Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz FET-MEN #15351 üzenetére
Nem rossz pedig a 9810!
A mechanika időtálló! A mobil nagy, nehéz, igen fajsúlyos és kivitele miatt igen minőségi cucc benyomását kelti.
Nem fog bedögleni.A 9900 a billentyű király! Ebben simán lenyomja a 9810-est.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Coq
aktív tag
válasz FET-MEN #15351 üzenetére
Szerintem ettol nem kell tartani a 9810 eseteben. Elvi hibalehetoseg a szalagkabel szakadasa, az igaz, biztos elo is fordul neha, de nem jellemzo... Mi evek ota nyuzunk (nem egyszeruen hasznalunk, hanem nyuzunk) egy 9800-t, semmi problema vele. Ehhez kepest a 9810 sokkal de sokkal jobb keszulek.
KZP: Amiben a 9810 veri a 9900-t, az az emlitett uzemido, es a(z autofokuszos) fenykepezo, illetve maga a kepernyo: a legtobb alkalmazashoz es fenykepek nezegetesehez (stb.) szerintem mar csak a merete miatt is sokkal jobb. Ha ezek fontosak, akkor erdemes ezt valasztani.
A billentyuzetet kezben erdemes kiprobalni mindkettonel. A 9810 raadasul eleg ritka joszag, es nagyon jol tartja az arat is - nalunk ujonnan dragabb, mint a Q5, sot, majdnem a Z10 araban van - de a billentyuzet probajara hasznalhatod a 9800-t is, mivel teljesen ugyanaz. Vagy a 9700-t, 9780-at, 9790-et... ezek is nagyjabol ugyanazok. A 9900 billentyuzete valoban nagyon jo, de szerintem igazan jol csak azoknak hasznalhato, akiknek viszonylag nagyobb kezuk van, vagy mindig ket kezzel hasznaljak. Nekem peldaul tul nagy, egykezes telefonkent emiatt nem nagyon tudom hasznalni, pedig nekem pont ez lenne a nagy elonye a 9810-zel szemben. (Nekem szemely szerint erre a megoldas a 9790 lehetne: jo a fenykepezoje, de annak meg a kepernyoje nagyon kicsi...)
Nem konnyu a valasztas, az biztos, de ha ket jo kozul kell valasztani, az a jobbik eset. Raadasul ha az egyik gyakorlatilag zsir uj, az is azert komoly erv lehet mellette...
-
KZP
őstag
Hát, köszi mindenkinek a véleményét, végül a 9810-esre esett a választásom, újszerű állapotban van.
Egyelőre a szoftvert frissítés rajta, nem kapkodja el.
Ha mégsem jönne be a készülék, akkor legfeljebb eladom, aztán jöhet a 9900.[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
Én is a 9810-et választottam volna!
És jó áron vetted szerintem. Annyiért néztem ebayen is őket, pedig ott általában a hazai árak alatt lehet venni. Szóval jó vétel és jó telefon.
Ha régi OS-hez kell bármilyen segítség, írjál a fórumba!
Érdemes bekapcsolni a telefon tárhelyére a titkosítást, így ha esetleg elveszted/ellopják, nem nagyon fogják belőle az adataidat lenyúlni.Arra ügyelj, hogy a töltőre, töltőfejre kényes, vannak olyan (gányabb) töltők, amikkel először kiírja ugyan, hogy tölt, de egy percen belül leáll a töltés.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Polarstar #15357 üzenetére
Igen, itthon szinte esélytelen is venni. Amit a múltkor írtam is neked, hogy volt egy bolt, ahol 50-ért árulták (szép állapotban volt), ez volt az az üzlet ahol mikor beléptem, az eladó a padlóra köpött
Azóta jártam arra, elkelt.
Itthon max 9800-át láttam, a 10 sok mindenben több/jobb, azt alig látom. Ebayen kell gyakorlatilag kifogni. -
BB9800
csendes tag
Nemtudom hogy illik e ide ilyen de BlackBerry 9800torchomat cserélném nem csúszkás BlackBerryre Tmobilos
-
Sakab
senior tag
Nincs ötletetek hogy miért irja ki os7.1 a netmegosztásnál hogy:
Aktiválás szükséges
To use this feature, contract your wireless service provider and subscribe to a Mobile Hotspot data plainIll nincs vmi trükk 9900ra hogy mit kéne kibe kapcsolni állítani, hogy legalább 1 napot kibirjon? :/ A nagyobb gold aksi van benne ami elvileg 2650Mha-es,de nagyon zabálja az aksit. wifi GPS kikapcsolva, probálkoztam 2g/4G-vel de mind 2övel hasonló léptékbe merült így maradt 4G-n.
-
Sakab
senior tag
válasz lezerpiramis #15361 üzenetére
Őőőő nincs csak a sima 1Gb-s BIS, de ne mond h ezt így nem lehet megosztani
-
Sakab
senior tag
Aha szuper most kerestem utána...
"-Modemként használod a készüléket: ilyen esetben sohasem a blackberry.net APN-t használod, hanem a mobilnetet. Ha utóbbi nincs, nem is tudod modemként használni a telefont."
Nincs vmi trükközést?Pont ezért vettem volna a telt, hogy koliba laptopon tudjak netezni mobilneten keresztül. Ha rendelek a BIS mellé egy 100Mb-os csomagot akkor az 1Gb-t is letudom forgalmazni, vagy csak a 100Mb-os mobilnetet?
-
Xmodule
őstag
Sziasztok.
Jelenleg LG G2 telefonom van, de most nagyon gondolkozom egy BB telon Q5 vagy Q10 még nem döntöttem. Fontos lenne az aksi idö, itt a G2 3000mAh aksija elég jól birja nap végére olyan 20%-on vagyok vele ugy hogy reggel 5 kor huzom le a töltöröl. Sajnos még életemben nem volt lehetöségem BB telefont kiprobálni itt ahol én élek (svéd) nem tul népszerü ez a márka és emiatt nincs is a telefonos/elektronikai boltok polcain belöle :/
Nem vagyok egy hatalmas app huszár, de van egy két program amit fontos lenne ha tudnék használni a BB-n is. Megnéztem webes felületen appwrold.blackberry.com oldalon a programokat amik érdekelnének de nem találtam öket, viszont hallottam hogy valahogy az android appokat is át lehet konvertálni?
Lenne valaki olyan kedves, hogy megnézze nekem a következö appokat (olyan akinek Q5/Q10 van):
-Parkster
-Bank ID
-Swedbank
-Tradera
-BlocketKöszönöm szépen elöre is.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
eventus
veterán
válasz Xmodule #15365 üzenetére
Konvertalni nem kell mar, mert direkt tud apk fajlokat telepiteni. Lenti programokat is fel tudod tenni, 95% esellyel menni is fognak, de lehet alternativat talalni. Ha a G2 kedvenc volt, akkor inkabb a Q10, minosege miatt.
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
hermanyi
addikt
válasz eventus #15366 üzenetére
Használtál Q5 -öt ,hogy minőségi különbségről írsz?
Kijelzője szerintem jobb a Q5 nek mint a Q10 nek . OS futtatás mind a 2 készüléken szerintem elég gyors ,Q10 amennyivel gyorsabb az észrevehetetlen. Ami viszont a Q10 mellet szól az a kinézet ,mert a Q5 gombsora curve-s ,de nagyon jól használható ,szerintem a gombok nyomáspontja határozottabb mint a Q10-é .Emiatt szerintem jobb is rajta írni .
De ez csak szubjektív magánvélemény .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
nagyúr
válasz hermanyi #15367 üzenetére
Piros Q5 RULEZ!!!!
Kedves Svédországban élő érdeklődőnek üzenem, hogyha ezek a programok futnak Droid verzióban, akkor nagy eséllyel fognak menni a mobilon.
Vagy ha nem, akkor weboldallal is meg tudod oldani bizonyára. A bankot mindenkép.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
lezerpiramis
őstag
válasz hermanyi #15367 üzenetére
Mostanaban agyaltam, hogy lecsereljem Q5-re vagy Q10-re a Z10-et, de a Q5 minosegetol nem ajultam em (van mindegyikbol a munkahelyemen, sot Z30 is ). A keszulek tetejen levo gomb nyomaspontja eleg bena, a SIM-et elfedo kis fulecske meg hat nem egy minosegi darab (gyakran koltozom masik teloba ideiglenesen, ezert sokszor kell kivenni a SIM-et).
Illetve a nem cserelheto akksi se nagy elony... Ellenben a telo ara egesz emberi, de visszalepes lenne a Z10-rol (qwerty-t es uzemidot leszamitva, bar a Q10 qwerty-je szerintem is jobb, nem pattog + nyomaspontja fenomenalis).
-
lezerpiramis
őstag
Barminemu netmegosztashoz normal netes apn (es csomag) kell, nem a bb-s apn. A szolgaltatodtol kerdezd meg, hogy aktiv-e a szamodon + hogy mi az. A vodanal pl. az internet.vodafone.net apn-en megy a hotspotozas, es ezt az apn-t kell beirni ide is. T-nel talan internet, de ezt nem tudom biztosan, meg kell kerdezni az ufszolgalatot (es hogy aktiv-e egyaltalan a kartyadon olyan opcio, amely megadja ezt az apn-t).
A felh.nev es jelszo jo esellyel ures (Mac-en egy space-t nyomj mindkettonel), a telefonszam a betarcsazasi szam, *99#
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lezerpiramis #15370 üzenetére
Szerintem a Z10 virtuális billentyűzete nagyon jó. Gépelési sebességben nálam megver minden virtuális és fizikai billentyűzetet.
-
rep3at
őstag
Egy Blackberry 8900-át használok már fél éve, meg vagyok vele teljesen elégedve egy-két apró hibát kivéve. Olyan kérdésem lenne hogy meg lehet valahogy oldani hogy ha hívnak akkor bemondja a hívó nevét (sztereó bt fülest használok)?
Forward thinking. كرر
-
-
hermanyi
addikt
válasz lezerpiramis #15370 üzenetére
A tetején lévő gombot nem használom ( aktív tokom van ebay röl 1000 huf ért ) A simet és média kártyát takaró kis műanyag az tény ,hogy nem egy komoly megoldás . Ha sokat költözik az ember telóbol teloba akkor lehet necces ( hál isten nekem nem kell költözgetni ) Aksit cserélik szervizbe ha kell ,szóval számomra ez sem jelent problémát . Nekünk van itthon 2 db Q5 de egyiknek sem pattog a billentyűzete ,szóval lehet kaki amit nyomkodtál. Ráadásul én elég sokat is írok rajta minden nap .
Mondjuk azt sohasem fogom megérteni ,hogy miért kell költözni naponta más telefonba.
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
bigsee
addikt
Egy kis segítség szoftvervirtuózóknak:
forrás: CB_passport_or_classic
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
Sakab
senior tag
válasz lezerpiramis #15371 üzenetére
Felhívtam a tmobilt és kiokosítottak, sajnos. Hiába rendelek az 1Gb-s BIS mellé egy 100Mb-s csomagot nem fog összeadodni az adatforgalom. Ha valahogy sikerülne leforgalmazni az 1GB-t amit képtelenségnek tartok ezen a telefonon akkor 130Kbit re korlátoz le. Na most ha lemondom a BIS-t és rendelek egy sima hagyományos 1Gb-s mobilnetet akkor azt már megtudom osztani viszont ha úgyan úgy 30kbit re korlátoz le.Szóval megvagyok lőve. Ezért cseréltem telefont, ezért rendeltem meg a bis-t, hogy a koliba laptopon legyen netem. De úgynézki, hogy buktam eddig. Csak azt nem értem, hogy miért van egy csomó olyan oldal aminek az a címe hogy BIS on PC pl itt: [link]
Más...tudtok mondani valami használható böngészőt ami nem csak mobil nézetbe jelenít meg, ill támogatja a flasht?
Tommy77Hun: Hozzá adtam win7 alatt, de hiába irok be bármien apn címet eddig nem sikerült felcsatlakoznia, mindig valami hibát ír ki
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz bigsee #15379 üzenetére
1130 at kihagytad .
1052 tényleg gyalázat, igaz most volt miatta 3 nyugodt napom kint Bécsben mert nem voltam elérhető miatta nem volt Roaming amint megszűnt a magyar szolg lefedettsége onnantól csak segélyhívásAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Sakab
senior tag
Látom csak magamra kell hagyatkoznom, de azért ha valaki olyan problémával küzdene mint én annak itt egy kis segítség (még nem értem a végére,de nem reménytelen. Bármennyire is mondták páran)
HOW TO USE YOUR BLACKBERRY BIS PLAN TO BROWSE ON YOUR PC WITHOUT USING ANY SOFTWARE
[link]
Maga a program meg ittlelhető fel: http://tether.com/
-
Sakab
senior tag
válasz lezerpiramis #15386 üzenetére
telefonon is blackberry.net re kell álítani és lám müködik. Igaz másik leírással, de megy [link]
Ezalapján csináltam, és müködik. Igaz nem a torrentezni nemfogok vele, meg valamiért még random ledobál de müködik. Ezúton üdvözlöm a BB help desk-es kollégát
-
lezerpiramis
őstag
Hmm, erdekes megoldas, errol nem tudtam, bar mindig is volt mobilnetem a BB-hez a BIS melle.
Videolejatszas (pl. YouTube) mukodik?
[ Szerkesztve ]
-
Sakab
senior tag
Youtube-ig nem jutok el mert most folyamatosan ledobál pedig kábellel van összekötve. Ha hazaérek megpróbálom BT-vel hátha stabilabb bár kétlem. Addig itt egy kis "bizonyíték" Sajnos a speedtest nemfut végig..
Na jelentem jútúb is megy igaz h 360 nal néha néha bedöcög de megy annak fényébe h délután 2kor a 0680 as BB-szám túloldalán a szaki aztmondta, hogy nem megoldható ahoz képest nem rossz eredmény eddig[ Szerkesztve ]
-
gercsak
csendes tag
Sziasztok!
A Q5 vásárlása közben felmerült egy kis bizonytalanság, bizonyos oldalakon két féle Q5 készülékkel lehet találkozni,
sima Q5 és van olyan ami mellé ki van írva, hogy Q5 4G, ami drágább is egy kicsivel, a 4G-t leszámítva különböznek ezek valami másban is ezek a készülékek?Illetve vásárláskor honnan tudom a két verziót megkülönböztetni?
Mintha úgy láttam volna valamelyik bolt oldalán, hogy a sima Q5 nem frissíthető 10.2-re?
Ez igaz?
Mert azért ez a frissítés elég fontos lenne. Gondolom sok hasznos dolgot jelent az új verzió.
Jelentem a topikot is olvasom, jelenleg a 2400. hozzászóláson is túl vagyok, szívom magamba az infókat
-
nagyúr
válasz gercsak #15392 üzenetére
Hülyeségeknek ne dőlj be. Nem tudom hol láttad, hogy nem lehet frissíteni. Ismerőseim ép a 10.3 három napos verzióját nyúzzák rajta.
Vedd a 4g képest. Bár ha telekomos vagy, akkor az nem lesz egy finomság, mert BIS nem tudja 4G-t.
A mobil klassz, vedd meg, szerintem is nagyon jó. Főleg, ha nem feketében kapod.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Xmodule
őstag
Köszönöm a válaszokat. Tegnap találtam egy Q5 -öt használtlan a neten. Ma megyek megnézem aztán ha tetszik akkor megveszem. Kicsit kétkedve állok hozzá mivel az eladó csupán 16.000ft -nak megfelelö svéd koronát kér a készülékért ami elvileg fehér 16GB -os független és nagyon szép állapotban van dobozzal töltövel (ez egy picit tul szép(olcso) hogy igaz legyen kategoria nekem). Aztán meglátjuk, sok furcsaságot láttam én már. Minden esetre adásvételi szerzödést fogok vinni és több simkártyát is.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
nagyúr
válasz Xmodule #15395 üzenetére
16000 vicc!
Nézd meg, hogy nem hamis-e a mobil. Csak bekapcsolva fogod megtudni.
Mellesleg ki lehet fogni igen jó vételt, mert mondjuk az eladó "el akarja adni". Nem pedig licitharcot szeretne, mint sok esetben itthon.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hermanyi #15398 üzenetére
Pontosan!
Ha az oprendszer valami témázott android, akkor gáz van.
Sajnos a kincsiktől semmi sem áll távol.
Z10-ből is volt replika.
Le merem fogadni, Q5-ből is van.Régi mobilokból is volt hamisítvány. Kétkártyás BlackBerry néven futottak, szinte ugyan azzal a kasznival.
-
bigsee
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb