Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog (1)

    válasz Arpee78 #2163 üzenetére

    "A szőlőcukor nem gond annak ugyancsak az lehet a magyarázata, hogy a szervezet ezt rögtön felhasználja."

    Nem. A szőlőcukor is gond. Sőt. A legnagyobb gond.
    A szőlőcukor azonnal a vérbe kerül, vércukorként. Nagyjából ugyan az a cukor, csak más néven.
    A szőlőcukor félre értelmezése, a cukorbetegek inzulin kezelésének mellékhatása miatt keletkezett.
    A beadagolt inzulin azonnal lenyomja a vércukorszintet. Szint "alaphelyzetbe" állítására a szőlőcukor a legalkalmasabb. Az így elfogyasztott mennyiséget nem kell figyelembe venni a szénhidrát bevitelben, mivel hiányt pótol. De ez nem jelenti azt, hogy korlátlanul lehet fogyasztani.
    Még egészséges embert is cukorbeteg állapotban lehet tartani, csak folyamatosan kell belenyomni a szőlőcukrot. Királyi út a gyors cukorbetegséghez.

    Egy teljesen biztos. Az evéssel és ivással bevitt szénhidrát vércukorrá alakul át. A konvertálás sebessége, a szénhidrátok összetételétől függ. A szőlőcukor szinte azonnal a vérbe kerül. Az alacsony feldolgozottságú szénhidrátok lassan. Ez utóbbi a kívánatos cél.
    Az idegsejtek kényszeres cukorfogyasztók. Nem rendelkeznek túlfogyasztás elleni védelmi mechanizmussal. Ráadásul kizárólag cukorral képesek táplálkozni. A túl alacsony és magas vércukorszint gyilkolja az idegsejteket. A cukorbetegek idővel megvakulnak, ha nem figyelnek a vércukorszintre. Elvesztik a bőrérzékelést. A lábakon kezdődik a folyamat. Könnyen lehet sérülést szerezni, ami amputációval végződik a kezeletlen fertőzés okán.
    Az izomszövetek rendelkeznek túl etetés elleni védelemmel. Ez az alapja az inzulinrezisztenciának. Az inzulin hormon növeli a cukorfelvétel képességét. Egy vagy több kalciumhormon (vagy a hiánya) csökkenti.
    Ez a kettős szabályozás biztosítja, hogy az idegsejtek minden esetben elegendő cukorhoz juthassanak. Legalább is az éhenhalás előtti állapotig.
    Az izomsejtek tudnak ketozni, ha alacsony a vércukorszint.

    A szénhidrátok vagy felhasználódnak vagy zsírrá alakulnak. Végszükségben lehetséges a vizelettel történő cukor ürítés. De ez már a vég kezdete. A felhasználás korlátozott. Raktározásként leginkább a hason, zsírból kialakított mentőöv a megoldás.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák