Hirdetés

2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Landro


Landro
(kvázi-tag)

Az első trailerben vajon véletlenül hasonlítanak a szereplők hollywoodi arcokra?

(#2) oriic válasza Landro (#1) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Nem, direkt. Megnyertek több ismert színészt is hogy használhassák az arcukat.

Live-Die-Respawn-Deathloop

(#3) Tyrel válasza oriic (#2) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Ez a "használhassák az arcukat" elég rossz megfogalmazás, nem az arcuk modelljét vették kölcsön. Konkrétan azok a színészek voltak a motion capture szereplők az összes átvezetőben, ők játszanak (mint színész) a játékban, ők is beszélnek (értsd. a hangjukat is adták hozzá), meg mindent. Kb. ahogy az Avatar-t forgatták, úgy csinálják ezt is.

[ Szerkesztve ]

(#4) hogabesz


hogabesz
(kvázi-tag)

Az első trailerben az ott Mark Strong és Liam Cunningham?

szerk.:közben megelőztek :)

[ Szerkesztve ]

(#5) Tyrel válasza hogabesz (#4) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Itt szemezgethetsz, hogy kik játszanak benne.

(#6) oriic válasza Tyrel (#3) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Jó sry, fura fogalmazás volt igaz. :D A lényeg hogy engedéllyel és a színészek közreműködésével készül a cucc. :B

Live-Die-Respawn-Deathloop

(#7) Hopkins95 válasza Tyrel (#5) üzenetére


Hopkins95
(őstag)

Nézzenek oda, benne van Tengerjáró Davos a Trónok harcából! :C

[ Szerkesztve ]

T610 > K600i > Sony Ericsson Xperia mini pro > Nexus 5x \\ AMD Ryzen 1600 - MSI Vega 56 \\Playstation 4 Slim \\ Origin/Uplay/Steam: Hopkins955

(#8) Tyrel válasza Hopkins95 (#7) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Jaja, de őt korábban már megmutatták közelebbről is. Persze még work-in-progress az egész, pl. ez itt 9 hónapja volt és a mostani trailerben már látni, hogy szebbek az arcok, arcszőrzet is, stb. Folyamatosan dolgoznak rajta, kíváncsian várom a véglegest. :) Sok játékot már most is odaver, legalább is grafikailag.

[ Szerkesztve ]

(#9) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Ez a játék még ebben az évszázadban elkészül?

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#10) #52588800 válasza gabor7th (#9) üzenetére


#52588800
(törölt tag)

Passz, engem mondjuk csak a single player része érdekel, az meg nem kizárt, hogy elkészül 2020 -ra.

(#11) gabor7th válasza #52588800 (#10) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Persze gondolom ez a játék sohase lesz teljesen kész, de mikor lesz az első játszató verzió kész az érdekelne.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#12) Tyrel válasza gabor7th (#9) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Igen, de már elővételben elkelt az összes példánya, neked nem fog jutni belőle.

Hülye kérdésre hülye válasz...

(#13) gabor7th válasza Tyrel (#12) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Itt csak hülye választ kaptam.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#14) Tyrel válasza gabor7th (#11) üzenetére


Tyrel
(őstag)

2019-ben szerintem már lesznek élvezhető részei, tippre kb. a 3.5 patchtől kezdve már 1-2 napnál hosszabb időre is le fogja tudni kötni az embert;
A mostanában megjelenő 3.3 verzió már kezd egy játszható valamire hasonlítani, ha a Star Citizen-ről van szó. Várhatóan ez a 3.3 még elég bugos lesz, de még 1-2 nagy patch (kb. negyedévente jönnek) és jó lesz már.

A Squadron 42 decemberben fog roadmap-ot kapni, szerintem jó esély van rá, hogy abból a Chapter I. szintén jön 2019-ben. (feltéve hogy tartják még azt a tervet hogy több fejezetben jelenik meg... ha egyben jön az egész SQ42 akkor 2019-re még nem lesz belőle semmi)

[ Szerkesztve ]

(#15) gabor7th válasza Tyrel (#14) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Kapsz tőlem egy anti-troll díjat a szelíd értelmes válaszért...

Én úgy tudom, hogy ez egy ultra modern Freelancerre fog hasonlítani, tehát fő történet mellett van rengeteg felfedezni való is; tehát nem baj ha nincs teljesen "kész", majd menet közben raknak hozzá új történeteket. Ezért nem értem miért tart ilyen sokáig kijönni egy első verzióval.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#16) inteltunder


inteltunder
(kvázi-tag)

hát eddig úgy voltam vele hogy nyeee, de itt van :C Gillian :C , szerelmeeeem jövőőőőőők :DDD

jobb ma egy intel mint holnap egy amd

(#17) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A grafika szép, a játékmenet árkád, a többi nem számít. :DDD

Mondjuk elég szomorú, hogy még mindig milyen messze van az Squadron 42. Még belegondolni is brutális, hogy 6 éve (!) fizettem be egy összeget, mint támogató, és még további 1-2 év, amíg ebből lesz valami. A multi része pont nem érdekel, a hangar demo óta csak Youtube videókon követem a fejlesztést... :U

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#18) Tyrel válasza gabor7th (#15) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Hát hülye kérdésre hülye választ kaptál, normálisra meg normálisat, ennyi. :P

Azért tart nekik ilyen sokáig megcsinálni a játékot mert igazából nem is tart sokáig. 2012 végén indultak a Kickstarter kampánnyal, de akkor egy pár fős garázs-cég volt az egész és full nem számítottak ekkora sikerre. Aztán ahogy elkezdtek dőlni a milliók rájöttek hogy sokkal, sokkal grandiózusabb projektbe vághatnak mint eredetileg akartak, ahhoz viszont a nulláról fel kellett építeniük egy óriási, multinacionális játékfejlesztő studiót.

Mára az egyik legnagyobbak a világon, bőven 400 feletti alkalmazottal és valami 4-5 irodával, szétszórva amerikában és európában, ezt a céget felépíteni viszont eltartott nekik egy ideig... ha jól emlékszem kb. 2014-2015 óta működnek ebben a vállalati formában, és még mindig számtalan nyitott pozíciójuk van.

Amit előtte (értsd. az első 2-3 évben) csináltak az mára gyakorlatilag mind a kukában végezte, mert azok a kódrészletek és asset-ek egy sokkal alsóbb kategóriás szoftverhez készültek. A Lamborghini-t sem úgy építik hogy fognak egy Trabantot meg egy villáskulcsot és addig tekergetik amíg puff, Lamborghini lesz belőle, hanem az utolsó csavarig egyedi, felsőkategóriás alkatrészekből van.

Nincs ez másként a játékfejlesztésben sem. Érdemben kb. 3-4 éve dolgoznak a játékon, ezzel szemben sok AAA kategóriásnak tekintett, de sokkal, kevesebb feature-vel rendelkező játék fejlesztése más stúdióknak simán el tud tartani 5-6-8 évekig.
Nincsenek lemaradásban, mert valójában azon a játékon amit ma nevezünk Star Citizen-nek, azon nem dolgoznak olyan rettentően régóta. Ez az egyik ok.

A második ok az, hogy amit meg akarnak valósítani az technikailag annyira nehéz, hogy nagyságrendekkel több időt kell eltölteniük R&D-vel (research & development, értsd. kutakodnak és próbálkoznak hogy egyáltalán hogy a jó francba lehet megvalósítani ezt), és a játék alapjául szolgáló technológiák, eszközök fejlesztésével. Kicsit képzeld el úgy mint az amerikai jogrendszerben amikor valami váratlan helyzet adódik és ítéletet kellene rá mondaniuk, de nincs rá "precedens", mert soha nem volt még olyan... és akkor vakaróznak rajta a jogászok elég sokáig hogy hogy kéne meg mit kéne...
Itt is ez van, senki nem csinálta még előttük az amit most ők akarnak, olyan részletességgel és olyan méretekben ahogy ők akarják. Nincs honnan ötleteket lopniuk, nincs millió dolláros szakember akit felvesznek és puff meg van a fejében a válasz. Úttörő szerepet játszanak, és azt nehéz.

A harmadik ok amiért úgy tűnik hogy már a hidegháború óta fejlesztik, az pedig az, hogy más, nem közösségi-finanszírozott játékok bejelentése általában csak akkor szokott megtörténni ha már kb. 80%-ban kész vannak. Megjelenés előtt 1-2 évvel kezdik el hype-olni őket, de valójában a fejlesztést sokkal korábban kezdték, csak nekik van egy valag pénzük a forgalmazótól (pl. EA-tól) és nem szorulnak rá, hogy hallasanak magukról és elővásároltassák a terméküket.

Gamer szemszögből nézve valóban bosszantóan régóta dolgoznak rajta, "techie" / programozói irányból nézve viszont kifejezetten jól haladnak és bámulatos dolgokat valósítanak meg évről-évre. Sokára lesz "teljesen kész" ez a játék, ha egyáltalán valaha, de hogy újra fogja definiálni a PC Gaming fogalmát az egészen biztos.

[ Szerkesztve ]

(#19) oriic válasza Tyrel (#18) üzenetére


oriic
(HÁZIGAZDA)

Ezért nagy köszönet. :R

Live-Die-Respawn-Deathloop

(#20) gabor7th válasza Tyrel (#18) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Majd ránézek, hogy hogy áll most, mert amiket én láttam akkor már lehet kuka lett.

"Mára az egyik legnagyobbak a világon, bőven 400 feletti alkalmazottal és valami 4-5 irodával, szétszórva amerikában és európában, ezt a céget felépíteni viszont eltartott nekik egy ideig... ha jól emlékszem kb. 2014-2015 óta működnek ebben a vállalati formában, és még mindig számtalan nyitott pozíciójuk van.

Amit előtte (értsd. az első 2-3 évben) csináltak az mára gyakorlatilag mind a kukában végezte,"

Az ilyen történetek van, hogy csőddel végződnek, remélem ki fogják adni, és sikeres lesz a játék.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#21) Tyrel válasza gabor7th (#20) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Szerintem kb. 2016 környékén, valahol a nagy stúdióik felépítése után, és az új tartalmak bemutatásának lehetősége/képessége előtt volt az a kritikus pont ahol bedőlhetett volna a cég. Akkoriban voltak is balhék náluk, pár vezető beosztású és nagy nevű ember távozott is a cégtől, biztos nehéz időszak volt nekik sok szempontból, de túlélték.

Mostanra már nagyon sok a támogatójuk, nagyon benne vannak a gamer köztudatban és elég sokat le is tettek ahhoz az asztalra, hogy ne csődölhessen be a projekt. Még ha valahogy ki is futnának az egyébként folyamatosan/stabilan gyarapodó költségvetésükből, akkor is bőven elég erős már maga a cég és a projekt is ahhoz, hogy banki kölcsönökkel, vagy nagyobb támogatók bevonásával el tudják küzdeni magukat a végső kiadásig... de igazából szerintem nem lesz erre szükség.

Elég ha még 1, max. 2 évig kitart a pénzük, addigra elkészül egy olyan verzió a játékból (SC 3.5 - 3.6, SQ42 Chapter I.) amit már ki lehet adni és eléggé kész van ahhoz, hogy nagyobb tömegeknek is megfeleljen, tetsszen... Akkor pedig megint iszonyatos pénz özön vár rájuk, mert egyébként sokan a kivárásra játszanak, sokan legyintenek hogy ez sose lesz kész, hitetlenkednek... De amikor ott lesz a Squadron 42 mint dobozos termék, egy űr-eposz ami visszaidézi a Freelancer-ek és Wing Commander-ek idejét, vagy akár a Battlestar Galactica hangulatát, a fenti trailerben látott minőségben és ezekkel a színészekkel... akkor ezek a hitetlenkedők lábukat törve fognak szaladni a boltok felé. :U

Összességében egyébként a Squadron 42 szerintem sikeresebb lesz mint a Star Citizen, utóbbival inkább csak a hardcore gamer-ek fognak játszani, előbbivel meg szerintem kb. mindenki aki valaha is szerette a sci-fi-t. Ha kizárólag azon dolgoznának valószínűleg jobban állna már, de közös a két projekt kódbázisa ill. technológiai alapjai, így az SQ42-nek akaratlanul is meg kell várnia amíg a Star Citizen működőképes lesz. Mármint az a nehezítő tényező az SC oldaláról, hogy pl. egy 1:6 méretarányú bolygót nem elég csak valahogy beletaposniuk a játék motorjába, de azt úgy kell tenniük hogy az online multiplayer környezetben is működőképes legyen. Ha kizárólag single player játékot fejlesztenének az nagyban megkönnyítené a dolgukat.

[ Szerkesztve ]

(#22) Cifu válasza Tyrel (#21) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az utolsó mondat az, ami miatt én a Star Citizen-re mérges vagyok. A mindenféle fizetős játékbéli dolgokkal foglalkoznak évek óta, ahelyett, hogy a Squadron 42-őt fejlesztenék... :U

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#23) gabor7th válasza Cifu (#22) üzenetére


gabor7th
(őstag)

". A mindenféle fizetős játékbéli dolgokkal foglalkoznak évek óta, ahelyett,"

Szerintem ez pont az a játék amihez illik ez a fizetési mód. Biztosítja, hogy a sztori sohase érjen véget és felépíthetsz évek alatt egy erős karaktert és hajót, flottát. Ilyen játéknál én nem bánom ha újra és újra fizetnem kell amíg folyamatosan bővül.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#24) Cifu válasza gabor7th (#23) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jah, de én nem egy EvE Online 2.0-át, hanem a Squadron 42-őt várom... :U

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#25) wolfman


wolfman
(PH! kedvence)

Akkor a befolyt összeg nagy része a színészekre ment el ezek szerint.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#26) mcwolf79


mcwolf79
(PH! kedvence)

Idejét se tudom már mikor fizettem be az early access-be , De ahogy halad Ez a játék már szerintem a PS5-tel fogom tolni a gaming -et ( mivel már 2 éve ott hagytam a PC gaming pöcegödrét) mire Ez megjelenik úgymond végleges formájában .

Xbox One X ; GT: Mcwolf79xy

(#27) Szőrös  válasza Cifu (#24) üzenetére


Szőrös 
(PH! kedvence)

Az SC minden lesz csak EVE 2.0 nem. Ezt a devek sem akarják.

https://star-citizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban | A SÖRöm a legszebb öröm !

(#28) hombre[EU]


hombre[EU]
(őstag)

Reklám,reklám,ez mindig hat rám

you must be the change you wish to see in the world

(#29) cain69 válasza gabor7th (#20) üzenetére


cain69
(PH! nagyúr)

megjelenni majd akkor fognak vele, ha a kickstarter pénz elfogy.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#30) #45997568 válasza gabor7th (#13) üzenetére


#45997568
(törölt tag)

hulye kerdesre mit varsz :F

(#31) D1Rect


D1Rect
(PH! félisten)

Ez kész lesz már?
Vagy most mi van?

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#32) AxBattler


AxBattler
(PH! félisten)

Nem semmi színészgárda... :Y

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#33) Diopapa válasza Cifu (#22) üzenetére


Diopapa
(PH! kedvence)

Elhiszem, hogy zavar, de szerintem az SC fejlesztéséből az SQ42 is profitál(hat).

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#34) Cifu válasza Diopapa (#33) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Itt az időtényező és a sorrend az, ami zavar.

Ha fordítva csinálták volna (először megcsinálják az SQ42-őt, utána az SC-t), akkor már rég játszhatnánk az SQ42-vel. Ahogy Tyrell gyönyörűen leírta, az SC rengeteg szempontból összetettebb, bonyolultabb fejlesztés terén.

Persze, hogy az SQ42 kihasználhatja az SC-hez megcsinált 3D modelleket, fejlesztéseket és a többi, csak ennek az az ára, hogy meg kell várnia az SC olyan fejlesztéseit is, amiből semmit sem profitál (online dolgok). Emiatt pedig éveket csúszik... :(

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#35) Diopapa válasza Cifu (#34) üzenetére


Diopapa
(PH! kedvence)

Viszont pl a 64 bit, local grid system pl mind kell és az sem 5 perc alatt készült el.. OFC ezek nélkül is lehetett volna SQ42 töltőképernyőkkel, 1-2 helyen átvezető animokkal stb, de így jobb lesz az immersion..

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#36) Chapel válasza AxBattler (#32) üzenetére


Chapel
(PH! addikt)

Nem sz*ral gurigáznak, semmilyen téren sem. Én már látnám a végeredményt mert lassan attól félek várhatok még egy generációt cpu/gpu téren ami elviszi.
És akkor még nem beszéltem a vr részről, nem tudom hogy végül lesz-e, nem követtem de ha igen én ki sem szállok...

A Squadron 42 meg részemről is a legjobban várt téma, jó móka a multi szó se róla de olyan ritkán jut korral az ember géphez hogy egy jó kis single játéknak nincs párja számomra.

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/mr_chapel

(#37) gabor7th válasza Chapel (#36) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Éppenséggel ha csinálnának ilyen task force-os feladatokat ahol nem egymás ellen, hanem mondjuk együtt harcolunk AI ellen az gyors lenne, gyorsabb mint egy sztori.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#38) Tyrel válasza gabor7th (#37) üzenetére


Tyrel
(őstag)

Már rég nem az a cél hogy olyasmit csináljanak amit bárki más is tud...

(#39) Hunpriest


Hunpriest
(fanatikus tag)

Az a baj ezzel, hogy már rég meg kellett volna jellenie. Szeretem ezt a műfajt de ezt 3 év után elengedtem és szerintem a világ legnagyobb közönségi finanszírozott buktája lesz - ha nem az már most is. Eleve ez a finanszírozási forma se szimpi, meg ez a csillagokat is leigérős marketing se oké. Ennek a kickstartere óta megjelent egy Elite, több kieggel és idén a második X játék fog kijönni. Valamit nagyon rosszul csinálnak.

[ Szerkesztve ]

(#40) cacasz02


cacasz02
(fanatikus tag)

Minden fél évben letöltöm újra az aktuális verziót. Mária szive csak egyre rosszabb és rosszab. Legutóbb márva hajómat se tudtam kikérni a kikötőben mert folyton összeomlott. Mindig azt hiszem hogy azért optimalizálják is de nem. Viszont gyönyörű nyálcsorgatós videókat csinálnak. Kár hogy valójában nincs mögötte semmi.

(#41) Szőrös  válasza cacasz02 (#40) üzenetére


Szőrös 
(PH! kedvence)

Milyen ladikot nem tudsz lekérni?

https://star-citizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban | A SÖRöm a legszebb öröm !

(#42) Malibutomi válasza Hunpriest (#39) üzenetére


Malibutomi
(PH! nagyúr)

Segitek ugyanannyi ideje keszul mint a Cyberpunk 2077

Csak mig az egy single player jatek amit egy mar meglevo studio csinal, addig az SC/SQ42 ket jatek, az egyik egy Cyberpunk-nal kb ezerszer nagyobb es bonyolultabb MMO, es a nullarol indultak studio es csapat nelkul gyakorlatilag.
Mivel a ket jatek ugyanazt a technikat hasznalja amig a tech nem vegleges addig varnia kellett a single playernek is.

Akkor miert is vannak elkesve?

Miota keszul megjelent az Elite ahol te vagy a hajo, nem egy FPS univerzum ami kb ezerszer tobb munkat igenyel. Elite-hez is evek ota igerik a space legs-et de nem lesz szerintem soha, mert vagy igenytelen lesz SC-hez kepest vagy ugyanugy vegtelen idot kell raszanni.

X sorozat pedig single player.

[ Szerkesztve ]

(#43) Hunpriest válasza Malibutomi (#42) üzenetére


Hunpriest
(fanatikus tag)

az SC/SQ42 ket jatek, az egyik egy Cyberpunk-nal kb ezerszer nagyobb es bonyolultabb MMO, es a nullarol indultak studio es csapat nelkul gyakorlatilag

Pont ez a baj. Nem lehet, hogy kissé túlvállalták magukat? Meg azok a pénzek, amiket a hajókért kérnek szerintem gáz, jelenleg végtelen pénznyelőnek tűnik az egész. Az első pár évben még lelkesen vártam, de most már elég szkeptikus vagyok ezzel a projekttel kapcsolatban. De nem baj, nov. 30-tól X4!

(#44) Cifu válasza Malibutomi (#42) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Segitek ugyanannyi ideje keszul mint a Cyberpunk 2077

A Cyberpunk 2077 fejlesztését akkor kezdte el a CDPR, amikor befejezték a Witcher 3: The Blood and Wine kiegészítőt. ( forrás ) Vagyis 2016-ig csak a koncepción dolgoztak gyakorlatilag.

Szóval especiel a Cyberpunk 2077 mint példa, nem a legjobb...

az egyik egy Cyberpunk-nal kb ezerszer nagyobb es bonyolultabb MMO

Egy még alfa stádiumban lévő játékhoz viszonyítani picit furi, nemde? :F
Bár végül is az SC se nagyon van túl az alfa szinten... :(

Mivel a ket jatek ugyanazt a technikat hasznalja amig a tech nem vegleges addig varnia kellett a single playernek is.

Lent már leírtam erről a véleményem. 2012-ben arról volt szó, hogy az SQ42 jönni fog 2014-ben. Tavaly azt nyilatkozta Roberts, hogy 2017-ben ki fog jönni. Nézzünk a naptárra: hamarosan 2018-nak is vége.

Végül is jah, várnia kell az SQ42-nek. Csakmertazért, mert az SC fontosabb, hiszen kellett a fejlesztési idő az 50, 80, 100, 300, 700 (!!!) dollárnyi valós pénzért megvásárolható hajókra. :U

Köszönjük Chris Roberts, semmi gond, várunk már akár további 6 évet is... :U

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#45) Szőrös  válasza Cifu (#44) üzenetére


Szőrös 
(PH! kedvence)

Húha valakinél nagyon beakadt a lemez :DDD

https://star-citizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban | A SÖRöm a legszebb öröm !

(#46) Malibutomi válasza Cifu (#44) üzenetére


Malibutomi
(PH! nagyúr)

A Cyberpunk 2077 fejlesztését akkor kezdte el a CDPR, amikor befejezték a Witcher 3: The Blood and Wine kiegészítőt. ( forrás ) Vagyis 2016-ig csak a koncepción dolgoztak gyakorlatilag.

Szóval especiel a Cyberpunk 2077 mint példa, nem a legjobb...

Az SC-hez pedig eloszor csapatot kellet toborozni, felepiteni a studiokat szervezetileg es fizikailag, szoval ok sem 2012-ben indultak neki gozerovel. Ezert a Cyberpunk pontosan nagyon jo pelda.

Egy még alfa stádiumban lévő játékhoz viszonyítani picit furi, nemde? :F
Bár végül is az SC se nagyon van túl az alfa szinten... :(

Single-player vs MMO, egy varos vs tob bolygorendszer..nem kell nagy gondolkodas hogy lassuk melyik sokkal nagyobb es bonyolultabb.

Nem azert var az SQ42 mert a hajokra kellett a fejlesztesi ido, hanem azert mert a technologiara. 64 bit atallas, planetside, stb. Plusz amig nem vegleges a flight model peldaul, addig nem lehet kiadni, hisz a ket jatek osszekapcsolodik, hogy nezne ki ha mas flight model meg kijelzok lennenek ugyanabban a hajoban a ket jatekban?

(#47) Shing


Shing
(őstag)

Jól hangzik, hogy 6 éve csinálják a játékot, stb, de akkor annyira más budget-el rendelkeztek, hogy teljesen lényegtelen. Képzelem mennyi újragondolás kellett ahogy változott a $$$ támogatás.

2012-ben 2 milliónál jártak, 2015-ben 75 milliós támogatottságnál. Szóval hiába van lassan 200 millió ha akkor még nem volt.

Talán 2-3 éve lőhették be, hogy végülis milyen minőségben csinálják a játékot, jobban látszódott addigra a támogatás növekedése/stabilitása is.

Amit év elején mutattak a Squadron42-ből sztem nagyon jó volt, még gyorsan is haladnak szvsz. Ez az új videó is epic, bár erősen in-engine trailer. Ha 2020 végére megjelenik akkor teljesen reális és jó munkát végeznek.

Ami hülyeség volt részükről, hogy megjelenési dátumokról beszéltek. :U Szerencsére már leszoktak róla... Valszeg azokban az időkben ennyire nagy volt a káosz, nem tudtak mit akarnak aztán nőtt a budget/cél és sokáig tartott mire meghúztak egy határt.
A mikrotranzakciók is elég furák, bár nem néztem meg pontosan mik a lehetőségek.

Anti-hype

(#48) gabor7th válasza Hunpriest (#43) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Belenéztem az X-es videóba... mármint a játékba. És ott azt igérik, hogy nincs átvezető videó hanem mindig végig megy minden mintha valóság volna. Na most Mass Effectnél olvastam, hogy pont ebből volt elegük sokaknak, hogy arra megy el egy csomó idő, hogy végig kell néziük átugorhatatlanul például a bolygók közötti space jumpokat, amik az első egy-két alkalommal izgalmasak és szépek de az ember hamar beleun és időpazarlás, hogy nem lehet átugrani... és már nem csak gyerekek játszanak vele sok szabadidővel.

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#49) gabor7th válasza Cifu (#44) üzenetére


gabor7th
(őstag)

700 dolláros hajó? Basszus... bár vagyonokat hajlandó lennék költeni ilyen játékokban, de ez már azért kicsit olyan szint amit nem fognak sokan megugrani. (Azért biztos lennének akik igen.) Az 50 dollárosat meg nem fogják megvenni a tömegek, hisz akkor az valószínű egy elég ócska hajó...

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#50) Giovan! válasza gabor7th (#49) üzenetére


Giovan!
(őstag)

Engem nem zavar a 700 dolláros hajó, ha ugyanazt ki is lehet farmolni becsületes munkával. Kíváncsi leszek hogy lövik be a p2w szintet.

A katasztrófa tulajdonképpen tárgyiasult veszély.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.