Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz Anonymus23 #3600 üzenetére
Melóhelyen vagyok, ha hazaértem megnézem mégeszer, nem tartom kizártnak. Köszi a linket, de az én vinyóm nem tartozik bele abba a szériába, szerencsére.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Mezga Aladár
veterán
válasz liksoft #3599 üzenetére
"Igaz, az autógyártók 30 ezerre teszik mára az olajcserét, melyről kezd kiderülni, pont eléri, hogy olajsárral, kopással a garanciális futást még épp kibírják a motorok. Aki sűrűbben cseréli és esetleg adalékolja (ajánlom a molibdén-diszulfidot), annak meg semmi baja a motorral. Miért van ez? (Ja, a Molard paszta gyártását beszüntették. Ez tartalmazott molibdén-diszulfidot mellyel régen a 120-as Skoda vízhőfoka 5-10 fokkal volt kisebb, és 0,5-1 l fogyasztáscsökkenés volt 100-on. De ugye nem véletlen. A beszüntetése, motorba adalékként a gyártói tiltása, és az én használatom se. )"
A sűrűbb cserét elfogadom, az adalékolást nem. Nem lehet tudni milyen kémiai reakciót okoz az olajgyártó termékével. A 30000 kilométer pedig az elméleti maximum, ami csak csökkenni szokott a felhasználás függvényében. És sokat nem látsz motort belülről, ha úgy gondolod 30 e km alatt olajsár tud képződni, normális minőségű olaj használata esetén.
-
gban
Közösségépítő
válasz hdsentinel #3584 üzenetére
Megnéztem, tévedtem, úgy van ahogy mondtátok, látja a sentinel a hdd-t, csak nem tud infót kinyerni belőle usb-n keresztül.
Gondolom mert régi a külső ház vezérlője.
Készítettem riportot, viszont abból semmi nem fejthető meg, nincs utalás a külső chipre semmi, csak a gép adatait írja, meg a hdd-nél ennyit:
Lemez sorszám : 5
Interfész : USB
Lemez modelszám : HITACHI_ DK23FA-40
Lemez revízió : 00M5
Lemez sorozatszám : SERIAL5
Teljes méret : 38154 MB
Jelenlegi hõmérséklet : ?Kondíció : ? (Ismeretlen)
Teljesítmény : ? (Ismeretlen)
Meg lejjebb sok nullát.A külső chip egy Myson Century.
[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
kjani18
őstag
válasz liksoft #3599 üzenetére
Szia
Megértem amit írsz, de akkor is valami hiba okozza a kattogást, vagy a bios, vagy az oprendszer, vagy a HDD hibája. Valami hibás! A válaszod nem magyarázza, hogy a többi vinyó miért nem kattog.
Ez olyan, mint ha egy autó csak molibdén-diszulfid adalékkal működne normálisan, míg a többi anélkül is...Üdv
JaniOlvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
hdsentinel
őstag
A sima riportban nem, a Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opcióval küldött riportban kellene, hogy látszódjon.
De ahogy látható az USB Merevlemezek oldalon, a Myson Century chip-ek sajnos nem tartalmazzák az állapot kiolvasásához szükséges funkciókat, így ezért nem látható a HDD állapota.
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
válasz kjani18 #3604 üzenetére
Ez a merevlemez másképpen működik, mint a többi. Hiába azonos gyártó és hasonló modell / típus / család, ebbe a gyártó már betette azt a saját energiagazdálkodási módszert, ami a fejet parkolgatja amikor neki tetszik, az op. rendszer beállításától függetlenül.
Ezért működik máshogy, mint a többi. Ettől még nem hibás persze, csak "többet" tud, mint a többi (hogy a funkció mennyire hasznos, az más kérdés).Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
Amu
tag
egy hdd smart-ját lehet törölni?
ha pl veszek egy használt hdd-t, akkor annak smart-ja mennyire fedi a valóságotAz adott szó nálam még sokat jelent
-
gban
Közösségépítő
válasz hdsentinel #3605 üzenetére
Köszönöm, az előzőek alapján gyanús volt hogy ez az oka.
Megnéztem a "nagy" külső rack chipjét is, annál (NEC 0720130GC) is ez a helyzet sajnos, megtaláltam azt is a listában.
Ez van, nem mai darab egyik sem.Postázást nem vállalok.
-
kjani18
őstag
válasz hdsentinel #3606 üzenetére
Itt egy kép, ami szemlélteti, hogy a csúszka milyen közel repül a tányérhoz.
A sűrű kicsapás jelentősen növeli az esélyét, hogy beleszántson a felületbe, esetleg sérülhet( görbülhet) a fejkar is. A kép csak érdekességnek:Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
hdsentinel
őstag
Fizikailag nem tudod törölni: a merevlemez belső hiba-számlálói feljegyzik az élettartam alatt előforduló esetleges problémákat.
Bizonyos esetekben célszerű lenne ezeket törölni (pl. ha kábelt cserél az ember, érdemes lehet a hibás kábel miatt naplózott adatátviteli hibákat törölni), erre a Hard Disk Sentinel lehetőséget biztosít. Ilyenkor a korábbi hibák nullázhatóak, így a program ezeket már nem mutatja, de persze másik gépbe téve a "normál" állapot látszik.
Merevlemez vásárlásakor érdemes
- az eladótól a Riport menüpont alatt található Hivatalos lemez riport mentése opciót kérni. Így az eladó teljes riportot tud Neked küldeni (amiben látható a teljes állapot és persze ha van ilyen nullázás) és a riportot Te is ellenőrizni tudod a programban (Riport menüpont Hivatalos lemez riport ellenőrzése funkcióval), hogy tényleg eredeti, nem lett-e megpiszkálva, kozmetikázva valamely érték
- miután megkaptad, alapos tesztelést végezni: Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni? így kiderül, ha van valami lappangó probléma (és az stabilizálható is a tesztek segítségével). Így még ha esetleg nem 100% az állapot, de stabil, akkor is biztos lehetsz benne, hogy jól használható.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
Sajnos így van... USB IDE átalakítóból nagyítóval kell keresni olyat, amivel ez működik, elég ritkák.
A leggyakoribb, az USB -> SATA/IDE kombinált átalakító, amik általában JMicron chip-pel szereltek. Ezekkel általában IDE HDD esetén is működik a dolog, de csak megfelelő (MASTER) jumper beállítás esetén.
Van még pár elég ritka típus (pl. Cypress) ami jó, de sajnos ezek kicsit későn jelentek meg és emiatt addigra már elterjedtek azok a típusok, amikkel nem lehet felügyelni az állapotot.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
-
gban
Közösségépítő
válasz hdsentinel #3614 üzenetére
Az 5,25-ös keretben levő cuccokat (hdd, optika, mindegy) amúgy is csak akkor látja a gép ha masterban vannak.
Előző postodra (értékek törlése): nekem egyszer "sikerült" törölni egy 30-as maxtor értékeit, már nem emlékszem hogy üzemidőstül, mindenestül, de a bad sectorok száma 0 lett (előtte 4-5 volt talán).
A trükk annyi volt, hogy egy p3-at telepítettem, ide vezérlőre, chipsetre nem emlékszem, és az egyik memória hibás volt, és 3-4-szer kék képernyőre futott a telepítés.
Legnagyobb megdöbbenésemre ezek után bármelyik gépben ellenőrizve 100%-os volt a hdd kondíciója.Postázást nem vállalok.
-
xcds
őstag
Frissítettem 4.40-re és a tálcán eltűnt az ikon vagyis helyette ezt az univerzális wines ikon van. Hogy lehet ezt visszacsinálni?
-
_Roy_
tag
bocs, közbe rákerestem és megtaláltam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Kérdezném a nálam jobban hozzá értőket hogy a sentinel szoftvert hogyan kell beállítani hogy az SSD-n eddig történt írási mennyiséget is mutassa!
Előre is köszi a segítséget! -
hdsentinel
őstag
válasz #77081088 #3619 üzenetére
A kezdőlapon a szöveges értékelés alatt azonnal látszik - már ha az SSD-ben van ilyen számláló (ahogy a kolléga is írta, ez bizonyos számlálók meglétét feltételezi, a S.M.A.R.T. oldalon látható, hogy van-e ilyen vagy hasonló, amit írt)
Ha ilyen nincs (nem mindegyik SSD számolja) akkor a "Teljesítmény" oldalon a Hard Disk Sentinel saját mérései alapján leolvasható az összes írt/olvasott adat mennyisége.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
törölt tag
válasz hdsentinel #3621 üzenetére
Nekem azon a helyen nem jelzi ki a senitnel az írt mennyiséget,csak a smart oldalon,és a lemezkihasználtság oldalon,akkor gondolom anem támogatja a meghajtó ezt a funkciót. Viszont az létezik hogy napi 15GB mennyiséget ír a meghajtó? Legalábbis ha jól értelmezem a számadatokat akkor ezt írja ki.
Köszönöm a választ!spiritex Neked is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Hali. Ez a raw read hiba mennyire normális?
Van egykét gond, csak nem tudom mi okozza még. Általában leálláskor vagy alvó állapotnál, de nem mindig.
"A következő eszköz jelenleg még nem használható: \Device\Harddisk0\DR0."
"Visszaállítás történt a következő eszközre: \Device\RaidPort0."Persze lehet, hogy tuning miatta hiba még keresem az okát.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
HDS-ben mennyire ad valós infót a küszöb értékek várható elérése, mert szerintem néha kicsit zöldségeket ír:
Ez egy 2,5" Toshiba MK1059GSM notivinyó külső usb-s házban , elég gyakorta parkol, naponta 200-400 közötti értékkel, bő 1 éves, le is ment 93- a küszöbszint, a gyártó 600.000 LUCC értékig válla rá garit, de ilyen intenzitásnál szerintem azt hamarabb elérné, v nem ? Esetleg érdemes tiltani a parkolást (128-ről 254-re állítani APM) ennél a típusnál
Másik eset, pl. egy 2,5" WD (WD5000BPVT) vinyó notiban, hőmérséklet adatok, ha 3x fokon van, szintén meglepően késői értéket ad meg a program előrejelzésként:
ha 40 fok fölé megy már drasztikusan csökken az előrejelzési időtartam is:
Azért szerintem még 40 pár fok belefér, én talán 2 évnél többet bírna, v nem, hűtsem meg jobban Így is alatta van egy hűtőpad, mert szobában fűtés miatt melegebb van.
Illetve ahogy láttam, nem kell az értékeknek feltétlenül elérniük a 0-át, már előtte is megjelenhet a felkiáltójel a SMART.ban, jelentkezhet meghibásodás.[ Szerkesztve ]
-
hdsentinel
őstag
Egyáltalán nem hiba, nem véletlenül nincs róla szó a szöveges értékelésben sem.
Ez a számláló itt és bizonyos (pl. Seagate) HDD-k esetén nem a hibák számát mutatja, ahogy a program
súgója írja, változása teljesen természetes, akár extrém magas értéket is felvehet, mielőtt teljesen lemegy.
Ha ezzel vagy bármely más értékkel gond adódna, a program azonnal jelezné a szöveges értékelésben és a kondíció %-ban is.A problémákat igen, a tuning okozza
Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
válasz King Unique #3624 üzenetére
SEMENNYIRE!!!!
Pont ezért nem kerül ez alapban használatra és a HDS sosem értékel ilyen módon, mivel hatalmas, elfogadhatatlan értékek jönnek ki ilyen módon, mint pl. 80, 120 évig használható merevlemez és hasonlók.
Az ilyen kamu értékeket boldogan írják ki egyéb programok és hivatkoznak rá, mint "TEC Date" (Threshold Exceed Condition - azaz mikor éri majd el a hiba-küszöböt a drive, legalábbis a gyártó által meghatározott küszöbszintekkel, értékelési módszerekkel).
Mivel ez a módszer csúfosan megbukott, valódi állapot-meghatározásra alkalmatlan, ezért a Hard Disk Sentinel ezt nem használja, pont ezért tud valós állapot alapján értékelni, jelezni, mind kondíció %, mind élettartam tekintetében.
Illusztrációs célból valóban ki lehet ezt választani, hogy összevethető legyen a "normális", működő értekelés által adott eredménnyel - de pont emiatt az ehhez kapcsolódó értékelési módszernél (Beállítások -> Fejlett opciók -> Kondíció számítási módszer pont alatt) a "Gyártó specifikus értékek analízise" opció meg van jelölve nagy betűkkel, hogy NEM JAVASOLT.
Bővebben a Súgó -> Mellékletek -> Gyártó specifikus vs. nyers értékek, Kondíció számítás pontok alatt, illetve ha további háttér érdekel, hogy ezt miért NEM fogadhatjuk el így, milyen hibák vannak ebben a logikában és miért, hogyan más a Hard Disk Sentinel:
www.hdsentinel.hu/smartHard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
hdsentinel
őstag
válasz King Unique #3624 üzenetére
A parkolást mindenképpen érdemes tiltani, mindentől függetlenül.
Hard Disk Sentinel-ben:
Lemez -> Fejlett energiagazdálkodás alatt a csúszkát jobbra tolni (254-es max. érték)
de ha ez sem segít (némely drive, ill. vezérlő használata esetén nem lehetséges vagy így is parkol):
Beállítások -> Lemez figyelés -> Lemezek leállásának akadályozása
pont alá egy
*
(csillag) kerüljön.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
ETOM
addikt
válasz hdsentinel #3625 üzenetére
Köszi a választ! Akkor megnyugodtam. Először azt hittem a ozc visszavont 2.50 FW-je miatt csinálja ezeket. (a körül kezdődtek úgy emlékeztem)
De másnak nincs gondja szóval tuning lesz a ludas. Fura mert teszt programok/játékok meg hétköznapi használat alatt stabil.
Párszor kaptam mondjuk "0x000000F4" kék halált olyan volt mintha ledobta volna SSD-t.
Majd kísérletezem vele. -
King Unique
titán
válasz hdsentinel #3626 üzenetére
Így már világos, nekem is furcsák voltak az értékek...
Fejparkolásra visszatérve, olvasni itt-ott, hogy külső usb hdd-nél nem árt, ha van, hogy lemez ne melegedjen, azért is jó, de intenzitás mellett, szükséges lehet tiltás, remélem nem megy előbbiek rovására.
Fenti értékek alapján, látható "romlás" küszöbszinteknél, 100-->99/97/93, WD-nél is , hőmérséklet ingadozása miatt főleg, mi az az érték, aminél már parázni kell, mert gondolom nem 0-nál van gubanc, hanem még előtte (fentiek mennyire jók)
A - f(ny) >= C számítási képlet paraméterei nem egyértelműek, leírás végén lévő példában (5313/0,13)/24/365 = 4,665 év) számítáanál a 0.13 az honnan jön, illetve állapotjelzők gyártóként eltérőek?Köszönöm az infót !
-
Operátor91
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ez ügyben havernak a gépe ezt írta ki a winyó boot-olásakor :
ULTRA DMA MODE-2 S.M.A.R.T. Capable and Status ok és innen se előre se hátra csak áll
ez mi ?? valaki tud kérem segítsenA remény hal meg utóljára :D
-
hdsentinel
őstag
válasz King Unique #3629 üzenetére
Külső USB-s HDD-nél akkor szokták ezt javasolni, ha a gyártó olyan USB házat tervezett, ami nem kedvez a hőleadásnak. Ez esetben viszont félő, hogy nagyobb használat esetén (pl. egy komolyabb vírusellenőrzés / töredezettségmentesítés / nagyobb adatmozgás, azaz ahol a fejparkolás amúgy sem jelentkezne) a HDD túlmelegszik - és akkor már mindegy, hogy előtte parkolt-e a fej, vagy sem...
Azaz érdemes a hűtésre gondot fordítani, sajnos az USB-s (3.5-es) házak többsége ezzel nem foglalkozik. Amely ház kívülről megfogva (aktív üzem közben) nem tűnik nagyon melegnek - az a legrosszabb, ugyanis ott a hő még inkább benn reked és fűti a HDD-t.A fejparkolások számát a load/unload cycle count számolja és azzal arányosan annak az attribútumnak az "érték" mezője folyamatosan csökken. Ennek a hőmérséklethez nincs köze, attól függetlenül számol.
Amiket írtál (97, 93), tökéletesek, nincs miért aggódni
Ha lemegy 0-ra, akkor sem biztos, hogy azonnal elhalálozik a drive, sőt - pontosan ezért önmagában ez a kondíciót nem befolyásolja, csak ha már látható jelei vannak a romlásnak.> A - f(ny) >= C számítási képlet paraméterei nem egyértelműek,
Pontosan így van. Ezek gyártónként, típusonként, modellenként és S.M.A.R.T. attribútumonként változnak és a gyártó nem teszi közzé ezek számítási módját - így ezek nincsenek dokumentálva, megfigyelés alapján határozhatóak meg.
Ha a Hard Disk Sentinel-ben a grafikonon figyeled a változást, esetleg néha magadnak leírod, hogy adott fejparkolások számához milyen "érték" mező tartozik, akkor egy idő múlva már látod, hogy mennyi parkolás "kell" az "érték" mező egyel történő csökkenéséhez.
A http://www.hdsentinel.hu/smart/ oldalon a 0,13 így jön ki:
Mivel a merevlemez élettartamáról, működésben eltöltött óráiról van szó, azaz a Power-On Time Count attribútumot vizsgáltuk, az "érték" mező jelenleg 87-en áll. Mivel ez 100-ról indult ennél a típusnál (általában ez jellemző, de vannak kivételek), így megállapítható, hogy az élettartam 13%-át (100-87) "használtuk el" eddig. És mivel az Adat mezőben leolvashatjuk, hogy ez pontosan mennyi órát jelet (hex 14C1, ami decimálisan 5313), így hozzávetőlegesen kiszámítható, hogy mennyi a tervezett teljes élettartam: (5313/0,13) = 40869 óra, ami leosztva 24-el és 365-el megadja a tervezett élettartamot évben.Hasonlóan a fejparkolások (load/unload cycle count) attribútumnál is megfigyelhető, hogy éppen "hol tart" a drive (amit az "Érték" mező mutat) és ez összesen mennyi fejparkolásnak felel meg (amit és aminek változását alul a grafikon mutatja a Hard Disk Sentinel-ben, ha kiválasztod ezt az attribútumot).
-
hdsentinel
őstag
válasz Operátor91 #3630 üzenetére
Biztos, hogy a HDD-vel van a gond?
Amit ír, elvileg az jó.Nem inkább a csatlakoztatással, kábellel, esetleg más eszközzel (pl. CD/DVD író) ami azonos IDE kábelen van? Ha van esetleg pendrive, külső HDD, kártyaolvasó csatlakoztatva, érdemes lehet kihúzni rendszerindítás idejére, nem minden gép szereti az ilyesmit.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy Samu HD400LD winyónál mennyi ideig tart a rövid önteszt? Lassan fél órája fut a pro trial verziója
Státusz: Folyamatban, nincs probléma
Válasz: 0xF5Hátralévő időnek 1 percet ír, szinte az elejétől kezdve
read-only mode on the forum
-
King Unique
titán
válasz hdsentinel #3631 üzenetére
Ahogy látom, más gépeken parkolás tiltásra jó módszer *, vagy helyette a 0,1,2 módszer, mert az csak adott lemezre vonatkozik és megjegyzi újraindítás után is és csak párat ugrik számláló. Ha nem is befolyásolja LUCC minden esetben közvetlenül élettartamot, de Green-eket pont ez miatt fektette ki.
Műanyag házas külsők hűtése tényleg hitvány , bár akad még aktív hűtéses is, de sokat jelent egy szobai venti, vagy akár egy noti hűtőpad, utóbbit kipróbáltam már, sikerrel.Köszönöm az információdús magyarázatot , így már nyugi van !
-
Gyros
csendes tag
Igazából nemtudom.. nem vagyok zseni.. de müködik minden most is az van benne :X
..:GyRoS:..
-
Gyros
csendes tag
Hát kábelt megnézem majd.. bár nemnagyon hurcolászom a gépet sehova..
volt egy hirtelen áramszünet miután meghalt a gép az elején töltött azt mikor windows felirat bejött volna fekete gép.
Egy ismerösöm monda reinstall.Ez megvolt azt egybül be is adta ezt....:GyRoS:..
-
hdsentinel
őstag
A teszt közbeni HDD aktivitástól függ, hogy mennyi ideig (mennyivel tovább) tart.
A becsült időt a gyártó adja meg, arra vonatkozik, ha a HDD csak a teszttel tud foglalkozni. Ellenkező esetben (mivel minden írás/olvasás prioritást élvez, azaz a HDD csak az üresjárati időben végzi a tesztet) ha akár az op.rendszer csak néha olvas / ír, az is lassíthatja a teszt lefutását.
Eddig a legdurvább részletes önteszt amit személy szerint láttam, az 37 órát futott a becsüt 2 óra helyett
-
hdsentinel
őstag
Szerencséd volt ha egyáltalán tudtál rá telepíteni, Win7 ilyen állapot esetén (ha a telepítő ezt észleli) elvileg már nem települne fel ilyenkor.
Nem erőltetném a használatát, bármikor adatvesztés léphet fel. Ha még garanciális lenne, kérhető csere, mivel a gyártó szerint is hibás ilyenkor.
-
Gyros
csendes tag
köszönöm választ!
Bár érdekes hogy se fagyás.. se akadás.. se lassulás.. semien hang.. nincs..
ugyan ugy megy mint eddig.. csak ezt kirja windows....:GyRoS:..
-
AtHoS
nagyúr
válasz hdsentinel #3641 üzenetére
A részletes öntesztet beszívtam, mert lefeküdtem közben aludni. 2 perc és néhány másodperc lett volna még hátra, mikor lement aludni a gép. Felélesztés után pedig pár másodperc múlva reset-elt a gép magától
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Van egy 2,5"-es Hitachi HDD-m 100%-os teljesítménnyel és 99%-os kondícióval. Az áttekintés fülön a következő kiírás van:
A merevlemez 2 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 3012 alkalommal.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra.
Az átviteli hibák okával tiszában vagyok, a ThinkPad merevlemezvédelmi rendszere tiltotta le az adatátvitelt, amikor nagyon mozgott a gép.
A kérdésem az lenne, hogy a 99%-ot ez az érték okozza, vagy a gyanús, de mégis hibátlannak bizonyult szektorok?
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
válasz hdsentinel #3627 üzenetére
Miert csak az ssdm-nel jelenik meg a fejlett energiagazdalkodas menupont?
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
hdsentinel
őstag
Szia !
Ha a programból nem a legújabb verziót (4.40) használod, frissíts arra a Fájl menüből.
Korábbi verziókat és más programokat megtéveszthetnek bizonyos Hitachi drive-ok, 1-2 értéket furcsán biztosítanak.Mindkettő állhat kondíció csökkenés hátterében, érdemes lehet alapos tesztelést végezni, hogy kijöjjön, ha van valami (ami miatt a kondíció ill. a hiba-számlálók változhatnak):
-
hdsentinel
őstag
Mert a többi eszköz nem támogatja a fejlett energiagazdálkodást, ahogy az Információk oldalon látható. Ha nincs ott, hogy
Fejlett engergiagazdálkodás .... Támogatva
akkor a menüpont sem érhető el, mivel nincs mit állítani
Az akusztika-szint, zuhanás-szenzor érzékenység is hasonlóan működik.Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu
-
válasz hdsentinel #3648 üzenetére
2terabyteos sata2 sata3 wd green vinyokrol beszelunk, meg igy se tamogatjak?
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
r4z
nagyúr
válasz hdsentinel #3647 üzenetére
4.40-es verzióm van, de évek óta 100%-on volt a HDD (a pontos típusa Hitachi HTS543225L9A300). Az átviteli hibákkal együtt jelent meg a gyanús, de végülis hibátlannak titulált két szektor is. A programnak lettek gyanúsak a szektor, vagy a merevlemez elektronikájának?
Hétvégén lefuttatom a teljes tesztet, és hatalmas respect a programért
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest