Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
drpele
senior tag
Nem is az fogott meg igazán, hogy mekkora felbontású képeket készít a Lumia 1020, hanem, hogy azt milyen minőségben teszi. Én úgy érzem, hogy bőven ki lennék békülve egy 5-8 Mpixeles felbontással is mindennapos használatra.
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
ddudas
tag
Igen ám, én is az 5MPx-es képeket használom az esetek 99%-ban az 1020-ról, de ahhoz, hogy az ilyen legyen bizony szükség van az eredeti méretre, mert kell az alapanyag (pixel) ahhoz, hogy a zajt ki lehessen szűrni. Persze egy 20 MPx-ből is meg lehet ezt csinálni, de épp ezért javasolnám a többi PureView modellt. A
NokiaMS képalkotási megoldása túlmutat a jelenlegi Sony, Samsung, LG,... gyártókén szvsz.Nullum fatum sed quod faciamus.
-
SOAD19
addikt
A mobil fotós topikban páran kicsit más a vélekedés, a G3, S4 (zoom)-ot, Kzoom-ot, a Note-okat, ill az iphone-okat egy szinten emlegetik, vagy még jobbnak is vélik a 1020-nál. Mindegy, végülis nekem elég az, hogy az egyik legjobb fotós telefonom van, amivel korrekt képek készíthetőek.
-
szamovar
tag
válasz mtibi00 #6878 üzenetére
Ez idáig teljes megelégedettséggel használtam a gépet (kivétel a néhány napja beírt halkság). Most azonban egyik pillanatról a másikra lefagyott a cucc. Képernyő elsötétült és a segédfény folyamatosan világít. Soft resetnél semmi sem történik. Továbbra is világít a hátulja, illetve az elöl lévő 3 gomb. WTF???
Alcatel One Touch Max DB - Nokia 3310 - Nokia Ngage - Samsung E900 - Samsung P850 - Se w800 - Nokia N91 - Eten m500 - Samsung I900 - BlackBerry 9000 - Motorola Defy - Nokia E52 - Nokia Lumia 1020 - Apple Iphone SE
-
sNake^
tag
Nagyon gondolkodom hogy a kicsi Moto G-met eladom, kb 40-45k-t kapnék érte, és már 50től van használtan romániában, és kb 68ért van már ,,sigilat'' azaz eredeti, bontatlan csomagolásába Valami nagyobb hibája a telefonnak úúúúgyamúgy van-e ? (egy ideig nyomon követtem a telefont de az utóbbi időben kicsit kiestem a témából.... )
Ha indulsz, ha érkezel, éjjel-nappal étkezel.
-
Radeon_5
aktív tag
Ritkan nekem is lefagy, fokent a kamera hasznalatatol. De ez 1,5-2 havonta 1x jon elo csak, es sima kikapcs-bekapcs altalaban megoldja. Ugyhogy eleg stabil a rendszer meg igy is, nekem Android utan megvaltas Persze lehet csak en vagyok a mazlista
[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
no1r
őstag
válasz Radeon_5 #6908 üzenetére
nálam azért nem ritkán. a probléma természete egyébként elég komoly:
"It turned out to be a power regulator logic failure where in combination with multiple reasons the device fails to power up the CPU and peripherals after idling into a deep sleep state."de nyilván ez alapvetően nem jellemző a platformra. droidnál minden jobb.
a gúny a győztesek kiváltsága - https://www.instagram.com/nimrodnyul/
-
sNake^
tag
Volt már Windows Phone-om, együtt tudok élni vele Csak a főbb hibák érdekelnek, vagy hogy mit tapasztaltatok a kicsikével kapcsolatban (Lumia 620 ) De ha csak ennyi, szerintem beruháznék egyre (Vagy 930, de az 1520al is szemezgetek, mindkettő hasonló árban mozog )
Ha indulsz, ha érkezel, éjjel-nappal étkezel.
-
SOAD19
addikt
Nálatok, hogy működik a dupla koppos felébresztés?
-
Tomy Yayo
senior tag
Nekem mindig is magas érzékenységen volt, de abszolút nem jellemző, hogy emiatt rábökne valamire, amit nem akarok. 1-2 alkalommal fordult elő max., akkor is az én hülyeségem miatt, mert nem figyeltem és kb. 1 mm-nél közelebb került az ujjam. Én még nem éreztem, ő már igen
Megnyugtattál a duplakoppal kapcsolatban, hogy csak nem nálam ilyen Teljesen random egyébként, valamikor elsőre felkel, valamikor 4-5 alkalommal is duplakoppolok. Teljesen mindegy, hogy normál vagy magas az érzékenység. Amit én észrevettem, hogy ha rendesen függőlegesen tartom a kezemben, mint ahogy a telent általában kézbe vesszük, akkor jobban reagál. Legtöbbször fektetve van az, hogy nem akar felkelni. Lehet, hogy figyeli, miképp tartja az ember, ezzel is kiküszöbölve a véletlen, akaratlan duplakoppokat? Illetve ha felvillan a glance screen, akkor utána szintén jobban reagál.
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
-
lezsolt
csendes tag
Sziasztok!
Két rövid kérdés a telefonnal kapcsolatban:
1. Tud valaki olyan helyet, ahol lehet még kapni gyártói garanciával? (Az árgép nem segített.)
2. Mi a tapasztalat a GPS-szel? Főleg erdei túrák trackelése szempontjából érdekelne. Több mint egy éve 820-at használok, és az kifejezetten jól teljesít ezen a téren, túraGPSekkel összemérhető pontossággal trackel, de pl. a 930 a notebookcheck.net-es tesztben nem teljesített jól (érdekes, hogy a 830 igen), és érdekelne, hogy a 1020 mennyire jó.
Köszi! -
Tomy Yayo
senior tag
válasz lezsolt #6917 üzenetére
2. kérdésre: kiváló a GPS-e. Pillanatok alatt pozícionál, és eléggé pontos. Kocsiban használom, gond még nem volt. Ha a kijelző nem megy, akkor még a fogyasztása is minimális (elég nekem amúgy is, ha csak szól, hogy mikor forduljak, legalább nem tereli a kijelző is a figyelmemet).
@SOAD19: azért szerintem annyira nem zavaró, hogy emiatt inkább a gombot használd. Megszokható. Méghozzá olyannyira, hogy engem már az ideg kerülget, mikor böködöm valaki telefonját, és nem kel fel, aztán rájövök, hogy ez bizony nem minden telónál van így, legyen akármilyen csúcskészülék Pozitívum a használata mellett, hogy kisebb a kézből kiesés veszélye, ha nem az oldalsó gombhoz nyúlsz, illetve 1020-nál még szerencsére nem nagyon hallottam ilyet, de egyes típusoknál köztudott, hogy egy idő után meghal a feloldógomb. Ezzel még a gondolata is elkerül ennek a problémának. Én már egyáltalán nem használom azt a gombot (feloldás duplakopp, altatás Simple Locker, vagy mi a neve).
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz Tomy Yayo #6918 üzenetére
Azt hittem, hogy ez a dupla koppos felébresztés más elég alap dolog. Nem vagyok túlzottan benne a telefonok világában. Én is amiatt gondoltam, hogy duplakoppozok, hogy idővel Nehogy meghaljon a bekapcs gomb.
Nem tudom, hogy azt, hogy érted, hogy nagyobb az esélye, hogy kiesik az ember kezéből, ha a gombot használja. Kézbe véve nekem pont a gombhoz esik a hüvelykujjam. Kisujj támaszt alá a telefonnak bal alsó saroknál a vissza gomb alatt, a mellete lévő két ujj bal oldalt alul ráfog. A mutató ujj hátul tartja a telefont a kamera modul alatt, és így a hüvelykujj, pont a gombnál van. Ezt, csak azért írtam le, hogy kiderüljön, hogy jól tartom-e, mert nálam nem nagyon megy az egy kezes használat. De biztos, csak a kis markom miatt van. -
Tomy Yayo
senior tag
válasz laccy88 #6920 üzenetére
Senki sem vitázott arról, hogy kell fogni a telefont. Csak annyit mondtam, hogy oldalsó gombot nyomkodva nagyobb az esélye, hogy a kézből kifordul, mintha a kijelzőt duplokoppozzuk. De ez csak az én véleményem, szerintem biztosabb a fogás így.
1020-nál valóban nincs rá nagy esély, hogy gond lenne a hardveres gombokkal, én legalábbis még nem láttam ilyen panaszt, de több típusnál is tömegesen jelentkező hiba, fórumokon rengetegszer olvasni, de pl. hirdetésekben is sokszor látni, hogy bekapcs gomb behalt, de hál'Istennek van duplakopp Pedig azokon is "arra teremtették", hogy ki-be kapcsolja a telót. Akárhogy gondolkodom, nem ugrik be, melyik típusok. 820, 720, 630, 520, 530, 920? Passz. De nem a levegőbe beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Zsoltika11
tag
Sziasztok tripod állványt keresek a 1020-amhoz, tudnátok valami tippet, linket adni honnan érdemes rendelnem? Köszönöm
-
ddudas
tag
-
DJosef
őstag
Sziasztok Urak!
Az oregekhez lenne egy kerdesem
Az aposom szert tett egy 1020-ra de arra panaszkodik, hogy beszelgetes kozben halkan halja a masik felet.
Nekem egy Lumia 730-am van es ahhoz kepest valoban joval halkabb.
Egyszeruen ilyan halk gyarilag a hangszoroja vagy valami nem stimmel szerintetek,
Kihangositva joval hangosabb.
Elore is koszonom a valaszaitokat.
Forget about it
-
Radeon_5
aktív tag
Oreg nem vagyok, de itt egy valami amit megprobalhatsz
http://www.usoftsmartphone.com/t244561.htmlSon of a Bit
-
SOAD19
addikt
Ide is beteszem az aksi tesztem eredményét, rosszabbra számítottam. Konlkúzió, az az hogy a wifin történő netezés eléggé eszi az aksit, kár hogy ennyire.
Tesztelgettem újra a 1020-asom aksiját. Kizárólag kezdőképernyő mellett (semmi net, játék, stb, ill. wifi, bekapcsolva, fényerő "kicsi"-re állítva) 13%-ot csökkent az aksi 2 óra alatt, azaz majd 12órát bír a telefon állandó bekapcsolt kijelzővel. Kár, hogy wifin történő netezéssel, ennek az értéknek kb. harmadára jön ki (3-4 óra között lehet).
Pár nappal ezelőtt, egyik ismerős Sony Xperia M2-esét nyomogattam meg, és meglepő volt, hogy 15-20 perci nyomkodás, netezés során 1%-ot esett, az enyémnél meg "szépen" szaladnak lefele a %-ok, ha elkezdek netezni.
-
vtommy
aktív tag
Sziasztok! Új készüléket szeretnék venni, és szemezgetek a legújabb zászlóshajókkal, ám nem nagyon fogta meg a tetszésemet egyik sem... most találtam meg a 1020-at, ám kicsit elhökkentett, hogy már több mint 1 éves modellről beszélünk.. Mit gondoltok megérné még a beruházást egy ilyen telefon? Androidról váltok(galaxy s3) és mindenképpen szeretnék egy teljesen gördülékeny kezelőfelületet, ami megbízható, és az alapfunkciókat amit egy okos telefonnak tudnia kell(navi, kamera, multimédia, net) gondolkodás nélkül ellátja. Régi már ehhez a 1020, vagy adhatok neki egy esélyt? Ha ez sem válik be, marad az iphone 6 .. Köszönöm!
-
SOAD19
addikt
Hát nem tudom... Wp fronton a közeljövőben úgy tűnik, hogy komolyabb, felsőközép, felső kategóriás telefon nem jön, majd talán ősszel a w10-zel. Legalábbis valamil ilyesmit olvastam. Amúgy nem olyan rossz telefon, igaz nem sok tapasztalatom van, pl. sose volt még androidom. Vannak, azért kompromisszumok a wp-vel, nem tudom, hogy ezzel mennyire vagy tisztában. Mondjuk, ahogy nézem eléggé lement az ára a 1020-nak, ennyiért még talán megérheti. Kamerában, azért elég erős, ott van a legjobba között, gondolom ez is erős szempont, ha ezt a telefont nézegeted.
Sajna az új fotós fejlesztéseket nem kapja meg a telefon, mert állítólag hardvere nem alkalmas rá, viszont a w10-et, ez a telefon is megkapja majd. A 930-as nem tetszik, bár, ahogy olvasgatom, panaszkodnak egyesek pár dolog miatt.(#6937) laccy88
Note4 esetleg, abban is tűrhető kamera van, igaz nem wp, meg elég nagy is. Remélem a w10-zel sokat fog fejlődni a rendszer, kijavítják a hibákat, hiányosságokat, és akkor még jobban fogom szeretni a telefont. Főleg, ha valahogy elérnék, hogy kicsit kevesebbet egyen a telefon... meg, ha kiadnának a 1020-asra is pár kamera fejlesztést...
[ Szerkesztve ]
-
vtommy
aktív tag
Sajnos semmit nem tudok még a WP-ról, az android után próbálnék ki valami újat, és mivel az iPhone-t tudom, hogy úgy is megbánnám ezért gondoltam a WP-ra, viszont a legújabb nokia modell nagyon nem tetszik.. Megköszönném ha írnátok néhány szót az említett "kompromisszumokról"
-
SOAD19
addikt
Esetleg app fronton lehet, ha nincs wp-n ami kellene, vagy néha szokták kérdezni az androidról váltók, hogy alternatív billentyűzetet lehet leszedni. Annyira a wp-n nem lehet annyira variálni kinézetben, talán kicsit funkciószegényebb. Sms hangot se lehet a gyárin kívül mást beállítani. De ismétlem, nincs nagy rálátásom az androidra, így nem is tudom nagyon összehasonlítani. Esetleg a wphone topikba is beírhatsz, hátha mondanak még pár dolgot.
-
vtommy
aktív tag
Pont ez az amit szeretnék, egyszerűen elegem van abból androidon, hogy a sok mókolt szoftver után mindig a gyárira kell visszatérnem, mivel semmi sem hozza azt a minőséget és ennek az instabilitás az ára.. Talán ami hiányozna az a fájlkezelő, hogy úgy tudjak lépkedni a képeim, fájljaim között, mintha a windowsban az intézőben lennék. Erre van valami alternatíva? Vagy mindent csak a hozzárendelt programmal? (kép- galéria, zene- lejátszó ..stb)
[ Szerkesztve ]
-
Zsoltika11
tag
Bő fél éve meg van a 1020-am, és eddig még semmilyen tekintetben nem csalódtam benne. Elavultnak nem elavult modell, nem tekinthető annak, én nem igazán érzem azt a sebességbeli különbséget amit mondjuk egy 930 nyújt 4 maggal. A 1020 98%-ban megbízhatóan, és gyorsan végrehajtja azt amire utasítom. A sokak által szídott messenger is nekem megfelelően és gyorsan működik.
Minden fejlesztést,frissítést megkap amit más,újabb WP készülékek, a W10-et is. Egyetlen dolog van eddig, amit nem fog megkapni a hardvere miatt, az pedig az új kamerás fejlesztések. Ahhoz kell erő, és ez a 2 magos megoldás gyenge hozzá. RAM tekintetében nem kell szégyenkeznie, abból van 2GB.
A kamerát nem is kell említenem, mert szerintem utánanéztél már, az még mindig egyedülálló. Többek között ezért is vettem meg. Nameg meg kellett szoknom hogy mindig nekem kellett lefotóznom vagy videóra vennem valamit, mert hát "a tied csinál a legszebbet". A kamera kitüremkedés is minimális,abszolút nem zavaró, zsebben sem.
Kijelző felbontásban sem elavult, a HD felbontás szerintem/nekem tökéletesen megfelelő. Az AMOLED technológia miatt meg különösen szép. (persze lehet vitázni hogy IPS vagy AMOLED kinek melyik)
Külsőre sincs semmi elavult benne, tök szép telefon, tök mai. Ha mellette döntesz, és bő 1 évig meg is tartod, szerintem semmiről nem maradsz le vele. 70-80k-ért vannak már egész jó ajánlatok, minden tartozékával, grippel stb. Nekem még kb. 1-1,5 évig biztos meglesz. Remélem addigra lesz utóda, arra majd lecserélem, de ez még a jövő zenéje. Mindenesetre én nagyon szeretem és cseppet sem bántam meg. -
vityax82
tag
Csak 1 gyors kérdésem lenne!
Ahhoz hogy valamit cseréljenek nokia garanciában a szervízben ahhoz nem kell semmi nokiás gari papír, elég ha lekérdezik a teló imei számát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- EA Sports WRC '23
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest