Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
válasz Polarstar #14744 üzenetére
"Szóval furcsálom ezt a részvényes reakciót."
nincs ezen semmi furcsalnivalo, a ford tegnap jelentette be, hogy kukazzak a bb-t es iphone lesz helyette.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
válasz lugosi #14752 üzenetére
mar miert ne befolyasolna? a pozitiv es negativ hirek is okoznak napon belul elmozdulast az arfolyamban...
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Воланд #14753 üzenetére
Persze okoznak, csak mint írtam is, vannak ezzel párhuzamosan egyéb hírek is, szóval nem egy-egy hír van, hanem hírek, várakozások, előrejelzések tömkelegének összessége. Egyéb faktorok (nyár van, uborkaszezon, jellemzően nem ilyenkor intézik a céges beszerzéseket, jellemzően nem ilyenkor mennek a cégek gőzerővel, vannak felfokozott várakozások pl őszi új iphone, harmadik-negyedik negyedévi más termékbemutatók). Arra akarok ezzel célozni, hogy ez szerintem egy nagyon sokismeretlenes egyenlet, egy-egy hír nem hiszem, hogy önmagában különösebben befolyásolna.
De mivel nem vagyok tőzsdeguru, természetesen tévedhetek. Én így látom / érzem a helyzetet.
-
Воланд
titán
válasz lugosi #14754 üzenetére
hat, amikor amerika masodik legnagyobb autogyartoja bejelenti, hogy a ceges mobiljait ket even belul iphone-ra csereli, akkor azt nem lehet "csak egy hir"-kent ertelmezni a bb szempontjabol. a kisbefektetok tipikusan ilyen hirek alapjan kereskednek (es most itt mindegy, hogy melyik vallalatrol van szo), a nagybefekteto, akinek meg long pozicioja van az adott papirban, az vagy nem nyul hozza, vagy nap vegen, amikor mar jol megrangattak a papirt, akkor alavasarol, vagy zarja a longot es nap vegen visszaveszi. sok szazezer dollaroknal napon belul 3-4% elmozdulas sokat jelent. plusz ilyenkor erdemes megnezni utolag a szektor tobbi szereplojet is, hogy azoknak a papirjai hogyan teljesitettek. es ebben az esetben a bb konyvelhette el a napon beluli legnagyobb esest. legalabbis azok kozul, amiket en kovetek.
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Воланд #14755 üzenetére
Közben rákerestem: cikk
Ez alapján 2 éven belül 6000 iphone-t vesznek. Az mondjuk tényleg sok. Persze, relatív. A 20.000 db-os német beszerzéshez képest még mindig azt mondanám, hogy -6000 +20000 akkor +14000-es balansszal zárt a BB.
Persze ez nyilván nem ilyen egyszerű.Ez alatt a 2 év alatt majd meglátják, hogy megfelel-e nekik a másik platform. Lehet, hogy beválik, lehet, hogy nem. Azért nem érzem azt, hogy ettől a 6000 készüléktől fog csődbe menni a BB.
-
Воланд
titán
válasz lugosi #14759 üzenetére
6000 + 3300 (es ez nem a vegleges), es te magad irtad egy masik topicban, hogy nem csak a keszulekekrol van itt szo, hanem a bes-rol is. amugy ez nem ugy zajlik, hogy kitalalnak valamit, aztan majd menet kozben eldol, hogy vagy bevalik, vagy nem. tesztelesen mar atment az uj megoldas, legalabbis ott biztosan, ahol iden lecserelik. csodrol meg nem volt szo, nem kell paranoiasnak lenni, egyszeruen nem jon ez jol most a bb-nek.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Воланд #14760 üzenetére
Akkor 9300 a kettő. Véglegesnek persze, semmi sem végleges. Ez most átment? Oké, annak idején a BB ment át. Mint látható, az sem volt végleges megoldás. Az éles használat 9300 alkalmazottnál majd megmutatja, hogy jó-e ez az irány. Az, hogy "átment", egészen más mint a 9300 db készülék napi használata.
Én azt mondom, majd meglátják, hogy beválik-e náluk. Nem kívánom, hogy ne váljon be. Lehet, hogy nekik az lesz a jó megoldás. Másoknak meg a másik, mint látható is. Nincs ezzel semmi gond. De azért ez az akkor 9300 "és még lehet több is" készülék nem hiszem, hogy sorsfordító lenne, még a hozzájuk kapcsolódó BES esetén se.
Amikor a konzumer piacon arról szól a történet, hogy negyedévente milliós tételben adnak el készüléket a gyártók, ez kis tétel (bár persze reklámértéke is van). Szerintem a konzumer piacon kéne nagyot erősíteniük (az iphone is onnan tört be ahogy látjuk az üzleti szegmensbe). -
lugosi
MODERÁTOR
Egy - egyelőre elméleti - kérdésem van.
Ha egy régi os-es (9780) eszköz töltőn van, benne ugye az akku. Mi történik akkor, ha hagyom a töltőn, kiveszem az akksit, és beteszek egy másik akksit. Rebootol vagy nem? Működik az akksit hot swap?
-
nagyúr
Tény és való, hogy a BlackBerry a biztonságos, megbízható, vállalati jelzőket birtokolja.
De oda kellene engedni az usereket is a játékhoz.
Kamerával mekkorát dobott a Nokia anno.
Most meg hol van.
Jól elhúzott.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
-igu-
addikt
válasz FET-MEN #14769 üzenetére
Szerintem nagyjabol kuldje vissza a penzt, aztan ha megjavittatja a telefont, akkor majd elgondolkodsz, hogy tenyleg ezt-a peldanyt akarod-e. Az, hogy a keszulek es a penz is ugyanazon az oldalon van, az nem egeszseges...
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
SÖ
addikt
válasz Воланд #14760 üzenetére
Hát igen, ez tisztán gazdasági intézkedés. Azt hiszik, hogy az Apple-től megkapják ugyan azt ingyen, vagy jóval kedvezőbb feltételekkel. A nagy számok törvénye alapján egy cent megtakarítás is milliókat hoz a konyhára. Egy dolog szól az iPhone mellett, hogy nagyon megbízható, de vannak rá vírusok. BlackBerry-re úgy tudom nincsenek, és nem is szűrték össze a levet az NSA-val.
-
SÖ
addikt
válasz Polarstar #14764 üzenetére
"De oda kellene engedni az usereket is a játékhoz"
Az még kevés, mert nincs meg az az ökoszisztéma, ami az iPhonnál. A portolt droidos appok nem pótolják. Nézd meg a BlackBerry Linket, és az iTunest. Több generációs lemaradásban van, és a fejlesztése is inkább javítások, nem bővitések.
Mondjuk a Fordot ez érdekli a legkevésbé. -
lugosi
MODERÁTOR
Srácok, lassan sikítófrászt kapok a "Tantangan Selfie Kita" című poszttól a BBM és a BlackBerry csatornán a BBM-en. Minden nap megjelenik nálam mint új. Valami indonéz vagy mittudomén milyen promóció hogy megjelent a Z3 náluk. Kb 1-2 hete minden nap. Fogom magam és leiratkozok mind a két csatornáról komolyan mondom!
A hivatalos BBM csatorna. Ennyire uborkaszezon van hogy ezt a hülyeséget minden nap látnom kell?
[ Szerkesztve ]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lezerpiramis #14778 üzenetére
Most próbáltam ki, tényleg nem működik a hotswap. Azért sajnálom mert már van 4 akksim a 9780-hoz, ezzel kvázi örökéletes áramforrásom van hozzá. Egy hotswap jó lett volna mert akkor nem kellene végigvárni a bootot.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Polarstar #14781 üzenetére
Fel vagyok iratkozva a tiédre is, többre is.
Ez sajnos a hivatalos "Blackberry" és a hivatalos "BBM" csatorna mint írtam, amin ezeket a baromságokat nyomják. Kb minden második, harmadik nap talán. Ha tényleg még egyszer meglátom ezt a tutum-kurumburu-suhujdu szöveget, úgy törlöm a hivatalos csatornákat mint a pinyt. Valakinél beakadt a lemez úgy látom. Egy hivatalos csatornán. Azaz, kettőn. Kegyetlen bosszantó.
-
-igu-
addikt
válasz Polarstar #14783 üzenetére
Akkor en mar nem is mondom, hogy a HVG rss csatornaja meg mindig tolja a focivb dontojet. Maximum 20 tetelt kezel csatornankent a Feed Wheel, ebbol 2-5 db a "Messi fole lotte". Minden aldott nap...
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
lugosi
MODERÁTOR
Nálatok mennyi a reális üzemideje a 9780-nak?
Mert most próbálgatom az utángyártott akksit ami jött az ebayről. Reggel 8:30-kor levéve a töltőről most 75%-on van, ami azt jelenti hogy 11 óra üzemidő alatt esett kb 25%-ot. Elvileg (ráírva ez van) 1500 mah-s az akksi, de az utángyártottaknál általában úgy tudom nem szokott meglenni a névleges érték.
A telefon 3g hálózaton volt egész nap - de olyan kártya van benne amin nincs bis, így forgalom nem volt, csak a hálózaton fennlét. -
lugosi
MODERÁTOR
Mondjuk nem fogok sírni, ha csak 2-3 napot bír, lévén hogy 3 db-ot rendeltem összesen egy ezresért. Szállítással Azaz 1010-ért. Így 340 Ft-ért van egy akksim. A gyári, ha jól láttam valami 12 ezer. Szóval a gyári árából kijön 35 db akksi. Annyival biztos nem tud kevesebbet
-
hermanyi
addikt
válasz lugosi #14791 üzenetére
Mennyi beszélgetés van a napi használatban ?
Nekem Q5 van reggel 7 kor húztam le töltőről , jelenleg 44% on az aksi . Beszélgetés kb másfél óra 3 email szinkron, BBM plusz volt egy kis internet megosztás PB re meg nap közben egy kevés böngészés úgy 20 perc .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
aquamist
tag
válasz lugosi #14791 üzenetére
A 9700 BIS-szel, belakva, vadonatúj (gyári) akkuval másfél nap. Napi 1,5-2 óra beszélgetés, 3 mail fiók, napi kb. 120-150 mail, BBM. Ha a böngésző és a dokumentum kezelése gyorsabb lenne, akkor maradna a 9900 helyett.
Nem a repülés a veszélyes. A zuhanás. Az kellemetlen.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz lugosi #14782 üzenetére
Hát ez egyszerűen nem igaz!!!! Ma is "Tantangan Selfie Kita" a hivatalos BlackBerry csatornán és a BBM csatornán is. Elmennek ám tudják hova.
K....ára érdekli a világot az indonéz vagy milyen reklámjuk. Olyan ez már lassan mint valami szürreális szatirikus kabaré. Na én itt le is iratkoztam minden hivatalos csatornájukról, tantanganozzanak magukban. -
sasa134
addikt
válasz lugosi #14795 üzenetére
Egyet kell értenem, nem értem, miért nem régiófüggő ez, vagy akkor legyen BB Global, meg BB Indonesia, mittomén, de a BB hivatalos csatornája szinte használhatatlan, mert általában dzsunka nyelven jelennek meg rajta infók - jobbára reklámok.
[ Szerkesztve ]
Avanti Roma
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt BlackBerry Key2 LE - LEvelezési rovat
- Teszt BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Teszt BlackBerry Motion - mozgó üzletkötő
- Teszt BlackBerry KEYone - ha az ember gombsort KEYone
- Teszt BlackBerry DTEK60 - természetazonos szederaromával
- Teszt BlackBerry DTEK50 - gyökerek nélküli szeder
- Teszt BlackBerry Priv - magánjellegű probléma
- Teszt BlackBerry Classic - végre egy zöld gomb
- Teszt BlackBerry Passport - okmány-iroda