rossz HDD amit mégsem fogadnak el rosszként. Fordult már elő ilyen velünk is, aztán már nemhttp://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Simivok
senior tag
válasz InfiniteReality #2076 üzenetére
Nem, hiszen 100% a kondíció, és hibás szektor sincs. Csak kíváncsi voltam mennyire egészséges. Más vinyó egyből feladta volna?
Galaxy S23 256GB Cream
-
InfiniteReality
őstag
válasz Simivok #2080 üzenetére
Nem feltétlenül. Mindentől függetlenül az ilyen magas hőmérsékletek az üzemi tartományon kívül vannak. Azthiszem a maximum az 50 celsius a minimum meg talán 5 működés közben. Ezért írjuk, hogy általánosságban 40 alatt még elfogadható. Egyébként a HDS is rendesen színezi a tálcán a hőmérséklet kijelzését (feltéve hogy jó a winyóban a hőmérséklet szenzor illetve jól is van kalibrálva).
-
SenorGrande
senior tag
válasz hdsentinel #2071 üzenetére
Én köszönöm!
Igen, ellenőriztem a kábeleket.
Az adatátviteli hibák az előző problémámnál jöttek elő, az újrainicializálás, újratelepítés óta nem nőtt egyel sem az érték, azóta ilyen értelemben minden rendben.
CPU húzva van, közel 4 éve ugyan azon az értéken megy, eddig nem okozott gondot.
Én valamiért Windows nyűgre gondolok, újra fogom telepíteni újból, szerencsére még nincs belakva igazán.
Egyébként a napokban figyelgettem, néha a jó értéket írja, néha a rosszat.– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (Kérjük ennél a vonalnál levágni!)
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Én rendelkezem pro liszenszel, de most azt mondta, amikor aktiválni szerettem volna, hogy már 5 ször volt és többször nem lehet.
Eddig deaktiválást még sehol nem csináltam, nem is tudom, hogy lehet-eNa most ilyenkor mit lehet tenni ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
hdsentinel
őstag
válasz SenorGrande #2082 üzenetére
Kíváncsi lennék újratelepítés után (lehetőleg nem húzott CPU-val), hogy akkor is van-e ilyen gond!
-
hdsentinel
őstag
válasz Core2duo6600 #2083 üzenetére
Csak dobj egy mail-t az info@hdsentinel.com címre a 15 számjegyből álló reg. kulccsal együtt, hogy a szerveren a licensz további használata engedélyezésre kerüljön.
-
M107
addikt
Érdeklődnék, van egy Seagate Barracuda Green HDD
ST1000DL002-9TT153Tegnap lett véve, s azóta 6 órát ment a sentinel szerint:
1,Raw Read Error Rate,6,111,99,OK,0000022CF980,0, /36501888/ és folyamatosan emelkedik .Olvastam hogy ez Seagate Hdd normális de mi lesz ha eléri a maximumot akkor újra 0 vált?
Vagy tönkre megy?Amúgy 100/100
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
hdsentinel
őstag
Igen, ez teljesen normális, mivel nem a hibák számát, hanem az összes olvasási műveletek számát tartalmazza az érték.
Egy idő után át fog fordulni, azaz "lezuhan" és ismét emelkedik.
A súgóban is megtalálhatóPersze ha ezzel vagy más értékkel gond lenne, akkor nem lenne 100/100-as és a szöveges értékelés is biztosan jelezne
-
M107
addikt
válasz hdsentinel #2087 üzenetére
Köszönöm
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Simivok
senior tag
Hello!
Én nagyon sokszor használom az alvó módot, mert amikor elmegyek a géptől néha csak 5 percre, azt mondják kapcsoljam ki addig.
Ez károsítja a vinyót, hogy (szinte, tehát egy nap sokszor) ki-be kapcsol?Galaxy S23 256GB Cream
-
InfiniteReality
őstag
válasz Simivok #2089 üzenetére
Szerintem a túl sok ki-be kapcsolás (leállás-felpörgés) sem tesz neki jót. Ahogyan csapágyassá válhat attól is, ha nonstop megy. Mondjuk kicsit jobb minőségű holmiknak (megfelelő hőmérséklet mellett) nem árt ha nonstop mennek (pl szerver winyók).
Én igyekszem az asztali gépembe is ilyeneket tenni, a várhatóan magasabb élettartam miatt.A hőmérséklet nagyon fontos!!! Lehetőleg 40 fok alatt legyen a winyó.
Az sem jó, ha 5 percekre leállitjuk. Szerveremben a backup winyó le van állítva, és csak napi kb 1x pörög fel (amikor a mentés elkészül). Mivel a power management a szerverben is be van kapcsolva, a folyamatosan használt winyók nyilván nem állnak le, de a backup igen.
Nameg az asztali gépemben a rendszer"winyó" az SSD. Amúgysem állna le, de annak nem árt a folyamatos üzem Ha 2k3 helyett 2k8 server oprendszerem lenne, a szerverben is SSD lenne. 2k3-mal nem szerencsés használni, mert nem tudja a TRIM-et.
[ Szerkesztve ]
-
dudi
senior tag
sziasztok!
Várható akciózás mondjuk a családi licenszből? Lassan aktuálissá válik és érdeklődöm, hátha
köszi,
dudiSounds like your fix is worse than your problem...
-
Tirexi
addikt
Jó estét.
Sentinel-nek szól:
Ma érkezett meg a Vertex 4 128GB-os SSD-m és a HDD sentinel ezzel a jó hírrel fogadott: [link]
A bolt szervizes csávója ahonnét vettem a cuccost azt mondta, hogy ez valszeg program hiba lehet mert, hogy egy SSD-n nem is lehet szektor hiba.
-Ez tényleg így van?
-És hogy azt sem higgyem el, hogy 98% a kondíciója.Mondjuk lehet van benne valami mert eléggé új még a Vertex 4 széria és lehet a HDD sentinel a ludas.
-Lehet ezt másik programmal is ellenőrizni?
-Továbbá még kérdésem az lenne hogy Firmware frissítésnél minden adat törlődik az SSD-ről?
THX.
-
hdsentinel
őstag
-
Tirexi
addikt
Hol küldjek riport-ot a HDD Sentinal-ben vagy az Aida-ban?
[ Szerkesztve ]
-
hdsentinel
őstag
Természetesen SSD-nél is lehet hibás szektor.
Ezek ugyanúgy kizárásra kerülnek a további használatból, mint a merevlemezek esetén, azaz semmilyen módon nem érhetőek el, nem kerülnek használatra, azaz felületi tesztek sem mutatják jelenlétét.Ennek nincs igazán jelentősége amíg az állapot stabil, azaz nem keletkezik újabb hiba a használat során. A programban található tesztekkel ezt a stabilitást lehet ellenőrizni és ha minden OK, akkor a hiba természetesen el is tűntethető és a kondíció visszaállítható 100%-ra.
-
Tirexi
addikt
válasz hdsentinel #2097 üzenetére
Riport-ot küldtem.
Milyen tesztekkel lehet ezt tesztelni?
Milyen menüben van ez? -
hdsentinel
őstag
Köszönöm, megjött!
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
Természetesen SSD-nél is azonos lehet a módszer, leszámítva, hogy bizonyos hardveres teszteket ez az SSD nem támogat, ahogy az Információk oldalon is látható:
Rövid ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatva
Részletes ön-teszt . . . . . . . . . . . . . . . : Nincs támogatvaÍgy ezek nem, de a Felület teszt alatt található pontok használhatóak.
Személy szerint egy olvasás tesztet és egy "adatterület felfrissítése" tesztet mindenképpen megnéznék, így kiderül, hogy van-e gond bármely szektor elérésével, valamint, hogy a kiírt adatok visszaolvashatóak és nem sérülnek.Egyébként a Hard Disk Sentinel teljesen jól kezeli a Vertex4-et (a nagyobb 256-os modell volt tesztelve).
-
Rasiel
senior tag
válasz hdsentinel #2094 üzenetére
Azért hoztam fel az Aida programot, mert a HDS hátha rosszul kezeli a Vertex 4-et. Bár ezek szerint már hülyeség volt akkor is, amikor eszembe jutott ez a dolog...
Tirexi: Ha tovább romlana a helyzet én csak akkor küldeném/vinném vissza, a szervízeseknek meg nem kell mindig hinni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- iPhone topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja