Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    géptakarítás, HDD és gépház hűtés:

    Legjobb géptakarítás a sűrítettlevegős spray (párezer ft/palack) vagy a kompresszor. A porszívó nem elég erős, mert a levegőt könnyebb összesűríteni és kifújni, mint erősebben szívni. Az ecset, pedig ahogy hdsentinel is mondja, statikus elektromosságot okozhat.
    Portalanítás természetesen csak kikapcsolt állapotban (ha nem akarsz szilikózist kapni, lehetőleg a szabadban), levett gépház oldallapokkal, és mindenhová be kell fújni ahová csak lehet (különös tekintettel a hűtők lamellái közé, illetve a tápba kintről be és bentről ki). Sűrített levegős spraynél figyeljünk oda hogy mindig vízszintesen tartsuk(!!) és csak a "szívószálat" irányítsuk a megfelelő helyre, mert a helytelenül tartott palackból kiáramló levegő fagyást okozhat, ami az elektronikának nem tesz jót.
    Másik fontos dolog, hogy a portalanitás után azért pár percig még ne kapcsoljuk be a gépet.
    HDD hűtéséhez a legjobb megoldás ha elé (az éléhez) teszünk egy db párezer ft-os ventilátort, ami BEFELÉ fújja a levegőt. Hibás elgondolás az elektronika hűtő a winyón, mivel a merevlemez "testét" is hűteni kell, nem csak az elektronikát.
    A számítógépházak 90%-a egyébként is úgy van tervezve, hogy elől ventilátorokkal be kell fújni friss levegőt (ami először a HDD-t éri ha az a megfelelő helyre van szerelve), majd hátul ventilátorokkal kifújatni a felmelegedett levegőt (hogy ne csak a táp szívja át magán a házban felmelegett légtömeget, csökkentve ezzel saját élettartamát - kondik kiszáradnak).
    Nagy nyári melegben nyitott gépházzal, de elsötétített helyiségben (alufólia ragasztva belülről az ablakra :) ) kint 38 fok, bent pár fokkal kevesebb, HDD hőmérséklet 32 fok (15 ezren pörgő SAS diszk). Én MAGLEV ventilátorokat alkalmazok, mert azonos zajszint mellett nagyobb a légszállítása, és a csapágyazás hiánya miatt nagyobb az élettartama. Ára 1000 párszáz forint pl a XIII kerületi Lomexben.

    [ Szerkesztve ]

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák